Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 16.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Krásný podvečer z vršovického Edenu, vítáme vás u on-line přenosu.

    Pohodlně se usaďte, utkání mezi pražskou Slavií a Benátkami nad Jizerou začíná v 17:30.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní se začátkem tohoto týdne posunuli do druhé fáze přípravy před sezonou, zejména co se týče budování kádru. Z původního počtu 43 hokejistů, jenž se ucházeli o místo v kádru Pražanů, zůstalo ve hře o základní sestavu 34 bruslařů, kteří se v následujících týdnech budou snažit o jediné – co nejvíce zaujmout svým výkonem nového koučem Slavie, Milošem Říhou mladším. První možnost měli už v úterý proti Klatovům, ta další přichází právě dnes, kdy do Vršovic přijíždí prvoligové Benátky nad Jizerou.

    A jak si vlastně sešívaní hokejisté v přípravě zatím vedou? Inu, dobře nezačali. Před dvěma týdny v Benešově vyzvali Arlan Kokšetau z Kazachstánu, se kterým po nezvládnutém závěru padli 2:4. Od té doby však na výsledkové listině Pražanů už svítí pouze zelená barva. První vítězný zářez si hokejisté s hvězdou na prsou připsali jen o pár dní později proti důraznému Irtyši Pavlodar, který nakonec přemohli 3:2, ještě před zúžením kádru pak přemohli prvoligový Stadion Litoměřice 4:1.

    Zatím poslední a již zmiňované měření sil slávistů proti Klatovům proběhlo tak trochu ve stínu nejpopulárnějšího sportu planety. Ve stejný čas totiž bojovali fotbalisté z Vršovic v Kyjevě o účast v milionářské Lize Mistrů, vinou různých okolností však na severu Ukrajiny neuspěli. Jejich kolegové ovšem na západě Čech ano, když zvítězili 5:1. Přidají dnes další korálek na třízápasovou šňůru vítězství?
     
    HC BENÁTKY NAD JIZEROU

    Hokejisté od břehu řeky Jizery zatím oproti svým kolegům z hlavního města absolvovali pouhou polovinu ostrých zápasů. A na rozdíl od Pražanů zatím nepoznali chuť vítězství.

    Svěřenci kouče Jiřího Kudrny ji načali přesně před týdnem, kdy na domácím ledě vyzvali rezervu slavného Red Bullu Salzburg. V něm sice dlouho drželi s rakouským soupeřem krok, ten však ve třetí třetině odskočil do dvoubrankového vedení, které Benátky dokázaly zkorigovat až pár sekund před koncem – 2:3 z pohledu osmého týmu loňské WSM ligy.

    V pondělí se benátecký zimák stal další zastávkou zahraničního tripu Irtyše Pavlodar, o jehož měření sil se Slavií již bylo psáno o pár řádků níže. Dnešní konkurent sešívaných hokejistů si však o poznání hůře. I přes mírnou herní převahu nedokázal najít recept na výtečnou dvojici Gelašvilli – Rumjancev, kteří se v brankovišti předháněli v tom, kdo vytáhne lepší zákrok, a nakonec padli 0:4. Ke vstřelení branky nepomohlo benáteckým ani málo vídaných 15 přesilových her, Pavlodar naopak z devíti využil hned dvě.
     
    Velkým otazníkem bývá před každým utkáním sestava slávistů. Miloš Říha mladší totiž svými svěřenci při hledání ideálních formací míchá jako s kartami při mariáši a do poslední chvíle tak nebývá jasné, kdo a s kým se vlastně v daném utkání představí.

    Realizační tým Pražanů v tuto chvíli pracuje celkem s 34 hokejisty4 z nich tvoří brankáři, 12 obránci a 18 útočníci. Tento výčet navíc od úterý doplňuje také jednadvacetiletý Lukáš Procházka, který je ve Slavii na zkoušce z juniorky Karlových Varů a o jeho dalším působení v týmu se rozhodne už tento pátek. Zajímavostí budiž fakt, že už se stihl v červenobílém trefit právě proti Klatovům, zároveň také dlužno dodat, že mladý útočník byl zkoušen také právě v Benátkách, kde si však místo v sestavě nevybojoval.
     
