Dunajská Streda – Zlín 0:0 (kon.) | Rijeka – Žilina 5:0 (kon.) | Lech Poznaň – Podbrezová 5:0 (kon.)
Rostov – Trenčín 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Club América 5:0 (kon.) | Zabrze – Opava 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Zlín
sk Čtvrtek 05.07.2018, 17:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tretíkrát za sebou sa v zápase medzi Dunajskou Stredou a Zlínom zrodila bezgólová remíza. Veľa futbalovej krásy sme nevideli, no predsa len nejaké šance boli. Okrem Erika Pačindu mohol v druhom dejstve skórovať Vakoun Issouf Bayo, ale po rohovom kope mieril nepresne. Po štandardnej situácii mohli udrieť aj hostia, ale lopta z kopačky Adnana Džafića skončila len na spojnici žrde a brvna. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (18:50:34)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V záverečnej minúte centroval do šestnástky ďalší striedajúci hráč Esmerald Aluku. Jeho pas bol však ľahkou korisťou pre brankára Stanislava Dostála, ktorý loptu chytá do dvoch rúk.
     
    89
    Predposledná minúta riadneho hracieho času pomaly končí. Hrá sa odohráva v strede ihriska, teda ďaleko od jednej či druhej brány. Uvidíme, koľko minút hlavný rozhodca ešte pridá.
     
    88
    Milan Šimčák centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného stopéra Petra Buchtu. Ten odhlavičkoval loptu do bezpečia, a tak nepustil do ďalšej koncovky číhajúceho Ladislava Almásiho.
     
    87
    Pomaly sa blížime k záveru dnešného duelu a štvrtá remíza Zlína v prípravných dueloch sa javí byť ešte reálnejšia. V Dunajskej Strede veľa futbalovej krásy nevidíme, o čom svedčí aj bezgólový stav.
     
    86
    Dobrú šancu na skórovanie mal striedajúci Ladislav Almási. Ten sa dostal k hlavičke po rohovom kope, ale nedokázal loptu nasmerovať do priestoru troch žrdí. Stanislav Dostál mal šťastie.
     
    85
    Tentokrát zobral zodpovednosť na svoje plecia Maksym Tretiakov, ale nebol taký úspešný ako jeho súper na druhej strane. Pravačkou poslal loptu len do múru, ktorý si postavil brankár Stanislav Dostál.
     
    84
    Na druhej strane sa črtá podobná šanca aj pre domácich futbalistov, pretože pár metrov pred pokutovým územím bol nedovoleným spôsobom poslaný na zemi Kristóf Domonkos.
    83. Džafićov priamy kop skončil na spojnici brány.
     
    83
    Hostia sa mohli dostať do vedenia po štandardnej situácii. Exekútorom priameho kopu z hranice možno 25 metrov bol Adnan Džafić. Futbalista z Bosny a Hercegoviny loptu poslal loptu ponad múr, ale nasmeroval ju tiež do spojnice pravej žrde a brvna.
     
    82
    Striedanie hráčov Zlínu, ktorí majú skúsenosť zo slovenským futbalom. Na lavičku náhradníkov smeruje Pablo Podio a na ihrisko vybieha bývalý hráč Zlatých Moraviec Robert Bartolomeu.
     
    81
    Z rohového kopu nezapršalo, pretože najvyššie vyskočiť Ľubomír Šatka. Navyše, mám pocit, že hlavný rozhodca ešte dodatočne pískal útočný faul jedného z hráčov českého tímu.
     
    80
    Miloš Kopecký loptu dobehol a dokázal poslať center do šestnástky súpera. Následne to hostia ešte skúsili z pravej strany a vybojovali si výhodu rohového kopu.
     
    79
    Marko Divković to teraz spravili veľmi šikovne a taktickým faulom zastavil črtajúci sa brejk hosťujúceho mužstva. Faulovaným hráčom bol v druhom polčase málo výrazný Ibrahim Traoré.
     
    78
    Striedajúci Adnan Džafić dostal peknú kolmú prihrávku za obranu, ale v rozlete ho zastavila zástavka postranného rozhodcu. V prípade Zlína ide možno už o piate postavenie mimo hru.
     
    76
    Ďalšie striedanie vťahuje z rukáva tréner Marco Rossi. Na ihrisko prichádza Kristóf Domonkos a na lavičku náhradníkov odchádza doterajší kapitán Marin Ljubičić.
     
