Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Nitra – Žilina 2:3 (kon.) | Detva – Zvolen 0:5 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 5:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:1 (kon.)
konec
HK Poprad
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
HC Košice
sk Neděle 15.10.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej časti hry sa napokon rozhodlo. Rozhodol o tom jediný presný zásah, ktorý zaznamenal Hovorka v 52. minúte. Videli sme naozaj skvelý vyrovnaný zápas. Všetky body však berú oceliari.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:13:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Domáci už sú v šestici. Svitanovu strelu od modrej sa snažil Majdan doraziť, no nepodarilo sa mu to.
     
    59:18
    Popradčania získavajú presilovku. Tomáš Klíma dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou. Zároveň si tréner Ozimák berie oddychový čas.
     
    59:18
    Popradčania idú do útočného pásma a brankár Corbeil odchádza na striedačku.
     
    58:32
    Bondra nastrelil puk z pravého kruhu, trafil nič netušiaceho Habala do jeho masky. Následne však už nik z domácich hráčov dorážať nemohol.
     
    57:54
    Popradčania opäť s pukom na hokejkách v útočnom pásme, no nedarí sa im vytvoriť si príležitosti.
     
    57:01
    Čížek si párkrát šťuchol do Dindu, no hlavní rozhodcovia z toho drámu nerobili. Následne Košičania vyhodili puk, bol z toho icing a vhadzuje sa pred Habalom.
     
    56:29
    Königovi teraz vôbec nevyšla rozohrávka. Jeho prihrávku z obranného pásma Heizer nezachytil a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    55:37
    Lichanec zachytil rozohrávku Košičanov, ihneď prihrával medzi kruhy Iľjovi Davydovi, ktorý vypálil, no trafil iba do Habalovej vyrážačky.
     
    54:44
    Súboje v rohu klziska v útočnom pásme zvládli lepšie domáci hokejisti. Snažia sa vymýšľať gólové akcie, ale zatiaľ sa im to nedarí.
     
    53:08
    V tejto fáze zápasu už musia domáci hokejisti zabrať naplno. Tento jediný gól Košíc totiž môže byť napokon aj ten rozhodujúci.
     
    52:49
    Lichanec z pravého kruhu hľadal medzi kruhmi Bondru, ktorý sa už približoval k bráne, no puk sa mu spracovať nepodarilo.
    51:54 HOVORKA - 0:1
     
    51:54
    Košice dali gól!
    Máme tu otvárací gól stretnutia! Delovku od modrej z hokejky Kafku Corbeil ešte zachytil. Následne sa k puku na pravom kruhu dostal MAREK HOVORKA a z dorážky pohotovo skóroval!
    Asistencie: Petr Kafka, Václav Čížek.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 248 divákov. Zatiaľ najväčšia návšteva v Poprade v priebehu tejto sezóny.
     
    50:33
    Kafka hľadal pred bránkou Hovorku, ktorý sa síce dostal k strele, ale bola zblokovaná. Corbeila teda výrazne neohrozila.
     
    49:45
    Mlynarovič z ľavého kruhu šikovne hádzal pred bránku Abdulovi. Puk sa mu však nepodarilo spracovať a iba preletel do rohu klziska.
     
    48:42
    Fabian poslal pred bránku prihrávku Ježkovi, ktorý vlastne iba tečoval puk. Priestor bránky sa mu nepodarilo zasiahnuť.
     
    47:55
    David Šoltés sa ocitol vo výbornej príležitosti. Zachytil puk na útočnej modrej, prešiel popri Dindovi, šiel do bekhendového blafáku, no poloprázdnu bránu netrafil!
     
    47:01
    Fabian vyhodil puk von z obranného pásma, Heizer ho v strednom pásme ešte tečoval, no zakázané uvoľnenie bolo aj tak odpískané.
     
    46:28
    Dudášovu prihrávku na modrú čiaru síce zachytil Matúš Paločko, no podľa rozhodnutia čiarového arbitra sa už ocitol s pukom mimo útočného pásma.
     
