Norsko – Anglie 3:0 (kon.) | Ukrajina – Portugalsko 0:5 (kon.) | Itálie – Francie 2:0 (kon.)
konec
Itálie
2:0 (2:0)
Francie
Čtvrtek 26.07.2018, 18:00 • Hietalahden jalkapallostadion, Vaasa (FIN) • Mistrovství Evropy U19 • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (19:55:28)
     
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:15. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:2.
     
    Je dobojováno! Atraktivní semifinálový souboj přinesl rozhodnutí v rozmezí od 27. do 30. minuty, kdy se postupně trefili Capone a Kean. Po změně stran byli Francouzi jasně lepší, ale žádnou ze svých šancí v gól neproměnili. Z postupu do finále se tedy radují Italové, kteří se mohou těšit na boj o zlato proti výběru Portugalska.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kamarova střela ze zoufalství byla sražená na rohový kop, který rozehrál Cuisance. Sarr s Adlim si posléze ale překáželi za vzdálenější tyčí a balón skončil v autu.
     
    90+3
    Definitivní pojistku mohl přidat Melegoni, který z boku postupoval vstříc vybíhajícímu Dioufovi a jen o kousek minul vzdálenější tyčku!
     
    90+2
    Yacine Adli zprava nabízel míč do volného prostoru u malého vápna. Tam se nachomýtl Pintor, ale balón ve skluzu nezasáhl natolik, aby ho uklidil do brány.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o celých pět minut!
     
    90
    Francouzi se dvakrát prokombinovali do pokutového území, ale ani jednou nevymysleli žádnou finální přihrávku. Jeden z Italů pak odkopl míč co nejdál co šlo.
     
    89
    Pinamonti několik sekund podržel míč nedaleko od rohového praporku a ještě přihrál Melagonimu, jehož centr sice letěl do vápna, ale v něm nebyl jediný Ital.
     
    88
    Diaby táhl rychlou akci po ose hřiště a poté přihrál doleva na Pintora. Ten chtěl z první vysunout Gouriho, ale ze svých kopaček neposlal vůbec přesný pas.
     
    87
    Filippo Melegoni zezadu zbytečně dohrál přihrávajícího Sissoka a byl za to napomenut žlutou kartou.
     
    86
    Francouzi už dlouhou dobu na trávníku dominují, nicméně v posledních minutách jejich produkce šancí výrazně poklesla. Na vstřelení dvou branek mají už jenom pět minut.
     
    85
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Andrea Pinamonti.
     
    85
    Moise Kean poněkolikáté utekl obraně soupeře. Po sprintu už na něm byla znát únava a těžkou střelu poslal daleko mimo prostor tří tyčí.
     
    84
    Cuisanceho přetažený roh škodlivý nebyl. Francouzi přesto mohou pokračovat autovým vhazováním Niakatého.
     
    83
    Diabyho centr z poslední možné chvíle skončil u Zanadrey, který nic neriskoval a poslal balón do autu na rohový kop.
     
    82
    Kean byl na útočnou akci víceméně sám, i tak se krásně uvolnil a zleva vystřelil do místa vedle bližší tyče.
     
    81
    Kamara si pomohl faulem na Keana. Italové mohou nadále kontrolovat míč a také celý závěr zápasu, který se nezadržitelně blíží.
     
    80
    Oba otřesení fotbalisté už jsou na nohou a asi budou moci pokračovat. Nikaté si ze souboje odnesl kromě šrámů i žlutou kartu.
     
    79
    Nepříjemná srážka mezi útočícím Raoulem Bellanovou a Niakatém. Oba hráči skončili s bolestivou grimasou na trávníku a kvůli ošetřování se chvíli hrát nebude.
     
    78
    Mallamův centr byl velmi rychle zastaven ještě před pokutovým územím. Adli pak posílal vpřed Pintora, ovšem ten odpadl ze souboje rameno na rameno s Bettellou.
     
    77
    Bellanova se dostal do svízelné situace a pod tlakem vymyslel v pokutovém území přihrávku na vlastního gólmana. Ten posléze jenom sledoval nepřesnou Niakatého střelu z dobrých třiceti metrů.
     
