Kunlun – Čeljabinsk 0:0 (odl.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Ufa – Chanty-Mansijsk 1:2 (2:3 po s.n.)
Nižněkamsk – Barys 0:3 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 1:6 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 3:2 (kon.)
Minsk – Dynamo Moskva 5:1 (kon.) | Soči – Omsk 0:6 (kon.)
konec
HK Soči
0:6 (0:1, 0:4, 0:1)
Avangard Omsk
Pondělí 02.10.2017, 18:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům KHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi HK Soči a Avangardem Omsk. Duel startuje v 18:30.
     
    Avangard Omsk

    Celek ze Sibiře v letošní sezóně odehrál patnáct zápasů, ve kterých vybojoval 29 bodů a aktuálně drží druhou pozici Východní konference. Na vedoucí Kazaň však ztrácí pouhé dva body. Na kluzištích soupeřů to však není žádní sláva. Omsk třeba schytal výprask 6:2 na ledě Podolsku. V minulém duelu dokázal zvládnout těžký zápas s Jaroslavlí a na ledě soupeře vyhrál 3:2.
     
    HK Soči

    Celek od Černého moře sehrál v letošní sezóně patnáct zápasů a vybojoval 25 bodů. V našlapané Západní konferenci to zatím znamená sedmou pozici. Doma Soči patří mezi ligový průměr a v letošním ročníku ho zatím táhne Pavel Padakin. Naposledy doma padlo 2:3 po nájezdech proti Chanty-Mansijsku.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Chomickij, Chochlov, Ščitov, I. Vorobjov, Pedan, Miromanov – Cvetkov, Lapenkov, Šmeljov – Önerud, Wellman, Collins – O'Dell, Padakin, Grebenščikov – Ščegolkov, Tomilin, A. Ivanov.

    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – A. Osipov, J. Medveděv, Ahnelöv, Berezin, Gustafsson, Martynov, Minejev – Chochrjakov, Lemťugov, Kugryšev – I. Michejev, Košelev, Pjanov – K. Semjonov, A. Petersson, Pěrežogin – A. Galimov, Manukjan, Stas – Fajzullin.

    Rozhodčí: Bukim, Naumov – Šeljanin, Zacharenkov.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Chomickij, Chochlov, Ščitov, I. Vorobjov, Pedan, Miromanov – Cvetkov, Lapenkov, Šmeljov – Önerud, Wellman, Collins – O'Dell, Padakin, Grebenščikov – Ščegolkov, Tomilin, A. Ivanov.

    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – A. Osipov, J. Medveděv, Ahnelöv, Berezin, Gustafsson, Martynov, Minejev – Chochrjakov, Lemťugov, Kugryšev – I. Michejev, Košelev, Pjanov – K. Semjonov, A. Petersson, Pěrežogin – A. Galimov, Manukjan, Stas – Fajzullin.

    Rozhodčí: Bukim, Naumov – Šeljanin, Zacharenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Omsk bude hrát v bílém, zatímco domácího hokejisté oblékli modré dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěli domácího hokejisté Soči. Hokejisté v modrých dresech se ihned vydali do útoku, jenže Padakin nedosáhl na dlouhou přihrávku.
     
    00:37
    Nikolaj Lemťugov spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma. Hostující útočník se natlačil před obránce, ale nedokázal přihrát před branku.
     
    01:10
    Ruslan Pedan nahodil puk za branku Omsku, nicméně nikdo v modrém dresu za jeho pobídkou nespěchal. Hostující obrana bez problémů uklidnila hru.
     
    01:39
    Alexandr Pěrežogin projel s pukem do útočného pásma, kde přihrál k levému mantinelu, ale puk se po jednom ze soubojů odrazil na střídačku Soči.
     
    02:07
    Pavel Padakin se po levém křídle protlačil do útočného pásma, zbavil se obránce a bekhendem se pokusil přihrát před branku. Prudkou přihrávkou oslovil jen připraveného obránce.
     
