Olomouc – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 23.08.2018, 13:15 • Zimní stadion Olomouc • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.
     
    Olomoučtí junioři se na svém ledě v rámci přípravy představí už počtvrté. Jejich soupeřem bude po kratší pauze v rámci odvety pardubické Dynamo.
     
    Kohouti už mají za sebou pořádnou porci zápasů. Svěřenci trenérů Berana a Recha odehráli sedm zápasů, z výhry se však radovali jen dvakrát. Hanákům vstup do přípravy vůbec nevyšel a postupně podlehli Zlínu (2:3), Hradci Králové (3:8), Třinci těsně 3:4 a jihlavské Dukle 3:6. První výhru v rámci přípravných utkání slavili Kohouti v odvetě se Zlínem, který tentokrát porazili 3:1. poté ale podlehli právě Pardubicím 1:3. V dosud posledním zápase si však olomoucká juniorka s chutí zastřílela a Vítkovice poslala zpátky domů s pořádnou nadílkou – Hanáci se trefili devětkrát, Vítkovičtí jen třikrát.
     
    Pardubice mají na svém kontě dokonce o dva odehrané zápasy více. A jsou v opačné situaci než Kohouti, z devíti utkání totiž prohrály jen třikrát. Nejprve s čistým kontem porazily Slavii (4:0), poté si s chutí zastřílely proti Bruslařům z Mladé Boleslavi (8:1). V dalším utkání ale narazily na Spartu, která si výhru 3:1 utéct nenechala. Následovala ale třízápasová šňůra výher, kdy Pardubičtí nejprve jasně porazili Havlíčkův Brod 7:0, poté Litvínov 4:0 a proti Třinci inkasovali jen jednou (1:6). Do cesty se jim pak postavili liberečtí Bílí Tygři a Dynamo muselo skousknout prohru podruhé (1:3). V posledních dvou utkáních Pardubice sice porazily Olomouc 3:1, v rámci derby však pak podlehli Hradci Králové 0:2.
     
    Jestli si Pardubice připíší výhru i v odvetě nebo se štěstí usměje na Olomouc, zjistíme od 13:15 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Vosátko, Bahounek, Klesla, Plhal, Vinter, Harabiš – Kořenek, Pěcha, Mácha, Kalač, Štědrý, Benka – Rybák, Kaplan, Ministr, Horký, Tomajko, Dvořák, Tichý, Rosecký.

    HC Dynamo Pardubice: Dosoudil (Kraus) – Dubovčí, Blažej, Hybeš, Odehnal, Kučera, Školoudík, Secký – Šír, Rohlík, Lichtag, Hebek, Pavlík, Divíšek, Prýl, Šťastný, Hrdlička..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhráli domácí, Pardubice se ale hned pustily do napadání, a tak se první vteřiny odehrávaly v pásmu Kohoutů.
     
    00:40
    Přes tři hráče se snažil po pravé straně protáhnout před Hasalu Šír, Kohouti jej ale až ke své brance nepustili.
     
    01:00
    Dynamo se usadilo v útočném pásmu, kontrolu nad kotoučem mají ale převážně Hanáci.
     
    01:37
    Olomouc dostala puk až před pardubickou svatyni a kombinovala. Puk se pak odrazil ke Štědrému, který to zkusil skoro od modré čáry, trefil ale jen připraveného hostujícího brankáře.
     
    02:20
    Pardubice přidaly na tempu a hra se velmi rychle přesouvá od branky k brance, ostražitější však musí být paradoxně pardubický brankář.
     
    02:50
    Hanáci se dál drží v útočném pásmu, Dynamo však velmi dobře brání, a tak dělá olomoucké juniorce problém dostat se od mantinelů.
     
    03:30
    Cestu před Dosoudila hledal nejzkušenější z Olomouckcých, Pěcha, ve skupince hráčů ale stejnou barvu dresu hledal marně, a tak kotouč jen nahodil do brankoviště.
     