    POSLEDNÍ UTKÁNÍ OBOU SOUPEŘŮ

    HC Klatovy – HC SLAVIA PRAHA 1:5

    Branky Slavie: 9. Furch (Drahorád), 12. Šergl (Jaša, Matějka), 22. Procházka (Drahorád, Hejda), 35. Matějka (Jaša, Saňa), 55. Šmerha (Barák, Veselý)

    Sestava Slavie: Polívka (Sochůrek) – Barák, Valík, Hejda, Drahorád, Steinocher, Antoš, Duda, Saňa – Doležal, Veselý, Šmerha – Ondráček, Šteiner, Procházka – Panna, Furch, Hozák – Šergl, Jaša, Matějka


    HC BENÁTKY n/J – Irtyš Pavlodar 0:4

    Sestava Benátek: Žajdlík – Aubrecht, Kolmann, Bednář, Husa, Niko, Kunst, Miročnikov – Psota, Mikyska, Wiencek – Šír, Chrtek, Špaček – Klapka, Bittner, Braid – Průžek, Hovsepyan, Řepík
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V MINULÉ SEZONĚ

    Slavia – Benátky 3:0
    Benátky – Slavia 1:4
    Slavia Benátky 5:0
    Benátky – Slavia 2:5

    Sešívaní se s Benátkami utkali od sestupu do 1. ligy celkem 15x a drží si proti svému soupeři pozitivní bilanci v poměru 12 vítězství (z toho jedno po prodloužení) – 3 porážky při celkovém skóre 46:25.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner

    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Úvodní buly sice vyhráli Pražané, byl to ale Mikyska, kdo se hnal do první šance. Vybruslil si až před Sochůrka, jenže kotouč mu sjel po holi a rána tak jen olízla oblouk branky.
     
    01:08
    Teď už ale maskovaný muž v domácí kleci zasahovat musel, proti Havlínově ráně od modré však neměl mnoho práce.
     
    01:52
    Benátkám se nepovedla rozehrávka, snahu Slavie o rychlý kontr ale ukončuje ofsajd.
     
    02:19
    A další technický přestupek proti pravidlům, Valíkovo vyhození přes všechny čáry znamená icing.
     
    03:09
    Zatím je to od červenobílých hodně pasivní představení, většinu situací řeší pouze vyhozením a odchodem na střídačku. Hosnedl ještě nemusel zasahovat proti žádné ráně soupeře.
     
    04:26
    Až teď si strážce svatyně z Benátek připisuje první úspěšný dotyk s kotoučem, Hejdovo nahození však viděl a neměl s ním sebemenší problém.
     
    05:09
    Benátky teď dvakrát hodně zatopily domácí obraně. Nejprve dvakrát dorážel Šír, následně z výborné pozice mezi kruhy neuspěl ani Jeník!
     
    06:53
    Zakázané uvolnění Slavie.
     
    07:19
    Dobře se až za soupeřovu klec vydal napadat Kubica, z jehož práce mohl těžit Furch, jenže se přitom vystavil do těsného ofsajdu.
     
    07:51
    Z následné protiakce se až před Sochůrka dostal Chrtek, domácí brankář jeho útočné choutky kazí akrobatickým skokem ke své pravé tyčce.
     
    08:41
    Hezkou kombinaci čtyř útočících slávistů mohl zakončit Tejral z prostoru mezi kruhy, na poslední chvíli mu ale do střely vložil hokejku dojíždějící obránce a tutovou šanci překazil!
     
    09:11
    Další sešívaný ofsajd, domácí borci jimi čárového dnes vůbec nešetří.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaša – 2 min., podražení).
     
    10:02
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje až za Hosnedla Šagát, Benátky musí začít nanovo.
     
    10:50
    Špaček našel přesným krosem na vrcholku kruhů Hanouska, proti němuž se výborně stihl přesunout Sochůrek a chytá jeho pokus do lapačky!
     
    11:09
    Po další přesné křižné nahrávce a střele Řepíka zvoní za domácím gólmanem břevno!
     
    11:52
    Domácí v plném počtu.
     
