Skalica – Pov. Bystrica 2:1 (po pr.) | Michalovce – Spišská N. Ves 9:2 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 3:1 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 3:2 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
9:2 (2:1, 4:0, 3:1) Stav série: 2:0
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 14.02.2018, 17:30 • Zimný štadión, Michalovce • 1. liga play-off (SR) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Michaloviec spravili ďalší dôležitý krok na ceste do semifinále prvej hokejovej ligy. V druhom zápase play off rozdrvili Spišskú Novú Ves pomerom 9:2, a tak ich od postupu delí už len jedno víťazstvo. Domáci fanúšikovia sa síce desiatky v sieti súpera nedočkali, no napriek tomu hráčov vyprevádzajú do šatní potleskom. Séria sa teraz presťahuje na Spiš a ani tretí duel nebude chýbať v ponuke našich textových prenosov. Dnes vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (19:49:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Zápas sa už len dohráva. Domáci hokejisti majú puk na hokejkách a Spišiaci nejavia veľký záujem napádať ich. V dnešnom dueli sa tak už nič zaujímavé nestane.
     
    59:02
    Dnešný zápas na ľadovej ploche nedohrá domáci obranca Tomáš Rusina. Rozhodcovia ho totiž posielajú na trestnú lavicu. Dve minúty za hákovanie.
     
    58:38
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú svoj deviaty gól. Obranca JAKUB MELIŠKO dostal veľmi veľa priestoru od súperových hráčov, nakorčuľoval si bližšie k bráne a trafil presne nad rameno Maximiliána Pajpacha. Asistencia: Erik Piatak.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty dnešného zápasu. Z prvej nebezpečne vystrelil Oliver Jokeľ, ale našiel len pripravenú lapačku Maximiliána Pajpacha.
     
    57:30
    René Svitana pred pár sekundami neuspel v gólovej šanci. Teraz pre zmenu odchádza na trestnú lavicu, keď dostáva dve minúty za krosček.
     
    56:42
    Adam Trenčan sa teraz zaskvel výborným zákrokom. Strelu Adriána Miškovca z pravej strany vyrazil betónmi pred seba a následne parádnym spôsobom zlikvidoval aj dorážku Reného Svitanu.
     
    55:22
    Druhý domáci útok teraz narobil hosťom nemalé problémy. Marek Mašlonka to mal na strelu bekhendom, no ešte snažil posunúť puk na Erika Piataka. Toto riešenie sa ale neukázalo byť správnym.
     
    54:54
    Michalovce už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Po nepresnej prihrávke sa píska zakázané uvoľnenie, a tak sa presťahuje hra pred Adama Trenčana.
     
    54:11
    Hosťom nevychádza ani táto početná výhoda. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože čiarový rozhodca píska postavenie mimo hru.
     
    53:39
    Domáci striedali, čo sa Spišská Nová Ves snažila využiť. Z ľavej strany vystrelil František Koky, ale našiel len pripravené betóny Adama Trenčana.
     
    53:20
    Domáci hokejisti sa bez väčších problémov bránia. V útočnom pásme bol dokonca jeden z domácich hráčov poslaný tvrdým spôsobom na ľad, ale vylučovať sa nebude.
     
    52:43
    Spišská Nová Ves dostáva výhodu presilovej hry. Prvýkrát v dnešnom dueli si ide oddýchnuť na trestnú lavicu aj Daniel Hančák. Ten dostáva menší trest za krosček.
     
    51:34
    Domáci hokejisti teraz výborne napádali rozohrávku súpera. Spišiaci sa dlho nevedeli dostať z vlastnej obrannej tretiny, čo len dokumentuje hernú prevahu zverencov Miroslava Chudého.
     
    51:03
    Po chybe obrancov hostí strieľal z dobrej palebnej pozície Ľuboš Fajčák. Jeho pokus bol tečovaný, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred Maximiliánom Pajpachom.
     
    50:30
    Zápas sa prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. O víťazovi je dávno rozhodnuté, a tak jedinou otázkou zostáva to, či sa v Michalovciach dočkáme desiatky.
     
    49:22
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojej útočnej aktivite. K strele od modrej čiary sa dostal aj druhý obranca elitnej formácie Daniel Hančák, ale Maximilián Pajpach bol úspešnejší.
     
    48:52
    Hrá sa teraz vo vysokom tempe. Maximilián Pajpach musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorej autorom bol Tomáš Valečko. Brankár hostí strelu vyrazil, ale domáci sa k dorážke nedostali.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 8. Halás, 11. Balko (Mašlonka, Piatak), 21. Mašlonka (Jokeľ, Piatak), 23. Jokeľ (Kolba), 34. Linet (Brezniak, Meliško), 35. Solomončak (Halás), 41. Hančák (Bánovský, Solomončak), 45. Linet (Brezniak, Fajčák), 59. Meliško (Piatak) – 5. Bdžoch (Svitana, Zwick), 47. Štrauch (Nagy)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Balko – Halás, Solomončak, Banovský – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Brezniak, Linet, Fajčák – Mesaroš, Toma, Hamráček.
    HK Spišská Nová Ves: Surák (23. Pajpach) – Vantroba, Forrai, Knižka, Bdžoch, Krempaský, Turan, Leško, Kyčák – Findura, Koky, Lesňák – Zwick, Nagy, Štrauch – Vašaš, Svitana, Miškovec – Raáb, Macko, Halász.

    Rozhodčí: Radovan Vojtek, Miroslav Valach – Tomáš Holienka, Peter Hanko
    Michalovce 3 0 Spišská N. Ves
    #1 Úterý 13.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Spišská N. Ves 4:1
    #2 Středa 14.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Spišská N. Ves 9:2
    #3 Sobota 17.02.2018 • 17:00
    Spišská N. Ves - Michalovce 3:7
    ocianews.com