Leganés – Real Sociedad 2:2 (kon.) | Alavés – Real Betis 0:0 (kon.) | Atlético – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Real Betis
Sobota 25.08.2018, 18:15 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Hezký večer! Vítejte u textové reportáže, ve které se od 18:15 zaměříme na utkání druhého kola španělské fotbalové ligy mezi Deportivem Alavés a Betis Sevilla.
     
    Vzájemné zápasy
    ALA – BET 1:3
    BET - ALA 2:0
    BET – ALA 1:4
    ALA - BET 1:0
    ALA – BET 1:2
    Nominace hostů na zápas. Zdroj: Twitter Realu Betis

     
    Hosté se budou snažit napravit propadák s Levante z prvního kola Primera Division. Nesplnili totiž pozici favorita a prohráli 0:3. Betis to pořádně schytal od svých fanoušků a utkání doprovázel místy velký pískot z tribun. A to i přes fakt, že byl výrazně střelecky aktivnější. Jenže svému soupeři podlehl a přišpendlil se až na poslední místo tabulky španělské ligy. "Strašný pocit, když člověk ví, že hraje dobře, ale nic mu tam nespadne," prohlásil po zápase Sergio Canales.
     
    Deportivo naopak plnilo roli jasného outsidera v prvním kole. Los se totiž s Alavésem vůbec nemazlil a přisoudil mu pro první kolo Barcelonu. Hosté nejprve i díky břevnu Messiho udrželi poločasovou remízu, jenže následně se Argentinec a kapitán soupeře v jedné osobně dvakrát prosadil a víceméně rozhodl o osudu zápasu. Bek Deportiva Maripán přiznal, že se jednalo o nesmírně fyzicky i psychický náročné střetnutí. A fakt, že hosté na Camp Nou ani jednou nevystřelili na branku, mu dává jasně za pravdu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám začalo. Jako první jsou na balonu hráči domácího týmu, kteří mezi sebou kombinují, ovšem po půl minutě hry balon ztratili a musí naopak bránit soupeřovo rozehrávku.
     
    2
    Tentokrát velice rychle kombinuje hostující celek, který se již dostal na polovinu domácího Alavése, ale následně se vrátil zpět na vlastní polovinu.
     
    3
    A hned z úvodu tady máme dobrou šanci hostujícího celku! Japonský šikula Takaši Inuj vybídl svoji přihrávkou na pravé straně šestnáctky svého spoluhráče Francise Guerrera, který trestuhodně trefil pouze domácího brankáře Fernanda Pacheca.
     
    4
    A další šance hostujícího týmu! Tentokrát to byl Andrés Guardado, který obdržel balon před vápnem domácího celku, ale střelou z první tlačil balon k levé tyči brankáře Pacheca, který střelu vyrazil mimo nebezpečí.
     
    7
    Hned v úvodu utkání ukázal hostující tým, že má svoji kvalitu a je pro dnešní utkání mírným favoritem. Uvidíme, jestli dokáže na úvodní hostující tlak domácí celek nějakým způsobem zareagovat.
     
    8
    Do další dobré příležitosti se řítil hostující útočník Lorenzo Morón, ale balon byl na španělského útočníka příliš rychlý. Míč si vzal do své moci brankář Pacheco, který ho následně rozehrál svým spoluhráčům.
     
    10
    Tentokrát si nerozuměli Rubén Sobrino s Ibaiem Gómezem. První zmiňovaný přihrával na Gómeze, který ovšem o přihrávce vůbec nevěděl, a tak se balonu zmocnili hosté.
     
    11
    První rohový kop zápasu budou mít na svědomí hosté.
     
    11
    Balon odvrátil na další rohový kop hostujícího týmu jeden z domácích hráčů.
     
    12
    Nakonec ještě hlavní sudí komunikoval s lidmi, kteří mají na starosti video, zdali byl předcházející souboj v pokutovém území Alavésu v pořádku. Řešilo se zahrání rukou jednoho z domácích, ovšem to se nepotvrdilo, a tak hosté zahrávali rohový kop, který ani tentokrát nebyl úspěšný.
     
    14
    Po levé straně se dostával do dobré příležitosti jeden z domácích, ale nacentrovat do šestnáctky Betisu se mu nepovedlo, a tak ve hře může pokračovat hostující celek.
     
    16
    Domácí se usadili na polovině Betisu a snaží se vytvořit si nějakou akci. Zatím pouze kombinují před šestnáctkou.
     
    17
    Na zemi zůstává ležet po souboji Rubén Duarte, který se drží za koleno. Po několika sekundách se však hráč zvedá a vypadá to, že by měl být v naprostém pořádku.
     
