Oostende – Genk 0:0 (odl.) | Kortrijk – Standard 2:1 (kon.) | Sint-Truiden – Antverpy 0:3 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
0:3 (0:2)
Royal Antverpy
Středa 27.12.2017, 20:30 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec dopadlo lépe pro Antverpy, které vezou z horké půdy Sint-Truidenu velmi cenné tři body. První poločas patřil výhradně domácímu celku, nicméně dvě trefy si přichystali právě hosté. Ve druhém poločase Antverpy kontrolovaly zápas a kontaktní branku nepřipustily. Navíc se ještě v nastaveném čase dočkali jedné trefy. (22:23:38)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. William Owusu Acheampong - 0:3
     
    90+3
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali! K exekuci se postavil WILLIAM OWUSU, který ránou do opačného kouta brány prostřelil brankáře.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Lucas Pirard (Sint-Truiden VV).
     
    90+2
    Je tu pokutový kop pro Antverpy! Ještě před ním hosté dopravili míč do sítě, branku ale sudí z nejasných důvodů neuznal. Zřejmě šlo o hraní rukou.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Obrovská šance domácích! Boli se zjevil úplně sám před brankářem, svojí ránu ale poslal trestuhodně nad branku.
     
    89
    Tak konečně se Bolat dočkal složitějšího zákroku. Legear si navedl míč na levačku a ostrou ránou prověřil brankáře. Ten se ale nenechal zaskočit.
     
    88
    Buta si přihrávku vpřed rozmyslel a pouze uklidnil hru zpětnou přihrávkou na Bayala. Ten svého kolegu napodobil a nahrávkou oslovil brankáře Bolata.
     
    84
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky, stále platí, že Antverpy vpohodě kontrolují zápasu. Domácím se krátí čas.
     
    83
    Sint-Truiden si pořádne koleduje. Obrana znovu propadla a do velké šance se hnal Owusu. Jeho ránu ale skluzem srazil vedle branky Teixeira.
     
    82
    Kdepak, Bolat je stále bez práce. Domácí ještě reklamovali hru rukou, pomezní rozhodčí ale ještě předtím uviděl ofsajdové postavení.
     
    81
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Charis Charisis, přichází Kurt Abrahams.
     
    80
    Další šance pro Sint-Truiden. Van Damme totiž hodně ostrým způsobem zajel hned do dvou protihráčů, nicméně i tentokráte se žlutit nebude.
     
    79
    Naopak se soupeř pokusil zahrozit ze vzduchu, číhající Owusu se ale k padajícímu bochánku nedostal. Hra se momentálně přelévá z jedné strany na druhou.
     
    78
    Jen co se De Petter otočil kolem své osy, najednou kolemě něj byla dvojice protihráčů, která ukořistila balón. Sint-Truiden je směrem dopředu zcela bezradný.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Sascha Kotysch (Sint-Truiden VV).
     
    77
    Nevídaná věc. Jeden z hráčů za postranní čárou zahodil balón, což se nelíbilo sudímu, který si pro něj přichystal žlutý kartónek. Těžko říct, o kterého hráče se jednalo.
     
    76
    Předchozí zakončení bylo čtvrtou trefou na branku v podání hostujících fotbalistů. Naopak domácí zatím prověřili brankáře pouze jedinkrát.
    75. Yatabaré byl blízko k další brance.
     
    75
    Šance se ale konala na opačné straně! Spousta prostoru měl ke střele Yatabré, jeho ránu ale konečky prstů dokázal vyrazit Pirard.
     
    74
    Teď budou mít domácí šanci na snížení. Corryn totiž poslal k zemi Boliho a Sint-Truiden má k dispozici standardku z menšího úhlu.
     
    73
    Útočný manévr započal zadák Goutas, jenž oslovil u postranní čáry stojícího Charisise. Následovalo několik dalších přihrávek a hlavně brzká ztráta míče.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku a stále platí, že hosté mají před sebou dvoubrankové vedení. V tuto chvíli to na kontaktní branku nevypadá.
     