    02:30
    Soči vlétlo do utkání velmi aktivně. Domácí celek od úvodního vhazování útočí a obrana Avangardu musí v úvodu zápasu dávat velký pozor.
     
    03:06
    Ansel Galimov se po souboji v rohu útočného pásma poroučel k zemi a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí však nechal pokračovat ve hře.
     
    03:29
    Ivan Vorobjov obdržel pěknou přihrávku na modrou čáru, zpracoval si puk a vypálil zápěstím. Jeho střelu srazil Alexandr Osipov do ochranné sítě. Vhazuje se Šilinově levici.
     
    04:02
    Ansel Galimov si sjel před branku domácího celku, kam přiletěla prudká přihrávka z pravé strany. Galimov se snažil pálit, jenže puk mu přeskočil přes hokejku.
     
    04:33
    Alexandr Pěrežogin si sjel na krásnou přihrávku před branku, zakončil bekhendem, ale jeden z obránců mu včasným skokem pod nohy zabránil ve skórování!
     
    05:10
    Hosté nyní zařadili vyšší rychlostní stupeň a obrana Soči se ubránila jen za cenu vyhození puku do středního pásma. Omsk však může znovu zaútočit.
     
    05:29
    Jegor Martynov si sjel na krásnou přihrávku mezi kruhy, potáhl si puk na pravou stranu a vystřelil zápěstím. Barulin měl sice zakrytý výhled, ale nakonec puk vyrazil ramenem.
     
    06:08
    Dmitrij Kugryšev se po pravé straně tlačil do útočného pásma, jenže jeden z domácích obránců jej důrazným zákrokem přitlačil na mantinel.
     
    06:41
    André Petersson vybruslil s kotoučem zpoza branky domácího celku a ještě se snažil vylepšit pozici pro Manukjana. Druhý jmenovaný však nestačil zakončit.
     
    07:10
    Hraje se v hodně svižném tempu. Domácí celek se po delší době vydal do útoku, jenže Casey Wellman nahodil puk za branku, kde byli jen zadáci Omsku.
     
    07:37
    Obrovská šance také pro Soči! Arťom Tomilin nabil Padakinovi, jehož dělovku vyrazil brankář před sebe, jenže Casey Wellman puk nedopravil do odkryté klece!
     
    08:20
    Stále se hraje bez přerušení. Semjon Košelev operoval s pukem v rohu útočného pásma, nicméně obrana Soči nyní soupeřovu rozehrávku skvěle napadá.
     
    09:05
    Až nyní se hra přerušuje! Arťom Tomilin vlélt příliš brzy do útočného pásma a zavinil postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:32
    Semjon Košelev se před brankou domácího celku natahoval po odraženém kotouči, jenže v pádu příklepem vůbec netrefil branku.
     
    10:00
    Alexandr Osipov dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově napřáhl příklepem. Jeho dělovka prosvištěla kolem branky domácího celku a zaduněla o mantinel.
     
    10:21
    Ilja Chochlov dostal přihrávku na levé křídlo, natlačil se před branku Omsku, jenže bekhendovým blafákem nezasunul kotouč za soupeřova brankáře!
     
    11:10
    Andrej Stas napadal statickou rozehrávku domácího celku v rohu kluziště a nakonec vybojoval kotouč. Hosté ihned rozjeli kombinaci v útočném pásmu.
     
    11:17
    Jevgenij Lapenkov vyfasoval dvě minuty za hákování. Omsk si zahraje první přesilovku.
     
    11:35
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk využívá hned první přesilovou hru a favorizovaný celek se dostává do vedení! Dmitrij Kugryšev vypálil z ostrého úhlu, jeho ránu brankář vyrazil před sebe a důrazný PJOTR CHOCHRJAKOV doklepl puk do branky! Asistence: Jevgenij Medveděv.
    11:35 Pjotr CHOCHRJAKOV - 0:1
     
    12:30
    Domácí celek se ihned pokoušel o vyrovnání. Pavel Padakin objel branku Avangardu, jenže nikdo z jeho spoluhráčů si pohybem neřekl o přihrávku.
     
