Košice – Nitra 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 0:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 1:2 (0:1 po s.n.)
Detva – Banská Bystrica 6:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 1:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
HK Nitra
sk Neděle 04.02.2018, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní Tipsport ligy. Košická Steel aréna dnes bude dejiskom ďalšieho šlágra kola, tentokrát si sily zmerajú domáci HC Košice a HK Nitra.

    HC Košice podáva v ostatných kolách kolísavé výkony. Východniarov môže mrzieť predovšetkým prehra v Trenčíne, ktorému podľahli po vlastnej nedisciplinovanosti v záverečných minútach. Aj preto Dukla Košičanov v tabuľke preskočila. Oceliarom tak patrí priebežné piate miesto, a to so ziskom 86 bodov a priaznivým skóre v pomere 151:109.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 3:1
    HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:1 pp
    HC Košice – MsHK Žilina 6:3

    HK Nitra je na tom v tabuľkovom postavení o poznanie lepšie. Porazený finalista z minulej sezóny zastáva svoju pozíciu aj v súčasnosti a figuruje na druhej priečke tipsportligovej tabuľky. Nitra sa tam usadila so ziskom 90 bodov, za spomenutie tiež stojí skóre v pomere 162:123. Corgoni tak majú spomedzi piatich tímov bojujúcich o čelo rebríčka druhý najvyšší počet strelených, ale aj inkasovaných gólov.

    Posledné tri zápasy Nitry:
    HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 7:4
    HKM Zvolen – HK Nitra 3:2 pp
    HK Dukla Trenčín – HK Nitra 1:3

    Záver základnej časti bude ešte poriadne dramatický. Rýchly pohľad na tabuľku totiž naznačuje, že o najvýhodnejšiu pozíciu pred play-off ešte zabojuje s najväčšou pravdepodobnosťou päť tímov. Isté nie je ani to, ktorý z tímov do play-off nepostúpi a bude sa musieť zachraňovať v barážovej časti.

    Priebežná tabuľka:
    1. HC 05 Banská Bystrica – 91 bodov
    2. HK Nitra – 90 bodov
    3. HKM ZVolen – 88 bodov
    4. HK Dukla Trenčín – 87 bodov
    5. HC Košice – 86 bodov
    6. HK Poprad – 71 bodov
    7. MsHK Žilina – 56 bodov
    8. HC Nové Zámky – 48 bodov
    9. MHK 32 Liptovský Mikuláš – 44 bodov
    10. HC 07 Detva – 30 bodov

    Vzájomné zápasy Košíc a Nitry naznačujú, že pôjde o poriadne vyrovnaný zápas. Doteraz vždy platilo staré známe môj dom – môj hrad, a tak možno do pozície mierneho favorita radiť Oceliarov. Tí zatiaľ Nitru zdolali na domácom ľade pomermi 4:1 a 7:2. Corgoni zasa doma triumfovali 4:2 a 4:3 po predĺžení.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Ovčačík, Novotný – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Koyš, Hovorka (A), Šoltés – Klíma, Boltun, Jenčík (A) – Hričina, Vrábeľ, Petráš

    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei (C), T. Milam, Ordzovenský, J. Milam (A), Rýgl, Versteeg, Korím, Pupák – Paulovič, Krištof (A), H. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – J. Ručkay, Bradley, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský

    Rozhodca: Stano, Kubuš – Výleta, Smrek.
     
    Košičania dnes do zápasu vykorčuľujú v nezávideniahodnej situácii, keď im v základnej zostave bude chýbať až sedem hráčov. Oceliari dnes nebudú môcť počítať so službami bekov Baču, Čížeka, Matejku a útočníka Kafku, ktorých trápia zranenia. Do zápasu tiež pre ochorenie nezasiahne obranca Dudáš a útočníci Suja so Spilarom.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči oboch celkov už prichádzajú na ľadovú plochu, kde sa rozostúpia na modré čiary. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už nebude stáť zápasu nič v ceste.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. Ako prví sa k puku dostali domáci korčuliari, ktorí ho teraz miešajú v hĺbke defenzívy na vlastných čepeliach.
     
    01:10
    Nagy puk zaviezol k mantinelu, odkiaľ ho následne po odobnom súboji pred bránku neposlal. Po minúte hry sa rozhodli oba tímy striedaľ, Troy Milam preto puk podrží ža svätyňou Nathana Lawsona.
     