    45:31
    Suja posunul na modrú čiaru Kochovi, ktorý vyskúšal vypáliť, no jeho delovka smerovala iba mimo bránky.
     
    44:05
    Pulliho delovku od modrej čiary Corbeil veľmi nevidel, keďže Boltun mu vcelku dobre cloniil. Popradčania však dokázali získať puk a poslať ho preč.
     
    43:34
    König z obranného pásma iba nahodil na bránku, ktorú si Habal pozorne strážil. Spracoval puk a prihral ho svojim spoluhráčom.
     
    42:00
    Popradčania si už v tejto chvíli môžu definitívne vydýchnuť, na ľadovú plochu naskočili postupne Majdan aj Svitana. Hra bola prerušená kvôli ofsajdu a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    41:44
    Nebezpečne to vyzeralo aj po Hovorkovej delovke od modrej čiary. Jeho projektil sa odrazil od zadného mantinelu pred bránku, odkiaľ ho dorážal Kafka, no do priestoru brány sa netrafil. Navyše bola posunutá bránka.
     
    41:11
    Bača napálil od modrej čiary do Daniela Brejčáka, následne ešte skúšal na jedenkrát, no nepodarilo sa mu trafiť priestor bránky.
     
    40:43
    David Pacan sa natlačil z ľavého kruhu, snažil sa prekvapiť Corbeila, no veľmi mu to nevyšlo. Košickí hokejisti ostali aj naďalej v pásme, spomedzi kruhov pálil Kessel. Jeho delovka skončila v Corbeilovej lapačke.
     
    40:09
    Košičania vyhrali úvodné buly a začínajú tretiu tretinu v presilovke piatich proti trom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina mala rovnaký priebeh ako tá prvá. Takmer bez prerušenia, pár dobrých šancí na oboch stranách a minimum vylúčení. Gól sme stále nevideli, za sebou máme 40 minút čistého času.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    V závere tu máme ešte jedno vylúčenie, Patrik Svitana dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    39:48
    Zbytočné vylúčenie na domácej strane. Juraj Majdan si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    38:56
    Marek Hovorka napriahol svoju hokejku na modrej čiare a tvrdo vypálil. Corbeil mierne sklonil hlavu, keďže puk letel nad jeho bránkou.
     
    37:54
    Davydov vystrelil z pravého kruhu. Mlynarovič sa ešte snažil doraziť puk do bránky, no Habal natiahol svoj betón a k ničomu domácich hráčov nepustil.
     
    36:14
    Košická presilovka je bohužiaľ na konci. Peter Boltun fauloval pred bránkou Heizera, odsedí si dve minúty za seknutie.
     
    35:46
    Prvé vylúčenie na popradskej strane v tomto zápase. Za držanie si dve minúty posedí Ľubomír Dinda.
     
    34:51
    Davydovi nevyšla strela od modrej, Košičania vyhodili puk. Kafka ho získal pri modrej čiare a dokázal ešte nazbierať pár cenných sekúnd.
     
    34:24
    Brejčák si spracoval puk na pravom kruhu a poslal ho na bránku. Habal ho dokázal zachytiť, a tak sa Abdul k dorážke ani nedostal.
     
    33:56
    Svitana si spracoval puk na modrej čiare, prišiel bližšie k bráne medzi kruhy a skúsil to švihom. Netrafil priestor bránky.
     
    33:26
    Po riadne dlhom čase tu máme vylúčenie. Tomáš Hričina dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    33:16
    Keď to nejde nijako, Hričina to už skúsil aj spoza bránky nejako pretlačiť. Bránka sa nadvihla, no puk potom Corbeil našiel vo svojej lapačke.
     
    32:55
    Majdanovi sa podarilo v obrannom pásme získať puk proti trojici Košičanov a udržať ho aj naďalej na svojej hokejke.
     
