Jihlava – Chabarovsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Amur Chabarovsk
Středa 14.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Více už Jihlava nestihla. Dámy a pánové, dnešní přátelské utkání končí. Hráči děkují fanouškům, kterých se tu mnoho dnes nesešlo. Utkání rozhodl gól Veličkina ve třetí třetině během tlaku Amuru. Zápas to byl jinak vyrovnaný, Jihlava nehrála rozhodně druhé housle. S přáním pěkného zbytku týdne se s vámi z Jihlavy loučí Tomáš Kalas. (19:44:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ke střele se dostal Šidlík, z nápřahu trefil lapačku Andrjuchova, který přerušuje hru.
     
    59:39
    Až teď se domácí dostali ke hře bez gólmana, navíc si berou oddechový čas!
     
    58:50
    Kajínek si sebral vyhozený kotouč a mířil vedle pravé tyče! Na druhou stranu se vydal osamocený Frolov, Brož ho vychytal a začíná myslet na power-play!
     
    58:13
    Hosté v plném počtu, zbývá zhruba minuta a půl na srovnání.
     
    57:09
    Amur se osvobodil a nevypadá to na žádný přesilovkový gól Jihlavy. Čas se jí ale krátí.
     
    56:40
    Vy nás ale zásobujete, pane Karfík. To si může říkat brankář Andrjuchov, na kterého se valí jedna střela za druhou. Nejblíže gólu byl Hamill, kotouč však za záda Andrjuchova neprotlačil!
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., krosček).
     
    56:08
    Nakonec tresty rozděleny takto: Oba kohouti dostávají 2 + 2 minuty za hrubost, Chabarov navrch ještě dvě minuty za krosček.
     
    56:08
    Máme tu první bitku! Chabarov se naprosto zbytečně u mantinelu pustil do Suchánka, Suchánek si nenechal nic líbit a nakonec Chabarovovi dal něco od cesty! Stadionem se ozývá pár protiruských pokřiků, pamětníci si vzpomenou na legendární transparent: Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak.
     
    55:21
    Straka si vzal puk do parády, projel s ním půl kluziště a vystřelil, hostující brankář pouze vyrazil na hokejky nejbližších spoluhráčů.
     
    54:41
    Seman se po pasu Čachotského z rohu kluziště ocitl sám mezi kruhy, z jasné šance před ležícím Andrjuchovem napálil pravou tyč!
     
    53:43
    Další brejk hostí 2 na 1, další nepřesná rozehrávka domácích! Dopředu se vydal Vladislav Ušenin a nahrával před branku Gorškovovi, který nezasunul kotouč do branky!
     
    53:34
    Další icing, tentokrát Chabarovsku.
     
    53:08
    Okolo branky kroužil Picard a nakonec nacpal kotouč do brankoviště, kam byl natlačen Kamalov a udělal trochu neplechu před Brožem. Brož kotouč udržel před čárou a rozhodčí zastavil hru.
     
    52:37
    I Dukla je v plném počtu, série vyloučení přinesla snad jediné vzrušení třetí třetiny, nepočítáme-li gól Amuru.
     
    51:44
    Jenže další chyba v rozehrávce a tato početní výhoda není vůbec ze strany Jihlavy povedená. Zanedlouho se na led vrátí Kamalov a Jihlava bude hrát v oslabení.
     
    51:12
    Ostře vypálil Stříteský, trefil pouze Andrjuchovy betony. Hraje se 4 na 4.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Jiránek (Čachotský, D. Čermák) – 24. Gorškov (Andrjuchov), 43. Veličkin (Potěchin)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (41. Brož) – Šidlík, Stříteský, de la Rose, J. Zdráhal, Kajínek, Suchánek, D. Váňa, Bryhnisveen – D. Čermák, Čachotský (C), Jiránek – Straka, Skořepa (A), F. Seman – Rys, Hamill, Anděl – Rabbit, R. Hubáček, Diviš (A).
    Amur Chabarovsk: Andrjuchov (Kiselev) – Aťušov (C), Turbin, Averin, Kondratěv (A), Kuzmin, Chabarov, Berďukov, Kamalov – Klopov, Sevankajev, Zakarljukin – Rasskazov, Veličkin, Gorškov – Frolov (A), Litovčenko, Vl. Ušenin – Vj. Ušenin, Picard, Potěchin.

    Rozhodčí: Pešina, Vrba – Komínek, Polák
    thejrc.org