Tappara – Storhamar 6:1 (kon.) | JYP – Plzeň 2:6 (kon.) | Djurgården – Třinec 3:4 (kon.)
Norimberk – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Zug – Eisbären 6:1 (kon.) | Lugano – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
Rouen – Kärpät 2:4 (kon.)
konec
HC Lugano
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Pátek 07.09.2018, 19:45 • Cornèr Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:11:31)
     
    Střely na branku: 26 – 16
     
    Je dobojováno. Domácí vítězí nakonec 4:1, když se ještě ve třetině jednou prosadili. Hosté dnes nehráli dobře, nabídli domácím spousty přesilovek, a to rozhodlo. Lugano získává zaslouženě tři body do tabulky. Hosté dnes odjedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí mají puk na svých hokejkách a už se nikam neženou. Hosté naopak znovu puk vyhazují až před Merzlikinse, který ho hned poslal zase spoluhráčům.
     
    58:40
    Hosté získali puk hned po vhazování ve vlastním obranném pásmu a hned ho vyhodili až před branku Lugana.
     
    58:06
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Martin Belluš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:56
    Obrana Lugana opět nepustila hosty do útočného pásma a lehce tak zase míří na druhou stranu.
     
    56:07
    Brenden Miller podržel u levého mantinelu puk, z otočky ho chtěl poslat spoluhráči, ale ten na něho nedosáhl. Akce hostů je tak u konce.
     
    55:18
    Zápas se už jen dohrává. Hosté už vědí, že tříbrankovou ztrátu jen těžko doženou, naproti tomu domácí se už příliš nikam neženou a jen hru kontrolují.
     
    54:44
    Lugano je v plném počtu.
     
    54:09
    Branden Miller dostal nabito na levý kruh a poté střílel na branku Lugana. Obrana ale dokázala jeho střelu vytěsnit a domácí se znovu osvobozují.
     
    53:40
    Domácí si v pohodě převzali puk znovu a opět se osvobozují. Kotouč letí znovu až před Baroše.
     
    52:59
    Hosté se v přesilové hře přemístili do útočného pásma, kde je ale o puk připravil Linus Klasen a poslal ho až před Samuela Baroše.
     
    52:44
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Jani Lajunen – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    52:44
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Andrej Šťastný – 2 min., hrubost).
    50:52 Jani LAJUNEN - 4:1
     
    50:52
    Lugano vstřelilo branku!
    Nyní se to povedlo a domácí hráči využívají další početní výhodu. JANI LAJUNEN si našel odražený kotouč těsně před Barošem a poté ho uklidil za jeho záda – 4:1. Asistence: Maxim Lapierre a Linus Klasen.
     
    50:05
    Linus Klasen střílel z pravého kruhu, jeho střela prosvištěla až před hostující klec, kde byl ale připravený Baroš. Ten sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Guillaume Asselin – 2 min., hrubost).
     
    49:50
    Následuje další komerční přestávka.
     
    49:20
    Domácí kontrolují hru, znovu se déle drželi před brankou Banské Bystrice, ale ke střele se nedostali. Zatím je to však mrzet nemusí, neboť mají pořád dvoubrankový náskok.
     
    48:39
    Utkání sleduje 3 876 diváků.
     
    46:49
    Herní pasáž, kdy se ani jednomu celku nedařilo dostat se do blízkosti brankáře soupeře. Nyní už mají kotouč na svých holích hosté a ještě se pokusí dostat se na dostřel Luganu.
     
    45:44
    Další pokus Maxima Lapierreho skončil jen na boční konstrukci branky Banské Bystrice. Hosté pak po zisku kotouče uhánějí do útočné třetiny.
     
    45:07
    Luganští pronikali do útočného pásma, zastavil je ale ofsajd a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    44:03
    Až nyní si sjel až k brankáři domácích Benjamin Marshall, Merzlikins proti němu vytasil připravenou lapačku. Poté nechal hru plynout a poslal puk spoluhráčům.
     
