Znojmo – Záhřeb 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC LERAM Orli Znojmo
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Medveščak Záhřeb
Neděle 24.09.2017, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Poprvé v letošním ročníku si o tomto víkendu Orli zkouší herní plán se dvěma zápasy během dvou dní. Po sobotní výhře 5:1 nad Dornbirnem čeká Jihomoravany další soupeř. Tentokrát do Nevoga arény zavítá atraktivní soupeř – chorvatský Medveščak Záhřeb.
     
    MEDVEŠČAK ZÁHŘEB

    Klub z hlavního města Chorvatska se po čtyřech letech strávených v KHL rozhodl pro návrat do EBEL, jehož součástí byl již dříve. Pro soutěž se jistě stal příjemným zpestřením a může navázat na své úspěšné předešlé působení.

    Prozatím patří Medveščaku po pěti odehraných zápasech osmá příčka. Stihl již nasbírat šest bodů, v základní hrací době porazil ve svém doposud posledním utkání Graz, další dva již dříve vydoloval nad Dornbirnem a jeden přidal s Fehérvárem. Tým, v jehož jádru jsou i dva Češi obránce Tomáš Kudělka a útočník Tomáš Netík, tak bude chtít ve Znojmě potvrdit vzrůstající formu a rozšířit bodovou sbírku.
     
    ORLI ZNOJMO

    Orli mají za sebou výborný start do ročníku podpořený hned čtyřmi vítězstvími v pěti utkání. Tentokrát se ale postaví chorvatskému soupeři, s nímž mají historicky výrazně negativní bilanci (z 12 duelů vyhráli jen jednou). Naposledy se střetli na Nový rok 2013. Tehdy se ve Znojmě za nerozhodného stavu 1:1 muselo utkání rozlousknout až v samostatných nájezdech, které pro sebe získali hosté.

    V tabulce se ale aktuálně výše vznáší Znojmo, kterému patří skvělá druhá pozice hned za suverénní Vídni. "Jsme rádi za sobotní výhru, ale víkend ještě nekončí a spokojený budu, až pokud zvládneme nedělní duel," upozorňuje před utkáním kouč moravského celku Roman Šimíček.
     
    Úvodní sestavy:

    Orli Znojmo: Schwarz (Pechek) – Stehlík, Pohl, Biro, Skrbek, Lattner, Bořuta, Hanousek, Zajíc – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák.

    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (Rosandič) – Pöyhönen, Tikkanen, Kudělka, Boivin, Deutsch, Privitera, Čepon – Puskarich, Koskiranta, Netík – Olden, Morley, Perkovich – Zanoški, Aviani, Jankovič – Rajšar, Brine, Simšič – Jarčov.

    Rozhodčí: Lemelin, Zrnić – Hribar, Raković.
     
    A je to tu! Domácí hráči za bouřlivého potlesku domácích fanoušků vjíždí na led! Následují je hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hned po buly se vydali domácí útočníci do první zteče, Němec střelou zápěstím vyzkoušel MacIntyrovu pozornost.
     
    01:04
    Perkovich na druhé straně prověřil Schwarze z větší dálky, domácí brankář puk raději podržel.
     
    01:42
    Druhá chorvatská formace chvíli točila orly v jejich obranném pásmu, ale po dvaceti sekundách se domácí hráči opět vydali do útoku. Nadějnou akci zastavil ofsajd.
     
    02:23
    Orli dlouho obývali obranné pásmo Medveščaku, ale nebyli schopni ohrozit bránu. Vše vyvrcholilo zachycením přihrávky a následným protiútokem hostů.
     
    03:13
    Záhřeb se snažil dostat do útočné akce, ale nebyl schopen přejít přes střední pásmo. Toho využil Yellow Horn, jehož přihrávku před bránu ale nikdo nezužitkoval.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Netík – 2 min., krosček).
     
    03:58
    Chvíli to vypadalo, že Orli zahnali soupeře do úzkých, poté ale přišla pokažená přihrávka a domácí začínají od vlastní brány.
     