    13:07
    Alexandr Pěrežogin projel po levém křídle do útočného pásma, jenže Semjon Košelev udělal ještě jednu zbytečnou kličku. Ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    13:42
    Jevgenij Medveděv bojoval o puk ve středním pásmu, jenže proti přesile domácích hokejistů neměl šanci na úspěch. Soči uklidňuje hru za vlastní brankou.
     
    14:09
    Ilja Michejev znovu napadal statickou rozehrávku Soči za brankou domácího celku. Hráčům v modrém zatím chybí nápad, kterým by překvapili obranu Omsku.
     
    14:41
    Soči se na delší dobu nastěhovalo do útočného pásma, jenže Alexandr Osipov vybojoval puk v ostrém souboji a vyhodil jej o mantinel do středního pásma.
     
    15:03
    Svou první přesilovku si zahraje i Soči! Semjon Košelev dostává dvě minuty za podražení.
     
    15:20
    Hosté vstoupili do oslabení vskutku skvěle. Omsk vybojoval kotouč v souboji za brankou a Osipov jej po mantinelu poslal za Barulinovu klec.
     
    15:40
    Domácí brankář nyní vystartoval ze své klece a pomohl svým spoluhráčům urychlit rozehrávku. Soči se zatím trápí.
     
    16:20
    Ani tento přechod do útočného pásma se Soči vůbec nepovedl. Padakin byl příliš rychlý a vlétl do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:03
    Hosté v plném počtu.
     
    17:20
    Ilja Chochlov dostihl nepřesnou rozehrávku domácího celku z vlastního obranného pásma. Chochlov převzal kotouč a rozjel novou akci Avangardu.
     
    18:10
    Vadim Ščegolkov si sjížděl na přihrávku do útočného pásma, jenže Chomickij mu poslal pobídku za brusle a Ščegelkov už nestačil zareagovat.
     
    18:40
    Nikolaj Lemťugov se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči a bekhendem jej nahodil na Barulinovu branku. Domácí gólman stačil puk vyrazit.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Simon Önerud táhl rychlou akci domácího celku středem ledové plochy. Švédský útočník se natlačil před brankáře, jenže při blafáku mu utekl kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Hostující Omsk byl v úvodní dvacetiminutovce aktivnější a vypracoval si několik příležitostí. V té první selhal Pěrežogin, který bekhendem nedopravil puk do branky. Na druhé straně mohl Soči poslat do vedení Padakin, ale Šilin vytáhl parádní zákrok. Po deseti minutách si Chochlov počkal na přihrávku před branku, jenže nedokázal překonat ležícího brankáře. Omsk se nakonec prosadil v přesilové hře. Včasnou dorážkou ji využil Pjotr Chochrjakov .
     
    Střely na branku: 10 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Soči se ihned vydalo do útoku, jenže Padakinův postup zastavil důrazný Osipov.
     
    20:38
    Dmitrij Kugryšev objel branku domácího celku a poslal prudkou přihrávku na levou stranu. Jonas Ahnelöv se vinou špatného zpracování vyhnal ze střelecké pozice.
     
    21:05
    Alexej Cvetkov se po vyhraném vhazování v obranném pásmu pokusil o rozehrávku o mantinel. André Petersson jeho pobídku zastavil a vrátil kotouč za branku.
     
    21:30
    Casey Wellman dostal přihrávku do rohu útočného pásma, nicméně jeden z jeho spoluhráčů stál v brankovišti, což neuniklo pozornosti rozhodčího.
     
    22:02
    Vadim Chomickij se před brankou Omsku dostal k odraženému kotouči a bleskově vypálil. Hostující brankář jeho ránu vyrazil před sebe, ale Padakin už nestačil dorážet!
     