    71
    Van Damme si z předchozího zákroku odnesl menší bolístku, která ho na pár následujících vteřinek určitě bude limitovat v pohybu.
     
    70
    Druhý poločas je o poznání svázanější taktikou. Antverpy hrají přesně, jak jím to vyhovuje, tedy s míčem na kopačkách a daleko od své svatyně.
     
    69
    Razantní odkop předvedl před malým okamžikem Teixeira, jehož odklizení míče mířilo až na tribunu. Posléze za cenu žluté karty fauloval Charisis.
     
    68
    Antverpy se už poměrně dlouho drží s míčem na útočné polovině, což jim jednoznačně vyhovuje. Naopak domácí celek je čím dál více nervózní.
    67. Pirard předvedl rutinní zákrok.
     
    67
    Po delší době byl k zákroku donucen domácí brnakář Pirard. O střelu zpoza šestnáctky se pokusil Hairemans, svojí přízemní ránou ale nalezl prostor, ve kterým se pohyboval brankář.
     
    66
    A posléze ta samá písnička. Standardní situace zkrátka nejsou účinnou zbraní ani jednoho z mužstev, což dokonale podtrhl hostující Corryn.
     
    65
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Roman Bezus, přichází Jonathan Legear.
     
    65
    Hairemans sáhl k taktickému faulu, po němž sudí překvapivě nevytáhl žlutou kartu. Standardní situace v podání hostů nepřinesla nic závratného.
     
    64
    Aby toho nebylo málo, tak na zelený pažit ulehl křídelník Bezus. Na nic vážného to ale nevypadá, i tak bude muset opustit hrací plochu.
     
    63
    Následně to z pravé strany zkoušel Botaka, jehož centr ale pouze proletěl pokutovým územím. Hostující brankář je i nadále bez vážnějšího zákroku.
     
    62
    Když už to vypadalo nadějně, tak hru přerušil praporek pomezního. De Petter totiž trefil svojí razantní pumelenicí do zad spoluhráče, který se zrovna pohyboval za obranou soupeře.
     
    61
    Zmar pokračuje. Vetokele obdržel přihrávku do prostoru, přes padajícího Buta ale nepropasíroval míč do vápna. Navíc se balón odrazil jako poslední právě od nohy domácího forvarda.
     
    60
    Na opačné straně zkoušel režírovat hru Haiermans, nicméně jednalo se pouze o krátkou práci s míčem. Sint-Truiden se chopí autového vhazování.
     
    59
    Z ochozů se začíná ozývat pískot. Aby ne, miláčci domácích příznivců se i nadále nemohou dostat k brance soupeře a navíc je k vidění nespočet nepřesností.
     
    58
    Zničehonic měl Bezus uprostřed hrací plochy spousta prostoru k driblinku. Balón mu ale uskočil daleko od kopačky a z nadějného výpadu se nic nestane.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Sambou Yatabaré (Royal Antverpy FC).
     
    57
    Limbombe zkoušel přízemní přihrávkou oslovit Owusua, který se hodně teatrálním způsobem skácel k zemi. Hlavní sudí pochopitelně nechává pokračovat ve hře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Buta (Royal Antverpy FC).
     
    56
    Hosté tak zahrávali další rohový kop, který do nebezpečné zóny odklidil zadák Goutas. Jednalo se o razantní odhlavičkování až za polovinu hřiště.
     
    55
    A málem se konal další trest. Yatabaré dokázal na malém vápně zalepit přihrávku, na poslední chvíli se ale vrátil Goutas, který zamezil katastrofě.
     
    54
    Teixeira vyvezl míč až za půlící čáru, odkud se snažil najít střídající Vetokeleho. Domácí forvard se na poslední chvíli hnul špatným směrem a balón již nezastihl.
     
    53
    Po delší době jsme byli svědky zakončení. O to se postaral domácí Asamoah, jehož rána ale neměla ty správné parametry.
     
