Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 16.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slavia nakonec zvládla hodně vyrovnaný zápas vyhrát těsně 2:1 a připisuje si čtvrtou výhru v přípravě v řadě. Naopak Benátky ani potřetí ze tří pokusů nepoznaly chuť vítězství a musejí si tak počkat minimálně do konce srpna, kdy je doma čeká odveta právě se Slavií. Ta má mezitím na programu ještě utkání v Litoměřicích a přesně za týden pak domácí derby se Spartou.

    To je z mé strany vše, z Edenu přeji hezký zbytek večera a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (19:36:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Další velký závar před Šorfem, domácí gólman už ležel na zemi, jeho spoluhráčům se ale na poslední chvíli podařilo poslat puk přes všechny čáry.
     
    59:30
    Šteiner osvobozuje Slavii výhozem do střední třetiny, Benátky jsou stále bez brankáře!
     
    59:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:04
    Havlíkova rána ztečována nad, buly bude provedeno před Šorfem.
     
    58:28
    Hosté to zkouší s šesti hráči v poli, Hosnedl upaluje na střídačku!
     
    57:18
    Perfektní práci odvádějí Kohút s Tejralem, kteří nedovolují hostům rozehrát a drží je zamčené v jejich vlastní obranné třetině. Čas se Benátkám rychle krátí.
     
    56:01
    Meier protáhl touš po hrazení a ostrým příklepem jej vyslal směrem na Šorfa, který ho bez větších problémů schoval v náručí.
     
    54:50
    Hokejisté od Jizery začínají stupňovat svůj nápor, Slavia v posledních chvílích víceméně jen vyhazuje puky pryč.
     
    53:29
    Jaša uháněl společně s Procházkou proti jedinému obránci, který zablokoval prostor tak, že první jmenovaný nemohl přihrávat po zemi. Byl z toho nakonec takový lobík, který bývalý junior z Karlových Varů nedokázal za letu trefit a je z toho jen další vhazování v útočném pásmu.
     
    52:08
    V dalším přečíslení tři proti jednomu byl Kohút tentokrát jako ten, kdo se odhodlal ke střele. Hosnedl jistý.
     
    51:14
    Poprvé jsme měli možnost na ledě spatřit také Davida Šteinera, dnes v roli třináctého útočníka, jenž od mantinelu těsně minul levou tyč.
     
    50:22
    Na druhé straně o pár chvil později Kohút nedokázal usměrnit touš do sítě v přečíslení a byl zbořen směrem na Hosnedla. Hra se přerušuje, oba borci se zvedají až po krátké chvíli.
     
    49:57
    Hosté zamkli sešívané v jejich pásmu a dvakrát prověřili Šorfovu pozornost. Proti ráně Havlína mladý gólman zasahovat nemusel, Bednářův pokus už krotil betony.
     
    48:22
    Hozák zklamaně vzhlíží směrem do nebes poté, co podjel jednoduchý puk na útočné modré. Je z toho další, v pořadí již cca sedmnáctý ofsajd Pražanů.
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zmatky na levé straně kluziště, které Benátky provázely od začátku třetiny, vyvrcholily vedoucí brankou Slavie. Valík zabral a dojel odražený puk, který následně nahodil na Hosnedla. Ten jej vyrazil jen do strany na ALEŠE FURCHA, který z hodně ostrého úhlu a i s trochou toho štěstíčka zakončil přesně pod břevno! Asistence: Dominik Valík.
     
    45:58
    Druhé lajny obou soupeřů si nyní po nepřesnostech tak dlouho vracely puk, až to chvíli vypadalo, že spolu jezdí cvičení na přihrávky.
     
    44:40
    Velké zmatky před Šorfem, domácí chytač dokonce chvíli hrál bez hokejky, vše vyvrcholilo přihrávkou an Průžka, který pohrdl odkrytou klecí a raději přihrál zpět do rohu.
     
    43:22
    Kolmann nezvládl zpracovat jednoduchou přihrávku na mordou a vyhání jak sebe, tak své spoluhráče zpět do střední třetiny.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Procházka – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:03
    Valík se na modré nedomluvil s Antošem ve chvíli, kdy přesně mezi nimi projížděl kotouč, a domácí kvůli tomu zbytečně ztrácí pásmo.
     
