Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
konec
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
Berani Zlín
Úterý 06.03.2018, 17:20 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Olomouc půjde do čtyř! Jiří Ondrušek (OLO) bude pykat za hru vysokou holí, což Zlínu v této situaci mimořádně nahrává.
     
    58:55
    Kašík je z brány pryč, Berani risknou power-play!
     
    58:55
    Zlín si vybírá v tuto chvíli oddechový čas!
    55:57 Petr STRAPÁČ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další zvrat! Chytrá nahrávka Jakuba Galvase na pravou stranu nakonec byla rozhodující, neboť se zde zjevil PETR STRAPÁČ a jeho přesná dělovka pod víko nakonec nedala rozhozenému Kašíkovi šanci na přesný zákrok. Asistence: Jakub Galvas, Zbyněk Irgl.
     
    55:19
    Přesně na konci zlínské početní výhody se bude vylučovat i na druhé straně barikády, když se na trestnou lavici posadí Jakub Šlahař (ZLN). Hostující forvard bude sedět za nedovolené bránění.
     
    54:29
    Štastný se krásně podíval a nešel úplně volného Okála na druhé straně pásma. Jeho diagonála však vousatého forvarda Beranů našla, dokonce i přesně jeho hůl, jenže provedení celé akce nebylo přesně. Proti zlínské snaze o skórování vytáhl Konrád spektakulární zákrok.
     
    53:19
    Jan Knotek (OLO) dohrál v rohu kluziště podobně jako před malou chvílí na druhé straně Ference, avšak tentokrát byl jeho záměr mnohem více okatější. Sudí tak celkem logicky sahají ke dvouminutovému trestu.
    49:16 David ŠŤASTNÝ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Nenápadná zlínská akce se rozjela po propadnutí olomouckého útoku při napadání, když dokázal rozpohybovat vlastní parťáky Bukarts. Následné přenechání puku pro DAVIDA ŠŤASTNÉHO nakonec bylo pro vyrovnání klíčové, jeho střela zápěstím totiž Konrádovi prošla mezi rukou a tělem. Asistence: Roberts Bukarts, Zdeněk Okál.
     
    44:55
    Zlín se dostává už ke třetí dnešní přesilovce, neboť rozhodčí po nepřehledné situaci před Konrádem vylučují Jiřího Ondruška (OLO). Ten se podle všeho významně přičinil nedovoleným bráněním na knockoutu jednoho ze Zlínských.
    42:38 Miroslav HOLEC - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zlín se hnal plnou silou do útoku, jenže Sedláček přišel o kotouč i helmu, což okamžitě vykrystalizovalo v olomoucký kontr. O jeho gólovou tečku se významně postaral Vyrůbalík, jehož chytrá nahrávka zpoza brány našla na vrcholu pásma MIROSLAVA HOLCE. Rána tohoto forvarda letící do šibenice už byla pro Kašíka příliš velké sousto. Asistence. Martin Vyrůbalík, Aleš Jergl.
     
    31:54
    Eberle nebyl daleko gólu! Po rychlém brejku Hanáků dostal pas přímo na mezikruží, odkud bez přípravy vypálil na zlínskou branku. Nakonec však jen mohl kroutit hlavou po naražení na mantinel, jeho dělovka letěla mimo bránu.
    29:35 Petr STRAPÁČ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Po ojedinělé akci Hanáků se dostal Irgl do samostatného úniku, který ale i vinou výborné obranné práce Zlínských dokončil jen ranou do Kašíka. Následný příjezd a dorážka PETRA STRAPÁČE už však byla nad síly zlínského fantoma v bráně. Asistence: Zbyněk Irgl, Marek Laš.
     
    27:54
    Ondráčkovi se podařilo najít tečujícího Fořta přesně před Konrádem, ale zlínský hráč nakonec žabičku z obrany nedokázal nadzvednout nad betony domácího brankáře. Olomouc nyní znovu přerušila nadějnou šanci Beranů.
     
    26:05
    Zlínu se nyní naskýtá zajímavá výhoda, neboť na trestnou lavici míří i přes mírnou nevoli Jan Knotek (OLO). Podle názorů arbitrů se provinil ve středním pásmu při vracení do svých obranných pozic podražením.
     
    24:11
    Do přečíslení se mohutně hnal rychlý Irgl, avšak jeho velice zajímavé uvolnění za obranu taktéž nakonec vyrovnání nepřineslo. Kotouč proletěl milimetry vedle tyče!
     
    16:37
    Domácí se dostávají do obrovského presu! Ke Kašíkovi nejprve plným tryskem spěchal úderný Laš, jenže křídelník první formace nakonec podlehl tlakům beků. Od modré se nicméně za malou chvíli ozval Vyrůbalík a jeho rána už se dá považovat za gólovku. Zlínský brankář ji vyrazil betonem jen s velkou dávkou štěstěny!
     
    15:34
    Fryšara našel místečko ve změti těl před Konrádem a krásnou diagonálou vyzval na zteč Freibergse. Lotyšská zeď ve zlínské sestavě tím nepohrdla a okamžitě pálila z první. její rána letěla těsně vedle tyče!
    13:24 Pavel KLHŮFEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku! Naprosto nehlídaný PAVEL KLHŮFEK před Konrádem už měl neskutečně usnadněnou práci, neboť mu pouze stačilo vybrat si stranu, kam pošle svou ránu z první. Olomoucká obrana nyní naprosto zaspala, neboť skórující hráč neměl žádného protivníka v okruhu pěti metrů Asistence: Michal Popelka.
     
    10:17
    Poprvé se k výhodě přesilové hry dostává také zlínské družstvo, potrestaným hráčem je Jiří Ondrušek (OLO), který až příliš přitvrdil v souboji u mantinelu. Sudí jeho přečin proti pravidlům vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    04:21
    Olomouc měla první velkou tutovku! Burian s Irglem si přesně nejeli do prostoru, kam mířila střílená přihrávka Lukáše Galvase, jenomže Berany v těžké situaci podržel jistým zákrokem Kašík. Domácí forvardi ani na několikrát puk přes jeho vystrčený beton nedostali.
     
    03:19
    Olomouc se nyní poprvé v sérii může dostat k přesilové hře, unikajícího Eberleho si Tomáš Valenta (ZLN) přidržel nedovoleným způsobem. Rozhodčí jej celkem logicky odměňují menším trestem.
     
    00:52
    Nosek pálí tváří tvář Konrádovi pouze do výstroje svého protivníka! Olomouc přežila první velkou tutovku.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Vyrůbalík, Jergl), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) – 14. Klhůfek (Popelka), 50. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Tošenovjan, Kis

    Diváci: 4271
    Olomouc 3 1 Zlín
    #1 Úterý 06.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Zlín 3:2
    #2 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Zlín 1:3
    #3 Pátek 09.03.2018 • 17:00
    Zlín - Olomouc 1:2
    #4 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Zlín - Olomouc 2:3
    bahis siteleri