Písek – Králův Dvůr 3:0 (kon.) | Dobrovice – Benátky n/J 0:2 (kon.) | Štěchovice – Vltavín 1:1 (2:4 po pen.)
Litoměřicko – Ústí n/O 0:0 (4:3 po pen.) | Nymburk – Zápy 2:3 (kon.) | Brozany – Benešov 1:1 (5:4 po pen.)
Jirny – Vyšehrad 2:1 (kon.) | Převýšov – Chrudim 4:4 (7:8 po pen.) | Čížová – Domažlice 0:5 (kon.)
po penal. (5:4)
SK Sokol Brozany
1:1 (1:1)
FK Benešov
Středa 09.05.2018, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 33. kola Fortuna České fotbalové ligy. Proti sobě nastoupí domácí SK Sokol Brozany a hosté SK Benešov. Oba celky od sebe dělí tři body. Jistě stále tedy bojují o záchranu v třetí nejvyšší fotbalové soutěži.
     
    SK Sokol Brozany

    Brozany mají na jaře celkem nevyrovnanou bilanci. Téměř pravidelně střídají výhry a prohry. Pouze jedinkrát se jim povedlo vyhrát dvakrát v řadě. A to nejdříve na hřišti v Dobrovici a následně doma proti Čížové. Nutno ovšem říci, že Brozanům se v domácím prostředí na jaře celkem daří. Tři body zde ztratily pouze jednou, a to v zápase proti Jirnům. Oproti tomu venkovní bilance Brozan je trochu méně radostná. V současnosti činí pouze jedinou výhru a to proti již zmíněné Dobrovici.
     
    SK Benešov

    Benešov zažil celkem povedený vstup do jarní části sezóny. Zahájil jej čtyřmi výhrami v řadě, a to střídavě doma i venku. Studená sprcha však na Benešov čekala v Litoměřicích. Tamnímu týmu podlehl 1:5, čímž se dostal do série třech porážek. Byť ty další dvě byly až na penalty. V posledních dvou zápasech to ale dokázal zlomit, a to díky výhře po penaltám proti Králově Dvoru a venkovní přestřelce v Domažlicích.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    30.8.2017, 17. kolo: SK Benešov – SK Sokol Brozany 1:0
    Branky:
    65. Čapek
    Sestava Benešova: Rotbauer – Laštovka(K), Ngimbi, Zákostelský, Vrňák – Ježdík V. – Čapek, Farkaš, Hrebeniuk, Balata L. – Telnar
    Sestava Brozan: Lipš – Franc, Cibulka(K), Stehlík, Bubeníček – Šollar, Modr, Marič, Hovorka – Benda, Chukwuma
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Cibulka (K), Studecký, Freitas Carvalho Da Silva – Šollar, Slanička, Mešić, Tichý, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Franc – Vopat, Marić, Jelínek.

    SK Benešov: Tetour – Zákostelský, Laňka, Rys, Vrňák – Brejcha, Čapek, Engelmann, Neuberg – Turek (K), Essomba Ondoua.
    Náhradníci: Rotbauer – Vosáhlo, Laštovka – Haitl, Kozel.

    Rozhodčí: Šedivka – Dujsík, Čechlovský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ihned po Essombově rozehrání volil Benešov dlouhý nákop až za postranní čáru u Lipše. Brozanský gólman míč rychle vrátil zpět.
     
    2
    Velkou šanci měl Lukáš Veselý! Z pravé strany namířil míč z malého vápna směrem na Tetoura. Benešovský gólman ale vytušil dráhu letu a přímo proti němu se také postavil. Následně rychle odkopl míč před sebe.
     
    3
    Benešovu se povedlo narušit brozanskou souhru a vydat se s míčem na dalekou cestu. Ta ale byla zadržena již na půlce.
     
    3
    Brozany právě vstřelily branku!
    Tam Brozanští opět ukořistili míč pro sebe! Nalevo od branky si naběhl JAROSLAV BENDA, který dokázal prostřelit prostor u bližší tyče Tetourovy branky a velmi rychle posílá svůj tým do vedení.
    3. BENDA - 1:0
     
    5
    Benešov se snaží o přechod blíže k brance. To se mu dlouho díky organizovaném brozanském obranném bloku nedařilo. Následně se ale blíže dostal díky nedovolenému zákroku domácího týmu. Celou akci ale precizně dokázal uhasit domácí gólman Lipš.
     