    75
    Po súboji s Ladislavom Almásim zostáva na trávniku ležať Petr Buchta. Chytá sa za hlavu, ale vyzerá to tak, že bude schopný dnešné stretnutie dohrať aj bez ošetrenia lekárov.
     
    74
    Josef Hnaníček teraz skúsil svoje šťastie strelou spoza šestnástky. Loptu však podkopol až príliš, a tak ju nasmeroval vysoko nad bránu Martina Jedličku, ktorý dnes stále nemal poriadny zákrok.
     
    73
    Tentokrát v podaní Milana Šimčáka registrujeme nedovolený zákrok, keďže si až príliš okato pomáhal v súboji s Milošom Kopeckým. Ten následne rýchlo rozohráva akciu Zlína.
     
    72
    Milan Šimčák udržal loptu na ľavej strane a posunul ju Timotejovi Záhumenskému. Ten následne centroval do šestnástky, ale hlavička striedajúceho Ladislava Almásiho nebola dôrazná.
     
    71
    Nedovoleným zákrokom v strede ihriska sa teraz prezentoval Tomáš Huk. Z inkriminovaného miesta radšej rýchlo išiel preč, pretože jeho zákrok zaváňal kartovým trestom.
     
    70
    Dvojnásobné striedanie v podaní FC Fastav Zlín. Na ihrisko prichádza Patrik Slaměna výmenou za Petra Hroneka. Končí aj Lukáš Železník, ktorého na záverečných dvadsať minút nahradí Adnan Džafić.
     
    68
    Domáci hráči zaútočili po pravej strane. K centru sa síce dostali, ale lopta preletela celým pokutovým územím českého tímu. Loptu si už berie do svojich rukavíc brankár Stanislav Dostál.
     
    67
    Ďalšie striedanie na strane domáceho tímu. Pre dnešok má odpracované Vakoun Issouf Bayo. Na jeho miesto prichádza čerstvý Ladislav Almási, ktorý sa bude snažiť podporiť útok Dunajskej Stredy.
     
    66
    Po faule jedného z domácich hráčov bude môcť od vlastnej šestnástky odkopávať Stanislav Dostál. Ten v druhom polčase ešte zasahovať nemusel, ale pred pár sekundami mal šťastie pri koncovke Vakouna Issoufa Baya.
    65. Bayo mohol otvoriť skóre zápasu
     
    65
    Teraz sme videli drobný zmätok v pokutovom území českého tímu. Do zakončenia z tesnej blízkosti sa dostal Vakoun Issouf Bayo, ale trestuhodne netrafil bránu. Ešte predtým situácia zaváňala aj hrou rukou Pabla Podia.
     
    64
    Milan Šimčák zachytil loptu na hracej ploche a následne ju posunul na Vakouna Issoufa Baya. Po jeho priťuknutí pálil spoza šestnástky Maksym Tretiakov, ale po zblokovanom pokuse budeme vidieť rohový kop.
     
    62
    Hráči Dunajskej Stredy teraz veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera, no zatiaľ ho nedonútili k chybe. Každopádne, tempo druhého polčasu trošku začína brať na intenzite.
     
    61
    Nepodarená akcia striedajúcich hráčov domáceho celku. Milan Šimčák poslal nepresný pas na Maksyma Tretiakova, a tak budeme svedkami ďalšieho odkopu od brány.
     
    60
    Ďalší ofsajd na strane Zlína. Tentokrát si loptu prebral za obrannou líniou súpera Petr Hronek. Dvakrát sa mu to síce nepáči, ale voči rozhodnutiu arbitrov už nič nenarobí.
     
    59
    Marco Rossi posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Marko Divković, ktorý nahradí dnes málo výrazného Kristophera Vidu. Ten už pomaličky odchádza na lavičku náhradníkov.
     
    58
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, no loptu smerujúcu do šestnástky odvrátil Marin Ljubičić. Následne sa síce opäť do ohňa vrátila, no Lukáš Železník stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    57
    Petr Jiráček poslal z pravej strany prízemný center do súperovej šestnástky. Tam sa však podpory svojich spoluhráčov nedočkal, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány.
     
    56
    Striedajúci Milan Šimčák už nezachytil loptu na hracej ploche. Róbert Matejov to okamžite signalizoval a napokon mu postranný rozhodca dal za pravdu. Zlín bude na polovici ihriska vhadzovať.
     