    04:10
    Divíšek se snažil protáhnout před Hasalu podél levého mantinelu, přes bránící hráče pak ale od vrcholu kruhu jen nahodil kotouč na olomouckou branku.
     
    04:56
    Hanáci přidali a stále častěji se snaží dostat do blízkosti Dosoudilovy branky, Dynamo jim ale zdatně sekunduje.
     
    05:40
    Ministr se ve středním pásmu dostal k puku, než ale stačil udělat krok přes modrou čáru, sklepli mu kotouč z hole Pardubičtí.
     
    06:15
    Do útoku se hnal Dvořák, před bránícími hráči ale jen zadovkou posunul kotouč na najíždějícího Tichého. Olomoucký útočník se však přes bránící hráče ke střele nedostal.
     
    07:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    O chvíli později však Kohouti otevírají skóre utkání a slaví první branku. Hanáci se dostali do těsné blízkosti pardubické branky a MATĚJ KOŘENEK dokázal z pravé strany doklepnout puk za záda Dosoudila. Asistence: Joshua James Mácha.
     
    08:10
    Pardubice hledají cestu do útočného pásma. Lichtag ale s odrazem kotouče od mantinelu nepočítal a v útočné třetině na kotouč nedosáhl.
     
    08:27
    Nahodit kotouč do útočného pásma se snažil Divíšek, na jeho vysokou přihrávku ale neměl kdo reagovat a do útoku vyrazili Hanáci.
     
    09:07
    Ani Olomouci se teď příliš nedaří a přes dobře bránící hostující juniory se těžko dostává ke střele.
     
    09:58
    Pardubičtí dál hledají cestu do útoku, Olomouc ale dobře brání, a tak teď Hasala nemá důvod zasahovat.
     
    10:17
    Kohouti si zahrají první přesilovku. Radek Šír (PCE) si před vlastní brankou pomohl nedovoleně a odsedí si dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:38
    V přesilovce Kohoutů jsou ale na koni spíš Pardubice, které se dlouho držely před svatyní Hasaly.
     
    10:57
    Dostat puk z vlastního pásma se pak povedlo Pěchovi. Olomoucký centr však z mezikruží mířil jen do připraveného Dosoudila.
     
    11:59
    Klesla to zkoušel nadvakrát. Od modré čáry však trefil jen betony pardubického brankáře, napodruhé jeho střelu zblokovali bránící hráči.
     
    12:37
    Do útoku se znovu hnal Pěcha, který se pověsil na jednoho z hostujících hráčů. K puku se ale nedostal.
     
    13:02
    Sotva vypršela olomoucká přesilovka, drží se Hanáci před pardubickou brankou a Dynamo tak má plné ruce práce s obranou.
     
    13:16
    Dynamo znovu přidalo a tlačí se do olomoucké branky, Hasala si však s nahozením z levého kruhu poradil a kotouč vyrazil mimo tři tyče.
     
    14:15
    Hra znovu nabrala na tempu a rychle se stěhuje od branky k brance.
     
    14:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti uskakují Pardubicím už do dvoubrankového rozdílu. JOSHUA JAMES MÁCHA dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, dlouho se nerozmýšlel a poslal kotouč přesně pod horní tyčku Dosoudilovy branky. Asistence: Matěj Kořenek, Martin Pěcha.
     
    15:59
    Benka-Rybák spěchal podél pravé strany do útoku, těsně za modrou čárou jej ale obral o puk jeden z vracejících se hráčů.
     
    16:00
    Dynamo se znovu nastěhovalo před Hasalu, zatím ale spíš jen nahazuje kotouč směrem k olomouckému brankáři.
     
    17:27
    Dvořák nabral rychlost a po pravé straně spěchal do útoku. Těsně u pardubické branky však olomouckému útočníkovi podjely brusle.
     
    17:49
    Tentokrát si přesilovou hru zahrají hosté. Matěj Tomajko (OLO) míří na dvě minuty na trestnou lavici za sekání.
     
    18:31
    Hosté se dlouho drželi v útočném pásmu a kombinovali. Své štěstí pak zkusil Odehnal, střelou z levého kruhu ale mířil jen do Hasalových betonů.
     