    7
    Brozany pozvolna rozehrávají z prostoru kolem vlastní branky. Na polovině hřiště se ale díky outu dostal k míči soupeř, který se snaží o totéž.
     
    9
    Jaroslav Benda nedovoleně naskočil na Zákostelského. Po přímém kopu se Benešov dostal blíže k brance, ovšem na hranici velkého vápna míč opět ukořistili domácí, kteří se velmi rychle přesunuli zpět.
     
    10
    Přihrávka podél autové čáry se Pavlu Čapkovi nepovedla. Ivan Šollar do ní nastavil hlavu, čímž ji odrazil do volného prostoru.
     
    11
    Benešov se ale stále snaží o průniky blíže k brance Přemysla Lipše. Málokdy se ale dokáže dostat do vápna, v něm vytvořily Brozany nepropustný blok. Z něj poté vycházejí k rychlým brejkům na opačný konec hřiště.
     
    13
    Nepříliš dobře hozený out přinesl míč pro Benešov. Hosté jej ale opět velmi rychle odevzdali soupeři. Jejich průnik na polovinu soupeře se jim tedy povedl až napodruhé.
     
    14
    Tuto šanci zakončili Benešovští střelou vedle Lipšovy branky. Z následného nákopu se dostaly Brozany na útočnou polovinu. Jak je ale dnes již zvykem, z nepříliš povedeného zakončení se dostal do šance opět soupeř.
     
    15
    Jaroslav Benda svým utrhnutím se vytvořil nebezpečnou situaci. Poté, co se k němu seběhli soupeřovi obránci, našel přesnou přihrávkou Petra Tichého. Tomu ale v pokračování příležitosti znemožnil odkopem míče do zámezí Zákostelský.
     
    17
    Další gólovou šanci měl na svých kopačkách Lukáš Veselý. Jeho střela z pravé strany malého vápna ale mířila těsně nad branku Davida Tetoura.
     
    18
    Benešov má před sebou přímý kop z celkem slibné vzdálenosti. K jeho exekuci se postavil Vojtěch Engelmann, který svým obloučkovým nákopem našel pouze náručí gólmana Lipše.
     
    20
    Dlouhým nákopem z půlky se Jaroslav Benda opět pokusil najít Petra Tichého. Pro něho ale letěl míč příliš rychle, tudíž jej pouze dokázal skluzem poslat do zámezí.
     
    21
    Chukwudi Chukwuma se utrhl přes benešovskou obrannou linii s vědomím letícího míče do vápna. K jeho smůle se ale ocitl postavení mimo hru, díky čemuž se Benešovu dostalo výhody přesunu herního těžiště na polovinu soupeře.
     
    23
    Petr Rys nedokázal dohlavičkovat míč do branky ve výškovém souboji s Freitasem Carvalhem. Brozanští se tím pádem opět dostali k rozehrávce a následnému přesunu k brance Davida Tetoura.
     
    24
    Jaroslav Benda narušil kombinaci soupeře. S míčem na kopačkách pak chvíli dokázal běžet kolmo směrem k čáře. Hned si jej však dokázali hosté ukořistit zpět pro sebe.
     
    25
    Nahrávku Petra Tichého mířenou do vápna dokázal krátce po jejím provedení Ondřej Brejcha. Celá slibně se vyvíjející šance Brozan tak byla narušena.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Studecký (Sokol Brozany).
     
    27
    Žlutou kartu dostává Čapek (SK Benešov).
     
    28
    Díly Lipšově nákopu od branky se Brozany rychle dostaly do útoku. O míč však na polovině soupeře přišly, navíc Benešov postupně prostupoval zpět k Lipšovi. Celá akce byla opět zakončena odkopem brozanského brankáře.
     
    30
    Těsně u půlící čáry se snažil držet míč na svých kopačkách Denis Laňka. Byť to se mu nakonec nevyvedlo tak ideálně, jak by potřeboval, přesto se Benešov dokázal přesunout na útočnou polovinu.
     
    31
    Další benešovskou akci domácí uklidnili odkopem míče do zámezí.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Slanička (Sokol Brozany).
     