    76
    Rafik Guitane zakončil rychlou kombinaci francouzského týmu přihrávkou doleva Gouiriho. Ani jeho pokus ale neměl gólové parametry a Plizzari si s ním poradil.
     
    75
    Sissoko zahnal Cuisanceho až k brankové čáře, odkud hráč s osmičkou na zádech ještě stihl přihrát, ale našel jenom Plizzariho.
     
    74
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Enrico Brignola, přichází Alessandro Mallamo.
     
    74
    Moussa Diaby si je vědom, že má být tahounem svého týmu, a tak se sám snaží neustále ohrožovat branku Plizzariho. Tentokrát z toho byla razantní střela z dálky, která si však cestičku do sítě taktéž nenašla.
     
    73
    Následný rohový kop rozehraný Cuisancem už tak nebezpečný nebyl, Plizzari si došel pro míč a nemusí spěchat s rozehrávkou.
     
    72
    Francouzi zamkli své soupeře před Plizzarim, který musel rychle padnout ke své levé tyči, kam směřovala střela aktivního Diabyho.
     
    70
    V sedmdesáté minutě přichází už tradiční pauzička na osvěžení.
     
    69
    Diaby přenechal míč o kapičku volnějšímu Sissokovi, jehož prudký centr z pravé strany vyletěl mimo hrací plochu.
     
    68
    Battella se dostal k francouzské přihrávce dříve než Guitane, který jej u soupeřova vápna zfauloval za žlutou kartou.
     
    67
    Italové toho ve druhé půli směrem dopředu za dvaadvacet minut hry moc nepředvedli. Poslední jejich akci rychle zastavil ofsajd Keana.
     
    65
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Mahamadou Dembele, přichází Yacine Adli.
     
    65
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Capone, přichází Melegoni.
     
    65
    Jeden z italských obránců nechtěně přesměroval míč ke Gourimu, jenž okamžitě adresoval přihrávku Pintorovi, ale ten od dalších obránců nedostal potřebný čas k zakončení.
     
    64
    Tentokrát to Francouzi zkusili po levé straně a centrem vzduchem. Ten ale nebyl příliš přesný a doplachtil jen do rukavic Alessandra Plizzariho.
    63. Lenny Pintor (FRA)
     
    63
    Francouzům zkrátka není přáno! Diaby centroval po zemi z pravého kraje velkého vápna a přesně našel Pintora, který snadno doklepával míč do branky. Radost ale byla předčasná, pomezní znovu zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    62
    Diaby přenesl těžiště hry k pravé autové čáře, odkud centroval Dembele na Gouriho. Ten byl ale v ofsajdu a následný hlavičkový pokus se tak do statistik nezapočítá.
     
    60
    Amine Gouri chytře sklepl Sissokovu přihrávku pro spoluhráče, který byl na rozdíl od něj otočený čelem k bráně. Mickaël Cuisance díky tomu pálil z delší vzdálenosti, ale branku o kousek minul.
     
    59
    Ani další Tonaliho roh nebyl rozehrán vůbec dobře. Alessandro Tripaldelli dokonce musel zatáhnout za záchranou brzdu a dostat žlutou kartu, aby nepustil do brejku Diabyho.
     
    58
    Rohový kop v podání Tonaliho nic nebezpečného nepřinesl, každopádně o pár vteřin později se bude ještě jednou opakovat.
     
    57
    Všechny italské paže šly do vzduchu po Frattesiho střele z voleje, kterou stojící Sarr možná zastavil levou rukou, ale ta byla podle pravidel přilepená k tělu, takže se penalta kopat nebude.
     
    56
    Moc pěkná momentka od Gouriho, který nasadil jesle italskému kapitánovi Bettellovi. Tím se ale zahnal ke koncové čáře a z úhlu už neodcentroval.
     
    55
    Podobná situace vznikla i u opačného konce hřiště, kde obránce Alessandro Tripaldelli získal od Cuisanceho míč a poté i autové vhazování.
     
    54
    Po delší době si zaútočili i Italové, jenomže Caponeho snažení na levém křídle zkušeně eliminoval Mahamadou Dembele.
     
