Nitra – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
konec
HK Nitra
1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Stav série: 0:1
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 29.03.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Od modrej čiary pálil Matúš Rais. Po sérii odrazov sa dostal puk na hokejku Mateja Pauloviča, ale ten z náročnej pozície nedokázal trafiť odkrytú bránu. Nitrania pokračujú vo svojej aktivite, ale čas sa im kráti.
     
    58:49
    Niečo viac ako minúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Banská Bystrica vyhadzuje puk do obranného pásma Nitry a my už vidíme, že český tréner Antonín Stavjaňa stiahol z hry brankára Nathana Lawsona.
     
    54:05
    Domáci hokejisti si komplikujú svoje šance na vyrovnanie. Symbolicky šesť minút pred koncom hrali v šestici, a tak dostávajú trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Róbert Lantoši.
     
    47:54
    Pavol Skalický sa dostal do veľkej šance. Po prihrávke Josha Brittaina z ľavej strany zakončoval bekhendom z tesnej blízkosti, ale trafil len pravý betón Nathana Lawsona.
     
    46:24
    Banská Bystrica sa presilovke súpera ubránila a teraz bude mať šancu hrať v početnej výhode. Dve minúty za držanie protihráča totiž dostáva Radoslav Macík.
     
    43:51
    Domáci hokejisti budú hrať v početnej prevahe. Na trestnú lavicu už smeruje útočník Patrik Lamper, ktorý dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    35:30
    Na druhej strane sa črtala šanca pre hostí. Guillaume Asselin šikovnou prihrávkou prestrčil puk na Érica Failleho, ten sa presadil cez Mareka Slováka, ale z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    33:46
    Domáci hokejisti mohli vyrovnať skóre. Marek Slovák dostal výbornú prihrávku spoza brány, ale z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Jana Lukáša. Ten teraz výrazne podržal svoj tím.
     
    33:15
    Nitra dala gól!
    Corgoni znižujú náskok súpera na rozdiel gólu. Od modrej čiary strieľal Matúš Rais, no pred bránou trafil len Branislava Mezeia. Puk sa potom odrazil k Michalovi Krištofovi, ten krásnou prihrávkou našiel TOMÁŠA MIKÚŠA, ktorý z pravého kruhu na vhadzovanie trafil presne. Asistencie: Michal Krištof a Branislav Mezei.
     
    31:45
    Presilová hra hostí sa skončila. Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Guillaume Asselin. Následne mal ešte potyčku s Mitchom Versteegom, a tak obaja dostávajú ešte menší trest za hrubosť.
     
    30:15
    Hostia budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu si opäť ide sadnúť Peter Ordzovenský. Skúsený nitriansky obranca tento raz dostáva menší trest za hákovanie.
     
    27:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Éric Faille zaviedol puk do útočného pásma, Josh Brittain prihrávkou z ľavej strany našiel osamoteného GUILLAUMA ASSELINA a ten z tesnej blízkosti prekonal Nathana Lawsona. Asistencie: Josh Brittain a Éric Faille.
     
    26:36
    Tomáš Hrnka sa dostával do nebezpečného zakončenia. Peter Ordzovenský musel zatiahnuť ručnú brzdu, a tak dostáva menší trest za držanie. Ešte pred presilovkou nasleduje reklamná pauza.
     
    20:51
    Hostia budú mať výhodu presilovej hry. Po trošku zbytočnom zákroku pri mantineli dostáva menší trest za hákovanie center druhej domácej formácie Marek Slovák.
     
    19:24
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa v závere prvého dejstva dostávajú do vedenia. Branislav Mezei najskôr dobre bránil Pavla Skalického, no k strele bekhendom sa dostal Josh Brittain. Jeho zakončenie Nathan Lawson iba vyrazil, čím umožnil gólovú dorážku pre osamoteného MILOŠA BUBELU. Asistencie: Josh Brittain a Pavol Skalický.
     
    14:15
    Domáci hokejisti majú prevahu, ktorá bude ešte zosilnená ďalšou presilovou hrou. Na trestnú lavicu smeruje za držanie protihráča Tomáš Hrnka, ktorý počas sezóny pôsobil aj v bratislavskom Slovane.
     
    09:02
    Domáci hokejisti si zahrajú prvýkrát v zápase presilovú hru. Na trestnú lavicu za zdržovanie hry putuje center druhej útočnej formácie hosťujúceho celku Miloš Bubela.
     
    04:57
    Presilová hra úradujúceho slovenského majstra trvala iba sedem sekúnd. Na trestnú lavicu smeruje aj Josh Brittain, ktorému rozhodca Peter Stano udelil dve minúty za sekanie.
     
    04:50
    Hostia budú hrať prvú presilovku dnešného duelu. Menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva skúsený nitriansky obranca Branislav Mezei.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 34. Mikúš (Krištof, Mezei) – 20. Bubela (Brittain, Skalický), 28. Asselin (Brittain, Faille)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Bradley, Kutálek, Csányi – Šiška.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka, Kubka, Mihalik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák – Lamper, Hrnka, Bortňák – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Brittain, Češík, Gabor – Kabáč.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Peter Stano – Roman Výleta, Peter Šefčík – Dalibor Beniač
    Nitra 0 4 Banská Bystrica
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 1:2
    #2 Pátek 30.03.2018 • 17:00
    Nitra - Banská Bystrica 2:4
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 6:3
    #4 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 5:2
    bahis siteleri