    55
    Ďalšia nepresnosť v rozorávke domácich. Petr Hronek rýchlym vhadzovaním chcel založiť zlínsky brejk, ale Pablo Podio sa radšej rozhodol pre spätný pohyb a postupnú rozohrávku.
     
    54
    Vakoun Issouf Bayo sa v dnešnom zápase nevie presadiť. Teraz bol však veľmi dobre zdvojený, a tak len ťažko mohol reagovať na dlhú loptu, ktorá napokon končí v moci gólmana Stanislava Dostála.
     
    53
    Zlín mal výhodu priameho kopu, ale ten nerozohral vôbec dobre. Lopta preletela celým pokutovým územím Dunajskej Stredy, a tak bude nasledovať odkop od brány Martina Jedličku.
     
    51
    Vakoun Issouf Bayo sa tlačil do zakončenia, ale v súboji s Josefom Hnaníčkom si pomohol rukami. Následne sa aj on dostal do výmeny názorov s hlavným rozhodcom a koleduje si o žltú kartu.
     
    50
    V druhom dejstve sme zatiaľ veľa futbalovej krásy nevideli. Hra sa naďalej odvíja v strede ihriska a oba tímy sa trápia v prechodovej fáze. Takisto je hra v znamení množstva nepresností.
     
    49
    Po súboji Petra Hroneka s Timotejom Záhumenským bola hra prerušená. Obaja hráči si to ešte následne všetko verbálne vysvetľujú, no v kamarátskom duchu to nie je. Zatiaľ však hlavný rozhodca karty nevyťahuje.
     
    48
    Hra sa teraz odvíja medzi šestnástkami oboch tímov. Zaujímavosťou je, že Zlín v predošlých troch zápasoch remizoval a k nerozhodnému výsledku má nakročené aj dnes.
     
    47
    Na začiatku druhého polčasu zostal na trávniku ležať jeden z hosťujúcich hráčov, a tak musela byť hra prerušená. Vyzerá to tak, že tréner Pavel Bélek nezasahoval do svojej zostavy.
     
    46
    Polčasová prestávka bola kratšia ako zvyčajne, a tak pokračujeme v našom prenose. Na ihrisku vidíme už s číslom dva Milana Šimčáka, ktorý vymenil zrejme Kristiána Koštrnu. Nehrá ani Erik Pačinda, ktorého striedal Maksym Tretiakov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného prípravného stretnutia máme za sebou. Hráči Dunajskej Stredy boli aktívnejší a vypracovali si aj jednu veľkú gólovú šancu. Timotej Záhumenský presným centrom našiel Erika Pačindu, ale jeho volej pohotovo vyrazil Stanislav Dostál. Na druhej strane sa črtala v závere šanca pre Lukáša Železníka, ale v poslednej chvíli dobre zakročil obranca Ľubomír Šatka. Druhý polčas sa začne o 18:00 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Vakoun Issouf Bayo zostáva na hracej ploche po kontakte s Róbertom Matejovom. Domáci útočník je veľmi často na zemi, no v tomto prípade sa faul na jeho osobu nepíska.
     
    44
    Ľubomír Šatka sa vracia späť na hraciu plochu a vyzerá to tak, že chladivý obstrek mu pomohol. Okrem toho už pomaly čakáme na údaj o nadstavenom čase prvého polčasu.
     
    43
    Po predošlom súboji musí byť Ľubomír Šatka ošetrovaný mimo hracej plochy. Zrejme ho pri spomínanom bloku útočník Zlína nepríjemne nakopol do oblastí členka. Verme, že domáci obranca bude v poriadku.
     
    42
    Vynikajúci obranný zákrok Ľubomíra Šatku. Domáca obrana zaspala a po kolmej prihrávke smeroval Lukáš Železník sám na bránu. Domáci stopér ho však dobehol a napokon zblokoval jeho možno gólové zakončenie.
     
    41
    Petr Jiráček svojou aktivitou v krídelnom priestore vybojoval pre Zlín rohový kop. Po centri z ľavej strany sa dokonca dostal aj do zakončenia, ale z tesnej blízkosti nedokázal lepšie zakončiť.
     
    40
    Dunajská Streda mala k dispozícii priamy kop. Loptu do šestnástky poslal Erika Pačinda, ale nenašiel nikoho v žlto-modrom drese. Odkopávať tak od svojej svätyne bude Stanislav Dostál.
     