    32
    Hosté jsou momentálně daleko více u míče. Každá jejich šance ale naráží na brozanskou obranu.
     
    33
    Benešov právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale hostům podařilo vyrovnat. Z levé strany poslal míč přímo do branky PAVEL ČAPEK. Gólman Lipš se sice po něm natahoval, spíše ho však ještě více srazil do branky.
    33. ČAPEK - 1:1
     
    35
    Ze středu hřiště pronikají Brozany k benešovské brance. Tato šance ale byla zakončena míčem v zázemí, načež Tetour odkopával.
     
    36
    Benešov následně postupně prostupoval brozanskou obranou. Po nějaké době ale musel val překopnout obloukem. Nákop ale našel pouze rukavice Přemysla Lipše.
     
    37
    Da Silva dokázal vyhlavičkovat Essombu. Míčem však pouze našel dalšího z benešovských hráčů, který nasměroval míč prudkým passem blíže k Lipšově brance.
     
    39
    Brozanští měli další gólovku! Na Rudolfa Slaničku letěl míč v ideální letové výšce. Výhled mu ale clonil Chukwuma, díky čemuž Slanička hlavičkoval pouze těsně nad břevno Tetourovy branky.
     
    40
    Chukwudi Chukwuma krásně prošel do velkého vápna. Prokličkoval si mezi dvěma hráči soupeře a následně volil přihrávku na Bendu. Ten ale pass absolutně nečekal, díky čemuž mu míč prošel mezi nohama do zámezí.
     
    41
    Tetour se snažil uklidnit situaci před svou brankou dlouhým nákopem. K tomu se sbíhal Essomba, ale Freitas těsně před ním odkopl míč do outu.
     
    42
    Díky faulu na Čapka čeká na Benešov rozehrávka přímého kopu z celkem přijatelné vzdálenosti. Denis Laňka ale našel pouze Veselého hlavu, která míč nasměrovala vysokým obloukem k outové čáře.
     
    44
    Přesto se Benešov nadále v útoku udržel. Celou akci ale opět ukončil míč v zámezí a následný Lipšův odkop.
     
    45
    Brozany se drží podél rohu, od něhož se snaží o centry do vápna. Všechny míče ale zvládá benešovská obrana vyrážet.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Velmi vyrovnaná první půle přinesla celkem pěkný fotbal s mnoha akcemi na obou stranách. Výsledek tak zcela odpovídá herní vyváženosti, byť gólových šancí bylo na obou stranách více.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se po rozehrávce rychle přesunuli do útoku. Ten ale neměl příliš dlouhého trvání, neboť obrana Benešová dokázala svůj prostor uhájit. Sami se pak vydali ke středu hřiště.
     
    48
    Průnik se ale Benešovu příliš nedaří. Nadále se drží kolem středové čáry a hledá volnou skulinu.
     
    50
    Benešovský tým se stále snaží pronikat směrem k Lipšově brance. I tentokrát však narazil na důraznou brozanskou obranu, ze které vyšel další brejk domácích.
     
    52
    Nákopem po nedovoleném zákroku poslal míč k brance Laňka. Přímo na branku pak mířil po hlavičce některého z benešovských hráčů. Tato ale postrádala jakoukoliv razanci, díky čemuž neměl s jejím pokrytím gólman Brozan sebemenší problém.
     
    53
    Brozany mají před sebou rozehrávku od půlící čáry. Míč se postupně dostal k Muameru Mešićovi, který z dálky prudce vypálil na branku. Míč se však pouze prolétl těsně nad břevnem Tetourovy svatyně.
     
    55
    Betonování obranného prostoru bylo započato i na benešovské straně. Brozanští však vytušili, že i tato zeď je špatně vystavena a mnoha dírami v ní se dostali k ohrožení samotné branky.
     
    57
    Následně se Benešovu povedlo dostat se na opačný konec hrací plochy. Rozehrávku z rohu namířili spíše do volného prostoru, než do chumlu hráčů před brankou. Velmi prudce pak nasměroval míč směrem k Lipšovi Pavel Čapek. Vysoká střela ale mířila přímo do zámezí.
     