    12:58
    Podobně jako Mikyska to zkusil Tejral, který z úhlu trefil Hosnedlovu helmu, od které se následně touš odrazila do spojnice a pryč.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Drahorád – 2 min., hrubost).
     
    14:38
    O kus černé gumy už dobrou minutu bojuje hned šestice hráčů u zadního mantinelu, nikdo z nich se však ještě nedostal k tomu, aby byl schopný s pukem vyjet a předat jej dál.
     
    15:33
    Domácí v plném počtu.
     
    15:41
    Po dlouhé době se postavení mimo hru píská také na hostující straně.
     
    16:10
    Hokejisté z Vršovic vůbec nestíhají a brání se jen za cenu faulů. Po zbytečném ataku za vlastní klecí odchází na lavičku hanby Šmíd (SLA).
     
    16:50
    Jeho spoluhráči se zatím výborně brání. Napadají až za útočnou modrou a nepouští Benátky do tlaku.
     
    17:25
    Změnit to z čistajasna mohl Hanousek, který měl před sebou úplně odkrytou klec, backhandem však nezamířil přesně!
     
    17:51
    A zahřmělo i na druhé straně, ve vlastním oslabení se ke golfovému úderu odhodlal Štibingr, kterému na poslední chvíli jeden z beků střelu zvedl až do ochranné sítě!
     
    18:10
    Domácí v plném počtu.
     
    19:02
    Poněkud zmatenou a nepřesnou pasáž hry završili domácí beci, kteří trochu zbrkle vyhodili na icing.
     
    19:42
    Jaša propadl na útočné modré a může jen děkovat protihráčům, že v začínajícím přečíslení 3 na 1 hráli v ofsajdu. Tohle může Benátky hodně mrzet.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Benátky jsou zatím jednoznačně aktivnějším mužstvem a Pražané mohou být jen rádi, že jejich soupeř nevyužil ani jednu z nabídnutých přesilovek, stejně tak nespočet velkých šancích. Na druhé straně stihl zahrozit jen Tejral se Štibingrem, to ale bylo od domácích borců vše. Druhá třetina začne cca v 18:18 a pokud chce dnes Slavia přemýšlet nad vítězstvím, bude v ní muset oproti té první hodně zabrat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Jako první v úvodu třetiny tentokrát ohrozili soupeřovu klec slávisté, kteří však následně potvrdili svou nejlepší disciplínu z uplynulé dvacetiminutovky a vystavili se od ofsajdu.
     
    21:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Furch vybojoval zdánlivě ztracený kotouč v rohu hřiště a předal jej zpět na modrou čáru. Tam stál Štibingr, který spíše jen nahodil do ohně, jeho lob nicméně těsně před Hosnedlem dokázal tečovat ONDŘEJ PANNA a usměrnit jej mezi gólmanovy betony! Asistence: Jan Štibingr a Aleš Furch.
     
    22:31
    Jaša (SLA) podruhé v utkání míří za katr, může za to být ale ve finále docela rád – při jeho signalizovaném vyloučení totiž Sochůrek podcenil soupeřovo nahození, které se zpět před branku odráželo od horní síťky za břevnem a jen s velkým vypětím sil dokázali domácí beci pokrýt všechny dorážející útočníky.
     
    23:51
    Slávisté výborně forčekují, Benátky se vůbec nedostávají ke střelbě a pravidelně začínají až od Hosnedla.
     
    24:31
    Domácí v plném počtu.
     
    25:10
    Hraje se bláznivý hokej nahoru-dolů. Dvakrát v přečíslení 3 na 1 neuspěl benátecký kapitán Špaček, na druhé straně pak při stejné příležitosti mířil vedle Všetečka.
     
    25:49
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    V Edenu je srovnáno. Rozhozená domácí obrana úplně zapomněla na VÁCLAVA BURDU, jenž se schoval u zadní tyčky a přesnou přihrávku Braida dorazil za bezmocného Sochůrka. Asistence: Chance Braid.
     
    27:16
    Vedení na stranu Slavie mohla vrátit dvojice Matějka – Hozák, Hosnedl si však poradil jak se štípavou ránou prvního jmenovaného, tak s dorážkou toho druhého.
     