    04:37
    Dobrý tlak Znojma korunovala Stehlíkova rána od modré, již MacIntyre vůbec neviděl. Odražený puk ale skončil až v ochranné síti.
     
    05:15
    Další závar před gólmanem hostů, puk ale ve skrumáži těl našli soupeřovi obránci a rychle jej poslali do bezpečí.
     
    05:38
    Hosté v plném počtu.
     
    06:21
    Orli v tlaku nechtěli polevit, přesto je zastavil ofsajd. Domácí jsou momentálně na ledě o dost aktivnější než soupeř, viditelně se snaží o skórování a hrají ve vysokém tempu, což dělá Chorvatům problémy.
     
    07:19
    Tak přeci jen se chorvatský tým snaží o ofenzivní činnost, ale ani přes minutu strávenou v útočném pásmu nedokázali vymyslet jedinou střelu na Schwarzovu bránu.
     
    07:55
    Naopak Orli se z protiútoku dostali do zajímavé šance, nahozený puk se snažili dorazit Bartoš s Němcem, ale MacIntyre se roztáhl na brankové čáře, čímž odmítl inkasovat!
     
    08:41
    Orli se tak dlouho snažili prosadit v útočném pásmu, až nezbylo hostům nic jiného než vyhodit alespoň na zakázané uvolnění.
     
    09:32
    Račuk předvedl zajímavou individuální akci, při které vymíchal postupně tři bránící hráče a málem se mu povedlo i zakončit nebýt vypíchnutí kotouče přímo před bránou.
     
    10:31
    Orli předvádí velmi dobrý hokej! Jedna z dalších útočných akcí opět málem skončila gólem, když ve skrumáži těl před bránou puk nenašel ani jeden ze znojemských útočníků!
     
    11:11
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Velké překvapení! TERO KOSKIRANTA využil nepřesné přihrávky ve středním pásmu, ujmul se puku a úplně sám se vydal ke Schwarzovi, jehož přehodil bekhendovým blafákem! Asistence: Tomáš Netík a Mario Puskarich.
     
    12:11
    Orli právě vstřelili branku!
    To je odpověď! Biro vystřelil od modré, ale projektil MacIntyre zneškodnil. Na odražený puk se ale vrhl COLTON YELLOW HORN, jehož dorážku už nestihl chorvatský maskovaný muž pokrýt! Asistence: Marek Biro.
     
    13:22
    Nyní už jsou na koni opět domácí, kteří se snaží o nabytí vedení.
     
    14:41
    Další ze série útočných akcí Znojma, Bartoš se od mantinelu snažil namazat Yellow Hornovi, ten byl ale bráněn a k puku se nedostal.
     
    15:29
    Netík se dostal do dobré šance z kruhu, když dělovkou napálil Schwarzův beton! Znojemský gólman stál přesně tam, kde měl!
     
    16:10
    Hosté přidali na obrátkách a Orlům nyní trochu činí potíže. Největší bitvy teď probíhají ve středním pásmu, které se snaží oba celky ovládnout.
     
    16:39
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Aviani – 2 min. + 2 min., vražení na hrazení).
     
    16:46
    Hosté se hned po vhazování osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    17:10
    Tak to byla obrovská šance! Orli nahodili kotouč podél mantinelu, MacIntyre jej jel odehrát. Puk ale narazil na nerovnost na hrazení a odrazil se přímo před bránu! Gólman Medveščaku se přesunul rychlostí blesku, aby zachytil střelu!
     
    17:48
    A další obrovská šance! Němec trefil ze stoprocentní šance tyč!
     
    18:35
    Orli se opět dostali až ke Schwarzovi, od kterého se nemohou dostat přes střední pásmo. Chorvati hrající v bílých dresech postavili na modré čáře neprostupnou hráz.
     
    19:23
    Na chvíli se Znojmo dostalo do útočného pásma, ale opět musí až k vlastní bráně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    S koncem třetiny se ještě strhla menší potyčka mezi Stehlíkem a dvěma hráči soupeře, sudí bude ještě pravděpodobně udělovat dodatečné tresty.
     
