St Joseph's – B36 Tórshavn 1:1 (2:4 po pen.) | Riteriai – Cefn Druids 1:0 (kon.) | Gżira – Sant Juliá 2:1 (kon.)
Priština – Europa 5:0 (kon.) | Bala Town – Tre Fiori 1:0 (kon.) | KÍ Klaksvík – Birkirkara 2:1 (kon.)
Folgore – Engordany 1:1 (kon.)
konec
FC Priština
5:0 (3:0)
Europa FC
Čtvrtek 05.07.2018, 19:00 • Olympic Stadium Adem Jashari, Mitrovica • Evropská liga (předkola) • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (20:54:37)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
     
    Je dobojováno, Priština dnes před vlastními fanoušky smetla Europu poměrem 5:0, a může se tak těšit z postupu do další fáze kvalifikace o účast v Evropské lize! Domácí měli utkání plně pod kontrolou už od samotného začátku, v prvním poločase dva pokutové kopy proměnil Armend Dallku, jednu trefu pak přidal ještě Gauthier Mankenda. Rozhodnuto tak bylo už po pětačtyřiceti minutách, značně rozhození hosté ale v druhé půli inkasovali ještě dvakrát, když se nejprve trefil Ahmed Januzi a na konečných 5:0 zvýšil Mergim Pefqeli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Moya se dalekonosnou ranou pokusil zaskočit brankáře Bekaje, ten byl ale připraven a předvedl spolehlivý zákrok. Ze strany hostujícího záložníka se spíše jednalo o zoufalý pokus ...
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nakonec budou nastavovat tři minuty.
     
    89
    Hosté se ještě snažili o vstřelení čestné branky, konkrétně to byl Liam Walker, asi nejaktivnější hráč Europy v dnešním duelu, balon ale netrefil čistě.
     
    88
    Asi nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že hosté, kterým dnešní duel absolutně nevyšel, už se vidí na zpáteční cestě. Sudí Papadopoulos nemá důvod k jakémukoliv nastavení, o vítězi je rozhodnuto.
     
    86
    FC Prishtina právě vstřelila branku!
    Tohle už je debakl, domácí totiž přidávají pátý hřebíček do soupeřovy rakve. Mankenda se k centru z pravé strany dostal poněkolikáté v krátkém časovém sledu, tentokráte už ale byl úspěšný, když přesně našel střídajícího MERGIMA PEFQELIHO a ten s přehlede překonal marně se natahujícího Muñoze.
     
    84
    Teď se před nimi v defenzivě soupeře otevřelo další okénko, do kterého vlétl Ergyn Ahmeti, pátou branku svého týmu ale nepřidal.
     
    83
    Dá se říci, že se utkání v podstatě už pouze dohrává. Domácí, kteří mají k dispozici opravdu komfortní náskok, už se nikam hnát nepotřebují a nyní v klidu kombinují na vlastní polovině.
     
    82
    Mankenda si na pravé straně vyměnil míč s Osmanim a posléze poslal do šestnáctky další načechraný balon, Jasharoski se ale k hlavičce neprodral.
     
    80
    Liam Walker tentokráte místo snahy o individuální průnik nahrál lépe postavenému Yomemu, jeho rána z voleje ale k brankáři Bekajovi nedoputovala.
     
    79
    Na druhé straně si Mankenda nachystal balon na pravačku a poté odcentroval k zadní tyči, kde už se k hlavičce chystal Boshnjaku, těsně před ním ale zasáhl Belfortti.
     
    78
    Míč se s pořádným přispěním štěstěny dostal až k Walkerovi, jenž se v pokutovém území pokusil nasadit jesličky Halitimu, ten se ale nenechal ošálit.
     
    77
    Další neuvěřitelná hrubice hostujících hráčů málem znamenala pátý gól v jejich síti. Do úniku se totiž dostal střídající Jasharoski, tváří v tvář Muñozovi ale branku přestřelil.
     
    76
    Střídající Jasharoski se s míčem vrhl mezi dvojici protihráčů, brzy ale pochopil, že si ukousl až příliš velké sousto, načež chtěl otočit hru směre vzad, v ten moment jej ale odzbrojil Toscano.
     
    75
    Střídání v týmu FC Priština: ze hřiště odchází Korenica, přichází Pefqeli.
     
    73
    Tentokráte už jsou na hřiště přivolání zdravotníci, po souboji s Walkerem se totiž nezvedá Dallku. Kapitána Prištiny čeká krátké ošetření za postranní lajnou, v dokončení zápasu by mu ale snad nic bránit nemělo.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 9. Dallku (pen.), 13. Mankenda, 35. Dallku (pen.), 59. Januzi, 86. Pefqeli

    Karty:   61. Khalid (FPR) – 34. Muñoz (CLL), 36. Sánchez (CLL), 52. Belfortti (CLL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
    FC Priština: Bekaj – Osmani, Dallku (C), Haliti, Arago – Mankenda, Ahmeti, Mustafa, Korenica (75. Pefqeli) – Khalid (69. Boshnjaku), Januzi (66. Jasharoski)
    Náhradníci: Muqiqi – Çurri, Boshnjaku, Hoxha, Jasharoski, Maxhuni, Pefqeli

    Europa FC: Muñoz (C) – Toscano, Sánchez (46. Blanco), Belfortti, García – Ayew, Yahaya, Moya, Roldán (58. González) – Carreño (71. Yome), Walker
    Náhradníci: Bellido – Jolley, Pina, Blanco, Yome, González

    Rozhodčí: Ioannis Papadopoulos – Ilias Alexeas, Konstantinos Nikolaidis (všichni Řecko)
    28.06.2018
    Europa - Priština 1:1

    Branky: 45. Carreno (pen.) – 50. Korenica

    Karty:   67. Moya (CLL) – 67. Januzi (FPR)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
    bahis siteleri