    42:39
    Ne, hostům se nedaří vůbec nic. Delší dobu se drželi v pásmu Lugana, jenže na Merzlikinse opět neposlali žádnou střelu, která by ho ohrozila.
     
    41:46
    Róbert Varga dostal od spoluhráče žabkou přihrávku před modrou čáru a poté se dostal do útočného pásma. Ovšem tam o kotouč okamžitě přišel.
     
    40:58
    Éric Faille sebral v rohu kluziště puk a zamířil s ním před branku Merzlikinse. Jenže jeho přízemní projektil byl pouze z kategorie těch propagačních.
     
    40:16
    Když už se hráči Banské Bystrice dostali do pásma domácího celku, zastavilo je postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do střední třetiny.
     
    40:03
    Domácí hokejisté se po vhazování ve středovém kruh okamžitě dostali do útočného pásma, kde však na hostující branku nevyslali žádnou střelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 19 – 10
     
    Také druhá třetina je minulostí. Hned v první minutě této části hry využil přesilovou hru Linus Klasen a dal tak domácímu celku náskok o dvě branky. Hosté nedokázali zareagovat a na kontaktní gól se tak nedostali. Čeká nás ještě zajímavá třetí perioda, která začne přibližně ve 21:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Hráči Banské Bystrice jsou už v plném počtu.
     
    39:22
    Puk mají na svých holích hosté a ve vlastním oslabení vyslal zblízka střelu Brenden Miller, po níž zaduněly betony Merzlikinse. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Příliš dlouho se tam ale domácí hráči neohřáli, hosté se osvobodili a poslali puk až před branku Elvise Merzlikinse. Ten ho hned posílá zase zpátky.
     
    38:16
    Hráči Banské Bystrice znovu nabídli domácím přesilovou hru a Lugano už se usadilo v útočné třetině.
     
    37:53
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Vladimír Mihálik – 2 min., nesportovní chování).
     
    37:39
    Do zakončení se dral Róbert Varga, ale obrana Lugana mu nedovolila skórovat. Poté se hostům nepodařilo udržet puk a ten získávají na svou stranu opět hráči Lugana.
     
    36:46
    Další snaha Banské Bystrice byla marná, puk se dostal do obranného pásma hostů a ti tak musejí zakládat další akci znovu.
     
    36:38
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    35:50
    Po další pěkně sehrané kombinaci domácí neskórovali a hned na to pak přišli o puk, který obrana hostů vyhodila až před domácí branku.
     
    35:15
    Linus Klasen střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus však skončil jen těsně vedle Barošovy branky. Poté se hosté dokázali poprvé osvobodit.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Róbert Varga – 2 min., hákování).
     
    34:26
    Domácí tak stále mají pohodlný náskok a zatím to nevypadá, že by o něj v nejbližších momentech přišli. Hosté stále působí spíše zakřiknutým dojmem.
     
    33:46
    Andrej Šťastný nahodil puk z pravého kruhu před branku Lugana, tam se ho snažil tečovat Karol Sloboda, leč neúspěšně.
     
    32:40
    Matej Češík si nabruslil až před Merzlikinse, ten po jeho střele včas sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil. Hned na to pak domácí otáčejí hru na druhou stranu.
     
    32:22
    Alex Tamáši si sjel těsně před branku Lugana, jeho teč však za zády Merzlikinse neskončila. Ten poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To ale až po komerční přestávce, která právě následuje.
     
    31:52
    Hosté se dostali do blízkosti domácí branky, kde střílel Brenden Miller, ale jeho pokus zamířil jen do lapačky Merzlikinse.
     
    31:28
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Taylor Chorney – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Sýkora – 2 min., nesportovní chování).
     
    30:05
    Další přesilovka pro domácí celek. Ten se už snaží o její využití, ale hosté se dokázali včas osvobodit a kotouč letí až před Merzlikinse.
     
    29:28
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Éric Faille – 2 min., hákování).
     
    29:28
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:42
    Nicméně více ze hry mají stále domácí hráči, kteří i nyní zahrozili před Barošem. Ten po nenápadné střele z pravé strany zakročil svým levým betonem.
     