    32:18
    Matej Paločko prenechal na pravom kruhu Vojtěchovi Zadražilovi, ktorý sa oprel do puku a vypálil príklepom. Jeho delovku Habal našiel vo svojej lapačke.
     
    31:23
    Čížek posunul po modrej čiare Bačovi, ktorý to skúšal švihom. Svitana sa však obetavo hodil do tejto strely a vyrazil ju na ochrannú sieť.
     
    30:30
    Boltun prenechal pred bránkou Nagyovi, ten skúšal prestreliť klbko hráčov, no veľmi sa mu to nepodarilo. Puk skončil v rohu klziska.
     
    29:20
    Klíma zo stredného pásma nahodil puk, no bolo to zblokované a nakoniec puk skončil na ochrannej sieti. Hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    28:41
    Bača si myslel, že zachránil útočné pásmo, keď rukou zachytil vyhodenie puku od Lichanca, no čiarový rozhodca jasne prehlásil, že už to bola ofsajdová pozícia.
     
    27:58
    S problémami, no predsa sa podarilo Mlynarovičovi tečovať Königovu delovku od modrej čiary. Puk letel mimo, opäť ho získal Mlynarovič, posunul Königovi a ten pálil z prvej. Habal mal lapačku pripravenú.
     
    27:32
    Boltun vnikol do útočného pásma a prenechal pred pravým kruhom Hričinovi, ktorý vypálil z prvej, no jeho delovka tesne minula pravú žrď.
     
    26:53
    Koch prehadzoval na Šoltésa na ľavý kruh, no tomu sa nepodarilo vystreliť. Košičania potom opäť nič veľmi nevymysleli a dopredu sa snažia ísť domáci.
     
    25:57
    Popradskí hokejisti ubránili akciu Košičanov a dokázali puk odstrániť z vlastného obranného pásma. Hostia opäť začínajú spoza Habala.
     
    24:26
    Popradskí kamzíci si teraz vôbec nerozumeli. Mlynarovič prenechal puk Königovi, ktorému dovolil rozohrať. König pokračoval individuálne do pásma, no Mlynarovič mu tam už vletel oveľa skôr. A tak sa museli domáci vrátiť do stredného pásma.
     
    23:37
    Heizer to skúsil aj z ťažšej pozície. Strieľal od mantinelu z ľavého kruhu. Jeho pokus skončil na brankárovi Habalovi.
     
    22:17
    Vrábeľ krížnou prihrávkou nabíjal na ľavý kruh Šoltésovi, ktorý chcel strieľať z prvej, no puk vôbec dobre netrafil.
     
    21:55
    Mlynarovič si vymenil puk so Svitanom v strednom pásme a pokračoval do útoku. Neskončilo sa to však bez prerušenia. Pískalo sa postavenie hry, teraz na opačnej strane.
     
    21:29
    Jenčík vnikol do útočného pásma, prihrával na pravé krídlo Kafkovi, no ten už v akcii pokračovať nemohol. Nebolo to v súlade s pravidlami, pískal sa ofsajd.
     
    20:49
    Domáci sa z obranného pásma vyhodili vlastnou chybou. Znamená to zakázané uvoľnenie a buly po ľavici Corbeila.
     
    20:29
    Košičania ihneď začali aktívne. Hričina dvakrát strieľal z pravého kruhu. Corbeil bol však pri oboch pokusoch úspešný.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka bola vcelku rýchla. Hralo sa väčšinou bez prerušenia. Nevideli sme veľa šancí, ale hokej to bol celkom svižný. Po úvodnej tretine bez gólov 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    18:51
    Davydov vyrazil do predĺženia s Ježekom, no veľmi to tomuto popradskému duu nevyšlo. Puk skončil v rohu klziska a Košičania sa ubránili.
     
    17:52
    Abdul sa za Habalovou bránkou zmocnil nahodeného puku a okamžite ho posúval na modrú čiaru. Tam naň však nik nečakal a Popradčania sa opäť vyhodili z pásma.
     
