Mohuč – Stuttgart 3:1 (kon.) | Paderborn – Ingolstadt 1:0 (kon.) | Norimberk – Wolfsburg 0:2 (po pr.)
Schalke – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:0 (0:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Úterý 19.12.2017, 20:45 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:9. (22:40:05)
     
    Schalke postupuje do čtvrtfinále německého poháru! Na domácí půdě porazilo poslední tým Bundesligy Kolín nad Rýnem 1:0.

    Od úvodu bylo znát, kdo bude udávat tempo zápasu. Schalke kombinovalo ve středu pole, ale nedařilo se mu přejít až před branku. Zlom přišel ve druhém poločase, kdy po rohovém kopu tečoval centr Bastiana Oczipky Max Meyer. Míč doplachtil k zadní tyči a Timo Horn byl bez šance. V závěru se pokoušel Kolín o tlak, ale domácí obrana s přehledem obstála. Schalke mohlo ještě přidat pojišťovací gól, ale střídající Weston McKennie ani jednou nezamířil v dobré pozici mezi tři tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amine Harit se hnal do otevřené obrany, ale před vápnem byl vyveden z rovnováhy a poroučel se k zemi. Hlavní rozhodčí však nechává hru pokračovat.
     
    90+1
    Burgstaller byl faulován v souboji o míč u středového kruhu. Schalke se tak může znovu usadit na útočné polovině. Po přihrávce Oczipky pálil znovu Weston McKennie, ale znovu jen nad hostující branku.
     
    90
    Mohlo být rozhodnuto. Caligiuri vedl útočnou akci na pravé straně, poté se dostal ke střele zpoza vápna McKennie, ale z dobré pozice přestřelil.
     
    89
    Guido Burdstaller získal míč ve středu pole a namířil si to k rohovému praporku. O balon ale velmi rychle přišel a tlak Kolína tak může pokračovat.
     
    88
    Schalke se zatáhlo na vlastní polovinu. Kolín se ale nemůže prosadit do souvislejšího tlaku. Domácí s přehledem brání jednobrankový rozdíl.
     
    87
    Z levé strany se pokoušel projít do vápna Özcan. Před vápnem se ale musel spokojit jen s přihrávkou na Heintze. Ten ale vypálil velmi nebezpečně, ale jen nad branku Schalke.
     
    86
    Hostům se nedaří přechod do útoku. Nyní to zkoušel Clemens, ale přihrávkou na Jojiče neuspěl. Srb si sice sáhl na balon, ale otočku nezvládl a míč končí mimo hru.
     
    85
    Nyní vybojoval míč Jojič. Následně ale už nepřidal přesnou přihrávku na střídajícího Godena. Nastasič ale pod tlakem odehrál jen za postranní lajnu.
     
    84
    Hostující celek se usadit na útočné polovině. Nyní ale dokázal získat míč Oczipka, ale zase ho rychle ztratil. Před vápnem Schalke se snažil něco vymyslet Lehmann, ale ve zhuštěném prostoru se ke střele nedostal.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut druhého poločasu zbývá oběma týmům. Kolín se bude snažit vyrovnat a vynutit si prodloužení.
     
    82
    Střídající McKennie nebyl daleko od snového startu. Po přihrávce Meyera se ocitl před Hornem, ale z blízkosti ho nepřekonal.
     
    81
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Schöpf, přichází McKennie.
     
    81
    Meré musel faulovat rozběhnutého Harita a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    80
    Amine Harit si chtěl vynutit faul, ale po lehkém pádu nechal hlavní rozhodčí hru pokračovat. Stejně dopadl na druhé straně Goden.
     
    79
    Postupný útok Kolína nad Rýnem zatím nikam nevede. Nyní si dokonce musel pomoci faulem hostující Özcan, který skolil k zemi Schöpfa.
     
    78
    Domácí se snaží co nejvíce držet míč na svých kopačkách. Nyní ale střídající Embolo neudržel míč proti Özcanovi na levé straně.

    Vít Schück

    Branky: 64. Meyer

    Karty:   45. Kehrer (SCH) – 49. Lehmann (KLN), 58. Jojič (KLN), 81. Meré (KLN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:9.
    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer (46. Stambouli), Naldo, Nastasič – Caligiuri, Meyer, Schöpf (81. McKennie), Oczipka – Burgsteller, Harit, Di Santo (77. Embolo)
    Náhradníci: Nübel, McKennie, Konopljanka, Reese, Stambouli, Riether, Embolo

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Olkowski (40. Clemens), Sörensen, Meré, Heintz, J. Horn – Jojič, Lehmann, Özcan – Klünter (72. Höger), Führich (72. Goden)
    Náhradníci: Müller, Goden, Höger, Clemens, Kusič, Rausch, Ouahim

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller
    bahis siteleri