    58
    Tradičně dobře míněná kombinace mezi Bendou a Chukwumou byla opětovně zakončena zachycením Chukwumy v ofsajdovém postavení. Z následné rozehrávky se hosté nastěhovali do soupeřova velkého vápna.
     
    60
    Hra nahoru dolů pokračuje i nadále. Brozanští se také dostali k exekuci rohového kopu. Ten ale dokázala benešovská obrana pokrýt a vydat se s míčem ke středu hrací plochy.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Turek (SK Benešov).
     
    63
    Benešov se drží na rohu hrací plochy, odkud se snaží o průnik směrem k Lipšovi. Brozany ale rychle převzaly míč zpět a při signalizované výhodě bleskově prošly na opačný konec hrací plochy.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Laňka (SK Benešov).
     
    65
    Ovšem hosté se stejně tak rychle dokázali dostat zpět. Zakončení jim ale zmařil Rudolf Slanička, díky čemuž Brozany dokázaly vyvézt hru blíže ke středové čáře.
     
    66
    Dvěma dlouhými nákopy se dostal Chukwuma před branku soupeře. Stíhán soupeřem přihrál za sebe na Freitase. Ten volil centr směrem k brance, který ale dokázala benešovská obrana odhlavičkovat.
     
    68
    K samostatnému průniku se opět dostal Chukwuma. Jeho rychlost ale nebyla dostatečná a pro Ondřeje Brejchu nebylo těžké ho dohnat. Chukwuma pak musel narychlo volit jiný způsob pokračování akce. Po kličce a obehrání protihráče se dostal ke střele. Ta ale mířila přímo k dalšímu protihráči.
     
    70
    Nepříliš vyvedený brozanský out přinesl další průnik Benešova. Ten ale i tentokrát narazil na neprůraznou brozanskou zeď.
     
    71
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Slanička, přichází Franc.
     
    72
    Kolem středu hřiště došlo k dalšímu litému boji o kotouč, který neutichl, ani když se Brozany dostaly blíže k brance. Díky nedovolenému benešovskému zákroku nakonec celou akci skončili rozhodčí.
     
    73
    Následný přímý kop mířil přímo do hloučku hráčů, kde se žádný z nich nedokázal ideálně zorientovat.
     
    74
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Essomba, přichází Kozel.
     
    74
    Brozany se drží nadostřel benešovské branky. Sérií dlouhých nákopů se ale nedokáží dostat přímo před branku, navíc Benešov zvládl uklidnit situaci před svou brankou výkopem míče ke středu.
     
    75
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Vopat.
     
    76
    Dále Benešov přešel až k brance. Opět však nezakončil úplně ideálně tak, jak by potřeboval. Na Přemysla Lipše tak čekal další nákop ke středu hřiště.
     
    77
    Další velká gólová šance Brozan! Při zakončení ale Benda volil prudší střelu přímo na gólmana, který ji hned dokázal zastavit.
     
    78
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Turek, přichází Haitl.
     
    79
    Lipš se opět dostal k dlouhému nákopu. Hlavičkový souboj vyhrál Kozel, který se pokusil míč poslat ke spoluhráči. Ovšem Brozanští celou akci rychle přečetli a také narušili.
     
    80
    Hosté se dostali ke středové čáře, odkud se snaží projít dále.
     
    80
    Brozanští si brejkem vytvořili další povedenou šanci! Průnik po křídle přinesl centr Bendy, který byl ale přetažený. Přesto ho ale Veselý dokázal zpracovat. Následná přihrávka na střed ale prošla pouze mezi dvěma hráči Brozan.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Franc (Sokol Brozany).
     
    83
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Tichý, přichází Marić.
     
    83
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Laňka, přichází Laštovka.
     
    84
    Výhozem na křídlo se pokusil Tetour nasměrovat svůj tým k další útočné situace. Ta ale byla ukončena odevzdáním míče do brozanského držení. Díky tomu se opět rozhořela přetahovaná o míč podél středové čáry.
     
    86
    Ladislav Vopat nevystihl Bendovu přihrávku. Míč si tak přivlastnil Brejcha, díky jehož práci se Benešov dostal zpět na soupeřovu polovinu.
     
    87
    Do šance se nyní dostali Brozanští. Ani ti však nedokázali přejít do velkého vápna, z čehož vyplynula obdobná situace hostí, i s obdobným zakončením.
     