    41:47
    Nyní navíc vyhazují pouze na icing, takže se hra přesune zpět k pravici Hosnedla.
     
    41:02
    Slavia je v úvodu třetí třetiny mnohem bruslivější než Benátky, ty se teď náporu Pražanů ubránili i s trochou štěstí.
     
    40:43
    Hosté v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slávisté zabrali a ve druhé části svého soka přehráli, stačilo jim to však jen na jednu branku, kterou vzápětí dokázaly vstřelit také Benátky. Přibylo také šancí a hokej nabral hezké, svižné tempo, ve kterém hlavní úlohu hrají výborní gólmani an obou stranách. Třetí část začne cca v 19:05.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Do obrovské šance se hnal Jeník společně se Špačkem, od kterého obdržel přihrávku a byl sám před Šorfem, v mírně akrobatické pozici ale přestřeluje!
     
    38:56
    Ta zůstane nevyužita po okamžitém vyhození přes všechny čáry, pokračuje však ta klasická, kterou domácí rozehrávají zpoza vlastní klece.
     
    38:43
    Hodně ostře si u domácí střídačky počínal Průžek (BEN), který nabízí červenobílým krátkou přesilovku 5 na 3!
     
    37:27
    Štibingrův granát od modré dojížděl Panna, k dorážce se však přes dobře postavené beky neprodral.
     
    36:53
    Domácí v plném počtu.
     
    36:51
    Hostům se evidentně hra čtyř proti čtyřem zalíbila a na dvě vteřiny si jí chtějí zopakovat. Za držení jde pykat Jeník (BEN).
     
    36:23
    Obrovskou hrubici Hosnedla mohl potrestat Jaša, který napálil odražený puk těsně vedle levé šibenice!
     
    35:45
    Hosté v plném počtu.
     
    35:43
    Oprávněně se teď domácí hokejisté zlobí na sudího, který sice správně zapískal přihrávku Mikysky rukou, bohužel však v době, kdy se hned trojice slávistů hnala na jediného beka.
     
    34:53
    Poměr sil na ledě se vyrovná, při napadání soupeře si drobným háčkem pomohl Matějka (SLA), který bez větších protestů odjíždí na trestnou lavici.
     
    33:45
    To se mění hned záhy, za ostrý souboj u mantinelu jde pykat Kunst (BEN).
     
    33:19
    Hrstce domácích příznivců se nelíbí náhle zvýšený důraz hostujících borců, kteří v krátkém časovém sledu zákroky na hranici pravidel srazili dva červenobílé k ledu. Píšťalka pana arbitra zatím zůstává němá.
     
    32:19
    Začíná nám přibývat střelba, po dalším přesném zásahu nového muže v domácí kleci si na hrací předmět sáhl i Hosnedl, který zblokoval Furchovu ránu z úhlu.
     
    31:57
    První zákrok pro Šorfa, který hned chtěl rozehrát, před dojíždějícími borci v modré ale raději schoval puk pod lapačku.
     
    31:36
    Hosté v plném počtu.
     
    30:42
    Na opačné straně hřiště zatím září Hosnedl, který si pochutnal na Drtinově ráně od modré.
     
    29:36
    Chvíli před polovinou základní hrací doby zároveň dochází ke změně v domácím brankovišti, Lukáše Sochůrka nahrazuje Dominik Šorf.
     
    29:36
    Hosté hráli v šesti a Slavia si poprvé v zápase zahraje přesilovku. Trest pro hráčskou lavici odsedí Nezbeda (BEN).
     
    29:10
    Benátky v posledních okamžicích kupí chybu za chybou, domácí borci je však zdárně následují. Nevyužili ani vznikající přečíslení 3 na 1, stejně tak zůstala s povzdechem i následná nepřesná rozehrávka a možný samostatný únik Tejrala.
     
    28:25
    A znovu v akci hostující brankář, který si efektním zákrokem lapačkou poradil s Furchovou ránou z mezikruží.
     
    28:05
    Hezky za beka schoval svou střelu Panna, Hosnedl jí i s trochou štěstí dokázal vyrazit do rohu.
     