    53
    Moussa Diaby si naváděl míč na střed, jenže tam už neměl ani špetku času na další kouzleníl. Nakonec si předkopl balón až do autu.
     
    52
    Niakaté přímočarou přihrávkou po levé straně uvolnil druhého střídajícího hráče Pintora, ale jeho pas do ohně nikoho dalšího v bílém nenašel.
     
    51
    Cuisanceho prudký centr z pravé strany daleko nedoletěl. Zmíněný francouzský fotbalista se ještě snažil míč získat zpět, ale přitom fauloval Caponeho.
     
    50
    Obrana Itálie si ze startu druhého poločasu počíná malinko lehkovážně. Francouzi naopak chvátají kupředu a po faulu Caponeho na Dembeleho budou pokračovat v tlaku.
     
    49
    Rafik Guitane se malými krůčky probil až do šestnáctky, ovšem tam už ho italská defenziva zastavila. Vzápětí vznikl centr z pravé strany, ale Gouriho hlavička ze záklonu šla mimo tyče.
     
    48
    Nově příchozí Pintor se marně dral za spoluhráčovou kolmicí, která se stala kořistí Plizzariho. Ten musel podobně zasahovat i po špatné rozehrávce svých kolegů.
     
    47
    Italové hned v úvodu druhé půle vybojovali rohový kop, avšak po Tonaliho přetaženém centru Frattesi vyprodukoval jen pomalou střelu z voleje, kterou Diouf zkontroloval.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Myziane Maolida, přichází Lenny Pintor.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém jsou Italové jednou nohou ve finále! Velké šance k vstřelení gólů měly oba týmy, nicméně skórovat se povedlo jenom Italům, kteří zásluhou Caponeho a Keana udeřili dvakrát během čtyř minut. Francouzi mohli minimálně dvakrát taktéž skórovat, jenže Sarr i Cuisance trefili po standardních situacích břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Kean ve svém druhém úniku selhal
     
    45+2
    Italové málem šli do kabin s tříbrankovém náskokem! Francouzská obranná linie se znovu nechala překvapit na půlící čáře, do úniku se podruhé dostal Kean a dokonce si i povodil gólmana. Střela mu ale vyšla na levou nohu a před skluzujícím Sarrem minul naprosto prázdnou bránu!
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Teď už byl Sissoko faulován Keanem, a tak ze středového kruhu rozehrávali Francouzi. Ti po několika přihrávkách i zakončili, jenže Kamarovi střela z dálky moc nesedla.
     
    44
    Konala se tak italská standardní situace, jenomže Tonaliho nabídka celou šestnáctku přeletěla. Na řadu přichází odkop dvakrát překonaného Dioufa.
     
    43
    Sissoko očekával, že zákrok Brignoly bude posouzen jako faul. Na břiše se tak dotkl míče rukou a až to překvapivě donutilo rozhodčího zapískat.
     
    42
    A znovu putují obličeje Francouzů do jejich vlastních dlaní! Maolida tentokrát připravil zakončení pro Guitaneho, jenž z prvního doteku těsně minul ze svého pohledu levou tyč.
    41. Cuisanceho břevno z přímého kopu
     
    41
    K exekuci přímého kopu ze sedmnácti se postavil Cuisance a povedeným kopem napálil břevno, které Italům pomohlo už podruhé v zápase.
     
    40
    Maolina táhl rychlý protiútok po levé straně, odkud přihrál na osu Guitanemu. Ten chtěl rychle střílet, jenže v tom mu zabránil žlutý faul Davide Frattesiho.
     
    40
    Cuisance trošku rozhodil Caponeho a rozhodčí znovu odpískali faul. Sám faulovaný pak centroval, ale klíčovou hlavičku vyhráli Francouzi.
     
    39
    Tonali poslal svůj centr z rohového kopu na první tyč, jenže jediný jeho spoluhráč balón o kousíček podskočil.
     
    38
    Kamara se vůbec nedohodl s brankářem Dioufem, před kterým trochu zbytečně odvrátil centr z pravé strany na rohový kop.
     
    36
    Bettella si před vlastním vápnem kryl míč a po lehkém přistrčení od Gouiriho skončil na umělém trávníku, což bylo posouzeno jako faul.
     