    To tedy bylo něco! Orli dlouho ovládali zápas, Chorvaty k ničemu nepustili, ale najednou prohrávali po dobré akci Koskiranty. Ani ne dvě minuty poté ale Znojmo odpovědělo holí Coltona Yellow Horna, který srovnal stav utkání. Orli na konci první třetiny předvedli ve čtyřminutové přesilovce ukázkový tlak, dokonce nastřelili tyč, ale k brance se nedostali. Další třetina začne přibližně v 18:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Račuk – 2 min., hrubost).
     
    20:39
    Záhřeb hraje v plném počtu, hned situace využívá a přesouvá hru před Schwarze.
     
    21:32
    Po dlouhém obléhání, které ale nepřineslo ani jednu střelu na domácí bránu, se Orli osvobozují a posílají puk přes všechny čáry.
     
    22:01
    Domácí tým hraje v plném počtu. Vhazuje se u domácí svatyně.
     
    22:13
    Orli se pustili do útočné fáze hry a rozjeli svoji vlastní ofenzívu. Byli však zastaveni písknutým postavením mimo hru.
     
    22:50
    Hra se nyní přesouvá z jedné strany na druhou bez šancí na obou stranách. Marná snaha Orlů přejít do útoku končí zakázaným uvolněním.
     
    23:47
    Orli drží kotouč, ale zároveň se drží ve vlastním obranném pásmu. Snaží se vystřídat, aniž by spostřebovali příliš mnoho energie nebo riskovali ztrátu puku ve středním pásmu.
     
    24:56
    Domácí hráči sice kontrolují hru, ale nedokáží efektivně ohrozit MacIntyrovu svatyni. Chorvati oproti první třetině o dost zlepšili hru v obranné fázi.
     
    25:25
    Další z pokusů Orlů končí v ochranné síti.
     
    26:00
    Yellow Horn byl nevybíravě sražen hokejkou na mantinel, rozhodčí zákrok nechali bez trestu.
     
    26:22
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro domácí tým. Hru nyní kontrolovali, sice ne tak jasně jako v první třetině, ale kontrolovali. Najednou se však po souboji za Schwarzovou bránou objevil puk v mezikruží, kde stál naprosto osamocený TOMÁŠ NETÍK, na jehož ránu neměl znojemský gólman nárok. Asistence: Sondre Olden.
     
    27:55
    Orli se ženou za vyrovnáním, ale Záhřeb zákroky na hranici pravidel brzdí jejich postup. Fanoušci velmi hlasitě protestují proti některým nevybíravým kouskům chorvatské obrany.
     
    28:50
    Lattner vyčíhnul odražený puk, vybruslil si od modré čáry a dělovkou napálil kotouč, jeho střela ale minula bránu.
     
    29:47
    Domácí tým se snaží seč mu síly stačí. Němec se sám pokusil probít přes tři bránící hráče, byl ale velmi rychle odstaven. Medveščak se nyní provinil hrou vysokou holí, vhazuje se u brány hostů.
     
    30:57
    Orli stále kontrolují puk i hru, ale nedokáží ohrozit MacIntyrovu bránu.
     
    31:10
    Orli právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Po vhazování se dostal k puku PETR MRÁZEK, který si počkal mimo skrumáž těl před MacIntyrem, dokud neměl volné místo. Poté vypálil a jeho projektil zaplul do sítě! Asistence: Radim Matuš a Jiří Beroun.
     
    32:49
    Orli se opět dostali k chuti a snaží se ohrozit hostující bránu. Ani jedna ze střel, které však domácí tým vyslal, se neujala.
     
    33:40
    Hra se opět přesouvá z jedné strany kluziště na druhou, hráči obou týmů se snaží vytvořit si převahu, ale ani jednomu celku se to nedaří.
     
    34:46
    Lattner vyslal projektil od modré čáry, který se snažil Yellow Horn tečovat, ale puk ani tak nezamířil na bránu.
     
    36:10
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Puskarich – 2 min., sekání).
     