    18:50
    Aktivní Mácha se znovu prohnal až před Dosoudila, z těsné blízkosti ale z pravé strany mířil těsně vedle.
     
    19:27
    Pardubičtí odpověděli rychlým protiútokem a drží se v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se odehrála ve velmi rychlém tempu, a tak si ani jeden z brankářů nemohl dovolit chvilku nepozornosti. Šťastnější však do kabin odchází domácí, kteří se o první branku postarali už v šesté minutě zásluhou Matěje Kořenka, pět minut před koncem pak navýšil vedení Hanáků Joshua James Mácha.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 14:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Dubovčí si sjel až před olomouckého brankáře a zkusil to bekhendem z pravé strany, trefil ale jen připraveného Hasalu.
     
    20:30
    Kohouti si hned na začátku prostřední části zahrají další přesilovku. Podruhé v utkání usedá na trestnou lavici Radek Šír (PCE), tentokrát na dvě minuty za podražení.
     
    21:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci využívají přesilovku poměrně rychle a uskakují Pardubicím o další gól, když se ke slovu znovu dostala aktivní dvojice Pěcha – MATĚJ KOŘENEK. Olomoucká sedmnáctka si tak připsala už druhý gól a třetí bod v utkání. Asistence: Martin Pěcha.
     
    21:30
    A další faul ze strany Pardubic. Na trestnou lavici musí za podražení na dvě minuty Dennís Hrdlička (PCE).
     
    22:10
    Kohouti se drží v útočném pásmu a kombinují, pardubický brankář tak má plné ruce práce.
     
    22:38
    Dynamu se povedlo na chvíli dostat puk z vlastního pásma, k brance Hasaly se ale ve vlastním oslabení hosté neodvážili.
     
    23:30
    Tomajko prosprintoval přes půl hřiště a v útočném pásmu hledal ještě najíždějícího Benku-Rybára, tomu ale přihrávka na krátkou vzdálenost úplně nesedla.
     
    24:20
    Divíšek se nacpal až do těsné blízkosti Hasaly a zkoušel to několikrát. Přes pozorného olomouckého brankáře se mu ale puk mezi tři tyče procpat nepovedlo.
     
    24:35
    Tentokrát se v útočném pásmu usadili Pardubičtí, ke střele na branku se ale zatím nedostali.
     
    25:00
    Hanáci stěhují hru pryč ze svého pásma a hledají cestu před Dosoudila.
     
    25:18
    Dynamo trápí nedisciplinovanost a tak na trestnou lavici míří Vojtěch Kučera (PCE) za podražení.
     
    26:10
    Dynamu se daří držet hru dál od své branky, z vlastní třetiny se však dostávají jen stěží.
     
    26:46
    Pěcha to zkoušel z těsné blízkosti z pravé strany, mezi několika hráči ale puk až za hostujícího gólmana nedostal. Ten raději přikryl puk a přerušil hru.
     
    27:26
    Sotva se Kučera z trestné lavice vrátil, míří na ni Ondřej Rohlík (PCE), který si stejně jako jeho spoluhráč odpyká menší trest za podražení.
     
    28:16
    Kořenek se protáhl až před hostujícího brankáře, z mezikruží ale mířil jen do chráničů připraveného Dosoudila.
     
    28:48
    Klesla dostal na modré čáře dobrou přihrávku na levou stranu, stáhl si puk níž a střílel. Přes skrumáž hráčů před hostujícím brankářem ale trefil jen betony Dosoudila. Ten s trochou štěstí vyrazil kotouč mimo.
     
    29:38
    Štědrý to zkusil tvrdou střelou z pravého kruhu, Dosoudil ale jeho střelu schoval do lapačky a přerušil hru.
     
    30:40
    Divíšek se hnal za vyhozeným kotoučem do útoku, těsně před pardubickým útočníkem však Hasala odehrál puk pryč.
     