    27:45
    Po nepřesné rozehrávce domácích Lugano ztratilo kotouč, jenže hosté ho na hokejkách následně neudrželi a Luganští tak operují před Barošem dále.
     
    27:43
    Belluš je na hrací ploše a hosté jsou tedy v plném počtu.
     
    27:22
    Samuel Baroš vytasil dobrý zákrok proti Hofmannovi, který na něho střílel z těsné blízkosti. Poté raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    26:51
    Ovšem hosté se dokázali osvobodit a poslali puk až před branku Merzlikinse, jenž pomohl potáhnout puk a poslal ho vlastní obraně, která zakládá další akci.
     
    26:19
    Hosté se nechali znovu zbytečně vyloučit a nabídli tak přesilovku domácímu celku, který je už uhnízděn v pásmu Banské Bystrice.
     
    25:43
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Martin Belluš – 2 min., držení).
     
    25:08
    Pěkně sehraná kombinace na domácí straně, jako poslední se pak dostal ke střele z pravé strany Jörg, bylo to však hodně nepřesné.
     
    24:35
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    24:17
    Z pravého kruhu vyslal nebezpečnou střelu Luca Cunti, Baroš nastavil svůj levý beton a jeho střelu zneškodnil.
     
    23:45
    Další vyhození kotouče hosty až před Merzlikinse a ten tak okamžitě vrací puk spoluhráčům, kteří míří na opačnou stranu.
     
    23:25
    Hosté se dokázali osvobodit a puk míří až před luganskou klec. Domácí začínají svou akci odzadu.
     
    22:55
    Domácí už zamkli hosty v jejich obranné třetině a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Zatím se však před Barošem prosadit nedokázali.
     
    22:35
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Karol Sloboda – 2 min., držení).
     
    22:22
    Další pokus Lugana před brankou Bystrice a poté je hra přerušena. Vhazovat se bude po pravé ruce Samuela Baroše.
     
    21:48
    Luca Cunti si nabruslil z půlky hřiště až před branku hostů, kde z levého kruhu prověřil pozornost brankáře Banské Bystrice.
     
    20:47
    Hosté se hned natlačili před domácí branku, kde se o střelu pokoušel Ján Sýkora, jeho pokus byl ale sražen obranou domácích do bezpečí.
    20:19 Linus KLASEN - 3:1
     
    20:19
    Lugano vstřelilo branku!
    Domácí hned na začátku druhé třetiny využívají svou přesilovou hru, když se v blízkosti hostujícího brankáře dokázal trefit LINUS KLASEN, který se proháčkoval před hostující klec ze středního pásma – 3:1. Asistence: Taylor Chorney.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 8 – 3
     
    První třetina je za námi. Domácí do ní vlétli bravurně a brzy vedli o dva góly. Ovšem hosté poté přidali a dokázali se domácím dostat na dostřel jediné branky a zápas je tak pro oba celky stále otevřený. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 20:40.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    A to i nyní. Puk tak letí až před domácí branku a Lugano zakládá další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    19:30
    Domácí se zatím v početní výhodě nedostali k ohrožení hostující branky. Banská Bystrica se naopak už dvakrát dokázala osvobodit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brock Higgs – 2 min., sekání).
     
    18:45
    Ti se ale do útoku nedostali a domácí otočili hru.
     
    18:05
    Maxim Lapierre střelou z pravého kruhu provětral betony hostujícího brankáře, který poté okamžitě puk rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    17:05
    Alex Tamáši získal odražený kotouč a spěchal s ním do útočného pásma. Byl ale tísněn obranou domácího celku, která hosty do svého teritoria nepustila.
     
    16:42
    Raffaele Sannitz pálil z pravého kruhu, při svém střeleckém pokusu ovšem zlomil svoji hůl a musel opustit ledovou ploch. Další šance Lugana zůstala bez gólového efektu.
     
    15:55
    Nyní se vhazovalo v pásmu Lugana a hosté tak udrželi útočnou třetinu. Poté se ke střele dostal Marek Biro, svůj pokus namířil jen vedle pravé tyče branky Lugana.
     