    27:46
    Pražanům odpískána přihrávka rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    27:16
    Vedení na stranu Slavie mohla vrátit dvojice Matějka – Hozák, Hosnedl si však poradil jak se štípavou ránou prvního jmenovaného, tak s dorážkou toho druhého.
     
    25:49
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    V Edenu je srovnáno. Rozhozená domácí obrana úplně zapomněla na VÁCLAVA BURDU, jenž se schoval u zadní tyčky a přesnou přihrávku Braida dorazil za bezmocného Sochůrka. Asistence: Chance Braid.
     
    25:10
    Hraje se bláznivý hokej nahoru-dolů. Dvakrát v přečíslení 3 na 1 neuspěl benátecký kapitán Špaček, na druhé straně pak při stejné příležitosti mířil vedle Všetečka.
     
    24:31
    Domácí v plném počtu.
     
    23:51
    Slávisté výborně forčekují, Benátky se vůbec nedostávají ke střelbě a pravidelně začínají až od Hosnedla.
     
    22:31
    Jaša (SLA) podruhé v utkání míří za katr, může za to být ale ve finále docela rád – při jeho signalizovaném vyloučení totiž Sochůrek podcenil soupeřovo nahození, které se zpět před branku odráželo od horní síťky za břevnem a jen s velkým vypětím sil dokázali domácí beci pokrýt všechny dorážející útočníky.
     
    21:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Furch vybojoval zdánlivě ztracený kotouč v rohu hřiště a předal jej zpět na modrou čáru. Tam stál Štibingr, který spíše jen nahodil do ohně, jeho lob nicméně těsně před Hosnedlem dokázal tečovat ONDŘEJ PANNA a usměrnit jej mezi gólmanovy betony! Asistence: Jan Štibingr a Aleš Furch.
     
    20:48
    Jako první v úvodu třetiny tentokrát ohrozili soupeřovu klec slávisté, kteří však následně potvrdili svou nejlepší disciplínu z uplynulé dvacetiminutovky a vystavili se od ofsajdu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Benátky jsou zatím jednoznačně aktivnějším mužstvem a Pražané mohou být jen rádi, že jejich soupeř nevyužil ani jednu z nabídnutých přesilovek, stejně tak nespočet velkých šancích. Na druhé straně stihl zahrozit jen Tejral se Štibingrem, to ale bylo od domácích borců vše. Druhá třetina začne cca v 18:18 a pokud chce dnes Slavia přemýšlet nad vítězstvím, bude v ní muset oproti té první hodně zabrat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Jaša propadl na útočné modré a může jen děkovat protihráčům, že v začínajícím přečíslení 3 na 1 hráli v ofsajdu. Tohle může Benátky hodně mrzet.
     
    19:02
    Poněkud zmatenou a nepřesnou pasáž hry završili domácí beci, kteří trochu zbrkle vyhodili na icing.
     
    18:10
    Domácí v plném počtu.
     
    17:51
    A zahřmělo i na druhé straně, ve vlastním oslabení se ke golfovému úderu odhodlal Štibingr, kterému na poslední chvíli jeden z beků střelu zvedl až do ochranné sítě!
     
    17:25
    Změnit to z čistajasna mohl Hanousek, který měl před sebou úplně odkrytou klec, backhandem však nezamířil přesně!
     
    16:50
    Jeho spoluhráči se zatím výborně brání. Napadají až za útočnou modrou a nepouští Benátky do tlaku.
     
    16:10
    Hokejisté z Vršovic vůbec nestíhají a brání se jen za cenu faulů. Po zbytečném ataku za vlastní klecí odchází na lavičku hanby Šmíd (SLA).
     
    15:41
    Po dlouhé době se postavení mimo hru píská také na hostující straně.
     
    15:33
    Domácí v plném počtu.
     
    14:38
    O kus černé gumy už dobrou minutu bojuje hned šestice hráčů u zadního mantinelu, nikdo z nich se však ještě nedostal k tomu, aby byl schopný s pukem vyjet a předat jej dál.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Drahorád – 2 min., hrubost).
     
    12:58
    Podobně jako Mikyska to zkusil Tejral, který z úhlu trefil Hosnedlovu helmu, od které se následně touš odrazila do spojnice a pryč.
     
