USA – Kanada 6:2 (kon.) | Německo – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 2:0 (kon.)
Finsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
USA
6:2 (1:1, 4:0, 1:1)
Kanada
Úterý 09.01.2018, 13:30 • Dmitrov, Ice Palace (Arena A) • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Kanada (Veilletteová – 2 min., hákování).
    58:47 GUAYOVÁ - 6:2
     
    58:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky v samotném závěru tohoto zápasu skórují, avšak jedná se pouze o kosmetickou úpravu výsledku. O druhou branku kanadského výběru v tomto duelu se postarala obránkyně ALEXIE GUAYOVÁ. Asistence: Audrey-Anne Veilletteová.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Kanada (Forceyová – 2 min., hákování).
    53:28 MURPHYOVÁ - 6:1
     
    53:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tu další branka v kanadské síti, kterou Američanky navyšují své vedení! Po přihrávce Websterové vstřelila svou první branku v tomto zápase ABIGAIL MURPHYOVÁ! Asistence: Makenna Websterová.
     
    43:06
    Vyloučení v týmu USA (Petrieová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:20
    Velká šane Kanaďanek! Goslingová zatáhla kotouč za branku a pohotovou přihrávkou našla Daltonovou, ale její střela mířila těsně mimo branku!
    38:01 HEISEOVÁ - 5:1
     
    38:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky přidávají v závěru druhé třetiny již svou pátou branku a míří za vítězstvím! Na pravé straně předvedla krásnou akci Taylor Heiseová, která přebruslila kanadskou obránkyni a naservírovala kotouč TAYLOR HEISEOVÉ, která se z bezprostřední blízkosti nemýlila! Asistence: Dominique Petrieová
     
    34:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Adzijová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:21
    Vyloučení v týmu Kanada (Connorsová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:47
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Woodlandová, přichází McArthurová.
    27:29 HEISEOVÁ - 4:1
     
    27:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky i nadále těží ze skvělého vstupu do prostřední periody a opařeným Kanaďankám přidávají další zásah v podobě čtvrté branky! Petriová si krásně nabruslila mezi kruhy, ale její střelu Woodlandová vyrazila. Následně se k dorážce se dostala TAYLOR HEISEOVÁ, jejíž střela už skončila v síti! Asistence: Lily Fardenová
    26:19 SIMPSON - 3:1
     
    26:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tady další branka, kterou Američanky odskakují na rozdíl dvou branek! Tento gól si kanadská brankářka Woodlandová rozhodně za rámeček nedá. V levém rohu totiž operovala s kotoučem ALLYSON SIMPSONOVÁ, která jej nahodila před branku. Woodlandová si jej nešťastně srazila do branky! Asistence: Makenna Websterová, Dominique Petriová
     
    22:58
    Vyloučení v týmu USA (Shearenová – 2 min., hákování).
     
    22:26
    Američanky pokračují v aktivním vstupu do druhé třetiny. Na led se dostala třetí formace, která si vypracovala solidní šanci. Po příklepu Knollové střílela Brownová, ale Woodlandová zasáhla!
    21:22 O'BRIENOVÁ - 2:1
     
    21:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si berou ztracené vedení zpět! Websterová vybruslila až k modré čáře a následným pasem našla Murphyovou. Ta přihrávkou vylepšila pozici pro CASEY O'BRIENOVOU, která dostala kotouč do sítě. Asistence: Abigail Murphyová, Makenna Websterová.
     
    17:26
    Američanky si v závěru úvodní třetiny zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici míří za podražení Alexie Guayová.
    11:44 CONNORSOVÁ - 1:1
     
    11:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Kanaďanky přečkaly přesilovou hru soupeře a po dobré kombinaci v útočném pásmu srovnávají stav zápasu! Za brankou Američanek operovala s kotoučem Adzijaová, které se skrytou přihrávkou podařilo najít MARGARET CONNORSOVOU, která procpala kotouč za záda Reedové. Asistence: Allexis Adzijaová, Sarah Fillierová.
     
    08:58
    Vyloučení v týmu Kanada (Fillierová – 2 min., podražení).
    07:56 PETRIEOVÁ - 1:0
     
    07:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A Petrieová udělala dobře, neboť se z následného tlaku v útočném pásmu Američanky prosazují! Na modrou čáru dostala kotouč Bizalová, která našla na pravé straně Heiseovou. Ta poslala kotouč na branku a důrazná DOMINIQUE PETRIEOVÁ dopravila kotouč za záda Reedové! Asistence: Taylor Heiseová, Madison Bizalová.
     
    03:43
    Od modré to zkusila Hartmezová, po jejíž střele se pokoušela dorážet Curlová, ale mířila těsně mimo kanadskou branku!
     
    02:50
    Vyloučení v týmu Kanada (Connorsová – 2 min., podražení).
     
    01:01
    Velká šance Kanady! Američanky chybovaly ve středním pásmu a dopředu se hnala Veilleteová, které se nabízela ještě Daltonová. Kanadská útočnice však zvolila střelbu, nicméně Reedová zasáhla!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 8. Petrieová (Heiseová, Bizalová), 22. O'Brienová (Murphyová, Websterová), 27. Simpson (Websterová, Petrieová), 28. Heiseová (Fardenová), 39. Heiseová (Petrieová), 54. Murphyová (Websterová) – 12. Connorsová (Adzijaová, Fillierová), 59. Guayová (Veilletteová)


    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Knollová, Browneová, Bilková – Bloomerová, Sherenová, Flahertyová
    Kanada: Woodlandová (28. McArthurová) – Boydová, Vorsterová (A), Slobodzianová, MacEachernová, Guayová, Kirwanová, Rickwoodová – Adzijová, Connorsová, Fillierová (C) – Vielletteová, Goslingová, Daltonová – Correiaová, Kollmanová, McQuiggeová (A) – Shirleyová, Parkerová, Moloughneyová

    Rozhodčí: Ketonenová (FIN), Zujevová (RUS) – Hammarová (SWE), Štefková (CZE)
    bahis siteleri