    39
    V závere prvého polčasu sa zbytočne priostruje. Teraz sme videli tvrdý stret medzi Pablom Podiom a Tomášom Hukom. Horšie po ňom vyzeral domáci obranca, ale v zápase bude môcť pokračovať.
     
    38
    Nepresnosť v kombinácii domáceho celku vyúsťuje do autového vhadzovania našich západných susedov. Všetko sa to ale odohral v okolí stredového kruhu.
     
    37
    Ofsajdy na oboch stranách. Najskôr sa za obrannou líniou súpera ocitol Lukáš Železník. Z domáceho tímu to bol Erik Pačinda, ktorý mal zatiaľ najväčšiu gólovú príležitosť dnešného merania síl.
     
    36
    V poslednej dobe sa nám roztrhlo vrece s nedovolenými zákrokmi. Ďalší si na svoje konto pripisuje Róbert Matejov, ktorý išiel až príliš ostrým spôsobom do súboja so Souleymanom Konem.
     
    35
    Vakoun Issouf Bayo to aj teraz prehnal s dôrazom. Faul sa síce nepískal, ale na hracej ploche zostáva sedieť Zoran Gajić. Vyzerá to však, že ani v tomto prípade nebudeme svedkami ošetrenia.
     
    34
    Domáci prišli o loptu, pretože Vakoun Issouf Bayo fauloval Petra Hroneka. Následne sa dostal jeden z hráčov Zlína k strele z veľkej diaľky, no Martina Jedličku ňou nemohol prekvapiť.
     
    32
    Minúty pomaly ubiehajú a musíme konštatovať vyššiu aktivitu na strane domáceho tímu. Erik Pačinda mohol pred pár sekundami skórovať, ale jeho volej skončil len na pozornom brankárovi Dostálovi.
     
    31
    Po akcii Petra Jiráčka mali hostia k dispozícii rohový kop, ale zakončiť sa im ani teraz nepodarilo. Hrotový útočník Lukáš Železník je zatiaľ dobre strážený a nedostal sa k žiadnemu ohrozeniu brány.
     
    30
    Polhodinu dnešného súboja nám ukončil strelecký pokus Marina Ljubičića spoza pokutového územia. Chorvátsky záložník však podobne ako pred niekoľkými minútami prestrelil bránu Zlína.
    29. Pačinda vo veľkej šanci
     
    29
    Pekná akcia v podaní domáceho celku. Timotej Záhumenský centrom z ľavej strany našiel v šestnástke osamoteného Erika Pačindu. Ten volejom vystrelil, ale výborný pohotový zákrok predviedol Stanislav Dostál.
     
    28
    Hostia mali výhodu rohového kopu, ale center skončil len v rukaviciach Martina Jedličku. Následne sa do brejku dostal útočník Vakoun Issouf Bayo, ale v osobnom súboji si zrejme mohol rukou.
    27. Dostál úspešne zasiahol
     
    27
    Teraz sme v priebehu krátkeho času videli pokusy oboch mužstiev o nakopnutie dlhej lopty na hrotového útočníka. Oba však skončili rovnako, teda loptou v moci brankára Dostála, respektíve Jedličku.
     
    26
    Po dlhšom čase musel fúknuť do píšťalky aj hlavný arbiter. Dôvod mu na to dal domáci útočník Vakoun Issouf Bayo, ktorý si počínal nedovolene v súboji s obrancom súpera.
     
    25
    Domáci futbalisti mali teraz šťastie. Ibrahim Traoré centroval z pravej strane, pred bránou bol osamotený Lukáš Železník, ale prihrávku dostal na päty. Trošku pokarháme Ľubomíra Šatku, cez ktorého center prešiel.
     
    24
    Plynulo sme sa dostali do druhej polovice úvodného dejstva, ale na veľkú šancu stále čakáme. V úvode mali náznak šance obaja domáci útočníci, ale ich zakončenia neboli dôrazné.
     
    23
    Maďarský futbalista loptu nasmeroval do územia, kde bola prevaha zlínskych hráčov. Najvyššie vyskočil srbský obranca Zoran Gajić a loptu odhlavičkoval do bezpečného priestoru.
     
    22
    Timotej Záhumenský sa dostal k centru z ľavej strany, no ten bol zblokovaný na rohový kop. Loptu si už berie Kristopher Vida a o malú chvíľu ju pošle pred bránu Stanislava Dostála.
     