    22:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk z následné akce navyšuje své vedení na 2:0! To je pro Soči obrovský šok! ANSEL GALIMOV dojel přihrávku za branku a zadovkou puk vracel do mezikruží. Svou přihrávku nasměroval tak šikovně, že se puk od Barulinova betonu odrazil do branky! Asistence: Maxim Berezin.
    22:15 Ansel GALIMOV - 0:2
     
    22:35
    Jevgenij Medveděv spěchal do útočného pásma s dalším útokem hostujícího celku. Medveděv se zbavil Tomilina, ale Chomickij mu zabránil v zakončení.
     
    23:15
    Pavel Padakin si v mezikruží srovnal kotouč na střelu a vypálil zápěstím. Hostující brankář jeho štiplavou ránu vyrazil do rohu kluziště.
     
    23:27
    A další zakončení na straně domácího celku. Simon Önerud tentokrát střílel z ostrého úhlu, jenže brankář Omsku dokázal utěsnit mezírku u levé tyče.
     
    24:10
    Kirill Semjonov spěchal za nepřesnou přihrávkou za branku Soči. Domácí obránce před ním puk zastavil a rozehrál dlouhou přihrávkou na levé křídlo.
     
    24:30
    Danil Fajzullin si sjel na prudkou přihrávku na levý kruh a krásnou pobídkou našel Stase. Druhý jmenovaný pohotově pálil, ale Barulin předvedl parádní zákrok!
     
    25:02
    Jonas Ahnelöv si klepl o přihrávku na modrou čáru, jenže Ansel Galimov mu poslal prudkou přihrávku, kterou hostující obránce nedokázal zpracovat.
     
    25:20
    Erik Gustafsson spěchal za prudkou přihrávkou před branku domácího celku, jenže ani v pádu nedokázal změnit směr prudkého nahození.
     
    26:07
    Dmitrij Kugryšev se z levého křídla řítil na domácí branku, měl moře času na zamíření, jenže ránu mu vůbec nesedla a Kugryšev minul domácí klec.
     
    26:20
    Maxim Berezin si sjel na přihrávku zpoza branky a pohotově vypálil. Domácí brankář však měl skvělý výhled a jeho dělovku vyrazil betonem.
     
    27:20
    Omsk v posledních minutách zařadil vyšší rychlostní stupeň. Domácí celek se musí bránit ze všech sil. Avangard navíc podporuje početná skupina fanoušků.
     
    27:50
    Erik Gustafsson dostal přihrávku na levé křídlo, jenže zbytečnou kličkou se zbavil dobré pozice pro zakončení a nakonec úplně minul branku.
     
    28:14
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk z neustálého tlaku vytěžil také třetí branku v utkání! ANDREJ STAS dostal prudkou přihrávku do jízdy na modrou čáru, zpracoval si puk a krásnou střelou zápěstím vymetl horní roh domácí branky! Asistence: Jonas Ahnelöv, Danil Fajzullin.
    28:14 Andrej STAS - 0:3
     
    28:35
    Jevgenij Medveděv vyfasoval další dvě minuty za podražení.
     
    29:10
    Soči se v úvodu přesilové hry usadili v útočném pásmu a domácí hokejisté si skvěle vyměňují své pozice. Pozorná obrana Omsku však soupeři nenechává prostor k zakončení.
     
    29:27
    Alexandr Osipov vystihl pomalou přihrávku do rohu útočného pásma a bekhendem vyhodil kotouč přes všechny čáry. Soči musí začít od vlastní branky.
     
    30:20
    Hosté znovu zastavili kombinaci Soči v útočném pásmu a pohotově vyhodili puk přes celé kluziště. Domácí celek se dnes zkrátka trápí.
     
    30:35
    Hosté v plném počtu.
     
    31:07
    Ilja Michejev táhl protiútok Avangardu po pravém křídle, jenže celou akci zabrzdil zbytečnou kličkou do rohu útočného pásma. Omsk přesto zůstává u puku.
     