    02:37
    Blackwater sa pri mantineli dostal k puku, a tak ho chcel dostať pred Habala. To sa mu nepodarilo, do šance preto šli Košice. Hričina si na pravej strane pýtal prihrávku, tá ale bola zrazená. Táto situácia sa tak končí bez zakončenia.
     
    03:44
    Koyš pri zadnom mantineli kombinoval so Šoltésom, toho si ale výborne postrážil Jameson Milam. Nitra následne puk vyviezla do pásma Oceliarov, kde presnejšie nezakončila.
     
    04:57
    Versteeg založil ďalšiu útočnú akciu celku spod Zobora, tentokrát sa ale skončila len vyvezením puku za košickú branku. Gólmani v úvodných minútach veľa práce nemajú.
     
    05:26
    Zahral si aj Lawson, ktorý puk poslal na košickú modrú čiaru. Tam ju zachytila defenzíva domácich, ktorá ešte rozohrala, avšak následné zakončenie skončilo len na hradbe tiel.
     
    06:44
    Po súboji v rohu klziska sa Košice dostali k puku, trochu unáhlene ho ale poslali cez všetky čiary. Píska sa tak zakázané uvoľnenie, Oceliari teraz nemôžu striedať.
     
    07:06
    Nastrelený puk kapitána Nagya dokorčuľoval obranca Koch už len v strednom pásme. Košičania tak budú musieť vykorčuľovať z pásma hosťujúcej Nitry.
     
    07:56
    Ďalšia zmarená košická akcia, tentokrát puk defenzíva upratala pred korčuľújim Koyšom. Ten mal veľkú rýchlosť, v tomto prípade ju šak využiť nedokázal.
     
    08:49
    Nitra dala gól!
    Hralo sa vo vysokom tempe, čo využila Nitra na strelenie úvodného gólu. Nitrania sa usadili pred Habalom, ktorý sa všemožne snažil, puk už ale zachytiť nedokázal. Presadil sa KAROL CSÁNYI. Asistencia: Juraj Šiška.
    08:49 Karol CSÁNYI - 0:1
     
    09:37
    Veľmi rýchlo z toho mohol byť aj druhý gól Corgoňov. Prvú strelu totiž Habal zrážal do hry, pričom hostia sa dostali aj k dvom dorážkam. Každopádne, český gólman v službách Košíc bol tentokrát úspešný.
     
    10:08
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    10:47
    Táto snaha Miklíka nebola vôbec márna. Skúsený útočník si puk prilepil o čepeľ a od mantinela prekorčuľoval do kruhu na vhadzovanie, odkiaľ to skúšal švihom. Puk teraz presvišťal až na zadný mantinel.
     
    11:38
    Oceliari sa poriadne zahryzli do svojho súpera. Predovšetkým Nathan Lawson mal teraz čo robiť, aby tie strely pochytal. Napokon sa Nitre puk podarilo vytesniť do bezpečnej zóny.
     
    12:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (príliš veľa hráčov na ľade).
     
    12:52
    Nitra dala gól!
    Nitra má zatiaľ dnešný zápas pod kontrolou a pridáva aj druhý presný zásah. Košičania sa najskôr dokázali oslobodiť, avšak Corgoni sa pred Habala rýchlo vrátili a zásluhou JUDDA BLACKWATERA upravili na 0:2. Asistencie: Jameson Milam, Justin Kovacs.
    12:52 Judd BLACKWATER - 0:2
     
    13:54
    Šoltés napádal pri bránke Nitry rozohrávku súpera, ten bol ale v priestore s trojicou korčuliarov, a tak si s košickým útočníkom bez výraznejších problémov poradil.
     
    14:55
    Lawson sa rozhodol puk vyhodiť do hry, čo sa napokon mohlo ukázať ako nešťastné riešenie. Popri nitrianskom gólmanovi totiž prekorčuľovať Vrábeľ, ktorý sa takmer dostal k puku a k zakončeniu. Corgoni teraz mali šťastie.
     
    15:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:56
    Jameson Milam sa snažil prihrať dopredu, Košičania ale jeho úmysel výborne prečítali a puk vyblokovali do stredného pásma. Oba celky následne budú striedať počas hry.
     
