Slovensko – Olympijští sportovci z Ruska 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
USA
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Slovinsko
Středa 14.02.2018, 13:10Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Loučí se s vámi Radim Sochor, u dalších online přenosů se budu těšit! Na přečtenou. (15:39:02)
     
    Slovinsko se postaralo o překvapení a porazilo USA 3:2! Absence hráčů z NHL se značně projevuje, Amerika zde má skutečně mladý tým, který sice srdnatě bojoval, ale závěr třetí třetiny prostě nezvládl. Tabulka skupiny B nyní vypadá zajímavě. Na prvním místě je Slovensko, které má tři body. Na druhém je Slovinsko, třetí místo patří USA a poslední Olympijským sportovcům z Ruska.
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 36:25
    Percentuální úspěšnost brankářů: 88:94,4
    Vyloučení: 3:3
     
    Konec zápasu.
    60:38 Jan MURŠAK - 2:3
     
    60:38
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci ujeli do přečíslení, ale střela Muršaka neskončila za zády brankáře. Svěřenci finského trenéra Savolainena ale nadále pokračovali s kotoučem, až z toho skutečně padla branka. Tičar zkušeně podržel kotouč, natáhl na sebe obránce USA a poté nadvakrát se štěstím přihrál na brankoviště zcela volnému JANU MURŠAKOVI, který neměl vůbec složité uklidit kotouč za ležícího brankáře. Asistence: Rok Tičar, Jan Urbas.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba nám vítěze nenalezla, a tak bude rozhodovat pětiminutové prodloužení. Pokud ani to nerozhodne, pojedou oba týmy pět nájezdů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Muršak pálil z mezikruží, ale brankář Zapolski jeho pokus vyrazil do rohu hřiště.
     
    59:35
    Slovinci kooperují s kotoučem v útočném pásmu, zatím ale bez střelby.
     
    59:00
    Američané ujeli do přečíslení dva na jednoho, Troy Terry se chtěl stát hrdinou a vzal to na sebe, ale vůbec netrefil branku.
    58:23 Jan MURŠAK - 2:2
     
    58:23
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko zcela zaslouženě vyrovnává skóre dnešního zápasu! Zapolski vyrazil střelu od modré z hole Gregorce pouze před sebe, na brankovišti se nejrychleji zorientoval JAN MURŠAK, jenž touš doklepl za záda klečícího brankáře Ameriky! Asistence: Blaž Gregorc, Miha Verlič.
     
    58:16
    Blaž Gregorc vyslal tvrdou ránu od modré, ta ještě vypadla Zapolskimu z výstroje, a tak může Slovinsko pokračovat v náporu!
     
    58:04
    Slovinsko to zkouší v šesti!
     
    58:04
    Oddechový čas pro Slovinsko.
     
    58:04
    Ryan Zapolski jistým zákrokem kryje střelu z levé strany a ihned přerušuje hru.

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar, Muršak), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)


    USA: Zapolski (Maxwell) – Welch (A), Gilroy (A), Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski – Stoa, Greenway, B. Gionta (C) – Donato, Arcobello, Terry – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, McCarthy, B. Butler – Slater.
    Slovinsko: Krošelj (Gračnar) – Robar (A), Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Verlič, Muršak (C), Urbas – Jeglič, Tičar (A), Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Ž. Pance – Ograjenšek.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Anssi Salonen (FIN) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)
    thejrc.org