    31:31
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Omsk ve druhé třetině prakticky drtí bezzubé Soči! Hosté se znovu usadili v útočném pásmu a přidávají i čtvrtou branku. JONAS AHNELOV dostal přihrávku na modrou čáru a jeho rána propadla do sítě! Asistence: Valentin Pjanov, Ilja Michejev.
    31:31 Jonas AHNELÖV - 0:4
     
    31:31
    Střídání v týmu HK Soči: ze hřiště odchází Konstantin Barulin, přichází Dmitrij Šikin.
     
    32:20
    Jevgenij Medveděv poslal prudké nahození na domácí branku. Nováček v kleci Šikin dokázal utěsnit mezírku u levé tyče a poté přikryl puk lapačkou.
     
    32:40
    Jegor Martynov si počkal na přihrávku na modrou čáru a ihned nahodil puk za branku. Nikdo v bílém dresu jeho pobídku nedokázal zpracovat.
     
    33:20
    Maxim Minejev nahodil puk bekhendem do rohu útočného pásma. Domácí obránci v posledních minutách působí poněkud odevzdaně.
     
    33:45
    Arťom Tomilin vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a pokusil se překvapit obranu Avangardu. Jeho dlouhá přihrávka však končí na zakázaném uvolnění.
     
    34:10
    Medveděv operoval s pukem na modré čáře, dlouho otálel se zakončením, jenže nakonec trefil jen prvního obránce domácího celku.
     
    34:23
    Bude se znovu vylučovat. Šmeljov vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    34:28
    A domácí celek bude hrát ve třech! Pavel Padakin totiž dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    35:10
    Hosté zatím kombinují v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu si netroufá na zakončení. Domácí se zatím brání bez problémů.
     
    35:33
    Nyní se obráncům Soči dokonce podařilo získat kotouč a ihned jej vyhodili přes všechny čáry.
     
    36:28
    Domácí v plném počtu.
     
    36:40
    Ansel Galimov ještě zabojoval o puk za brankou Soči, jenže Arťom Tomilin jej přitlačil na mantinel a nedal soupeři prostor k rozehrávce.
     
    37:17
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk přidává i pátou branku! ANSEL GALIMOV si najel na pěknou přihrávku do útočného pásma, parádně si převzal kotouč a střelou k tyči překonal domácího brankáře! Asistence: Danil Fajzullin, Jegor Martynov.
    37:17 Ansel GALIMOV - 0:5
     
    37:31
    Domácím příznivcům se průběh dnešního utkání vůbec nelíbí. Fanoušci Soči už ve druhé třetině trestají své oblíbence pískotem.
     
    38:10
    Omsk je naopak při chuti. Hosté neustále kombinují v blízkosti domácí klece a obrana Soči si ani na malou chvíli nemůže oddechnout.
     
    38:36
    Až nyní si Alexandr Osipov nezpracoval prudkou přihrávku a puk mu uskočil až do vlastní třetiny. Padakin ihned napadal hostující rozehrávku, jenže k puku se nedostal.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Vadim Chomickij se na levém kruhu dostal k odraženému kotouči a pohotově vypálil. Brankář Avangardu jeho ránu viděl a schoval puk do lapačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí! Hostující Omsk v ní zcela jednoznačně kraloval dění na ledové ploše a zvýšil svůj náskok na 5:0! Kanonádu odstartoval Galimov, kterého následoval Stas. Poté se Soči sice dostalo do útoku, jenže Jonas Ahnelöv přidal další branku Avangardu. V závěru třetiny navíc přidal další branku Galimov!
     
    Střely na branku: 21 – 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hokejisté Omsku uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek v něm bude hájit komfortní náskok.
     
    40:27
    Sergej Šmeljov chtěl překvapit obranu Avangardu dlouhou přihrávkou, jenže nikdo z útočníků jeho pobídku nezpracoval. Zakázané uvolnění.
     