    21
    Na druhej strane sa pokúsil zaútočiť Ibrahim Traoré. Sprava poslal prízemný center do šestnástky domácich, ale našiel ním len Tomáša Huka, ktorý vyváža loptu na polovicu ihriska.
     
    20
    Petr Buchta teraz chyboval v rozohrávke, no rýchly brejk súpera bol zbrzdený. Dobrú prácu na pravom kraji odviedol Róbert Matejov, ktorý si poradil s útočiacim Timotejom Záhumenským.
     
    19
    Jeden z hráčov hostí zostal ležať na hracej ploche, a tak jeho spoluhráči loptu zakopli mimo ihriska. Ošetrovanie napokon nebude nutné a Erik Pačinda športovo posiela loptu späť na druhú stranu ihriska.
     
    18
    Na center z pravej strany nedokázal reagovať nikto v bielom drese. Martin Jedlička zasahovať nemusel, a tak odkopom od brány rozohráva ďalšiu útočnú akciu tretieho tímu predošlého ročníka Fortuna ligy.
     
    17
    Petr Jiráček sa dostal k centru z pravej strany, ale našiel len pripraveného Ľubomíra Šatku. Následne akcia hostí pokračovala ďalej a vyústila až k rozohrávke druhého rohového kopu.
     
    16
    Po pravej strane sa snažil zaútočiť Róbert Matejov, ale k centru sa nedostal. Naopak, lopta išlo mimo hracej plochy o neho, a tak budeme pokračovať autovým vhadzovaním domácich.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny vidíme prvý kartový trest. Po faule pri postrannej čiare bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia skúsený český futbalista Josef Hnaníček.
     
    14
    Po faule Christiána Herca mali hostia k dispozícii priamy kop z pomerne veľkej diaľky. Mám pocit, že to bol Josef Hnaníček, kto skúsil šťastie strelou po zemi, ale loptu nasmeroval vedľa brány.
     
    13
    Nedovolený zákrok na strane hostí. Voči pravidlám sa previnil Róbert Matejov a hlavný rozhodca mu výrazne dohovára. Podobné zákroky nebude v ďalšom priebehu tolerovať.
     
    11
    Domácich futbalistov teraz musíme pochváliť za veľmi dobré napádanie rozohrávky súpera. Hráči v bielych dresoch si nedokázali prihrať na pár metrov, a tak ich akcie skončili už v zárodku.
     
    10
    Na konci desiatej minúty registrujeme nepresný strelecký pokus v podaní domáceho kapitána. Marin Ljubičić skúsil svoje šťastie strelou spoza šestnástky, ale loptu nasmeroval nad bránu Zlína.
     
    9
    Dunajská Streda sa snažila zaútočiť stredom ihriska, ale prihrávka na dvojicu útočníkov nebola presná. Lopta tak doputovala až k brankárovi Stanislavovi Dostálovi, ktorý bude rozohrávať.
     
    8
    Teraz sa črtala prvá šanca na strane hostí. Po centri z pravej strany mohol zakončovať Ibrahim Traoré, ale v rozhodujúcom momente loptu netrafil. Následne ju odkopol do bezpečia Martin Jedlička.
     
    7
    Postranný rozhodca zdvihol zástavku, a tak musela byť akcia domáceho tímu prerušená. Lukáš Bartošák síce nezahral práve najlepšie, no mal šťastie, že v momente prihrávky bol v ofsajde Erik Pačinda.
     
    6
    Hráči zo Žitného ostrova vstúpili do zápasu o niečo aktívnejšie. Aj teraz sa snažili predrať do šestnástky súpera, ale napokon si vybojovali len vhadzovanie v okolí zlínskeho pokutového územia.
     
    5
    Pre domácich futbalistov sa črtala prvá dobrá šanca. Tentokrát sám Erik Pačinda poslal kolmú prihrávku dopredu na Vakouna Issoufa Baya. Ten však zakončil nedôrazne, a tak Stanislav Dostál zasahovať nemusel.
     
    4
    Erik Pačinda dostal peknú prihrávku za obrannú líniu súpera. Brankár Stanislav Dostál ale dobre čítal hru a loptu pred ním odkopol. Obaja menovaní sa zrazili a napokon hlavný rozhodca píska faul domáceho špilmachera.
     
    3
    Zlín zahrával dva rohové kopy za sebou. Ani po jednom z nich sa však do zakončenia nedostal, a tak bude môcť od svojej brány rozohrávať brankár Martin Jedlička.
     