    15:41
    Julian Walker si drze sjel až před Baroše, sice byl tísněn obranou hostů, ale přesto dokázal vystřelit. Jeho projektil však skončil jen vysoko nad brankou Banské Bystrice.
     
    14:58
    Domácí založili další akci před hostjící brankou, Gregory Hofmann se však těsně před Barošem trefit nedokázal.
     
    14:42
    Na druhé straně se nepřesnou střelou prezentoval Vladimír Mihálik a hráči Lugana míří do rychlé akce.
     
    13:55
    V rohu kluziště v pásmu hostů probíhal souboj o kotouč, který nakonec vyhráli domácí hokejisté a hned stříleli na hostující klec. Bylo to ale mimo tři tyče.
     
    13:48
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    12:23
    Nyní si musela hostující obrana dát pozor na souhru dvou domácích útočníků, ta však střelu nepřinesla. Následuje tak ztráta puku a do akce jde znovu Banská Bystrica.
     
    11:46
    Hosté ožili a už se více tlačí do šancí před domácí brankou. Srovnání to zatím nepřineslo, ale ztrácejí už jenom jednu branku.
     
    11:22
    A celá situace se nyní zopakuje znovu.
     
    10:57
    Zakázané uvolnění hostů a hra se tak stěhuje zpět před Samuela Baroše, kde se bude vhazovat v jeho těsné blízkosti.
     
    10:34
    Domácí opět sevřeli hosty v jejich pásmu a kombinovali před Barošem, ovšem ten sklapl své betony a neinkasoval.
     
    08:54
    Hostující brankář má zřejmě nějaký zdravotní problém a v tunelu před vstupem na ledovou plochu se protahuje. Musel tak vystřídat a uvidíme, zda se bude moci vrátit zpátky.
     
    08:54
    Střídání v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica: ze hřiště odchází Williams, přichází Baroš.
    08:54 Róbert VARGA - 2:1
     
    08:54
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají svému soupeři na dostřel jediné branky. Giľák krásně našel v prostoru mezi kruhy RÓBERTA VARGU, jenž poslal puk za Merzlikinsova záda – 2:1. Asistence: Matej Giľák.
     
    08:44
    Hned na to puk získali domácí hráči a hned ho zavezli před hostující klec, nic tam však nevymysleli. Rodí se tak akce na druhé straně.
     
    08:08
    Tomáš Surový se prodral do útočného pásma, kde se pokusil vyslat střelu na domácí branku, ovšem jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    07:50
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:39
    Naopak domácí jsou při chuti, natlačili se před branku Banské Bystrice a hned ji znovu atakovali. Williams však byl na svém místě.
     
    06:35
    Hosté zatím působí ospalým dojmem a před domácí brankou zatím nic nevymysleli.
    05:00 Raffaele SANNITZ - 2:0
     
    05:00
    Lugano vstřelilo branku!
    No a ti je vyslyšeli. Walker našel z levé strany v prostoru mezi kruhy volného RAFFAELEHO SANNITZE, který poté přízemní střelou překonal hostujícího brankáře – 2:0. Asistence: Julian Walker a Linus Klasen.
     
    04:49
    Domácí fanoušci ženou své hokejisty za dalším gólem svými hlasivkami.
     
    03:40
    Éric Faille se snažil dostat se do útočného pásma, obrana Lugana však vystavila stopku a Faille se tak musel vracet zpátky. Hosté však nakonec do útočné třetiny pronikli, velmi rychle tam ale přišli o kotouč.
     
    03:02
    Hráči Lugana opět operovali před hostující brankou, kterou svou střelou vůbec neohrozili. A nepodařila se ani dorážka Lajunena v blízkosti Williamse.
     
    02:25
    Hosté se snažili o bleskové vyrovnání, ovšem střela Slobody od modré čáry skončila jen vedle domácí branky. Puk si tak berou opět hráči Lugana a míří do útočné akce.
    01:49 Benoit JECKER - 1:0
     
    01:49
    Lugano vstřelilo branku!
    Nyní to už domácím vyšlo a jdou do vedení. BENOIT JECKER z těžkého úhlu na levé straně nakonec našel volnou skulinku, kam poslal kotouč a hostující brankář tak nestačil zareagovat – 1:0. Asistence: Elia Riva a Luca Cunti.
     