    41:05
    Simon Önerud nahodil puk za branku Omsku, kam spěchal Casey Wellman. Druhý jmenovaný se natlačil před Osipova, jenže důrazný obránce Omsku jej obral o puk.
     
    41:29
    O ´Dell dojel nepřesnou rozehrávku soupeře do obranného pásma a uklidnil hru Soči za domácí brankou. Nikdo ze soupeřů jej neatakuje.
     
    42:10
    Domácí brankář musel zasahovat proti střele od levého mantinelu. Domácí gólman schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    42:27
    Erik Gustafsson si zbytečně nepřidělával práci, dojel nahozený kotouč a odrazem o mantinel jej poslal do středního pásma.
     
    43:15
    André Petersson uklidnil hru za brankou Avangardu. V úvodu závěrečné periody se hraje v hodně ospaleném tempu. Ani jeden z týmů nikam nespěchá.
     
    43:36
    Hostující brankář musel přeci jen zasahovat. Gólman Omsku vyrazil prudkou střelu od levého mantinelu. Hostující obránci poté dokázali zažehnat nebezpečí.
     
    44:10
    Dmitrij Kugryšev si najel na přihrávku do útočného pásma. Lemťugov si klepl o přihrávku před branku, jenže kotouč se k němu před obránce nedostal.
     
    44:41
    Na druhé straně se Simon Önerud dostal k přihrávce z levé strany hřiště a pohotově vypálil. Jeho pokus však obrana Omsku srazila do rohu kluziště.
     
    44:43
    Alexandr Pěrežogin vyfasoval dvě minuty za držení. Soči může snížit nepříznivé skóre.
     
    45:15
    Hosté uspěli v souboji v obranném pásmu a pohotově vyhodili puk přes celé kluziště. Domácí brankář svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou.
     
    45:50
    Hosté hrají s naprostým přehledem. Obrana Omsku znovu vybojovala odražený kotouč a dlouhým vyhozením se osvobodila.
     
    46:20
    Pavel Padakin si nabruslil do střelecké pozice, jenže zápěstím trefil jen obránce před sebou, od nějž se puk odrazil do středního pásma.
     
    46:43
    Hosté v plném počtu.
     
    47:12
    Sean Collins ujel obraně Avangardu a spěchal sám na branku soupeře. V útočném pásmu mu však kotouč odskočil od hokejky.
     
    47:25
    Soči si zahraje další přesilovku! Nikolaj Lemťugov tentokrát dostává dvě minuty za držení.
     
    48:05
    Omsk znovu vybojoval kotouč v obranném pásmu a vyhodil puk přes celé kluziště. Domácí příznivci už pomalu opouštějí svá místa.
     
    48:27
    Jonas Ahnelöv dojel nepřesné nahození za branku Soči a okamžitě vyhodil puk přes celé kluziště. Hostující obrana dnes hraje parádní utkání.
     
    49:25
    Hosté v plném počtu.
     
    49:33
    Nikolaj Lemťugov se po návratu z trestné lavice hnal za dlouhou přihrávkou do útočného pásma, jenže k samostatnému úniku mu scházely dva kroky.
     
    50:10
    André Petersson si sjel na přihrávku na modrou čáru, pokusil se otočit, nicméně dobře postavený Pavel Padakin mu zabránil v dalším průniku.
     
    50:26
    Maxim Berezin napřáhl ke střele od modré čáry. Jeho ránu brankář domácího celku vyrazil tak nešťastně, že se puk odrazil jen těsně vedle pravé tyče!
     
    51:20
    Omsk se znovu usadil v útočném pásmu. Domácím hokejistům už ve třetí třetině prakticky nefungují nohy a hosté si na ledě dělají, co chtějí.
     
    51:39
    André Petersson si na modré čáře připravil kotouč ke střele. Jeho ránu zápěstím domácí brankář dobře viděl a bez problémů jej schoval do lapačky.
     
    52:10
    André Petersson si na pravé straně nabruslil na přihrávku od modré čáry, bleskově se otočil, jenže jeho přihrávku před branku srazil Tomilin do bezpečí.
     