    16:00
    Kochova strela od modrej čiary skončila iba na korčuli Petra Lichanca. Ten puk vyhodil von z pásma a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    15:17
    Vrábeľ iba nahodil puk do útočného pásma na zadný mantinel. Corbeil už videl, že sa tam blíži Šoltés, a tak pre istotu prikryl.
     
    14:00
    Nagy potiahol puk do útočného pásma, následne ho posunul Šedivému, ktorý to skúsil od modrej čiary Corbeil jeho zakončenie našiel ukryté v lapačke.
     
    12:50
    Košičanom veľmi nevyšla rozohrávka z obranného pásma. Puk iba nahodili dopredu, ale následne neboli úspešní ani domáci. Pískalo sa zakázané uvoľnenie a sťahujeme sa pred Corbeila.
     
    11:54
    Abdul unikol Bačovi po pravej strane a následne hľadal Mlynaroviča pred bránkou. jeho však už strážil druhý obranca Košíc Čížek a nedovolil mu vystreliť.
     
    10:44
    Po niekoľkých minútach hry tu máme prerušenie. Košičanom nevyšla rozohrávka a pozornosť sa upriami na obranné pásme hostí, keďže sa pískal icing a tam sa bude vhadzovať.
     
    09:52
    Bogoslovskij vybojoval puk v súboji s Matejkom a aj našiel v strednom pásme Matúša Paločka. Tomu však puk ušiel z hokejky a získali ho opäť oceliari.
     
    08:40
    Mlynarovič zachytil nahodený puk do útočného pásma a následne hľadal prudkou krížnou prihrávkou Brejčáka na modrej čiare. Jemu však puk ušiel a Popradčania sa teda sami vyprevadili z pásma až do vlastného.
     
    08:02
    Rýchlo otočila hru košická dvojica. Boltun prihral na ľavé krídlo Hričinovi, ktorý vkorčuľoval do pásma a z ľavého kruhu vystrelil. Corbeil bol pripravený.
     
    06:49
    Zadražil si pripravil puk na modrej čiare. Mal na to dostatok času, vyskúšal to zápästím, no tesne minul pravú žrď. Poprad sa aj naďalej drží v pásme.
     
    05:57
    Šikovne to teraz urobila košická dvojica. Klíma spoza bránky našiel pri pravej žrdi Davida Pacana. Jeho strela z prvej bola blokovaná a šla pomaly k bráne. Následne domáci obrancovia urýchlene odstránili puk z nebezpečného priestoru.
     
    05:37
    Mlynarovič sa dostal z rohu klziska na ľavý kruh a vyskúšal to strelou. Habal puk nezachytil do lapačky, vypadol mu.
     
    04:37
    Od začiatku stretnutia sa zatiaľ hrá svižne bez prerušenia. Oba tímy zatiaľ mali iba minimum šancí, derby sa začína predsa len opatrne z oboch strán.
     
    04:08
    Martin Dudáš teraz predviedol zaujímavý prienik, dostal sa individuálne až na pravý kruh a odtiaľ to vyskúšal strelou. Puk skončil na Corbeilovi.
     
    03:36
    Od modrej sa pokúšal Corbeila prekvapiť Matejka. Jeho strelu popradský brankár takmer vôbec nevidel. Mal šťastie, že puk letel mimo jeho bránky.
     
    01:57
    Svitanovi veľmi teraz nevyšla strela od modrej čiary. Puk vyletel po mantineli a následne ho aj Boltun upratal do bezpečia. Nagy čoskoro naskočí na ľadovú plochu.
     
    01:18
    Popradčania vymysleli šikovnú kombináciu. Brejčák krížnou prihrávkou naservíroval medzi kruhy Abdulovi, ten chcel prenechať pripravenému Svitanovi, no prenechal mu zlý puk.
     
