Arsenal – Liverpool 3:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:3 (0:1)
Liverpool FC
Pátek 22.12.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Před zítřejším pokračováním devatenáctého kola se v ligové tabulce na pořadí obou celků nic nemění, Liverpool zůstává čtvrtý o bod před Arsenalem, ten ale zítra přeskočí víěz vzájemného souboje Burnley s Tottenhamem, tedy pokud utkání také neskončí smírem.
     
    Po prvním poločase Liverpool vedl 1:0 díky brance Coutinha a nutno podotknout, že pro Arsenal to ještě byl velmi dobrý výsledek, neboť v druhé polovině úvodního dějství měl Liverpool výraznou převahu i vyložené příležitosti.

    Druhý poločas nezačal pro Arsenal o moc lépe a nejlepší střelec Premier League Mohamed Salah tečovanou střelou pokořil Petra Čecha podruhé. Poté však domácí předvedli senzační obrat během pěti minut, kdy třikrát překonali Mignoleta. Postupně se prosadili Sánchez hlavičkou zblízka mezi Belgičanovy nohy, Xhaka pak skóroval střelou z obrovské vzdálenosti a vedoucí branku Arsenalu vstřelil Özil po krásné souhře s Lacazettem. O dělbě bodů ale nakonec rozhodl Roberto Firmino a byť oba týmy v závěrečných dvaceti minutách mocně toužily vstřelit rozhodující gól, tak žádná z dalších šancí už se neujala.
     
    Je za námi fantastická bitva na Emirates Stadium, po níž si Arsenal dělí body s Liverpoolem za přestřelku 3:3 a to ještě celá řada dalších výrazných příležitostí na obou stranách zůstala neproměněna.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě závěrečný střelecký pokus si do statistik dnešního zápasu zapisuje Mesut Özil, jeho rána bez přípravy ale mířila daleko vedle horního rohu hostující branky.
     
    90+3
    Už se opět hraje na opačné straně, Can z pravé strany nedokázal odcentrovat přes důsledně bránícího Maitlanda-Nilese.
     
    90+2
    Özilovi příliš nevyšel centr od levé postranní čáry, ovšem vysoký míč se snášel přímo k břevnu a Mignolet s vypětím všech sil musel vyboxovat míč nad svoji branku!
     
    90+1
    Rozhodčí Atkinson ještě poskytuje oběma družstvům čtyři nastavené minuty k případnému rozhodnutí.
     
    90
    Už sedmnáctkrát ve vzájemných soubojích v rámci Premier League vstřelil některý z týmů branku po devadesáté minutě. Dočkáme se i dnes?
     
    89
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Theo Walcott.
     
    88
    Rozhodnutí měl na kopačce Mohamed Salah, z levé strany ale trefuje pouze boční síť! Někteří fanoušci Liverpoolu už zvedali ruce, míč ale zatřepetal sítí jen z vnější strany.
     
    86
    Rohový kop Oxlade-Chamberlaina Petr Čech s jistotou stahuje ze vzduchu do svých rukavic.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.

    Podle očekávání část domácích fanoušků vítá Oxlade-Chamberlaina na trávníku pískotem, další příznivci Arsenalu ale tleskají.
    84. Alexis Sánchez (ARS)
     
    84
    Simon Mignolet měl obrovské problémy s udržením Sánchezovy střílené přihrávky, ale přeci jen dokázal před dotírajícím Welbeckem skrýt míč ve svých rukavicích!
     
    82
    Emre Can potáhl míč po útočné polovině, před pokutovým územím si jej vyměnil se Salahem, ke zpětné přihrávce Egypťana ale měl dále než Mustafi.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Georginio Wijnaldum.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Danny Welbeck.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 54. Alexis Sánchez (Bellerín), 56. Xhaka (Iwobi), 58. Özil (A. Lacazette) – 26. Coutinho, 52. M. Salah (Firmino), 71. Firmino (Can)

    Karty:   58. Iwobi (ARS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Koscielny (C), Monreal (46. Mustafi), Maitland-Niles – Xhaka, Wilshere – Iwobi (79. Welbeck), Özil, Alexis Sánchez (89. Walcott) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mustafi, Kolašinac, Coquelin, Elneny, Walcott, Welbeck.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Klavan, Lovren, Robertson – Henderson (C) (13. Milner), Can, Coutinho (84. Oxlade-Chamberlain) – M. Salah, Firmino, Mané (80. Wijnaldum).
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner, Solanke.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Nunn
    bahis siteleri