    36:31
    Hosté se osvobozují vyhozením přes všechny čáry a dokonce úspěšně napadají znojemskou rozehrávku.
     
    37:21
    Orli se dlouho nemohli dostat do pásma, ale když se tak stalo, Bořuta se prezentoval učebnicovou dělovkou, kterou MacIntyre zneškodnil betonem.
     
    38:10
    Ke konci přesilovky se domácí dostali k několika střelám, které hostující brankář i s notnou dávkou štěstí všechny pokryl!
     
    39:11
    Znojemští hráči motají soupeře v jeho pásmu, ale zatím chybí střely! Přesto teď chorvatský celek zažívá krušné časy!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Závěr druhé dvacetiminutovky přinesl velmi solidní výkon Orlů, který ale nakonec nebyl korunován gólem. Druhé dějství se neslo ve značně vyrovnanějším duchu než to první, přesto byli Orli nebezpečnější. O vítězi bude muset rozhodnout poslední dějství do kterého vstoupí týmy opět za vyrovnaného stavu. To začne přibližně v 19:06.
     
    Momentálně se čeká, dokud nezamrzne voda na ledě. Rolba opustila kluziště necelou minutu před plánovaným startem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Orli vlétli na soupeře a hned jej zahnali do kouta, rozvíjí dobrý nátlak.
     
    40:55
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Boivin – 2 min., sekání).
     
    41:51
    Yellow Horn perfektní křižnou přihrávkou našel Němce, kterému se dokonce podařilo vystřelit, ale MacIntyre se stačil přesunout projektil pokryl. Následné dorážky Bartoše se minuly účinkem.
     
    42:52
    Orli se drželi puku zuby nehty, snažili se skórovat, ale Chorvati dobře organizují obranu a obětavě padají do střel, na to Znojmo nenašlo recept.
     
    42:55
    Hosté v plném počtu.
     
    43:44
    Netík se ocitl blízko skórování druhého gólu! Objevil se před Schwarzem, kde dostal ideální přihrávku, bekhendovým přiklepnutím ale bránu přestřelil!
     
    44:37
    Na druhé straně se velmi dobře předvádí Račuk, který nadvakrát ohrozil bránu Medveščaku, ale ani jedna z jeho střel se neujala!
     
    46:19
    Orli se nyní více než minutu přetahovali se soupeřem u mantinelu o puk. Sudí byl několikrát rozhodnut hru přerušit, ale kotouč se vždy na chvíli objevil.
     
    47:02
    Na druhé straně se mohli dostat do vedení hosté, ale ani když puk ležel zcela bezprizorně před Schwarzem, žádný z útočníků Medveščaku jej nenašel!
     
    Dnešní utkání sleduje 2612 diváků.
     
    47:39
    Hra je nyní rozkouskovaná, velmi často se přerušuje.
     
    48:11
    Velmi často se nyní opakuje stále stejný scénář. Orli od vlastní branky zahájí útočnou akci, dostanou se až do útočného pásma, kde se nedostanou ke střele a ať už kvůli sudím nebo vlastní nepřesné přihrávce se opět vrací ke své kleci.
     
    49:23
    Znojemští hráči se nyní dostali do útoku, který by mohl skončit gólem, ale Zajíc byl zastaven potažením. Vydal se tedy k mantinelu bojovat o ztracený puk, ale po souboji s chorvatským soupeřem byl sudími vyloučen na dvě minuty za hákování. Na trestnou lavici odjíždí za velmi pronikavého pískotu domácích fanoušků!
     
    50:18
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Olden.
     
    50:53
    Síly na ledě jsou vyrovnané, ale v útoku jsou domácí hráči, kteří se perou o puk za MacIntyrovou bránou.
     
    51:23
    Domácí v plném počtu.
     
    51:42
    Znojmo se i nadále snaží o útok, nyní je ale zabrzdil ofsajd.
     
    52:18
    Hosté v plném počtu.
     
    52:54
    Stehlík nebezpečnou ranou netrefil bránu Medveščaku pouze o milimetry!
     