    52:36
    Domácí hokejisté vyvezli puk do útočného pásma a ihned vyrazili na střídačku. Alexandr Osipov vyčkává za brankou na další rozehrávku akce.
     
    53:15
    Omsku se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Osipov poslal prudkou přihrávku, na kterou nedosáhl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    53:47
    Závěr utkání se hraje ve vlažném tempu. Nikdo z hráčů na ledě už nehraje s vypětím všech sil. Po delší době zaútočilo Soči, ale Šilin si připsal snadný zákrok.
     
    54:10
    Andrej Stas byl jako první u odraženého kotouče v rohu obranného pásma hostů a vyhozením o mantinel poslal puk za modrou čáru.
     
    54:26
    Oleg Šilin pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Po šermované ve středním pásmu se jeden z hostů dopustil přihrávky rukou.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    55:10
    André Petersson dostal přihrávku na pravou stranu, jenže jeho rána prosvištěla kolem zadní tyče domácí branky. Omsk přesto zůstává v útočném pásmu.
     
    55:27
    Erik Gustafsson se krásnou kličkou na levé straně útočného pásma dostal do střelecké pozice, jenže jeho ránu prosvištěla vysoko nad brankou.
     
    56:07
    Pavel Padakin přerušil prudkou přihrávku na levou stranu a vyvezl kotouč do útočného pásma. Také Soči hraje v tomto oslabení s přehledem.
     
    56:09
    A domácí celek musí jít do tří! Pavel Padakin totiž dostává dvě minuty za podražení.
     
    56:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    Další branka hostujícího celku! Avangard využívá další přesilovou hru! ERIK GUSTAFSSON poslal přihrávku před branku, sjel si na další pobídku a doklepl puk do odkryté branky! Asistence: Kirill Semjonov.
    56:58 Erik GUSTAFSSON - 0:6
     
    57:29
    Poslední minuty utkání se už pouze dohrávají. Omsk si dnešní výlet k Černému moři zpříjemnil vysokou kanonádou do sítě Soči.
     
    58:00
    Probíhájí poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:26
    Nikolaj Lemťugov vyvezl puk zpoza branky hostujícího celku do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu si neřekl o přihrávku.
     
    59:11
    V závěru utkání se bude ještě jednou vylučovat! Vadim Chomickij dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V závěrečné třetině už tempo hry pořádně opadlo a spíše se čekalo na závěr utkání. Omsk si navíc připravil další šance, jenže domácí brankář ve třetí třetině čaroval. Tři minuty před koncem navíc přidal další branku Erik Gustafsson a domácí fanoušci začali opouštět svá sedadla. Omsk si tedy dnes s chutí zastřílel a v Soči zvítězil vysoko 6:0.
     
    Střely na branku: 28 -37
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Furch dnes plnil roli druhého brankáře.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:46:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Chochrjakov (J. Medveděv), 23. A. Galimov (Berezin), 29. Stas (Ahnelöv, Fajzullin), 32. Ahnelöv (Pjanov, I. Michejev), 38. A. Galimov (Fajzullin, Martynov), 57. Gustafsson (K. Semjonov)


    HK Soči: Barulin (32. Šikin) – Chomickij, Chochlov, Ščitov, I. Vorobjov, Pedan, Miromanov – Cvetkov, Lapenkov, Šmeljov – Önerud, Wellman, Collins – O'Dell, Padakin, Grebenščikov – Ščegolkov, Tomilin, A. Ivanov.
    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – A. Osipov, J. Medveděv, Ahnelöv, Berezin, Gustafsson, Martynov, Minejev – Chochrjakov, Lemťugov, Kugryšev – I. Michejev, Košelev, Pjanov – K. Semjonov, A. Petersson, Pěrežogin – A. Galimov, Manukjan, Stas – Fajzullin.

    Rozhodčí: Bukim, Naumov – Šeljanin, Zacharenkov
    bahis siteleri