    19
    Domácí Guillermo Maripán zkazil rozehrávku a do situace tři na dva se řítili hosté. Na balonu byl Sergio Canales, který zřejmě škobrtl na hranici šestnáctky a následně spadl. Rozhodčí zapískal zřejmě simulování hostujícího hráče a na balonu jsou domácí.
     
    20
    Na hostující polovině fauloval zbytečně Manuel García. K balonu se dostanou znovu hosté, kteří budou mít příležitost opět kombinovat.
     
    21
    Zouhair Feddal si na vlastní polovině dovolil jakožto stoper dvě riskantní kličky, které mu naštěstí pro hostující tým vyšly. Marocký obránce následně rozehrál balon svému spoluhráči.
     
    22
    Sergio Canales velice rychle dribloval na pravé straně s balonem a dostával jsem směrem do středu. Posléze rychlou přihrávkou nacházel na druhé straně hřiště Júniora Firpa, ovšem na něho byla přihrávka příliš rychlá, a tak hosté o balon přišli.
     
    23
    Hosté se teď budou muset bránit domácí standardní situaci z celkem nebezpečné pozice. Uvidíme, co domácí hráči vymyslí.
     
    23
    Marc Bartra fauloval před svoji šestnáctkou, a tak si od hlavního sudího vysloužil žlutý kartonek. Nepříjemné pro stopera hostujícího týmu, který má před sebou ještě necelých sedmdesát minut utkání.
     
    24
    K balonu se nakonec postavil útočník Rubén Sobrino, ovšem ten technickou střelou pouze přestřelil branku Lópeze asi o dva metry. Žádná hrozba tedy pro hostujícího brankáře nepřišla.
     
    26
    Manuel García nepřesně rozehrál na svého spoluhráče u postranní čáry, když balon poslal skoro až na tribunu. Po nějaké chvilce však domácí hráči znovu balon získali.
     
    26
    Z levé strany přilétl centr do pokutového území Betisu, ale brankář López si pro balon v poklidu došel a zachytil ho do svých rukavic.
     
    28
    Hosté znovu mířili do rychlé akce, na jejímž konci byl znovu Sergio Canales, který přihrával pouze na paty svému spoluhráči na levé straně.
     
    30
    Hosté zamkli Alavés v pokutovém území, ale zakončit se jim nepodařilo. Do zakončení se cpal Sergio Canales, ale trefil pouze stojícího obránce.
     
    30
    Ovšem další veliká příležitost ke skórování hostujícího týmu! Sergio Canales našel na levé straně nabíhajícího si japonského záložníka Takašiho Inuje, který chtěl obstřelit brankáře Pacheca, ale jen těsně minul levou tyč domácí branky.
     
    31
    Z dálky to za domácí zkusil Rubén Sobrino, ale branku se mu trefit nepodařilo.
     
    32
    Na hřišti se momentálně pohádala dvojice Manuel García a Sergio Canales. Po několikasekundovém dohadování se nakonec hráči objali a usmířili se. Takhle to má na hřišti vypadat.
     
    34
    Po levé straně se hnal sám na brankáře hostující Lorenzo Morón, ovšem zastavil ho zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Následující opakovaný záběr nám potvrdil, že stál španělský útočník v době přihrávky v metrovém ofsajdu.
     
    35
    Sympatické od hostujícího týmu je, že se opravdu snaží hrát líbivý fotbal. Tentokrát se k balonu na levé straně dostal po rychlé kombinaci Júnior Firpo, ale nacentrovat se mu balon do pokutového území nepodařilo. Následný rohový kop hostujícího mužstva taktéž nebyl nijak úspěšný.
     
    37
    Tentokrát z pravé strany přihrával do domácího pokutového území útočník Lorenzo Morón, ale jeho pas nebyl nijak přesný, a tak si pro míč v poklidu došel brankáře Fernando Pacheco.
     
    40
    Mubarak Wakaso fauloval hostujícího Júniora Firpa, který zůstal ležet na trávníku. Ghanský domácí záložník obdržel žlutou kartu.
     
    43
    Na druhé straně si budou moci vyzkoušet rohový kop taktéž domácí hráči. Uvidíme, jak oni budou úspěšní.
     
    43
    Balon letící na přední tyč odvrátil jeden z hostujících hráčů.
     
    44
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi v šestnáctce ležet útočník Borja Bastón. Rozhodčí faul neodpískal, ale hru nakonec přerušil. Na hřiště míří domácí lékaři, kteří jdou ošetřit domácího útočníka. Doktoři jsou taktéž u hostujícího Feddala, který krvácí po hlavičkovém souboji.
     
