Novosibirsk – Čerepovec 2:1 (kon.) | Barys – Riga 3:5 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 2:1 (po pr.)
Chanty-Mansijsk – Spartak Moskva 2:6 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 4:5 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 4:1 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 2:1 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 26.08.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:23 Danil FAJZULLIN - 2:1
     
    63:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí Omsk si nakonec z tohoto zápasu odnese dva body za výhru v prodloužení, přestože musel dlouho dotahovat a nebylo jisté, jestli si alespoň nějaký bodík odnese. V závěru nastavené pětiminutovky ale Avangard dokázal udeřit, a to navíc po moc krásné akci. DANIL FAJZULLIN dostal zpoza branky luxusně naservírovanou přihrávku od Semjonova, střelec gólů namířil kotouč přesně mezi betony Galimova. Brankář Torpeda neměl šanci tuhle ránu chytit. Velmi pohledná akce na závěr zápasu. Asistence: Kirill Semjonov.
     
    58:48
    Ještě poslední vteřiny při hře domácích ve třech proti čtyřem a Avangard se stále má co činit. Torpedo vytvořilo veliký zámek, jenže Žiga Jeglič si střelou z úhlu na Furcha nepřišel.
     
    57:55
    Další vyloučení na straně Omsku. Chochrjakov inkasuje dvě minuty za sekání a Avangard nečekají vůbec snadné okamžiky v závěru třetí třetiny.
     
    57:27
    Počet hráčů na ledě se ale srovná, takže přesilovka Avangardu končí. Petersson od rozhodčího dostává dvě minuty za jasné podražení.
     
    56:58
    Teď může Omsk dokonce skóre otočit. Denis Barancev totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Torpedo bude hrát dvě minuty v oslabení.
    55:55 Maxim BEREZIN - 1:1
     
    55:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dlouho čekali fanoušci Avangardu na první branku svého týmu v tomto utkání, skoro celou základní hrací dobu. I přes urputně bránící hráče Torpeda se ale nakonec dočkali. Tentokrát už brankář Stanislav Galimov tlak na brankovišti vyřešit nedokázal, puk za něj pohotově dostrkal obránce MAXIM BEREZIN. Máme tedy vyrovnáno a je dost možné, že tenhle duel půjde do prodloužení. V hale pochopitelně vypukla veliká radost. Bez asistence.
     
    50:29
    Denis Paršin mohl Nižnij Novgord poslat do vedení o dvě branky. Udělal podobnou kličku jako při své dnešní první trefě z přesilovky, ale tentokrát si na Dominika Furcha nepřišel.
     
    46:30
    Neskutečná šance Avangardu Omsk. Jeden z útočníků zůstal úplně sám před Galimovem, natahoval před polovinou prázdné branky hokejku na skórování. Ale kotouč mu nejspíš hůl na poslední chvíli přeskočil. Halou to jen zahučelo.
     
    43:11
    Veliká možnost Avangardu, teď už neměl Galimov přehled o situaci kolem sebe a spíše mu přálo štěstí. Měl kolem sebe na brankovišti spoustu těl a Martynov na něj nahazoval kotouč. Ani teď však nekončí v síti.
     
    37:53
    Jenže počet hráčů na ledě se srovná. Alexander Pěrežogin musí jít pykat dvě minuty za nedovolené bránění, takže dnes poprvé uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    37:11
    Rozhodčí ukazuje, že bude vylučovat na hostující straně, sednout si jde za vysokou hůl kapitán Torpeda. Gennady Stoljarov bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    34:38
    Dobrá možnost Pěrežogina. Útočník Omsku nenápadně nahodil puk směrem na lapačku Galimova a gólman Torpeda jej na poslední chvíli dokázal zastavit.
     
    28:59
    Omsk má šance vyrovnat skóre, protože hostující Mamašev inkasuje od sudího dvě minuty za vysokou hůl.
    27:28 Denis PARŠIN - 0:1
     
    27:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Od začátku zápasu je na ledě aktivnějším týmem Avangard Omsk, ale je to soupeř domácího výběru, kdo se jako první dostává do vedení. Nižnij Novgorod využívá hned první nabídnutou přesilovku utkání. A asi nemůže nikoho překvapit, že skóruje DENIS PARŠIN. Ten dnes několikrát Furchovi zahrozil, ale překonal jej až nyní. Opět z individuální situace, Paršin si českého gólmana povodil a s klidem za něj poslal kotouč po ledě. Torpedo vede 1:0 a uvidíme, s čím teď Avangard přijde. Asistence: Vladimir Galuzin, Gennady Stoljarov.
     
    26:10
    První přesilovka také pro Torpedo. Jevgenij Medveděv dostává dvě minuty za nedovolené bránění a jeho tým se bude muset snažit v obranné třetině.
     
    25:36
    Například nyní Dugin málem otevřel skóre. Dominik Furch nejspíš vůbec netušil, kde je kotouč a útočník Torpeda mu ho procpal mezi betony. Touš se kutálel po brankovišti, skončil jen pár centimetrů před čarou.
     
    24:38
    Paršin ve veliké šanci. Dnes poněkolikáté zkusil individuální akci a teď byl už opravdu hodně blízko. Prosmýkl se mezi třemi bránícími hokejisty Omsku, Furch byl na ledě a kdyby kotouč mířil směrem na branku, pravděpodobně by tam také skončil.
     
    23:28
    Druhá útočná formace Omsku dělá soupeři pořádné starosti. Jen tak tak, že Galimov následně zastavil velikou šanci Medveděva, jenž pouze těsně minul pravou tyčku klece.
     
    19:59
    Tak bude, a to na obou stranách. Z domácí strany dostává dvě minuty za hrubost Sundström, z té hostující zase Grigorev. Který ale inkasuje trest za zásah do oblasti hlavy a krku, takže celkem inkasuje 4 + 10 minut.
     
    13:28
    Další nebezpečné nahození hostů z dálky. Furch navíc ztratil hokejku, takže měl svůj zákrok hodně zkomplikovaný. Puk ale zamířil mimo tři červené tyče Avangardu.
     
    12:13
    Teď ale hosté vyhráli buly v útočném pásmu a jeden z obránců Torpeda nebezpečně nahazoval puk na branku. Furch si jej všiml až na poslední chvíli a možná ani nevěděl, jak zasáhl.
     
    07:00
    První veliká šance zápasu! Omsk sice unikal ve dvou proti třem, přesto málem skóroval. Everberg se natahoval po přihrávce na levou stranu brankoviště, jen tak tak že nedostal kotouč až za Galimova.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 56. Berezin, 64. Fajzullin (K. Semjonov) – 28. Paršin (Galuzin, Stoljarov)


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Gustafsson, Martynov, A. Osipov, J. Medveděv, Berezin, Lisov, Meňšikov, Žukenov – A. Petersson, Everberg, Sundström – Fisenko, Pěrežogin, Kugryšev – Pjanov, Fajzullin, Chochrjakov – K. Semjonov, A. Galimov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (Lisutin) – Mamašev, Grigorev, Kundrátek, Barancev, Kurbatov, Jermakov, Baldajev – Paršin, Galuzin, Stoljarov – Daugavinš, Jeglič, Dugin – S. Kosticyn, M. Lazarev, A. Potapov – Gračov, Urakov, Rasskazov – V. Kuljomin.

    Rozhodčí: Sidorenko – Sysujev, Zacharov

    Diváci: 8370
    bahis siteleri