    27:46
    Pražanům odpískána přihrávka rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:05
    Hezky za beka schoval svou střelu Panna, Hosnedl jí i s trochou štěstí dokázal vyrazit do rohu.
     
    28:25
    A znovu v akci hostující brankář, který si efektním zákrokem lapačkou poradil s Furchovou ránou z mezikruží.
     
    29:10
    Benátky v posledních okamžicích kupí chybu za chybou, domácí borci je však zdárně následují. Nevyužili ani vznikající přečíslení 3 na 1, stejně tak zůstala s povzdechem i následná nepřesná rozehrávka a možný samostatný únik Tejrala.
     
    29:36
    Hosté hráli v šesti a Slavia si poprvé v zápase zahraje přesilovku. Trest pro hráčskou lavici odsedí Nezbeda (BEN).
     
    29:36
    Chvíli před polovinou základní hrací doby zároveň dochází ke změně v domácím brankovišti, Lukáše Sochůrka nahrazuje Dominik Šorf.
     
    30:42
    Na opačné straně hřiště zatím září Hosnedl, který si pochutnal na Drtinově ráně od modré.
     
    31:36
    Hosté v plném počtu.
     
    31:57
    První zákrok pro Šorfa, který hned chtěl rozehrát, před dojíždějícími borci v modré ale raději schoval puk pod lapačku.
     
    32:19
    Začíná nám přibývat střelba, po dalším přesném zásahu nového muže v domácí kleci si na hrací předmět sáhl i Hosnedl, který zblokoval Furchovu ránu z úhlu.
     
    33:19
    Hrstce domácích příznivců se nelíbí náhle zvýšený důraz hostujících borců, kteří v krátkém časovém sledu zákroky na hranici pravidel srazili dva červenobílé k ledu. Píšťalka pana arbitra zatím zůstává němá.
     
    33:45
    To se mění hned záhy, za ostrý souboj u mantinelu jde pykat Kunst (BEN).
     
    34:53
    Poměr sil na ledě se vyrovná, při napadání soupeře si drobným háčkem pomohl Matějka (SLA), který bez větších protestů odjíždí na trestnou lavici.
     
    35:43
    Oprávněně se teď domácí hokejisté zlobí na sudího, který sice správně zapískal přihrávku Mikysky rukou, bohužel však v době, kdy se hned trojice slávistů hnala na jediného beka.
     
    35:45
    Hosté v plném počtu.
     
    36:23
    Obrovskou hrubici Hosnedla mohl potrestat Jaša, který napálil odražený puk těsně vedle levé šibenice!
     
    36:51
    Hostům se evidentně hra čtyř proti čtyřem zalíbila a na dvě vteřiny si jí chtějí zopakovat. Za držení jde pykat Jeník (BEN).
     
    36:53
    Domácí v plném počtu.
     
    37:27
    Štibingrův granát od modré dojížděl Panna, k dorážce se však přes dobře postavené beky neprodral.
     
    38:43
    Hodně ostře si u domácí střídačky počínal Průžek (BEN), který nabízí červenobílým krátkou přesilovku 5 na 3!
     
    38:56
    Ta zůstane nevyužita po okamžitém vyhození přes všechny čáry, pokračuje však ta klasická, kterou domácí rozehrávají zpoza vlastní klece.
     
    39:41
    Do obrovské šance se hnal Jeník společně se Špačkem, od kterého obdržel přihrávku a byl sám před Šorfem, v mírně akrobatické pozici ale přestřeluje!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slávisté zabrali a ve druhé části svého soka přehráli, stačilo jim to však jen na jednu branku, kterou vzápětí dokázaly vstřelit také Benátky. Přibylo také šancí a hokej nabral hezké, svižné tempo, ve kterém hlavní úlohu hrají výborní gólmani an obou stranách. Třetí část začne cca v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Hosté v plném počtu.
     
    41:02
    Slavia je v úvodu třetí třetiny mnohem bruslivější než Benátky, ty se teď náporu Pražanů ubránili i s trochou štěstí.
     
    41:47
    Nyní navíc vyhazují pouze na icing, takže se hra přesune zpět k pravici Hosnedla.
     