    16:37
    Milam ešte ostal na ľade, aby napokon zahral veľmi podobne. Oceliari sa totiž pretlačili pred Lawsona, avšak Jameson im puk šikovne vypichol a hru poslal do stredného pásma.
     
    17:24
    Snaha Ordzovenského o rýchlu kombináciu sa nepostretla s pochopením jeho spoluhráčov, a tak je z toho len zakázané uvoľnenie Nitry. Vhadzovať sa bude po pravici Lawsona.
     
    17:49
    Nitra dala gól!
    Dominancia Corgoňov pokračuje. Košičania sa dostali do pásma, avšak o puk ich pri mantineli pripravil Paulovič. Ten vzáptí založil útočnú akciu Nitry, pričom na jej konci stál MICHAL KRIŠTOF. Asistencie: Matej Paulovič, Branislav Mezei.
    17:49 Michal KRIŠTOF - 0:3
     
    17:49
    Zmena v bránke Košíc. Vladislav Habal dnes končí, na jeho miesto prichádza švédsky gólman Joakim Lundström.
     
    18:59
    Zdá sa, že pred prestávkou sa už v Steel aréne nič podstatné neudeje.
     
    19:37
    Ešte sa oba celky snažili hru preniesť pred bránku svojho súpera, avšak bez výraznejšieho úspechu. Do šatní sa preto odíde za trojgólového vedenia Nitry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec úvodného dejstva, zo zápasu uplynulo rovných 20 minút. Do šatní sa odíde za priebežného stavu 0:3.

    Pomer striel po 1. tretine: 2:14

    Druhá tretina sa začne približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Druhá tretina sa začala, k puku sa dostali tentokrát Nitrania. Tí sa za súčasného stavu nemusia vôbec ponáhľať, a tak korčuľujú do vlastnej defenzívy.
     
    21:18
    Slovák hľadal spoza bránky medzi kruhmi Jamesona Milama, neúspešne. Puk sa ešte odratil na modrú čiaru, avšak mäkkú strelu odtiaľ Košičania zblokovali len mimo priestor troch žrdí.
     
    21:35
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Justin Kovacs – , podrazenie).
     
    22:00
    Košičania v úvode presilovej hry aktívni. Okolo Lawsona to teraz len tak lietalo, puk si ale cestu do siete nenašiel. Nitra sa tak bude môcť oslobodiť.
     
    22:29
    Košice dali gól!
    Košičania dnes hrajú bez siedmich hráčov základnej zostavy, a tak by mohol byť prípadný kľúč úspechu ukrytý v početných výhodách. Východniari využili hneď tú prvú, o čo sa postaral dorážkou z predbránkového priestoru PETER BOLTUN. Asistencie: Michel Miklík, Eduard Šedivý.
    22:29 Peter BOLTUN - 1:3
     
    23:17
    Košičania zatlačili súpera pred Lawsonom, kde mu narobili poriadne nepríjemnosti. Pozor si ale musia dávať aj na výpady, akým sa prezentoval Slovák. Jeho zakončenie Lundström zastavil parádnym semafórom.
     
    23:35
    Nitra dala gól!
    Už je to opäť o tri góly. Nitra sa v pásme ocitla s tromi korčuliarmi a rýchla prihrávka pred bránku napokon priniesla štvrtý presný zásah Corgoňov. Pred Lundströmom uspel CODY BRADLEY. Asistencie Jakub Ručkay, Mitch Versteeg.
    23:35 Cody BRADLEY - 1:4
     
    24:18
    Zakončenie od modrej čiary Nathan Lawson absolútne nevidel, a tak su musel dávať veľký pozor. Našťastie pre Nitru skončil puk na hradbe tiel rozostavených pred ich svätyňou.
     
    24:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    25:40
    Kessel puk posiela cez všetky čiary, Nitra sa zatiaľ počas tejto presilovej hry k zakončeniu neprepracovala.
     
    25:48
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jameson Milam – 2 min., držanie).
     
    26:47
    Ovčačíkovi sa teraz trochu nešťastne do cesty priplietol Miklík, a tak neostávalo českému bekovi v službách Košíc nič iné, ako puk aspoň dostať do stredného pásma a odtiaľ poslať ďalej smerom k Nathanovi Lawsonovi.
     
    27:06
    Šoltés si v útočnom pásme šikovne obhodil jedného z obrancov hostí, následne ale nemal s kým kombinovať. Odišiel tak striedať. Košičania medzičasom pokračujú už s piatimi korčuliarmi.
     