    88
    Benešov se dostal blíže k Lipšově brance. I přes sérii přihrávek se ale stále nemohou dostat z rohu hrací plochy. O to se následně pokusili dlouhým nákopem, který ale přinesl brozanský brejk.
     
    89
    Gólman Tetour volil po delším rozmyšlení další dlouhou rozehrávku. Ta ale nepřinesla zásadní šanci.
     
    90
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Engelmann, přichází Vosáhlo.
     
    90+1
    Hlavní sudí Šedivka nastavuje dvě minuty!
     
    90+1
    Domácí se už již troufale dostávají do další šance. Ladislav Vopat se vydal sám na bránu, načež vyslal míč doprava na Mariće. Zpětná přihrávka ale našla pouze nohy benešovského obránce.
     
    90+2
    Benešov se snaží rychle rozehrát. V tom jim ale brání sudí, který apeluje na rozehrávku ze správného místa.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Ani druhá půle vítěze nepřinesla. Oba týmy se sice snažily, k vyložené šanci se však málokdy dostaly. K čemuž také dopomohlo důrazné zahuštění obou obran a nepříliš časté průniky do vápna.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Franc neproměňuje.
    FRANC
     
    1. série
    0:0
    Kozel neproměňuje.
    KOZEL
     
    2. série
    1:0
    Šollar proměňuje.
    ŠOLLAR
     
    2. série
    1:1
    Vrňák proměňuje.
    VRŇÁK
     
    3. série
    2:1
    Mešič proměňuje.
    MEŠIČ
     
    3. série
    2:2
    Vosáhlo proměňuje.
    VOSÁHLO
     
    4. série
    2:2
    Vopat neproměňuje.
    VOPAT
     
    4. série
    2:3
    Zákostelský proměňuje.
    ZÁKOSTELSKÝ
     
    5. série
    3:3
    Veselý proměňuje.
    VESELÝ
     
    5. série
    3:3
    Laštovka neproměňuje.
    LAŠTOVKA
     
    6. série
    4:3
    Freitas proměňuje.
    FREITAS
     
    6. série
    4:4
    Brejcha proměňuje.
    BREJCHA
     
    7. série
    5:4
    Benda proměňuje.
    BENDA
     
    7. série
    5:4
    Čapek neproměňuje.
    ČAPEK
     
    Konec zápasu.
     
    Po velmi vyrovnaném boji také došlo k vyrovnanému výsledku. Oba celky ale stále bojují o záchranu, tudíž ani jednomu z nich dělení příliš nepomohlo.
     
    Odsud z Brozan je to pro dnešek ode mne vše. U dalších online přenosů na počtenou! (19:04:50)

    Vít Trubička

    Branky: 3. Benda – 33. Čapek

    Karty:   26. Studecký (BRO), 32. Slanička (BRO), 81. Franc (BRO) – 27. Čapek (BNS), 61. Turek (BNS), 63. Laňka (BNS)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Franc (BRO)
    0:0   Kozel (BNS)
    2. série:
    1:0   Šollar (BRO)
    1:1   Vrňák (BNS)
    3. série:
    2:1   Mešič (BRO)
    2:2   Vosáhlo (BNS)
    4. série:
    2:2   Vopat (BRO)
    2:3   Zákostelský (BNS)
    5. série:
    3:3   Veselý (BRO)
    3:3   Laštovka (BNS)
    6. série:
    4:3   Freitas (BRO)
    4:4   Brejcha (BNS)
    7. série:
    5:4   Benda (BRO)
    5:4   Čapek (BNS)


    SK Sokol Brozany: Lipš – Cibulka (K), Studecký, Freitas Carvalho Da Silva – Šollar, Slanička, Mešić, Tichý, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Franc – Vopat, Marić, Jelínek.

    FK Benešov: Tetour – Zákostelský, Laňka, Rys, Vrňák – Brejcha, Čapek, Engelmann, Neuberg – Turek (K), Essomba Ondoua.
    Náhradníci: Rotbauer – Vosáhlo, Laštovka – Haitl, Kozel.

    Rozhodčí: Šedivka – Dujsík, Čechlovský
    bahis siteleri