Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 16.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Další velký závar před Šorfem, domácí gólman už ležel na zemi, jeho spoluhráčům se ale na poslední chvíli podařilo poslat puk přes všechny čáry.
     
    59:30
    Šteiner osvobozuje Slavii výhozem do střední třetiny, Benátky jsou stále bez brankáře!
     
    58:28
    Hosté to zkouší s šesti hráči v poli, Hosnedl upaluje na střídačku!
     
    53:29
    Jaša uháněl společně s Procházkou proti jedinému obránci, který zablokoval prostor tak, že první jmenovaný nemohl přihrávat po zemi. Byl z toho nakonec takový lobík, který bývalý junior z Karlových Varů nedokázal za letu trefit a je z toho jen další vhazování v útočném pásmu.
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zmatky na levé straně kluziště, které Benátky provázely od začátku třetiny, vyvrcholily vedoucí brankou Slavie. Valík zabral a dojel odražený puk, který následně nahodil na Hosnedla. Ten jej vyrazil jen do strany na ALEŠE FURCHA, který z hodně ostrého úhlu a i s trochou toho štěstíčka zakončil přesně pod břevno! Asistence: Dominik Valík.
     
    44:40
    Velké zmatky před Šorfem, domácí chytač dokonce chvíli hrál bez hokejky, vše vyvrcholilo přihrávkou an Průžka, který pohrdl odkrytou klecí a raději přihrál zpět do rohu.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Procházka – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:41
    Do obrovské šance se hnal Jeník společně se Špačkem, od kterého obdržel přihrávku a byl sám před Šorfem, v mírně akrobatické pozici ale přestřeluje!
     
    38:43
    Hodně ostře si u domácí střídačky počínal Průžek (BEN), který nabízí červenobílým krátkou přesilovku 5 na 3!
     
    36:51
    Hostům se evidentně hra čtyř proti čtyřem zalíbila a na dvě vteřiny si jí chtějí zopakovat. Za držení jde pykat Jeník (BEN).
     
    36:23
    Obrovskou hrubici Hosnedla mohl potrestat Jaša, který napálil odražený puk těsně vedle levé šibenice!
     
    34:53
    Poměr sil na ledě se vyrovná, při napadání soupeře si drobným háčkem pomohl Matějka (SLA), který bez větších protestů odjíždí na trestnou lavici.
     
    33:45
    To se mění hned záhy, za ostrý souboj u mantinelu jde pykat Kunst (BEN).
     
    29:36
    Chvíli před polovinou základní hrací doby zároveň dochází ke změně v domácím brankovišti, Lukáše Sochůrka nahrazuje Dominik Šorf.
     
    29:36
    Hosté hráli v šesti a Slavia si poprvé v zápase zahraje přesilovku. Trest pro hráčskou lavici odsedí Nezbeda (BEN).
     
    28:25
    A znovu v akci hostující brankář, který si efektním zákrokem lapačkou poradil s Furchovou ránou z mezikruží.
     
    27:16
    Vedení na stranu Slavie mohla vrátit dvojice Matějka – Hozák, Hosnedl si však poradil jak se štípavou ránou prvního jmenovaného, tak s dorážkou toho druhého.
     
    25:49
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    V Edenu je srovnáno. Rozhozená domácí obrana úplně zapomněla na VÁCLAVA BURDU, jenž se schoval u zadní tyčky a přesnou přihrávku Braida dorazil za bezmocného Sochůrka. Asistence: Chance Braid.
     
    25:10
    Hraje se bláznivý hokej nahoru-dolů. Dvakrát v přečíslení 3 na 1 neuspěl benátecký kapitán Špaček, na druhé straně pak při stejné příležitosti mířil vedle Všetečka.
     
    22:31
    Jaša (SLA) podruhé v utkání míří za katr, může za to být ale ve finále docela rád – při jeho signalizovaném vyloučení totiž Sochůrek podcenil soupeřovo nahození, které se zpět před branku odráželo od horní síťky za břevnem a jen s velkým vypětím sil dokázali domácí beci pokrýt všechny dorážející útočníky.
     
    21:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Furch vybojoval zdánlivě ztracený kotouč v rohu hřiště a předal jej zpět na modrou čáru. Tam stál Štibingr, který spíše jen nahodil do ohně, jeho lob nicméně těsně před Hosnedlem dokázal tečovat ONDŘEJ PANNA a usměrnit jej mezi gólmanovy betony! Asistence: Jan Štibingr a Aleš Furch.
     
    17:51
    A zahřmělo i na druhé straně, ve vlastním oslabení se ke golfovému úderu odhodlal Štibingr, kterému na poslední chvíli jeden z beků střelu zvedl až do ochranné sítě!
     
    17:25
    Změnit to z čistajasna mohl Hanousek, který měl před sebou úplně odkrytou klec, backhandem však nezamířil přesně!
     
    16:10
    Hokejisté z Vršovic vůbec nestíhají a brání se jen za cenu faulů. Po zbytečném ataku za vlastní klecí odchází na lavičku hanby Šmíd (SLA).
     
    13:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Drahorád – 2 min., hrubost).
     
    12:58
    Podobně jako Mikyska to zkusil Tejral, který z úhlu trefil Hosnedlovu helmu, od které se následně touš odrazila do spojnice a pryč.
     
    11:09
    Po další přesné křižné nahrávce a střele Řepíka zvoní za domácím gólmanem břevno!
     
    10:50
    Špaček našel přesným krosem na vrcholku kruhů Hanouska, proti němuž se výborně stihl přesunout Sochůrek a chytá jeho pokus do lapačky!
     
    09:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaša – 2 min., podražení).
     
    08:41
    Hezkou kombinaci čtyř útočících slávistů mohl zakončit Tejral z prostoru mezi kruhy, na poslední chvíli mu ale do střely vložil hokejku dojíždějící obránce a tutovou šanci překazil!
     
    05:09
    Benátky teď dvakrát hodně zatopily domácí obraně. Nejprve dvakrát dorážel Šír, následně z výborné pozice mezi kruhy neuspěl ani Jeník!

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner
    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid
    bahis siteleri