    01:39
    Taylor Chorney číhal u pravé tyče hostující branky, poté však její odkrytou část minul!
     
    00:50
    Julian Walker se napřáhl na modré čáře a jeho dělovka zaměstnala Williamse, který svojí holí potáhl puk mimo ohrožení vlastní branky.
     
    00:07
    Hosté se hned po úvodním vhazování dostali do útočné akce, Miller ale branku Merzlikinse neohrozil. Domácí tak otáčejí hru na druhou stranu po zisku kotouče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny obou zemí dozněly a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Matewa – Lapierre (C), Lajunen (TS), Hofmann – Walker, Sannitz (A), Klasen – Bürgler (A), Cunti, Romanenghi – Jörg, Morini, Reuille – Haussener

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Mihálik (A), Marshall, Miller, Kubka, Biro, Sloboda, Košecký – Tamáši, Faille (A) (TS), Asselin – Sýkora, Higgs, Surový (C) – Varga, Šťastný, Giľák – Gabor, Češík, Belluš – Kabáč

    Rozhodčí: Nikolić, Urban – Bürgi, Borga.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Statistiky prvního duelu

    HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Lugano 5:2
    Branky a nahrávky:
    17. Asselin (Faille, Marshall), 25. Zigo (Miller, Higgs), 27. Marshall (Faille), 38. Faille (TS), 49. Zigo (Higgs, Asselin) – 21. Hofmann (TS), 29. Lajunen (Chorney)

    Rozhodčí: Smetana, Baluška – Tvrdoň, Synek
    Diváci: 1 962
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Banská Bystrica nezačala duel s Jyväskylou špatně, v první třetině srovnala krok na 1:1. Z její strany to ale bylo všechno. Finský celek nakonec zvítězil bezpečně 6:1 a připsal si na ledě soupeře tři body. Poté, jak už bylo zmíněno, dokázala doma Banská Bystrica porazit Lugano 5:2 a zapsala první tři body do tabulky H. V tabulce je zatím třetí a pod dnešním duelu by ráda stoupla výše. Uvidíme, co nám zápas nabídne, každopádně nás čeká zajímavá podívaná, tak si ji nenechte ujít.
     
    HC Lugano

    Domácí Lugano je v tabulce ve skupině H zatím na posledním čtvrtém místě a na své konto jeho hokejisté nezapsali ani jeden bod. V úvodním duelu nestačil tento švýcarský celek na Plzeň, se kterou na jejím ledě prohrál těsně 2:3. Poté sehráli první utkání luganští hokejisté s dnešním soupeřem, ale ani na Banskou Bystrici nevyzráli a na jejím ledě padli 2:5. Dnes by poprvé před svými diváky rádi bodovali a také prahnou prohru se slovenským soupeřem odčinit.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Liga mistrů, nebo chcete-li Champions Hockey League je už v plném proudu a ode dneška jsou na programu další zápasy ve skupinách. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Lugano (Švýcarsko) a HC 05 iClinic Banská Bystrica (Slovensko).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Jecker (Riva, Cunti), 5. Sannitz (Walker, Klasen), 21. Klasen (Chorney), 51. Lajunen (Lapierre, Klasen) – 9. Varga (Giľák)


    HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Matewa – Lapierre (C), Lajunen (TS), Hofmann – Walker, Sannitz (A), Klasen – Bürgler (A), Cunti, Romanenghi – Jörg, Morini, Reuille – Haussener
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Mihálik (A), Marshall, Miller, Kubka, Biro, Sloboda, Košecký – Tamáši, Faille (A) (TS), Asselin – Sýkora, Higgs, Surový (C) – Varga, Šťastný, Giľák – Gabor, Češík, Belluš – Kabáč

    Rozhodčí: Nikolić, Urban – Bürgi, Borga

    Diváci: 3 876
    bahis siteleri