    11:52
    Domácí v plném počtu.
     
    11:09
    Po další přesné křižné nahrávce a střele Řepíka zvoní za domácím gólmanem břevno!
     
    10:50
    Špaček našel přesným krosem na vrcholku kruhů Hanouska, proti němuž se výborně stihl přesunout Sochůrek a chytá jeho pokus do lapačky!
     
    10:02
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje až za Hosnedla Šagát, Benátky musí začít nanovo.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaša – 2 min., podražení).
     
    09:11
    Další sešívaný ofsajd, domácí borci jimi čárového dnes vůbec nešetří.
     
    08:41
    Hezkou kombinaci čtyř útočících slávistů mohl zakončit Tejral z prostoru mezi kruhy, na poslední chvíli mu ale do střely vložil hokejku dojíždějící obránce a tutovou šanci překazil!
     
    07:51
    Z následné protiakce se až před Sochůrka dostal Chrtek, domácí brankář jeho útočné choutky kazí akrobatickým skokem ke své pravé tyčce.
     
    07:19
    Dobře se až za soupeřovu klec vydal napadat Kubica, z jehož práce mohl těžit Furch, jenže se přitom vystavil do těsného ofsajdu.
     
    06:53
    Zakázané uvolnění Slavie.
     
    05:09
    Benátky teď dvakrát hodně zatopily domácí obraně. Nejprve dvakrát dorážel Šír, následně z výborné pozice mezi kruhy neuspěl ani Jeník!
     
    04:26
    Až teď si strážce svatyně z Benátek připisuje první úspěšný dotyk s kotoučem, Hejdovo nahození však viděl a neměl s ním sebemenší problém.
     
    03:09
    Zatím je to od červenobílých hodně pasivní představení, většinu situací řeší pouze vyhozením a odchodem na střídačku. Hosnedl ještě nemusel zasahovat proti žádné ráně soupeře.
     
    02:19
    A další technický přestupek proti pravidlům, Valíkovo vyhození přes všechny čáry znamená icing.
     
    01:52
    Benátkám se nepovedla rozehrávka, snahu Slavie o rychlý kontr ale ukončuje ofsajd.
     
    01:08
    Teď už ale maskovaný muž v domácí kleci zasahovat musel, proti Havlínově ráně od modré však neměl mnoho práce.
     
    00:32
    Úvodní buly sice vyhráli Pražané, byl to ale Mikyska, kdo se hnal do první šance. Vybruslil si až před Sochůrka, jenže kotouč mu sjel po holi a rána tak jen olízla oblouk branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner

    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V MINULÉ SEZONĚ

    Slavia – Benátky 3:0
    Benátky – Slavia 1:4
    Slavia Benátky 5:0
    Benátky – Slavia 2:5

    Sešívaní se s Benátkami utkali od sestupu do 1. ligy celkem 15x a drží si proti svému soupeři pozitivní bilanci v poměru 12 vítězství (z toho jedno po prodloužení) – 3 porážky při celkovém skóre 46:25.
     
    POSLEDNÍ UTKÁNÍ OBOU SOUPEŘŮ

    HC Klatovy – HC SLAVIA PRAHA 1:5

    Branky Slavie: 9. Furch (Drahorád), 12. Šergl (Jaša, Matějka), 22. Procházka (Drahorád, Hejda), 35. Matějka (Jaša, Saňa), 55. Šmerha (Barák, Veselý)

    Sestava Slavie: Polívka (Sochůrek) – Barák, Valík, Hejda, Drahorád, Steinocher, Antoš, Duda, Saňa – Doležal, Veselý, Šmerha – Ondráček, Šteiner, Procházka – Panna, Furch, Hozák – Šergl, Jaša, Matějka


    HC BENÁTKY n/J – Irtyš Pavlodar 0:4

    Sestava Benátek: Žajdlík – Aubrecht, Kolmann, Bednář, Husa, Niko, Kunst, Miročnikov – Psota, Mikyska, Wiencek – Šír, Chrtek, Špaček – Klapka, Bittner, Braid – Průžek, Hovsepyan, Řepík
     
    Velkým otazníkem bývá před každým utkáním sestava slávistů. Miloš Říha mladší totiž svými svěřenci při hledání ideálních formací míchá jako s kartami při mariáši a do poslední chvíle tak nebývá jasné, kdo a s kým se vlastně v daném utkání představí.