    31:12
    Další přesilovka, tentokrát ale pro Dynamo! Daniel Ministr (OLO) si pomohl nedovoleně, a tak si odsedí menší trest za podražení.
     
    31:41
    Počet hráčů na ledě se rychle srovnal. Daniel Blažej (PCE) si odsedí menší trest za sekání.
     
    32:37
    Pardubičtí opakovaně vyhazují puk ze své třetiny. Tentokrát však kotouč skončil až na zakázaném uvolnění, a tak se hra vrací před hostujícího brankáře.
     
    33:03
    Kohouti už jsou kompletní, jen těžko se teď ale dostávají přes dobrou obranu Pardubic.
     
    33:50
    Olomoučtí se snažili dostat puk pod levým betonem pardubického brankáře až za brankovou čáru, Heber však svému spoluhráči pomohl a puk dostal pryč.
     
    35:10
    Kalač vyvezl puk po levé straně až do útočného pásma, kde z kruhu poslal kotouč najíždějícímu Máchovi. Olomoucký útočník ale neměl dost času na zpracování puku.
     
    35:29
    Další přesilovka pro Dynamo. Za nebezpečnou výstroj si dvě minuty odsedí Jakub Horký (OLO).
     
    36:26
    Pardubičtí se nastěhovali před Hasalovu svatyni, Olomouc se tak teď soustředí především na dobrou obranu.
     
    37:00
    Lichtag dostal kousek za modrou čárou hodně prostoru a hned střílel. Trefil ale jen výstroj Hasaly.
     
    37:48
    Pardubičtí to zkouší ze všech stran, Olomouc však dobře brání, a tak pardubické střely míří mimo.
     
    38:06
    O přesilové hry teď není nouze. Další má k dispozici Olomouc, Tomáš Divíšek (PCE) si totiž odsedí dvě minuty za napadení.
     
    39:04
    Olomoučtí se znovu nastěhovali do útočného pásma a kombinují, i Pardubice ale velmi dobře brání.
     
    39:27
    Druhá třetina se dohrává v útočném pásmu Dynama.
     
    39:47
    Harabiš ještě střelou od modré hledal volného Pěchu, tomu ale puk přeskočil hokejku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé třetině byli o něco šťastnější Kohouti, kterým se povedlo potřetí překonat hostujícího brankáře po druhém zásahu Matěje Kořenka. Do kabin tak odchází s tříbrankovým náskokem..
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 14:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    I Pardubice už jsou kompletní a mohou vyrazit do útoku.
     
    40:30
    Před brankou se ale nakonec drží Olomoučtí. Ke střele na Krause se ale nemají.
     
    41:00
    Na střelu z mezikruží Kraus dobře viděl a kotouč schoval pod lapačku.
     
    41:32
    Plhal dostal dobrou přihrávku k vrcholu pravého kruhu a střílel. Mířil ale těsně nad pardubickou branku.
     
    42:06
    Olomoučtí se dál drží v útočném pásmu, Pardubice se ale soustředí na kvalitní obranu, a tak Kraus teď chvíli nemusel zasahovat.
     
    43:03
    Bahounek v útočném pásmu dobruslil puk a poslal jej z levého kruhu na Krause, ten ale kotouč dobře viděl a vyrazil jej mimo tři tyče.
     
    43:32
    Pardubičtí se snaží dostat až před Hasalu a snížit náskok domácích, ti je ale do těsné blízkosti své branky nepouští.
     
    44:10
    Divíšek se znovu protáhl po levé straně až do útoku, ve střele na branku mu ale u levého kruhu zabránili dva bránící hráči.
     
    44:48
    Po kotouči se ve středním pásmu natahoval aktivní Prýl, Kohouti se ale o puk obrat nenechali.
     
    45:47
    Kalač se ve středním pásmu dostal k puku, nahodil jej do útočného pásma a spěchal střídat.
     
    46:01
    Pardubičtí už se radovali z první branky a snížení náskoku Hanáků. Gól hostujícího týmu však nakonec nebyl uznán. Zřejmě ho bylo dosaženo vysokou holí.
     
