Saint-Étienne – Angers 1:1 (kon.) | Lyon – Guingamp 2:1 (kon.) | Marseille – Rennes 1:3 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (1:1)
Angers SCO
Neděle 10.09.2017, 15:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:19. (16:57:12)
     
    Tři nastavený minuty uplynuly a zápas tak končí remízou 1:1. Hned v první minutě poslal do vedení Saint-Étienne Rémy Cabella. Ještě v první desetiminutovce dokázal srovnat po odpískané ruce v pokutovém území Pierra-Gabriela z penalty Thomas Mangani. Od té doby se bojovalo především od šestnáctky k šestnáctce, o tom svědčí i počet udělených karet. Po přestávce se příliš na trávníku neohřál Vincent Pajot, který po skluzu do brankáře musel po červené kartě opustit hřiště. Domácí celek se následně zatáhl více do obrany a větší šanci si již nevypracoval. To na druhé straně pálil Capelle skákavou střelou do břevna. Šest minut před koncem nesmyslně zajel zezadu do protihráče Enzo Crivelli a po další červené kartě se tak dohrávalo v deseti na obou stranách. Závěr již rozhodující branku nepřinesl a tak si z dnešního zápasu berou týmy po bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Letellier musel řešit již v nastaveném čase nepříjemnou střelu zpoza obránce. Bamba pálil na přední tyč a hostující brankář měl co dělat, aby balon vyrazil alespoň na rohový kop.
     
    90
    Janko centroval po dalším faulu na Daba do pokutového území, ale Letellier se rozchytal ke skvělému výkonu a i tento centr s přehledem ukryl v rukavicích.
     
    89
    Dlouhý pas měl najít Coulibalyho, ale ani střídající fotbalista nedostihl nepřesnou nahrávku na pravou stranu.
     
    88
    Saint-Étienne šlo do rychlého protiútoku. Cabella se dostal dokonce ke střele z hranice vápna, ale rána nebyla důrazná a Letellier s ní neměl problémy.
     
    86
    Domácí se dostali ještě k ohrožení branky. Po faulu na Daba rozehrál volný přímý kop Dioussé, na jeho centr si naskočil střídající Maiga, ale hlavou poslal balon jen do středu branky, kde byl připravený Letellier
     
    85
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Mehdi Jean Tahrat.
    84. Červená karta
     
    84
    Bude se dohrávat v deseti na obou stranách! Enzo Crivelli nesmyslně podkopl zezadu soupeře a míří velmi rychle pod sprchy.
     
    84
    Také hostující Bamba se ukázal u balonu. Jeho centr si pohlídal Ruffier. Následně založil rychlý kontr, ale ten proti přesile nedokázal zakončit střelou Maiga.
     
    83
    Na druhé straně přišel nebezpečný centr z levého kraje. Ve pokutovém území bylo hned pět hráčů Angers, ale ani jeden se k zakončení nedostal.
     
    82
    Po rohovém kopu se dostal do rychlého protiútoku Cabella. Po jeho úniku se dostal k balonu ještě Jonathan Bamba, ale ten v nejnevhodnější moment před vápnem uklouzl a poté už se ke střele neprotlačil.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut dnešního utkání. Angers se snaží otočit zápas, ale druhu brankou ne a ne přidat.
     
    80
    Crivelli mohl rozhodnout. Dostal se zčistajasna do pokutového území, dokázal se otočit s míčem u kopačky čelem k brance, ale střela zhuštěnou obranou neprošla.
     
    79
    Pierrick Capelle to nyní přehnal s napadáním a skluzem sestřelil Bryana Daba. Domácí se dožadují žluté karty pro hráči Angers, ale ta nepřichází.
     
    78
    Po přesném centru do pokutového území se dostal k hlavičce Crivelli. Byl tísněný Perrinem a tak jako pokus hlavou neměl dostatečnou razanci.

    Vít Schück

    Branky: 1. Cabella (Pajot) – 9. Mangani (pen.)

    Karty:   7. Pierre-Gabriel (SET), 35. Pajot (SET), 64. Dabo (SET) – 5. Santamaría (AGR), 11. Andreu (AGR)   49. Pajot (SET) – 84. Crivelli (AGR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:19.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Perrin (C), Lacroix, Pierre-Gabriel – Pajot, Dabo, Dioussé – Cabella, Diony (50. Maiga), Hamouma (46. Bamba).
    Náhradníci: Moulin – Hernani, Bamba, Katranis, Maiga, M'Bengue, Selnaes.

    Angers SCO: Letellier – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Andreu – Santamaría (85. Jean Tahrat) – Toko Ekambi (68. L. Coulibaly), Fulgini (74. Guillaume), Mangani, Capelle – Crivelli.
    Náhradníci: Michel – L. Coulibaly, Guillaume, Jean Tahrat, Pavlović, Sunu, Tait.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org