    28:18
    V pätici pokračuje aj Nitra. Boltun vyviezol puk do pásma súpera, opäť v ňom ale mal prevahu tím spod Zobora. Skončilo sa to tak bez zakončenia. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:03
    Jenčík si puk prikopol korčuľou a posunul tak Kočice do útočného výpadu. Následne ale skúsený útočník nepretlačil svoju prihrávku cez padajúceho beka hosťujúcej Nitry, a tak sme zakončenie nevideli.
     
    30:06
    Na opačnej strane klziska ukryl puk vo svojej lapačke Joakim Lundström. Ten puk šikovne podržal po zakončení Versteega, ktorý to skúšal od útočnej modrej čiary.
     
    30:38
    Kessel kombinoval s Kochom, ten puk napálil len do Nitrana, ktorý prekorčuľoval okolo. Následne sa hrací predmet odrazil k jednému z prítomných divákov.
     
    31:35
    Rýchla kombinácia Košíc v útočnom pásme, na jej konci bolo zakončenie od modrej čiary. Nathan Lawson má ale podobné situácie nacvičené dobre, a tak sa včas presunul a puk podržal v bezpečí svojej lapačky.
     
    32:37
    Koyšov individuálny prienik po pravej strane. Mladý útočník Košíc sa ale pri mantineli nevyhol osobnému súboju, po ktorom už o možnosť hrať s pukom prišiel.
     
    33:19
    V obrovskej šanci sa teraz ocitol Marek Slovák, ktorý má dnes poriadnu smolu. Puk dostal priamo pred Lundströma, a tak bez váhania zakončoval. Joakim sa ale prezentoval parádnym zákrokom a ranu vytesnil na ochrannú sieť. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:37
    Skúsený zadák Nitry Ordzovenský sa dostal za košickú bránku, odkiaľ chcel prihrávať medzi kruhy. Tento puk ale zachytil kanadský center Pacan.
     
    34:45
    Gôl nebude ani z tejto situácie, Paulovičova prihrávka na pravú stranu totiž prepadla cez všetkých a puk tak skončil len pri postrannom mantineli.
     
    35:48
    Košičania v snahe o strelenie druhého gólu napálili jedného z domácich hráčov, ktorý s problémami odišiel na striedačku. Veríme, že z toho nebude ôsme zranenie v tíme košického tímu.
     
    36:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Henrich Ručkay – 2 min., podrazenie).
     
    37:06
    Puk teraz letí cez všetky čiary až k bránke Lundströma. Košičania budú musieť útočnú akciu zakladať na opačnej strane ľadovej plochy.
     
    37:48
    Nitra má ale toto oslabenie pod kontrolou a puk preberá aj v útočnej tretine. Oceliari dnes hrajú s veľkými problémami, čo sa v konečnom dôsledku prejavuje aj na skóre.
     
    38:17
    Medzičasom nám začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    39:03
    Píska sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku v podaní Nitry. Hra teraz bude vykázaná do stredného pásma.
     
    39:26
    Záverečnú minútu prostrednej časti zápasu už trávia Corgoni na ľadovej ploche s piatimi korčuliarmi. Zároveň sa skončil osobný trest Pullimu, ktorý tak môže opäť pomôcť svojim spoluhráčom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Opäť je tu prestávková siréna, ktorá ukončuje tentokrát už druhú tretinu zápasu medzi Košicami a Nitrou. Po 40 minútach hry platí stav 1:4.

    Pomer striel po 2. tretine: 14:26

    Tretia tretina sa začne približne o 17:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Záverečná časť riadnej hracej doby odštartovala tradičným vhadzovaním puku v stredovom kruhu. Uvidíme, čo nám prinesie nasledujúcich 20 minút zápasu.
     
    40:55
    Nitra dala gól!
    Úvodná minúta tretej tretiny prináša piaty presný zásah v podaní Nitry. Na pravom krídle teraz dostal množstvo priestoru JUSTIN KOVACS, a tak to využil a prestrelil Lundströma. Asistencia: Jameson Milam.
    40:55 Justin KOVACS - 1:5
     
    42:43
    Košičania v snahe o odpoveď. Ich útočné akcie ale sprevádzal len nepresná streľba, respektíve zbytočne unáhlená hra. Takou sa prezentovali Oceliari aj v tomto momente, keď sa v ich neprospech pískalo postavenie mimo hry.
     
