Slavia – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 3:4 (0:1 po s.n.) | Technika Brno – Třinec 3:4 (kon.)
Chomutov – HC Plzeň 1:5 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Letňany 5:1 (kon.)
Warriors Brno – Vsetín 1:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Poruba 10:0 (kon.) | Žďár n/S – Pardubice 2:1 (kon.)
Přerov – Vítkovice 2:4 (kon.) | Třemošná – PZ Kladno 3:4 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Ústí n/L 3:1 (kon.)
Sparta – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 10.02.2018, 15:50 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Dohráno! Sparta vítězí nad Libercem 3:1 a připisuje si do tabulky cenné tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (17:43:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Utkání se více méně dohrává, obě strany jsou zřejmě s výsledkem spokojeny. Od tříbodového zisku domácí dělí jen šestnáct sekund.
     
    58:59
    Do konce zápasu zbývá jedna minuta, hraje se v hostující části kluziště. Sparťané kombinují, zatím si na branku v početní výhodě nevystřelili.
     
    57:25
    Další komplikace pro hosty, Adam Starý (LIB) je vyloučen za faul loktem. Se šancemi Liberce na bodový zisk to začíná vypadat černě.
     
    56:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! Po vypršení jejich přesilovky se usadili v soupeřově třetině a vyslali na France několik střel, přičemž ta z hole JANA HAMRŠMÍDA byla smrtící. Asistence: Nikita Guryevskiy, Sebastian Höll.
     
    56:00
    Hosté se osvobozují, do konce jejich oslabení zbývá několik málo sekund. Branku z přesilovky tedy více než pravděpodobně neuvidíme.
     
    54:43
    Sparta na libereckou klec tlačí, Lukáš Franc ale zatím zvládá všechny jejich pokusy krotit. Otázkou však je, jak dlouho vydrží...
     
    54:03
    Střelec dnešní úvodní branky Petr Gajda (LIB) si teď dvě minuty nezahraje, za podražení je vykázán na lavici hříšníků.
     
    53:18
    Jaroslav Chmelař se přes tři hráče doslova probil do útočného pásma, jeho následné slabší zakončení končí v rukavici připraveného Krbečka.
     
    51:34
    Němec se snažil si udržet puk na své holi, dva dotěrné liberecké hráče ale nakonec setřást nezvládl. Útočný výlet Sparty tak rychle končí.
     
    50:15
    Až nyní se povedlo Liberci rozjet v útočném pásmu kombinaci, ta zatím ale ve střelu na branku nevyvrcholila.
     
    49:32
    Hosté se snaží prorazit za modrou čáru, skvělá obrana Sparty ale stále ne a ne povolit. Tygrům přesilovka zatím moc nevychází.
     
    48:40
    Liberec má ideální příležitost se svým soupeřem srovnat krok, po hákování Michala Vitoucha (SPA) si zahraje dvouminutovou přesilovku.
     
    47:27
    Sparta má na ledě jasnou převahu, liberečtí hokejisté se už několik minut nepodívali za středovou čáru. Směrem na jejich klec letí jeden puk za druhým.
     
    46:05
    Zemchenkov chtěl France překvapit prudkou dělovkou z mezikruží, trochu ale zapomněl zamířit – střela nakonec šla vysoko nad horní tyč a do plexiskla za brankou.
     
    44:48
    Domácí se drží na puku, veškeré pokusy Bílých Tygrů o protiútok jsou pevnou defenzívou rudých zastavovány už ve středním pásmu. Krbeček se musí v brankovišti trochu nudit.
     
    43:55
    Rychlý atak Sparty zakončil střelou z vysokého úhlu Kuracina, která se od hole jednoho z bránicích hráčů odrazila úplně mimo tři tyče hostující klece.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 39. Vitouch (Kuracina, Zemchenkov), 40. Tomek (Kuracina), 57. Hamršmíd (Guryevskiy, Höll) – 14. Gajda


    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Zemchenkov, Hamara, Guryevskiy, Adam – Krupička, Němec, Hamršmíd, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina, Höll.
    Bílí Tygři Liberec: Franc (Krátký) – Kovář, Hladík, Moc, Böhm, Starý, Kollert – Trunda, Pray, Jansa, Jakubec, Měchura, Folda, Nezbeda, Chmelař, Gajda.

    Rozhodčí: Hlinka – Holada, Sýkora.
    ocianews.com