    52
    Boli zkoušel chytře roztáhnout hru doprava na Botaku, před kterým ale zasáhl Van Damme. Akce tak končí, naopak to zkoušejí Antverpy.
     
    51
    Antunes si seběhl na polovysokou přihrávku na levou stranu, svůj následný centr ale poslal do moci brankáře. Rutinní záležitost pro Bolata.
     
    50
    Také strážce opačné svatyně se dostal k hracímu předmětu, který po kratší prodlevě dostal pomocí odkopu na druhou stranu hřiště.
     
    49
    Limbombe nedokázal prostričt balón kolem Goutase, který se prezentoval důležitým obranným zákrokem. Posléze bude Pirard rozehrávat od branky.
     
    48
    Hned v úvodu se Antverpy vydaly kupředu a nechybělo moc, aby se Owusu dostal do stoprocentní šance. Následně ještě pálil vysoko nad branku Haroun.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráté hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Alexis De Sart, přichází Igor Vetokele.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které vyznělo lépe pro hostující celek. Ten byl sice povětšinu času pasivnějším týmem, i tak dokázal dvakrát skórovat. Naopak Sint-Truiden ditkoval tempo zápasu, žádnou velkou šanci si za uplynulý poločas ale nedokázal vypracovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ani další standardka nedonutila Bolata k žádnému zákroku, naopak se jeho kolegové dostali k opačné šestnáctce. Tam rychlonohý Owusu vybojoval rohový kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Na hrací ploše to začíná jiskřit. Po jednom ze soubojů se strhla menší mela, kterou musel utnout až hlavní sudí. Nakonec se vše obejde bez žlutého napomínání.
     
    42
    Bezusovi se podařilo uspět v hlavičkovém souboji, jeho následně prodloužení míče ale mířilo mimo Boliho dosah. I tak bude domácí celek alespoň vhazovat.
     
    41
    Velmi zkušeně si počínal Bayal, jenž za svá záda nepustil dotírajícího protihráče. Místo toho bude zatím znuděný Bolat vykopávat od své svatyně.
     
    40
    K další rozehrávce volného kopu se postavil Bezus, jehož centr opět mířil do prostoru, kde se pohyboval početný roj hráčů v opačných dresech.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí bude něco nastavovat.
    38. Sambou YATABARÉ - 0:2
     
    38
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Tak to je šok, hosté se totiž dostávají do dvoubrankového vedení! Pirard vyboxoval centr pouze na nohu SAMBOUA YATABARÉHO, který přesnou dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.
     
    38
    Po vstřelené brance jsou domácí i nadále aktivnějším týmem. Jejich akce jsou ale mnohdy nepřesné a soupeř tak zatím nemá žádné větší starosti.
     
    37
    Na opačné straně ještě dokázal v pádu odcentrovat Charisis, přičemž ještě otřel míč o nohu protihráče. Sint-Truiden se chopí snad pátého rohového kopu.
    36. Hairemans selhal v šanci.
     
    36
    Záhy jsme byli svědky další šance! Centr z pravé strany překvapivě doskákal až k Hairemansovi, který si potáhl míč na pravou nohu a posléze vypáli slabě vedle tyče.
     
    35
    Corryn zkoušel vyslat další pas za obranu na Limbombeho, který sice neuspěl ve vzdušném prostoru, i tak vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    34
    Domácí celek se okamžitě pokusil o rychlou branku, nicméně i další standarka nepřinesla nic nebezpečného. Naopak je Bolat i nadále bez složitějšího zákroku.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Stallone Limbombe (Royal Antverpy FC).
    29. Stallone LIMBOMBE - 0:1
     
    29
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Máme tu úvodní branku tohoto klání! Domácí obrana úplně zapomněla na STALLONE LIMBOMBEHO, který po náramně přesné kolmici vypálil přesně pod horní tyč.
     
    29
    V rychlostním souboji uspěl Buta, jenž za svá záda nepustil Botaku. Domácí křídelník navíc fauloval a Bolat se tak ujme rozehrávky.
     