    Realizační tým Pražanů v tuto chvíli pracuje celkem s 34 hokejisty4 z nich tvoří brankáři, 12 obránci a 18 útočníci. Tento výčet navíc od úterý doplňuje také jednadvacetiletý Lukáš Procházka, který je ve Slavii na zkoušce z juniorky Karlových Varů a o jeho dalším působení v týmu se rozhodne už tento pátek. Zajímavostí budiž fakt, že už se stihl v červenobílém trefit právě proti Klatovům, zároveň také dlužno dodat, že mladý útočník byl zkoušen také právě v Benátkách, kde si však místo v sestavě nevybojoval.
     
    HC BENÁTKY NAD JIZEROU

    Hokejisté od břehu řeky Jizery zatím oproti svým kolegům z hlavního města absolvovali pouhou polovinu ostrých zápasů. A na rozdíl od Pražanů zatím nepoznali chuť vítězství.

    Svěřenci kouče Jiřího Kudrny ji načali přesně před týdnem, kdy na domácím ledě vyzvali rezervu slavného Red Bullu Salzburg. V něm sice dlouho drželi s rakouským soupeřem krok, ten však ve třetí třetině odskočil do dvoubrankového vedení, které Benátky dokázaly zkorigovat až pár sekund před koncem – 2:3 z pohledu osmého týmu loňské WSM ligy.

    V pondělí se benátecký zimák stal další zastávkou zahraničního tripu Irtyše Pavlodar, o jehož měření sil se Slavií již bylo psáno o pár řádků níže. Dnešní konkurent sešívaných hokejistů si však o poznání hůře. I přes mírnou herní převahu nedokázal najít recept na výtečnou dvojici Gelašvilli – Rumjancev, kteří se v brankovišti předháněli v tom, kdo vytáhne lepší zákrok, a nakonec padli 0:4. Ke vstřelení branky nepomohlo benáteckým ani málo vídaných 15 přesilových her, Pavlodar naopak z devíti využil hned dvě.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní se začátkem tohoto týdne posunuli do druhé fáze přípravy před sezonou, zejména co se týče budování kádru. Z původního počtu 43 hokejistů, jenž se ucházeli o místo v kádru Pražanů, zůstalo ve hře o základní sestavu 34 bruslařů, kteří se v následujících týdnech budou snažit o jediné – co nejvíce zaujmout svým výkonem nového koučem Slavie, Milošem Říhou mladším. První možnost měli už v úterý proti Klatovům, ta další přichází právě dnes, kdy do Vršovic přijíždí prvoligové Benátky nad Jizerou.

    A jak si vlastně sešívaní hokejisté v přípravě zatím vedou? Inu, dobře nezačali. Před dvěma týdny v Benešově vyzvali Arlan Kokšetau z Kazachstánu, se kterým po nezvládnutém závěru padli 2:4. Od té doby však na výsledkové listině Pražanů už svítí pouze zelená barva. První vítězný zářez si hokejisté s hvězdou na prsou připsali jen o pár dní později proti důraznému Irtyši Pavlodar, který nakonec přemohli 3:2, ještě před zúžením kádru pak přemohli prvoligový Stadion Litoměřice 4:1.

    Zatím poslední a již zmiňované měření sil slávistů proti Klatovům proběhlo tak trochu ve stínu nejpopulárnějšího sportu planety. Ve stejný čas totiž bojovali fotbalisté z Vršovic v Kyjevě o účast v milionářské Lize Mistrů, vinou různých okolností však na severu Ukrajiny neuspěli. Jejich kolegové ovšem na západě Čech ano, když zvítězili 5:1. Přidají dnes další korálek na třízápasovou šňůru vítězství?
     
    Krásný podvečer z vršovického Edenu, vítáme vás u on-line přenosu.

    Pohodlně se usaďte, utkání mezi pražskou Slavií a Benátkami nad Jizerou začíná v 17:30.

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner
    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid
    bahis siteleri