    00:24
    Davydov vypálil od modrej čiary, no Habal jeho strelu perfektne videl, a tak ju aj dokázal bez problémov zneškodniť vyrážačkou.
     
    00:12
    Poprad hneď v úvode získava presilovú hru. Ladislav Nagy odchádza na trestnú lavicu za sekanie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Čaká nás štátna hymna.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú domáci hokejisti v modrých dresoch. Košičania budú hrať v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Fabian (C), Davydov, Brejčák (A), König, McDowell, Šterbák, Zadražil, Dinda – Ježek, Heizer, Majdan – Abdul, Mlynarovič, Svitana (A) – Martančík, Lichanec, Bondra – Bogoslovskij, Paločko ml., Paločko

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy (C), Boltun, Hričina – Jenčík (A), Hovorka (A), Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ

    Rozhodca: Müllner, Lokšík – Orolin, Stanzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 12. kola Tipsport ligy. Súčasťou nedeľného programu je aj východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice, ktoré sa začne o 17:00. Jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad

    Derby v lepšej forme zastihlo popradských kamzíkov. Domáci hokejisti sú aktuálne na 3. mieste tabuľky, majú na konte 24 bodov rovnako ako druhá Banská Bystrica a skóre 38:28. Popradské mužstvo sa naposledy predstavilo u lídra z Trenčína. S Duklou odohral Poprad vyrovnaný zápas. Napokon sa však domácim hokejistom spod hradu Matúša Čáka podarilo pokračovať vo svojej 11-zápasovej víťaznej sérii a pripísali sa na konto aj víťazstvo nad Popradom 3:2 po predĺžení. Popradčania predtým zdolali Žilinu 3:2, Banskú Bystricu 6:4, Nitru po nájazdoch 3:4 a Liptovský Mikuláš 1:2 po predĺžení. Poprad aj počas aktuálnej formy nezabúda na dopĺňanie svojho kádra. Naposledy Podtatranci angažovali útočníka Juraja Majdana, ktorý bol už v prvom zápase za Poprad proti Trenčínu vyhlásený za najlepšieho hráča stretnutia.

    HC Košice
    Košiciam aktuálny ročník zatiaľ nevychádza podľa želaných predstáv. Zverenci trénera Milana Jančušku sa síce nachádzajú na 4. priečke tabuľky so ziskom 22 bodov a skóre 33:29, no mohlo by sa im dariť aj lepšie. Z posledných piatich zápasov vyhrali tri: nad Novými Zámkami 4:2, dvadsiatku porazili 2:1 a Detvu 2:3. Prehrali však vo Zvolene 4:1 a v piatok aj prekvapivo v Liptovskom Mikuláši 5:3. Úvodné východniarske derby v tejto sezóne, ktoré sa hralo 15. septembra, však s prehľadom zvládli, keďže Poprad porazili 5:2. Uvidíme, ako sa bude Košičanom dariť dnes pod Tatrami, kde majú možnosť preskočiť v tabuľke práve svojho súpera. Na Poprad strácajú dva body a v prípade výhry v riadnom hracom čase sa môžu posunúť na 3. pozíciu.

    Pozývam vás teda k sledovaniu zaujímavého derby, ktoré je vždy špeciálne v našej Tipsport lige, keďže oba tímy od vzniku našej najvyššej súťaže v nej figurujú bez prerušenia čo i len jedného ročníka. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 52. Hovorka (Kafka, Čížek)


    HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Fabian (C), Davydov, Brejčák (A), König, McDowell, Šterbák, Zadražil, Dinda – Ježek, Heizer, Majdan – Abdul, Mlynarovič, Svitana (A) – Martančík, Lichanec, Bondra – Bogoslovskij, Paločko ml., Paločko
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy (C), Boltun, Hričina – Jenčík (A), Hovorka (A), Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ

    Rozhodčí: Müllner, Lokšík – Orolin, Stanzel

    Diváci: 2 248
    bahis siteleri