St. Louis – Calgary 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 5:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 26.10.2017, 02:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:54:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CBJ)
    pro zranění nenastoupil.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) 34 zák., 1 gól, 97.1%
    2. Seth Jones (CBJ) 1+1
    3. Nick Foligno (CBJ) 1+0.
     
    Střely na branku: 38 – 35.
     
    Je dobojováno! V prvních dvou třetinách jsme sledovali vynikající hokej a šance na obou stranách. Jediným týmem, který dokázal skórovat, byl Columbus, jenž rozhodl v závěru prostřední části, kdy třemi góly v rozmezí tří minut odskočil do vedení 4:0 a to si v poslední třetině bez problému pohlídal. Jedinou kaňkou pro Blue Jackets je inkasovaný gól z 58. minuty, kdy už se zápas jenom dohrával.
     
    Konec zápasu.
    59:21 Josh ANDERSON - 5:1
     
    59:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přidává domácí mužstvo ještě jednu trefu! Artěmij Panarin u červené čáry trochu ztratil kontrolu nad pukem, který si přivlastnil JOSH ANDERSON a velmi rychle s ním dojel do levého kruhu, ze kterého vystřelil zápěstím mezi lapačku a levý beton brankáře Johnsona. Asistence: Artěmij Panarin, Alexander Wennberg.
     
    59:15
    Justin Bailey stál na modré čáře a narazil puk do jízdy Eichelovi. Ten mohl střílet, ale místo toho zleva ještě přihrával a našel jen domácí hokejky.
     
    59:00
    Polední minuta třetí třetiny.
     
    58:21
    Šavle sice snížily manko, ale stalo se tak příliš pozdě na to, aby s tímto zápasem ještě něco udělaly. O to víc domácího gólmana bude inkasovaná branka mrzet.
    57:26 Seth GRIFFITH - 4:1
     
    57:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Dvě a půl minuty před koncem zápasu přichází Bobrovskij o čisté konto! Larsson se mezi čtyřmi protihráči dostal ke kotouči, který Jordan Nolan zpracoval pro SETHA GRIFFITHE a na jeho rychlou střelu švihem z pravého kruhu ruský gólman Columbusu prakticky vůbec nezareagoval. Asistence: Jordan Nolan, Johan Larsson.
     
    57:11
    Minimálně počtvrté trefili domácí tyčku! Podruhé u toho byl Oliver Bjorkstrand, jehož střelu z pravého kruhu břevno srazilo nad mantinely.
     
    56:18
    Dubinsky s Panarinem rychle přešli středním pásmem, ale dvojice obránců je kousek za modrou čarou zastavila.
     
    55:02
    McCabe přenesl hru zleva doprava na Redmonda, který zase vrátil puk zpět na Pominvilla, ale jeho střílená přihrávka podél brankové čáry Bobrovského neohrozila.
     
    54:32
    Seth Jones po ose hřiště projel do hloubi útočného pásma, jenomže u mezikruží o kotouč přišel a pak se musel rychle vracet s kontrem Buffala. Bobrovskij se ani teď zaskočit nenechal a pokryl Larssonovu teč Nolanovy střely.
     
    53:40
    Tempo hry ve třetí třetině rapidně opadlo. Buffalo si už je vědomo své prohry a zápas se dohrává víceméně jenom z povinnosti.
     
    52:56
    Přihrávku Eichela zastavil Wennberg a založil protiakci Columbusu, který v útočném pásmu rovněž nestrávil ani deset vteřin.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Bjorkstrand (Milano, S. Jones), 36. S. Jones (Dubinsky, Atkinson), 38. N. Foligno (J. Johnson), 39. Calvert (Nutivaara, R. Murray), 60. J. Anderson (Panarin, Wennberg) – 58. Griffith (Nolan, Jo. Larsson)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara, R. Murray – Atkinson, N. Foligno (C), Panarin – Bjorkstrand, Wennberg, Jenner (A) – J. Anderson, Dubinsky (A), Dubois – Milano, Dalpe, Calvert.
    Buffalo Sabres: Ch. Johnson (Lehner) – Ristolainen, Scandella, Tennyson, McCabe, Antipin, Redmond – Okposo (A), Eichel (A), E. Kane – Pominville, R. O'Reilly (A), B. Pouliot – Ju. Bailey, S. Reinhart, Nolan – Griffith, Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: StPierre, McCauley – Sericolo, Devorski

    Diváci: 14 383
    thejrc.org