    53:26
    Z protiútoku hrozili hosté, Bořuta ale přečíslení zneškodnil tak, že padnul do přihrávky a získal puk pro Znojmo.
     
    54:12
    Znomo si v útočném pásmu otevřelo střelnici, ale zatím ani jedna ze střel nenašla svůj cíl. Orli jsou nicméně momentálně na koni.
     
    55:08
    Orli velmi dlouho kombinovali v útočném pásmu. Kombinovali tak dlouho, až nepřesnou přihrávkou o puk přišli a musí se vrátit ke Schwarzovi.
     
    55:53
    Další útočnou akci zastavil ofsajd. To je dnes už poněkolikáté.
     
    56:18
    Velká šance Znojma! Pohl nastřelil puk od modré, MacIntyre jej vyrazil pouze před sebe, kde se jej snažili dorážet další znojemští hráči. Kotouš ale nakonec skončil u mantinelu!
     
    56:52
    Znojmo se muselo z protiútoku osvobodit zakázaným uvolněním, po dlouhé útočné štaci ale stihli vystřídat.
     
    57:28
    Mrázek zcela osamocen vystřelil z vrcholu kruhu, ale těsně mimo! Tohle měl být gól!
     
    58:01
    Puk se ocitl někde pod hromadou těl před bránou hostů, gól ale nepadl! Znojemští hráči opět vyvíjejí obrovský tlak na soupeře.
     
    58:56
    Chorvati se ale zvedli a začali vzdorovat. Schwarzovu bránu zatím neohrozili, ale vybojovali vhazování v obranném pásmu Znojma.
     
    59:42
    Orli jsou v útočném pásmu a snaží se o poslední ofenzívu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Neuvěřitelné! Znojemští hráči téměř celou třetinu bušili na bránu Medveščaku, ale ani jedna z mnoha střel se neujala! O vítězi tak pravděpodobně rozhodne prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Bartoš s Yellow Hornem se snažili o kombinaci, Kanaďanova střela se ale neujala.
     
    60:45
    Stehlík dostal do obličeje ránu pukem, leží na ledě a svíjí se bolestí. Okamžitě k němu přispěchal klubový doktor.
     
    60:45
    Stehlík za hřmotného potlesku domácích fanoušků odjíždí na střídačku. Důležité je, že po vlastních.
     
    61:12
    Medveščak právě vstřelil branku!
    MICHAEL BOIVIN rozhoduje utkání! Orli měli i v prodloužení více ze hry, ale jako blesk z čistého nebe se před Schwarzem zjevil právě Boivin, který bekhendem přehodil znojemského gólmana. Asistence: Sondre Olden a Tyler Morley.
     
    Konec zápasu.
     
    Orli se ani přes velkou herní převahu nedokázali prosadit, ze dvou zápasů ve dvou dnech tedy ukořistili čtyři body za výhru nad Dornbirnem a prohru po prodloužení proti Medveščaku.
     
    Znojemští hráči se opět předvedou v sobotu 30.9., kdy vyzvou Innsbruck na jeho ledě.
     
    To je z dnešního utkání vše! Děkuji za pozornost, přeji hezký zbytek neděle a u dalších onlajnů napočtenou. (19:51:22)

    Vojta Pojer

    Branky a nahrávky: 13. Yellow Horn (Biro), 32. Mrázek (Matuš, Beroun) – 12. Koskiranta (Netík, Puskarich), 27. Netík (Olden), 62. Boivin (Olden, Morley)


    HC LERAM Orli Znojmo: Schwarz (Pechek) – Stehlík, Pohl, Biro, Skrbek, Lattner, Bořuta, Hanousek, Zajíc – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák.
    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (Rosandič) – Pöyhönen, Tikkanen, Kudělka, Boivin, Deutsch, Privitera, Čepon – Puskarich, Koskiranta, Netík – Olden, Morley, Perkovich – Zanoški, Aviani, Jankovič – Rajšar, Brine, Simšič – Jarčov.

    Rozhodčí: Lemelin, Zrnić – Hribar, Raković

    Diváci: 2612
    bahis siteleri