    2
    V priebehu niekoľkých sekúnd sme videli dva nedovolené zákroky na strane domáceho celku. Následne Róbert Matejov poslal dlhú loptu dopredu a po trošku neistom zákroku budeme svedkami rohového kopu.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičnej žlto-modrej kombinácii dresov. V prvej útočnej akcii však neuspeli, pretože hráči Zlína dobre zatvorili stred ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Kone, Šatka, Huk – Záhumenský, Herc, Ljubičić, Koštrna – Vida – Bayo, Pačinda.
    Náhradníci: Slančík – Špiriak, Šimčák, Domonkos, Aluku, Almási, Tretiakov, Divković.

    FC Fastav Zlín: Dostál – Bartošák, Gajić, Buchta, Hronek, Matejov – Podio, Hnaníček, Traoré, Jiráček – Železník.
    Náhradníci: Šiška – Holík, Bačo, Kopecký, Bartolomeu, Slaměna, Mehanović, Džafić.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní ďalšieho textového prenosu. Tentokrát zamierime na Žitný ostrov, kde Dunajská Streda odohrá posledný prípravný zápas pred novou sezónou. Jej protivníkom bude FC Fastav Zlín. Úvodný výkop je na programe o 17:00 hod.

    DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti Dunajskej Stredy obsadili v predošlom ročníku Fortuna ligy výborné tretie miesto, a tak si už na budúci týždeň zahrajú v predkole Európskej ligy. Ich súperom bude jeden z najznámejších gruzínskych klubov Dinamo Tbilisi. Na tento duel sa zverenci Marca Rossiho patrične pripravujú. Odohrali štyri priateľské zápasy, v ktorých dosiahli bilanciu 2-1-1. Veľmi dobré výsledky dosiahli proti popredným maďarským klubom. Ferencváros zdolali 1:0 a s majstrovský Videotonom remizovali 1:1. Jedinú prehru utrpeli proti Znojmu, keď im nepomohol ani gól Vakouna Issoufa Baya. Ten je najlepším strelcom prípravy s troma gólmi. Oproti minulému ročníku DAC nemôže rátať so Zsoltom Kalmárom, ktorý sa po hosťovaní vrátil do Lipska. Naopak, novou posilou je 22-ročný maďarský reprezentant Máté Vida, ktorý pôsobil v Vasase Budapešť. Po majstrovstvách sveta ešte nebude k dispozícii Panamčan Eric Davis, ktorý odohral kompletnú minutáž proti Belgicku a Anglicku.

    FC FASTAV ZLÍN

    Futbalisti Zlína obsadili v minulej sezóne českej najvyššej súťaže 10. miesto. Vďaka triumfu v pohári hrali skupinovú fázu Európskej ligy, ale v náročnej konkurencii FC Kodaň, Šerifu Tiraspoľ a Lokomotivu Moskva uhrali len dve remízy. Pred začiatkom nového ročníka odohrali zatiaľ tri prípravné zápasy, pričom všetky skončili nerozhodne. Dokonca si zmerali sily aj s čínskym klubom Guangzhou Evergrande, ktorý vedie majster sveta z roku 2006 Fabio Cannavaro. Od piatej minúty viedli po góle Lukáša Železníka, ale v druhom dejstve inkasovali z pokutového kopu. Pokiaľ budeme hrať tak, ako sme odohrali toto stretnutie, môže to byť úspešná sezóna,“ povedal pre oficiálny web klubu strelec jediného zlínskeho gólu. „Ševci“ dnes odohrajú proti Dunajskej Strede štvrtý prípravný zápas v priebehu dvoch rokov. V júni 2016 vyhrali 2:1 a následne sa zrodili dve bezgólové remízy. Slovenský futbal dobre pozná aj Pablo Podio, ktorý v drese Podbrezovej odohral 87 ligových duelov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   15. Hnaníček (ZLN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Kone, Šatka, Huk – Záhumenský, Herc, Ljubičić, Koštrna – Vida – Bayo, Pačinda.
    Náhradníci: Slančík – Špiriak, Šimčák, Domonkos, Aluku, Almási, Tretiakov, Divković.

    FC Zlín: Dostál – Bartošák, Gajić, Buchta, Hronek, Matejov – Podio, Hnaníček, Traoré, Jiráček – Železník.
    Náhradníci: Šiška – Holík, Bačo, Kopecký, Bartolomeu, Slaměna, Mehanović, Džafić.
    bahis siteleri