    43:35
    Zdá sa, že zápas sa bude už len dohrávať. Nitra totiž puk kontroluje ďaleko od bránky stráženej Nathanom Lawsonom, a to bez výraznejšej snahy svoje vedenie ešte navýšiť.
     
    44:45
    Dlhší čas sa zápas neprerušoval, oba celky tak rýchlo prestriedali počas hry.
     
    45:15
    Píska sa zakázané uvoľnenie domácich Oceliarov. Na ľade sa v ostatných minútach, s výnimkou presného zásahu Kovacsa, nedeje nič zaujímavé.
     
    46:01
    Tento fakt sa zmenil až teraz. Po ľavej strane si pred bránku nakorčuľoval Hovorka, ktorý pohroziť gólmanovi Nitry. Nathan Lawson si ale s jeho dvomi pokusmi poradil.
     
    47:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Peter Ordzovenský – 2 min., podrazenie).
     
    47:50
    Košičania kombinujú v pásme svojho súpera, so strelou ale až zbytočne váhajú. Vypáliť sa napokon odvážil kapitán Nagy, ktorého pokus Lawson sklepol mezi betónmi.
     
    48:10
    Nitra sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    48:38
    Hovorkov prvý puk Lawson vykopol, avšak len ku Koyšovi. Ten tak prihral opäť na slovenského reprezentanta, ktorý nechal tentokrát vyniknúť lapačku nitrianskeho gólmana.
     
    49:30
    Nitra medzičasom pokračuje s piatimi korčuliarmi.
     
    50:48
    Obraz hry nám už neponúka prakticky nič zaujímavé. Corgoni z Nitry sa v ostaných minútach zmerali na pozornú defenzívu, a tak je pre Košičanov len extrémne ťažké presadiť sa.
     
    51:52
    Nitra teraz vvyštartovala do protiútoku so štyrmi korčuliarmi, jej snaženie ale zastavila nepresná kombinácia v pásme Oceliarov.
     
    53:39
    Ordzovenský posúval Blackwaterovi, ten našiel pri mantineli len Nagya. Košický kapitán ešte prihral lepšie postavenému útočníkovi, každopádne, strela smerovala do pripraveného Lawsona.
     
    54:58
    Koyš prihral Jenčíkovi, ten zasa priamo pred bránku Hovorkovi. Posledný menovaný sa na seba poriadne hnevá, trafil totiž len do lapačky Nathana Lawsona. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:18
    Krištof buly prehral, Lawson tak musel čeliť ďalšiemu zakončeniu. Toto už ale nebolo nebezpečné, Nitra preto po chvíli puk vyviezla do stredného pásma.
     
    56:30
    Zápas sa už len dohráva, zdá sa, že na ďalšie presné zásahy budeme čakať len márne.
     
    56:50
    Košice dali gól!
    Tak napokon predsa. Aktivita Košíc bola odmenená druhým gólom v zápase. DAVID PACAN odviedol v útočnom pásme skvelú prácu, po ktorej sa ešte puk dostal k nemu, a tak upravil kanadský center na 2:5. Asistencie: Ladislav Nagy, Patrik Koch.
    56:50 David PACAN - 2:5
     
    58:27
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:38
    Sú tu záverečné sekundy, už sa nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný šláger kola medzi Košicami a Nitrou je už na konci. Zápas sa končí výsledkom 2:5.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 23:39

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:18:53)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Boltun (Miklík, Šedivý), 57. Pacan (Nagy, Koch) – 9. Csányi (Šiška), 13. Blackwater (J. Milam, Kovacs), 18. Krištof (Paulovič, Mezei), 24. Bradley (J. Ručkay, Versteeg), 41. Kovacs (J. Milam)


    HC Košice: Habal (18. Lundström) – Kessel, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Ovčačík, Novotný – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Koyš, Hovorka (A), Šoltés – Klíma, Boltun, Jenčík (A) – Hričina, Vrábeľ, Petráš
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei (C), T. Milam, Ordzovenský, J. Milam (A), Rýgl, Versteeg, Korím, Pupák – Paulovič, Krištof (A), H. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – J. Ručkay, Bradley, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský

    Rozhodčí: Stano, Kubuš – Výleta, Smrek
    bahis siteleri