    35
    Francouzští mladíci se sice prokombinovali až do vápna, ale tam už byl prostor hodně zahuštěný, takže Gouiri vystřelil jen do dobře postaveného soupeře.
     
    34
    Zaniolo pro změnu poslal k zemi Sissoka. Cuisance tentokrát musel zprava centrovat, ale padající centr skončil v rukavicích italského gólmana.
     
    33
    Navíc následovala francouzská standardní situace, kterou rozehrál Cuisance, ale nepříliš prudká střela z necelých třiceti metrů letěla přesně do místa, kde stál Plizzari.
     
    32
    Diaby byl faulován Tonalim, který za svůj přečin proti pravidlům vyfasoval žlutou kartu.
    30. Moise KEAN - 2:0
     
    30
    Itálie právě vstřelila branku!
    A Italové okamžitě odskakují do dvoubrankového náskoku! Jeden z hráčů v modrobílých dresech parádně zareagoval na náběh MOISEHO KEANA a ze středového kruhu jej poslal do úniku. Vybíhající Diouf zakončení italského útočníka lehce tečoval, ale gólu přesto nezabránil.
     
    29
    Francouzský kouč okamžitě reaguje prvním střídáním. Už po devětadvaceti minutách odchází NIcolas Cozza a nahrazuje ho Sikou Niakaté.
    27. Christian CAPONE - 1:0
     
    27
    Itálie právě vstřelila branku!
    Krátká pauza pomohla zejména Italům, kteří se hned vzápětí dostávají do vedení! Na pravém křídle se pohybující Bellanova moc dobře věděl o trestuhodně nepokrytém CHRISTIANU CAPONEMU, kterému adresoval přihrávku do pokutového území a hráč s desítkou na dresu měl spoustu času na nekompromisní zakončení pravou nohou. Tohle si trojice francouzských stoperů za rámeček rozhodně nedá.
     
    25
    Ve Finsku po celý turnaj panuje nesmírně teplé počasí. I teď tedy přichází pauza na rychlé osvěžení.
     
    24
    Guitaneho zakončení z delší vzdálenosti Plizzariho nevystrašilo, míč proletěl hodně vedle jeho brankové konstrukce.
     
    23
    Francouzi se v hojném počtu natlačili k soupeřově vápnu. Couisance ještě dával míč doleva, odkud střílel Maolida, ovšem Plizzari podržel svůj tým dobrým zákrokem.
     
    22
    Tripaldelliho dlouhatánský aut francouzskou defenzivu malinko potrápil, ale k ničemu vážnějším před Dioufem nedošlo.
     
    21
    Skupinka místních fanoušků o sobě dávat znovu vědět. V první půli budou fandit Francouzům, poté mají v plánu začít pět italské chorály.
     
    20
    Tonaliho přihrávka z první letěla mimo dosah všech italských fotbalistů a následovat bude odkop od Dioufovy brány.
     
    19
    Gouri na poslední chvíli vymyslel kolmou přihrávku do běhu Diabyho. Francouzský rychlík na balón rovněž nedosáhl a pod nohy mu skočil Plizzari.
     
    18
    Tonali si dal záležet na nákopu zpoza půlící čáry, jenže Frattesi na jeho pas o kousek nedosáhl. Míč propadl k Dioufovi.
     
    17
    Ani další roh nedokázala italská obrana zcela ubránit. Po centru Cuisanceho tentokrát hlavičkoval Dembele nad břevno.
    16. Sarr trefil po rohu břevno
     
    16
    Cuisanceho centr zleva přistál na noze Sarra, který přiběhl do ohně z druhé vlny a těžkou střelou trefil břevno italské brány! Dorázející Gouri pak z dobré pozice úplně minul.
     
    15
    Maolida si počkal na podporu z levé strany, odkud jeho spoluhráč Guitane získal pro Francouze rohový kop.
     
    14
    Sarr špatně rozehrál a zadělal na problémy pro Kamaru, který musel v roli posledního hráče zastavit pronikajícího Keana.
     
    12
    Cuisanceho dloubák dovnitř velkého vápna zůstal u jeho spoluhráčů nepochopen, míč propadl do náruče italského gólmana.
     
