Toronto – Montreal 3:2 (po pr.) | Washington – Boston 7:0 (kon.) | Vancouver – Calgary 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Boston Bruins
Čtvrtek 04.10.2018, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:54
    Druhá bitka tohoto zápasu! Brad Marchand si vylil zlost a frustraci na Ellerovi, kterého poslal k zemi jako prvního. Byla to dohra slovní přestřelky, ke které došlo bezprostředně po sedmém gólu Washingtonu. Útočník Bostonu vyfasoval k tradiční pětce desetiminutový osobní trest navrch a dvojku jako přídavek, takže následuje domácí přesilovka.
    50:52 Lars ELLER - 7:0
     
    50:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Sedm! Zdeno Chára se zúčastnil souboje u levého mantinelu, u kterého ale vydolovali puk domácí hokejisté. Stephenson ho u červené čáry posunul do jízdy LARSI ELLEROVI, který se dostal za obranu a forhendovým blafákem nedal Halákovi žádnou šanci. Asistence: Chandler Stephenson, Brooks Orpik.
     
    49:47
    Další velká šance Capitals ve vlastním oslabení! Kuzněcov se zaseknutím u pravého mantinelu zbavil soupeře a přihrál Orpikovi, který z první ještě našel Walkera. Halák se však u levé tyče zaskvěl vynikajícím zákrokem lapačkou, kterým uchránil Boston od další ostudy.
     
    48:25
    Přesilovka pro Boston. Brad Marchand šel na zadek po lehkém přistrčení od Madisona Boweyho, jenž vyfasoval dvě minuty za krosček.
    35:45 John CARLSON - 6:0
     
    35:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Pokračuje naprostá dominance obhájců titulu, kteří počtvrté skórují v početní převaze! Bäckström naservíroval puk před kruhy na Ovečkina. Všichni od něj čekali střelu golfákem, jenže přišla přihrávka do levého kruhu, kde obvykle stojí právě ruský snajpr, ovšem nyní jeho roli převzal JOHN CARLSON a poslal parádní ránu do horního rohu branky. Asistence: Alexandr Ovečkin, Nicklas Bäckström.
     
    35:27
    Ještě před Halákovým zákrokem ale fauloval Backes, který dostává menší trest za sekání a bude sledovat dvojnásobnou přesilovku Capitals.
     
    33:54
    Blíží se další pohroma pro Boston? Miller zezadu krosčekoval Burakovského a poslal ho hlavou proti mantinelu. Jsou z toho zasloužené dvě minuty a čtvrtá přesilovka pro domácí tým, který tři předchozí početní výhodu zužitkoval.
     
    27:28
    A to je konečná pro finského brankáře Raska, který po pátém inkasovaném gólu míří na střídačku. Svého debutu v dresu Bruins se dočkal Jaroslav Halák!
    27:28 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:0
     
    27:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to už je pořádný debakl, Capitals dokázali využít také třetí přesilovou hru! Carlson prokázal dobrý přehled a pečlivě připravenou přihrávkou nastartoval JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který se na levém křídle natlačil před Carla a z těžkého úhlu zakončil. Rask rozhodně nemá čisté svědomí, puk mu prošel mezi pravou tyčkou a bruslí do sítě. Asistence: John Carlson, Braden Holtby.
     
    26:45
    Sean Kuraly podrážděně reagoval na jeden z hitů u mantinelu a pustil se do šarvátky s Madisonem Boweym. Za tu oba dostali pět minut, přičemž hostující útočník ještě vyfasoval menší trest za držení. Washington si tak zahraje další přesilovku.
    26:13 Nic DOWD - 4:0
     
    26:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a Bruins už začínají být zralí na ručník! Djoos nenechal Boston vyhodit z obranného pásma. Puk se poté dostal do mezikruží ke Grzelcykovi, kterého zase odzbrojil Walker a následovala nechytatelná bekhendová střela z otočky od NICA DOWDA. Asistence: Nathan Walker, Devante Smith-Pelly.
    24:17 Alexandr OVEČKIN - 3:0
     
    24:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps využívají také druhou přesilovou hru a vedou už 3:0! Domácí se usadili v útočném pásmu, kde Oshie po zadním mantinelu přihrál Bäckströmovi. Ten měl spoustu času na finální přihrávku k vrcholku levého kruhu, ze kterého se svou tradiční ranou z první prosadil ALEXANDR OVEČKIN. Asistence: Nicklas Bäckström, T.J. Oshie.
     
    23:01
    Zbytečné vyloučení za faul v útočném pásmu. Za podražení Vrány putuje za katr Brad Marchand.
     
    21:03
    Kuzněcov v rychlosti objel branku a zpoza ní našel před brankovištěm Ovečkina, který měl poměrně dost prostoru na zakončení, které mířil do protipohybu Raska, ale ten zasáhl betonem!
     
    19:55
    Ještě jeden nebezpečný výpad Caps! Stephenson přihrával za obranu Burakovskému, který ještě posunul puk více doprava na Ellera a ten střelou z první jen těsně minul naprosto prázdnou horní polovinu branky!
     
    12:56
    Carlovo nahození z červené čáry dojel Holtby. Jeho spoluhráči ale nedokázali rozehrát a málem přišel trest od DeBruska, jenž po Heinenově přihrávce z krátkého mantinelu vypálil do tyče!
     
    08:26
    Jakub Vrána při bekčekingu zezadu sekl do hokejky Ryana Donata a dostává menší trest. Bruins mají ideální šanci, jak se vrátit do zápasu.
    01:47 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:0
     
    01:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Z přesilovky neutekly ani dvě vteřiny a Caps už slaví druhý gól. To je nástup! Z vhazování mezi Oshiem a Bergeronem se puk odrazil směrem k brance. Chára ho nestihl zachytit a svou hokejkou ho nesrazil ani Rask. Toho využil JEVGENIJ KUZNĚCOV a zasunul kotouč do poloprázdné klece. Bez asistence.
     
    01:45
    Další problémy pro Boston, který úvod zápasu trochu prospal. Sean Kuraly v rohu podrazil Ellera a daroval Washingtonu první přesilovou hru.
    00:24 T. J. Oshie - 1:0
     
    00:24
    Washington právě vstřelil branku!
    No tak to je přímo snový úvod pro domácí tým, který jde velmi rychle do vedení! Vránovu střelu Rask maskou vyrazil k dalším hráčům v červeném. Bäckström skvělou křižnou nahrávkou našel na levé straně T.J. OSHIEHO a ten se prosadil střelou golfákem z nelehkého úhlu. Asistence: Nicklas Bäckström, Matt Niskanen.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Oshie (Bäckström, Niskanen), 2. Kuzněcov, 25. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 27. Dowd (Walker, Smith-Pelly), 28. Kuzněcov (Carlson, Holtby), 36. Carlson (Ovečkin, Bäckström), 51. Eller (Stephenson, Orpik)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson, Djoos, Bowey, Orpik (A) – Connolly, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Stephenson, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Dowd, Walker.
    Boston Bruins: T. Rask (28. Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, J. Moore, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Heinen, Krejčí, DeBrusk – Backes (A), Kuraly, Donato – Wagner, Acciari, Nordström.

    Rozhodčí: Hebert, Lambert – Cherrey, Kovachik

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri