Pardubice – Davos 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:4 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC Davos
Čtvrtek 09.08.2018, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Treille ztečoval puk pouze nad bránu, čímž zřejmě uhasil naděje Dynama na bodový zisk.
     
    59:25
    Marc Aeschlimann netrefil prázdnou bránu a dává ještě naději Pardubickým!
     
    58:55
    Teď už však bránu nechává prázdnou a maže na střídačku!
     
    55:20
    Před bránou van Pottelbergha byl obrovský závar, ale střela někde z hranice brankoviště skončila těsně nad!
     
    54:57
    Český celek dostává šanci na další srovnání skóre. Zajímavou šanci totiž zmařil Lukas Stoop pouze za cenu faulu. Verdikt sudích zní: sekání.
     
    54:35
    Davos právě vstřelil branku!
    A opět je to gól Švýcarů z ojedinělé šance. Prudkou střelu vyrazil Ondřej Kacetl pouze do výstroje TINA KESSLERA, od kterého se puk odrazil mezi betony pardubického gólmana. Asistence: Magnus Nygren, Lukas Stoop.
     
    53:30
    Trošku kostrbatá akce mohla vést k vedoucí brance. Tomáš Svoboda byl v rohu úplně zapomenutý, ale než se dostal do dobrého střeleckého úhlu, už u něj byli beci. Jeho střelu nakonec zlikvidoval van Pottelberghe.
     
    51:58
    Dynamo má alespoň možnost zahrát si přesilovku, protože Sami Sandell je opět vyloučen. Tentokrát se provinil držením.
     
    51:54
    Tentokrát v dobré šanci selhal Patrik Poulíček!
     
    50:50
    Miloš Bubela mohl přidat ke svým dvěma asistencím i branku, ale nedokázal přesně zakončit brejk třech proti dvěma. Jeho střela z jasné pozice zamířila vedle brány.
     
    48:41
    Jenže vzápětí přichází faul i na straně Pardubic. Tomáš Svoboda si jde odpočinout za hákování.
     
    48:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A Pardubice naprosto zaslouženě dotahují dvougólové manko Davosu! Přesilová hra byla zužitkována velmi rychle, když se povedenou ranou od modré prosadil SACHA TREILLE! Asistence: Miloš Bubela.
     
    47:48
    Sami Sandell je dalším, který usedá na trestnou lavici. Tentokrát je to hákování.
     
    45:01
    Antonín Dušek dostal pas mezi beky a mířil od modré sám, jenomže neměl rychlost, a tak musel střílet poměrně brzy. Jeho střela mířila někam na teploměr, ale tuto mezírku si van Pottelberghe pohlídal.
     
    43:16
    Tomáš Rolinek dostal nabito do slibné pozice, ale jeho rána trefuje jenom beton gólmana Švýcarů!
     
    37:55
    Teď se však samy oslabují. U trestoměřičů už sedí Petr Čáslava za vražení na hrazení.
     
    33:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se ve svém čtvrtém utkání v sezóně konečně prosazují! A vzal za to ten nejpovolanější – kapitán TOMÁŠ ROLINEK. Nutno podotknout, že už měl lehkou situaci, protože dostal přihrávku do prázdné brány a puk pouze zasunul. Výbornou práci udělal přihrávající Ondřej Machala. Asistence: Ondřej Machala, Miloš Bubela.
     
    29:11
    Další možnost pro Pardubice vrátit se do zápasu. Přesilovou hru si zahrají po faulu Daria Meyera, který podrazil svého soka.
     
    26:20
    Nakonec z něj vyrazili do brejku a Tomáš Svoboda z ostrého úhlu nastřelil tyč a následně puk po odrazu od beka zamířil těsně vedle brány.
     
    24:30
    Jan Mandát ujížděl od půlky sám na bránu, ale nastřelil pouze van Pottelbergha do výstroje. To je velká škoda pro Dynamo, které rázem mohlo být zpět v zápase.
     
    23:23
    Žluto-modří měli další velké šance, ale Kacetl je dokázal zlikvidovat.
     
    22:13
    Davos právě vstřelil branku!
    Déjà vu v ČPP Aréně! Naprosto totožně jako v první třetině se Davos poprvé dostal za půlku a skóruje! Podél mantinelu unikl YANNICK FREHNER, udělal dlouhou kličku do forhendu a zasunul puk za beton ležícího Kacetla. Asistence: Thierry Heldner.
     
    17:21
    Davos měl výhodu a sehrál ji fantasticky. Ondřej Kacetl pouze fantastickým zákrokem zlikvidoval šanci z vrcholku brankoviště. Na trestné lavici sedí Tomáš Rolinek a opět je to za podražení.
     
    15:36
    Rostislav Marosz dostal kotouč mezi kruhy a velmi pohotově vypálil, jenže přesně do lapačky brankáře Davosu.
     
    13:47
    První početní výhodu si zahraje také český mančaft. Dario Meyer na modré čáře podrazil beka Dynama a už sedí na trestné lavici.
     
    12:27
    Nikým neatakován se před Kacetlem zjevil Marc Aeschlimann, dvakrát zamíchal s pukem, ale jeho střela na dlouhou tyč zamířila kousek vedle.
     
    08:36
    Ty Wishart šikovně nahazoval mimo bránu, ale přesně na hokejku Sachy Treille, který svojí teč mířil mezi betony van Pottelberha, ale ten je sklapl včas!
     
    07:01
    Až teď musel Kacetl likvidovat bekhendovou střelu z velké blízkosti. Nakonec ale našel puk ve své lapačce.
     
    05:58
    Uvidíme první přesilovou hru letošního Mountfield Cupu. Na trestnou lavici odchází Sacha Treille za podražení a Davos má šanci zvýšit své vedení.
     
    02:51
    Davos právě vstřelil branku!
    A když Pardubice nezužitkovaly svoje obrovské šance, přichází trest v podobě gólu Davosu. Perfektně to udělal Inti Pestoni, který obkroužil celou branku, navázal na sebe tři hráče a poté poslal puk zpět na modrou, odkud nechytatelnou bombou vypálil MAGNUS NYGREN a trefil přesně horní růžek! Asistence: Inti Pestoni.
     
    02:06
    Tomáš Svoboda také střílel velmi nebezpečně, jenže opět zasáhl van Pottelberghe.
     
    01:40
    Petr Sýkora dostal krásnou křižnou přihrávku na hranici brankoviště, ale z blízka trefil gólmana Davosu.

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 34. Rolinek (Machala, Bubela), 48. Treille (Bubela) – 3. Nygren (Pestoni), 23. Frehner (Heldner), 55. Kessler (Nygren, Stoop)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Hrabal, Budík, Trončinský, Wishart, Miromanov, Čáslava, Bučko – Machala, Bubela, Rolinek "C" – Mandát, Marosz, Treille – Sýkora, Poulíček, Perret – Antoníček, Dušek, Svoboda. Trenér: Miloš Holaň.
    HC Davos: van Pottelberghe (Senn) – Nygren, Barandun, Ambühl "C", Paschoud, Stoop, Heldner, Buchli, Jung – Pestoni, Sandell, Meyer – Kessler, Hischier, Bader – Weder, Aeschlimann, Frehner – Bleiker, Baumgartner, Spinell. Trenér: Arno Del Curto.

    Rozhodčí: Barek, Fraňo – Doležal, Kotlík
    bahis siteleri