    28
    První poločas se nese v duchu nedovolených zákroků. Neuběhlo ani deset vteřin a hlavní sudí byl opět v permanenci. Tentokráte na zemi skončil Boli.
     
    27
    Do kombinace domácích se zapojil také brankář Pirard, který se ale nepředvedl zrovna přesvědčivým odkopem. To ale nemuselo vadit, neboť Limbombe nezpracoval těžkou přihrávku.
     
    26
    Máme tu první žlutou kartu dnešního utkání. Bezus se nechal předskočit Yatabarém, který to udělal zkušeně. I díky své robustní postavě vybojoval volný kop.
     
    25
    Pro domácí celek se naskytla příležitost z rohového kopu. Po prvním nepovedené exekuci následovala ještě jedna, načež zpoza šestnáctky pálil Asamoah hodně vedle tyče.
     
    24
    Antunes si seběhl na levou stranu, odkud vyprodukoval hodně nebezpečný centr. Bolat měl, co dělat, aby míč vyrazil ven z brankové čáry.
     
    23
    Vzdušná nabídka sice směřovala na Matheuse, ten ale hlavičkoval z velké dálky a jeho zakončení nemohlo uspět. Posléze se neujal ani druhý rohový kop.
     
    22
    Rychlonohý Limbombe opět zadělal na problémy domácí obraně, která stěží alespoň srazila jeho centr. Anverpy ale budou zahrávat rohový kop.
     
    21
    Dalším drobným faulem si vypomohl Limbombe, který spíše fauloval takticky. Domácí okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    20
    Buta musel jednat rychle, neboť se k němu řítil aktivní De Sart. Pravý bek proto zvolil odkop na druhou stranu, kde se jeho spoluhráči ale nacházeli v jiném prostoru.
     
    19
    Na opačné straně chtěl upadl poblíž postranní čáry Owusu, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře. Zřejmě správné rozhodnutí, tohle se pískat mohlo, ale i nemuselo.
     
    18
    Po dalším zbytečném faulu zahrával Sint-Truiden standardku zhruba z třiceti metrů. Odpovědnost na sebe vzal Bezus, jenž opět našel prostor, kde se pohyboval soupeř.
     
    17
    De Petter si rozmyslel pokus o dalekonosné přenesení hry a míč raději poslal vedle stojícímu kolegovi. Ten posléze oslovil na pravé straně Charisise.
     
    16
    Stále sledujeme poměrně jednoznačnou podívanou, přičemž se o aktivitu stará především domácí celek. Ten se ale stále nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    15
    Corryn si nechtěl komplikovat život a balón před dotírajícím De Sartem raději odpravil ven z hrací plochy. Posléze Teixeira nepřesně přihrával a vhazovat bude soupeř.
     
    14
    Opět se ale rozehrávka vůbec nepovedla, neboť centr směřoval na prvního bránícího hráče. Následná snaha o rychlý kontr Antverpám nevyšla.
     
    13
    Buta šel do souboje s Botakou lehce agresivnějším způsobem, i tak je ale nařízena další standardka pro domácí. Ta bude provedena z levé strany.
     
    12
    Boli dostal míč na malé vápno, načež se s míčem otočil a tvrdě vypáli. Do dráhy letu balónu se ale včas postavil Matheus, který srazil toto zakončení.
     
    11
    Van Damme šel do souboje s Bolim nohou hodně vysoko a hlavní sudí pochopitelně odpískal faul. Exekuce v podání Bezuse neslavila úspěch.
     
    10
    Limbombe si na pravém křídle potáhl míč a poté prudce odcentroval před bránu. Pirard musel vystrčit svojí nohu a tuto nabídku srazil do bezpečnějšího prostoru.
     
    9
    Je pískáno i na druhé straně. Asamoah si potáhl hrací předmět kolem Yatabarého, který mu v cestě ponechal svojí dolní končetinu. Standardka pro Sint-Truiden.
     
    8
    Zničehonic si za obranu seběhl Limbombe, kterému moc nechybělo. Skvostná kolmice ale byla přeci jenom dlouhá, Pirard byl u míče včas.
     
    7
    Až nyní se jeden z domácích dopustil nedovoleného zákroku a právě hostující brankář bude hledat své útočné kolegy u opačné šestnáctky.
     
    6
    Antverpy se do zápasu zatím moc nedostávají, i nadále hrají bez míče. Naopak domácí začali tento zápas hodně aktivně a postupně se přibližují k Bolatovi.
     
    5
    Další nepřesnost v domácí rozehrávce. Tentokráte nepřesně přihrával zadák Goutas, který přihrával vedle stojícího Antunese.
     
    4
    Na pravé straně opět operoval s balónem Charisis. Domácí bek sice zastihl balón na hrací ploše, nicméně jeho slabá přihrávka končí v zámezí.
     
    3
    Charisis si chtěl na pravé straně narazit s De Sartem, tento úmysl ale skvěle přečetl Van Damme, který navíc zahrál o nohu protihráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Pirard – Botaka, Teixeira, Goutas, Antunes – Charisis, De Petter (C), Asamoah, De Sart – Bezus, Boli.
    Náhradníci: Steppe – Bourard, Dussaut, Abrahams, Kotysch, Legear, Vetokele.

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Bayal Sall, Matheus, Jelle Van Damme – Limbombe, Haroun (C), Corryn, Hairemans – Owusu Acheampong, S. Yatabaré.
    Náhradníci: Debaty – Achter, Jaadi, Ghandri, Nuñez, Randriambololona, K. Touré..
     
    Royal Antverpy FC

    Antverpy jsou na tom o něco lépe, než jejich dnešní soupeř. Hostující mužstvo dnešního utkání má totiž o dva body více a v tabulce se nachází o příčku výše, než právě Sint-Truiden. Antverpy v minulém zápase odešly bez jakéhokoliv bodového zisku, čímž přerušili pětizápasovou sérii bez porážky. Nejlepším střelcem toho celku je William Owusu, jenž má na kontě pět branek. Dále jsou v pořadí Ardaiz, Hairemans a Rodrigues, kteří mají na účtě tři branky.
     
    Sint-Truiden VV

    Fotbalisté Sint-Truidenu v letošní sezóně předvádějí velmi kolísavé výkony, který zapříčinily dosavadní postavení v přesné polovině tabulky, tedy na osmé pozici. Domácí celek dnešního utkání čeká už osm ligových utkání na na vítězství, to poslední je staré téměř dva měsíce. Co ale zaujme, tak to je fakt, že Sint-Truiden v posledních šesti ligových zápasech pokaždé remizoval. Nejlepším střelcem tohoto mužstvo je s pěti brankami Yohan Boli, druhý v pořadí je Roman Bezus, jenž nastřílel o tři branky méně.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sint-Truiden VV a Royal Antverpy FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 29. Limbombe, 38. S. Yatabaré, 90+3. Owusu Acheampong

    Karty:   26. Bezus (SIT), 69. Charisis (SIT), 77. Kotysch (SIT), 90+2. Pirard (SIT) – 31. Limbombe (ANY), 56. Buta (ANY), 57. S. Yatabaré (ANY)


    Sint-Truiden VV: Pirard – Botaka, Teixeira, Goutas, Antunes – Charisis (81. Abrahams), De Petter (C), Asamoah, De Sart (46. Vetokele) – Bezus (65. Legear), Boli.
    Náhradníci: Steppe – Bourard, Dussaut, Abrahams, Kotysch, Legear, Vetokele.

    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Bayal Sall, Matheus, Jelle Van Damme – Limbombe, Haroun (C), Corryn, Hairemans – Owusu Acheampong, S. Yatabaré.
    Náhradníci: Debaty – Achter, Jaadi, Ghandri, Nuñez, Randriambololona, K. Touré.
    bahis siteleri