    47:16
    Kohouti se znovu hnali do útoku, jejich cestu však zastavil hvizd rozhodčího signalizující ofsajd.
     
    47:50
    Tichý se protáhl rychle až před pardubickou branku, z těsné blízkosti zprava však nenašel dostatek prostoru ve výstroji pardubického brankáře.
     
    47:55
    Pardubičtí špatně střídali a tak je jejich střídačka potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Vojtěch Kučera (PCE).
     
    47:55
    A protože se pak před pardubickou střídačkou strhla bitka, do které se zapojili i hráči ze střídačky, rozdělují se tresty. Olomoučtí Matěj Tomajko, Jakub Horký a Pardubičtí Matěj Hybeš a Filip Odehnal si odpykají shodně dvě minuty za hrubost.
     
    50:45
    Pardubičtí se znovu snaží najít cestu do útočného pásma, Olomouc je ale před svého brankáře nepouští.
     
    51:37
    Víc ze hry teď mají Pardubičtí, kteří se dlouho drží před olomouckou brankou. Ke střele se ale dostávají jen stěží.
     
    52:10
    Rosecký vyvezl puk do útočného pásma a ušetřil tak svým spoluhráčům drahocenný čas. Ohrozit pardubického brankáře se mu však nepovedlo.
     
    53:27
    Pardubičtí jsou o něco aktivnějším týmem a drží se v útočném pásmu. Hasala tak musí být ve střehu.
     
    54:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A aktivita se Pardubicím vyplatila. Hosté chvíli kombinovali v útočném pásmu a ZDENĚK PAVLÍK pak dokázal najít skulinku v Hasalově výstroji střelou z levé strany. Asistence: Radek Šír.
     
    55:05
    Další přesilovka pro Olomouc. Pardubický kapitán Filip Hybeš si odsedí dvě minuty za zdržování hry.
     
    56:24
    Pardubičtí se i ve vlastním oslabení drží v útočném pásmu, puk však kontrolují převážně domácí.
     
    57:10
    Z pravé strany se snažili procpat puk za Krause Harabiš s Kalačem, pardubický brankář ale dokázal kotouč vyrazit.
     
    57:36
    Teď měli Olomoučtí velké štěstí. Po pár odrazech poskakoval kotouč těsně před Hasalou, a to hodně vysoko.
     
    58:16
    Pardubičtí neustávají ve své aktivitě a snaží se najít cestu do útoku. Olomoučtí tak mají plné ruce práce s obranou.
     
    59:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ještě chvíli před koncem si berou domácí svůj tříbrankový náskok zpět, když se do útoku protáhl JOSHUA JAMES MÁCHA a přesnou střelou k pravé tyči překonal Krause. Bez asistence.
     
    59:49
    Kořenek to zkusil ještě z mezikruží, jeho střelu ale Kraus vyrazil.
     
    Konec zápasu.
     
    I ve třetí třetině se pokračovalo ve vyrovnané a rychlé hře. Místy navíc měli převahu hosté, kteří ze své aktivity také vytěžili branku, když se v 55. minutě trefil Zdeněk Pavlík. Hanákům ale vrátil tříbrankový náskok jen půl minuty před koncem Joshua James Mácha a připsal si tak druhý gól v utkání. (15:27:23)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 8. Kořenek (Mácha), 15. Mácha (Kořenek, Pěcha), 22. Kořenek (Pěcha), 60. Mácha – 55. Pavlík (Šír)


    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Vosátko, Bahounek, Klesla, Plhal, Vinter, Harabiš – Kořenek, Pěcha, Mácha, Kalač, Štědrý, Benka – Rybák, Kaplan, Ministr, Horký, Tomajko, Dvořák, Tichý, Rosecký.
    HC Dynamo Pardubice: Dosoudil (Kraus) – Dubovčí, Blažej, Hybeš, Odehnal, Kučera, Školoudík, Secký – Šír, Rohlík, Lichtag, Hebek, Pavlík, Divíšek, Prýl, Šťastný, Hrdlička.
    bahis siteleri