    42:03
    Valík se na modré nedomluvil s Antošem ve chvíli, kdy přesně mezi nimi projížděl kotouč, a domácí kvůli tomu zbytečně ztrácí pásmo.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Procházka – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:22
    Kolmann nezvládl zpracovat jednoduchou přihrávku na mordou a vyhání jak sebe, tak své spoluhráče zpět do střední třetiny.
     
    44:40
    Velké zmatky před Šorfem, domácí chytač dokonce chvíli hrál bez hokejky, vše vyvrcholilo přihrávkou an Průžka, který pohrdl odkrytou klecí a raději přihrál zpět do rohu.
     
    45:58
    Druhé lajny obou soupeřů si nyní po nepřesnostech tak dlouho vracely puk, až to chvíli vypadalo, že spolu jezdí cvičení na přihrávky.
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zmatky na levé straně kluziště, které Benátky provázely od začátku třetiny, vyvrcholily vedoucí brankou Slavie. Valík zabral a dojel odražený puk, který následně nahodil na Hosnedla. Ten jej vyrazil jen do strany na ALEŠE FURCHA, který z hodně ostrého úhlu a i s trochou toho štěstíčka zakončil přesně pod břevno! Asistence: Dominik Valík.
     
    48:22
    Hozák zklamaně vzhlíží směrem do nebes poté, co podjel jednoduchý puk na útočné modré. Je z toho další, v pořadí již cca sedmnáctý ofsajd Pražanů.
     
    49:57
    Hosté zamkli sešívané v jejich pásmu a dvakrát prověřili Šorfovu pozornost. Proti ráně Havlína mladý gólman zasahovat nemusel, Bednářův pokus už krotil betony.
     
    50:22
    Na druhé straně o pár chvil později Kohút nedokázal usměrnit touš do sítě v přečíslení a byl zbořen směrem na Hosnedla. Hra se přerušuje, oba borci se zvedají až po krátké chvíli.
     
    51:14
    Poprvé jsme měli možnost na ledě spatřit také Davida Šteinera, dnes v roli třináctého útočníka, jenž od mantinelu těsně minul levou tyč.
     
    52:08
    V dalším přečíslení tři proti jednomu byl Kohút tentokrát jako ten, kdo se odhodlal ke střele. Hosnedl jistý.
     
    53:29
    Jaša uháněl společně s Procházkou proti jedinému obránci, který zablokoval prostor tak, že první jmenovaný nemohl přihrávat po zemi. Byl z toho nakonec takový lobík, který bývalý junior z Karlových Varů nedokázal za letu trefit a je z toho jen další vhazování v útočném pásmu.
     
    54:50
    Hokejisté od Jizery začínají stupňovat svůj nápor, Slavia v posledních chvílích víceméně jen vyhazuje puky pryč.
     
    56:01
    Meier protáhl touš po hrazení a ostrým příklepem jej vyslal směrem na Šorfa, který ho bez větších problémů schoval v náručí.
     
    57:18
    Perfektní práci odvádějí Kohút s Tejralem, kteří nedovolují hostům rozehrát a drží je zamčené v jejich vlastní obranné třetině. Čas se Benátkám rychle krátí.
     
    58:28
    Hosté to zkouší s šesti hráči v poli, Hosnedl upaluje na střídačku!
     
    59:04
    Havlíkova rána ztečována nad, buly bude provedeno před Šorfem.
     
    59:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:30
    Šteiner osvobozuje Slavii výhozem do střední třetiny, Benátky jsou stále bez brankáře!
     
    59:50
    Další velký závar před Šorfem, domácí gólman už ležel na zemi, jeho spoluhráčům se ale na poslední chvíli podařilo poslat puk přes všechny čáry.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia nakonec zvládla hodně vyrovnaný zápas vyhrát těsně 2:1 a připisuje si čtvrtou výhru v přípravě v řadě. Naopak Benátky ani potřetí ze tří pokusů nepoznaly chuť vítězství a musejí si tak počkat minimálně do konce srpna, kdy je doma čeká odveta právě se Slavií. Ta má mezitím na programu ještě utkání v Litoměřicích a přesně za týden pak domácí derby se Spartou.

    To je z mé strany vše, z Edenu přeji hezký zbytek večera a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (19:36:57)

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner
    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid
    bahis siteleri