Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 1:4 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.)
Viťaz – Spartak Moskva 2:3 (kon.)
konec
Avangard Omsk
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 10.09.2018, 18:05 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:53 Sergej ŠIROKOV - 4:2
     
    51:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Gólové hody v Balašicha Areně směle pokračují. Stačil jeden nahozený puk na branku, jedna dorážka a Avangard dnes poprvé vede rozdílem dvou zásahů. Ten čtvrtý má na svědomí střelec SERGEJ ŠIROKOV. Z první pověsil puk do levého horního rohu, tam Ježov neměl šanci. Teď to bude mít Nižněkamsk s honbou za vyrovnáním hodně těžké. Asistence: Ilja Michejev.
    48:25 Kirill SEMJONOV - 3:2
     
    48:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Předtím to byla tyčka, nyní už regulérní gól. Nižněkamsk opět nezvládl situaci po vhazování. Omsk ji naopak v útočném pásmu sehrál velmi dobře a po zásluze skóroval. Zmateného brankáře Ježova vytáhl jeden z útočníků domácích z brankoviště. KIRILL SEMJONOV pak mohl střílet z mezikruží do prázdné klece. Semjonov dává svůj druhý gól večera a posílá Avangard opět do trháku. Asistence: Alexej Bondarev, Ville Pokka.
     
    48:03
    Tak tohle byla hodně zajímavá situace. Hráči Omsku už se radovali z branky, Medveděv zvedal ruce nad hlavu. Ale video jasně ukázalo, že se jednalo o trefenou tyčku. Avangard byl hodně blízko vedoucí brance.
     
    45:30
    Igor Bobkov musel tasit zákrok levým betonem proti jednomu ze soupeřů. Nečekaně se dostal Neftěchimik ke střele. A málem z toho bylo hostující vedení, dnes poprvé.
     
    40:31
    Teď ale tutovka, kterou měl Kris Versteeg. Zůstal nikým nehlídaný před brankářem Ježovem. Jenže po ledě ho nedokázal překonat, velká možnost.
     
    39:47
    A ještě další trest. Dvě minuty za držení musí jít odsedět hráč Nižněkamsku Kulikov. Omsk si tak nějaký čas zahraje přesilovou hru čtyři na tři.
    39:05 Juuso PUUSTINEN - 2:2
     
    39:05
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hodně laciná branka. JUUSO PUUSTINEN se rozjel po levé straně a zhruba na levém kruhu pro vhazování vypálil zápěstím. Bobkov jeho střelu zcela jistě viděl, přesto nechal volnou mezírku mezi betony, kudy mu propadl puk. A tak je dnes podruhé srovnáno, nejspíš nás čeká hodně zajímavá třetí třetina. Asistence: Mikael Ruohomaa.
     
    38:29
    Ale pozor, vylučuje se i na druhé straně. Ilja Arkalov inkasuje za zbytečné projevy agresivity menší trest za hrubost. Takže se opět bude hrát čtyři na čtyři.
     
    38:29
    Ještě jednou v tomto dějství se bude vylučovat, opět půjde na trestnou lavici hráč Omsku. David Desharnais dle arbitra podrazil gólmana Ježova bruslí, což bylo vidět i ze záznamu. Je z toho nedovolené bránění brankáře.
     
    35:35
    Už to mohlo být o dva góly pro Avangard. Jeden z hráčů v červeném dresu promáchnul před prázdnou klecí. Tohle byla opravdu tutovka.
     
    35:07
    Chystá se další vyloučení ve druhé třetině. Sednout si půjdou hokejisté obou týmů. Hostující Jakimov dostává dvě minuty za hákování, domácí Stas musí pykat stejný čas za filmování.
    30:10 Ville POKKA - 2:1
     
    30:10
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jenže přesilová hra není vždy zárukou vstřelené branky. Místo aby Nižněkamsk otočil skóre na svou stranu, při vlastní početní výhodě inkasuje. Do úniku se dostala od modré čáry dvojice domácích hráčů. VILLE POKKA na nic nečekal, na pravé straně švihl zápěstím a krásně gólmana Ježova prostřelil u pravé tyče. Omsk má tím pádem náskok o jednu branku zpátky. Asistence: David Desharnais, Ilja Michejev.
     
    29:59
    Dvě minuty za vražení na hrazení míří odpykat domácí Čudinov. To už je dnes třetí trest pro Avangard.
    27:28 Pavel PORJADIN - 1:1
     
    27:28
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Znáte to přísloví o blesku z čistého nebe? Tak přesně to se nyní uvedlo v Balašicha Areně v realitu. Přestože Nižněkamsk nesehrál přesilovou hru vůbec dobře, dokázal během ní skórovat. Těsně před návratem Talbota na led vypálil z dálky český obránce Adam Polášek, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Výhledu Bobkova navíc výborně stínili forvardi hostů, jako poslední puk tečoval autor branky PAVEL PORJADIN. Máme tedy srovnáno. Asistence: Adam Polášek, Andrej Sergejev.
     
    25:28
    Hosté si dnes už podruhé zahrají početní výhodu. Menší trest za podrážení vyfasoval Maxime Talbor, jemuž nezbude nic jiného, než odjet za katr.
    21:13 Kirill SEMJONOV - 1:0
     
    21:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle byla jen otázka času. Už poněkolikáté v dnešním utkání se domácí dostali do přečíslení tři na dva. Doposud měli problém dostat kotouč za brankovou čáru, i kvůli velké porci smůly. Teď už se ale prosazují. Bankář Nižněkamsku Ježov už nestihl dát včas levou ruku k tyči ve chvíli, kdy ležel na ledě. Puk za něj uklidil KIRILL SEMJONOV, jenž tak otevírá gólový účet dnešního večera. Bez asistence.
     
    15:57
    První trest dnešního zápasu míří odpykat domácí Fisenko, Nižněkamsk tak může před koncem první části zkusit zužitkovat přesilovou hru.
     
    10:29
    A zase rychlá protiakce Omsku. Jako blesk z čistého nebe před klec Neftěchimiku sjeli tři hráči v červeném a snažili se dotlačit puk do sítě. Opět bez úspěchu.
     
    05:51
    Obrovská příležitost Avangardu! Domácí ujížděli v přečíslení dva na jednoho, ale Čudinov nedokázal u pravé tyče uklidit puk za záda přesunujícího se gólmana Ježova
     
    01:58
    Avangard vyhrál vhazování v útočném pásmu, Semjonov vypálil bez přípravy a jeho zakončení prosvištělo těsně kolem levé tyče.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. K. Semjonov, 31. Pokka (Desharnais, I. Michejev), 49. K. Semjonov (Bondarev, Pokka), 52. Širokov (I. Michejev) – 28. Porjadin (Polášek, An. Sergejev), 40. Puustinen (Ruohomaa)


    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – Pokka, J. Medveděv, Čudinov, Pivcakin, Berezin, Bondarev, Jemelin – Zernov, Širokov, I. Michejev – Manukjan, K. Semjonov, Versteeg – Fisenko, Stas, A. Galimov – Desharnais, Talbot, Jaremčuk.
    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – An. Sergejev, Polášek, Ogurcov, Bryncev, Volgin, Šaripzjanov, Semjonov, Fatkullin – Ruohomaa, Jo. Nättinen, Puustinen – E. Galimov, P. Kulikov, Chajrullin – Zdunov, Porjadin, Jakimov – Michnov, Arkalov, Šafigullin.

    Rozhodčí: Olenin, Naumov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 5 116
    bahis siteleri