    45+1
    Oba fotbalisté jsou již ošetřováni za postranní čarou a hra nám pokračuje. Hlavní sudí nastaví tři minuty.
     
    45+2
    Vypadá to, že se nám první poločas dohraje bez vstřelené branky. Balon momentálně koluje ve středu hřiště.
     
    45+3
    Ještě v závěru prvního poločasu se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní sudí dal jasným gestem najevo, že se o faul nejednalo.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas utkání je za námi. Nutno podotknout, že vedení by si zřejmě hostující tým zasloužil, jelikož si vytvořil nejméně tři dobré gólové příležitosti, ale ani jednu neproměnili ve vstřelenou branku. Domácí tým zatím pozorně brání a do žádné větší šance se prozatím dostat nedokázal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas nám začal bez jediné změny v sestavách obou týmů.
     
    47
    Za nedovolený zákrok ve středu hřiště si vysloužil domácí Manuel García žlutou kartu.
     
    48
    Hosté se tlačili do pokutového území domácího celku, ale po levé straně jim to napoprvé nevyšlo. Napodruhé byli úspěšnější, když se jim dokonce povedlo přízemní přihrávkou nacentrovat do pokutového území, kde si balon jeden z hostujících zpracoval, ale následně slabou střelou ani netrefil branku.
     
    50
    Momentálně měli hosté veliké štěstí! Nejdříve se v pokutovém území dostal k nebezpečné střele Jony a povedenou střelou vystrašil brankáře Lópeze, který míč zachytil do svých rukavic. Španělský brankář chtěl balon rychle vyhodit, ale balon hodil pouze na kopačky domácího hráče, který chtěl rychlou střelou přehodit španělského brankáře, ale López se rychle vrátil do branky a míč vyrazil.
     
    51
    A domácí jsou i nadále při chuti. Z levé strany nacentroval balon do malého vápna jeden z domácích, ale ani jeden z jeho spoluhráčů na přihrávku nezareagoval.
     
    53
    Hosté se zmocnili balonu a přihrávají si na polovině domácích. Finální přihrávka na Takašiho Inuje byla špatně načasovaná, jelikož japonský záložník byl v době přihrávky v ofsajdovém postavení. Nutno podotknout, že postranní rozhodčí v dnešním utkání opravdu mockrát nechybují.
     
    54
    Výhodu standardní situace tentokrát měli domácí. Balon dokázal odhlavičkovat pouze na rohový kop hostující Zouhair Feddal.
     
    55
    Víctor Laguardia hledal patičkou na kraji hřiště svého spoluhráče, ale jeho manévr mu bohužel pro domácí nevyšel, jelikož trefil pouze hostujícího Zouhaira Feddala, který následně rozehrál balon svým spoluhráčům.
     
    58
    Domácí zahrávali dlouhý aut z levé strany, ale bohužel pro domácí se balon nedostal v pokutovém území k nikomu z nich.
     
    60
    Je za námi hodina hry a diváci se stále nedočkali vstřelené branky.
     
    60
    Hřiště opouští dnes velice aktivní japonský záložník Takaši Inuj, který je nahrazen Antoniem Sanabriou.
     
    61
    Antonio Sanabria mohl být hrdinou hostujícího týmu! Po několika sekundách na hřišti se dostal do velice dobré příležitosti, když z pravé strany dokázal obejít i samotného brankáře Fernanda Pacheca a z velkého úhlu zakončoval do odkryté branky, ovšem tam stihl na poslední chvíli doběhnout domácí obránce, který balon odvrátil mimo nebezpečí.
     
    64
    Střídání tentokrát na domácí straně. Hřiště opouští útočník Borja Bastón, nahrazen je Johnem Guidettim ze Švédska.
     
    65
    Júnior Firpo se z levé strany dostal do zakončení, ovšem trefil pouze hlavičku jednoho z bránících domácích hráčů. Následuje rohový kop Betisu.
     
    66
    Až u středového kruhu byl brankář Betisu Pau López, který vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    66
    A další veliká šance domácího týmu! Mubarak Wakaso se do balonu opřel z nějakých pětadvaceti metrů a jeho tvrdá střela jen o metr minula pravou tyč hostující branky! Brankář Pau López by se natahoval marně, kdyby balon zapadl k tyči.
     
    69
    V posledních minutách se nám to střídá šance za šancí! Po rohovém kopu hostujícího mužstva se v pokutovém území dostal k balonu marocký stoper Zouhair Feddal, ale ten z první minul branku Pacheca.
     