    11
    A ještě jeden střelecký pokus na konci jedenácté minuty. Z velké dálky to zkusil Sissoko, ovšem Plizzari zasahovat nemusel.
     
    10
    Teď si to sám Diaby šteloval na střelu levačkou z dvaadvaceti metrů, jenomže trefil jenom clonícího obránce Tripaldelliho.
     
    9
    Diaby pláchl po pravém křídle a z toho vzešla první střela od Cuisanceho. Pokus zpoza šestnáctky však Plizzari snadno zastavil.
     
    8
    Zaniolo byl pozdě v souboji s Guitanem a dopustil se faulu, po kterém následuje standardní situace.
     
    7
    Sám Maolida tento roh rychle rozehrál, ale jeho centr zleva nikdo nezužitkoval, protože balón všechny hráče ve vápně přeletěl.
     
    6
    Poprvé zaútočili také Francouzi, nicméně Maolidův centr z levé strany byl sražen na rohový kop.
     
    5
    Diouf se vydal proti centru, který těsně předním tečoval spoluhráč Sarr a byly z toho velké problémy. Naštěstí pro Francouze v malém vápně nebyl nikdo, kdo by mohl zblízka dorážet do prázdné branky.
     
    4
    Tonali přenesl hru doleva, jenže jeho kolegové se znovu vrátili až na vlastní polovinu, kde pokračují v klidné kombinaci.
     
    3
    První pokus o přihrávku dovnitř šestnáctky Italům úplně nevyšel, přízemní pas si jednoduše sebral Diouf.
     
    2
    Poklidný začátek zápasu poprvé přerušil Sissokův faul na Tonaliho. Odehrál se však daleko od obou pokutových území.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Italové, kteří nastupují v modrých, zatímco Francouzi v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Francie

    Francie nevstoupila do šampionátu vůbec dobře, když v jeho otevíracím utkání překvapivě padla s Ukrajinou 1:2. Mladé svěřence hlavního trenéra Bernarda Diomèdeho tento výsledek ale nijak nerozhodil. V dalších dvou zápasech už byli naprosto dominantní. Jako první to odnesli v tabulce poslední Turci, kteří vyfasovali debakl 0:5. V přímé bitvě o postup ze skupiny pak Francouzi narazili na Anglii a k velkému překvapení znovu slavili výhru 5:0. V tabulce nakonec skončili druzí, bod za první Ukrajinou.
     
    Itálie

    Italové bezezbytku naplnili roli favorita na postup a v základní skupině A obsadili konečné první místo. V prvním utkání porazili domácí Finy 1:0 gólem Zaniola a do dalšího střetnutí tak šli v dobrém psychickém rozpoložení. Ve šlagru celé skupiny poté vyzvali Portugalsko, se kterým odehráli velmi atraktivní utkání a nakonec opět slavili výhru v poměru 3:2. Před čtyřmi dny tak Itálie měla zajištěný postup a mohla si dovolit jedinkrát ztratit body za remízu 1:1 s Norskem. V tabulce pak skončila se sedmi body na prvním místě, bod před Portugalci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 27. Capone, 30. Kean

    Karty:   32. Tonali (ITA), 40. Frattesi (ITA), 59. Tripaldelli (ITA), 87. Melegoni (ITA) – 68. Guitane (FRA), 80. Niakaté (FRA)


    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:15. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:2.
    Itálie: Plizzari – Bellanova, Bettella (C), Zanadrea, Tripaldelli – Frattesi, Tonali – Brignola (74. Mallamo), Zaniolo, Capone (65. Melegoni) – Kean (85. Pinamonti).
    Náhradníci: Cerofolini – Candela, Melegoni, Pinamonti, Marcucci, Del Prato, Mallamo.

    Francie: Diouf – Sissoko, Dembele (65. Adli), Kamara, Sarr (C), Cozza (29. Niakaté) – Diaby, Cuisance, Guitane, Maolida (46. Pintor) – Gouiri.
    Náhradníci: Desprez – Niakaté, Nguiamba, Pintor, Matondo, Basila, Adli, Alioui, Soumaré.

    Rozhodčí: Lardot (BEL) – Nilsson (SWE), Bird (WAL)
    bahis siteleri