    70
    Domácí Martin Aguirregabiria dopřál hostujícímu Lorenzu Morónovi nepříjemný bodyček, za který byl oceněn žlutou kartou.
     
    71
    Jony vyslal z levé strany dlouhý centr do pokutového území Betisu, kam si nabíhal Mubarak Wakaso, ale brankář Pau López byl u balonu dříve a zachytil ho do svých rukavic.
     
    73
    A další střídání na domácí straně. Hřiště opouští Rubén Sobrino, kterého nahradil Burgui.
     
    74
    Hostující brankář Pau López musel být znovu v pozoru! Zpoza šestnáctky se do balonu opřel jeden z domácích, ale střela nebyla natolik přesná, aby s ní měl španělský brankář větší problémy.
     
    76
    Do konce utkání nám zbývá něco kolem patnácti minut i s nastavením a diváci na stadionu stále neviděli branku. V posledních minutách měli pár příležitostí domácí, ale brankář Pau López byl proti.
     
    76
    Střídání na hostující straně. Odchází Francis Guerrero, který je nahrazen rychlíkem Cristianem Tellem.
     
    77
    V obklíčení byli momentálně domácí hráči, kteří byli zalezlí ve vlastním pokutovém území a pozorně bránili svoji branku. Balon se dostal na levou stranu k Júnioru Firpovi, který však nenacentroval přesně.
     
    78
    Hosté mohli vstřelit vedoucí branku! Dnes mnohokrát zmiňovaný Sergio Canales se dostal za domácího obránce a přízemní střelou zkusil překvapit brankáře Pacheca, který však na poslední chvíli zasáhl nohou a míč vyrazil. K dorážce již běžel útočník Antonio Sanabria, ale na poslední chvilku brankář Pacheco míč ukryl do svých rukavic.
     
    79
    Statistika držení míče: 32% – 68%
     
    82
    A poslední střídání na hostující straně. Hřiště opouští dnes nepříliš viditelný William Carvalho, kterého nahradil Ryad Boudebouz.
     
    82
    Balon drží na svých kopačkách hosté, kteří se pomalu dostávají směrem k domácí brance.
     
    83
    Střídající Cristian Tello se dostal do velice dobré příležitosti! Nejdříve obdržel balon na rohu pokutového území, rychlou kličkou vyškolil domácího obránce a levačkou vyslal nepříjemnou střelu přes dva obránce na domácího brankáře, který balon vyrazil mimo nebezpečí!
     
    86
    Tentokrát španělští rozhodčí zachybovali. Víctor Laguardia zcela jasně poslal balon hlavičkou za brankovou čáru a hosté měli zahrávat rohový kop, ale domácí hráč se nepřiznal a domácí brankář Fernando Pacheco bude odkopávat od vlastní branky.
     
    87
    I domácí naposledy v dnešním utkání střídají. Hrací plochu opouští záložník Jony, který je nahrazen Patrickem Twumasim.
     
    89
    Utkání se nám schyluje ke konci. Na balonu jsou v samém závěru hostující hráči, kterým se však do nějaké stoprocentní šance dostat nedaří.
     
    90
    Střídající Patrick Twumasi se dostal do úniku z pravé strany a jeho tvrdou střelou hostující brankář vyrazil na rohový kop!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí dnešního duelu nastaví celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Tentokrát se Patrick Twumasi dopustil útočného faulu na polovině Betisu. Hrát tedy může znovu hostující tým.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkáni je za námi. V prvním poločase byl jednoznačně lepším celkem Real Betis, který mohl vést minimálně o dvě branky, ovšem své šance nevyužil. Ve druhém dějství se nám hra vyrovnala a vstřelit branky mohly oba týmy, ale ani jednomu se to nepovedlo.
     
    Já se s vámi pro dnešní večer loučím a budu se těšit příště. Na shledanou! (20:12:08)

    Petr Peleška

    Branky:

    Karty:   40. Wakaso (DAL), 47. García (DAL), 70. Aguirregabiria (DAL) – 23. Bartra (RBE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:5.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Maripán, R. Duarte – I. Gómez, Wakaso, García (C), Jony (87. Twumasi) – Sobrino (73. Burgui), Bastón (64. Guidetti).
    Náhradníci: Sivera – Navarro, Guidetti, Twumasi, Burgui, D. Torres, Marín.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Guerrero (76. Tello), W. Carvalho (82. Boudebouz), Guardado (C), Firpo – Canales, Inuj (60. A. Sanabria) – Morón.
    Náhradníci: Robles – Barragán, Sidnei, Brašanac, Boudebouz, Tello, A. Sanabria.

    Rozhodčí: González – García, Rodríguez
    bahis siteleri