Chabarovsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Barys – Viťaz 3:1 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 4:3 (po pr.) | Riga – Petrohrad 1:2 (kon.) | HC Slovan – CSKA Moskva 0:9 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
4:3 (1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 26.10.2018, 17:30 • Tondiraba Ice Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Další utkání odehraje Jokerit opět v Talinu a utká se s trápícím Čerepovcem. Spartak pak čeká výlet do Jekatěrinburgu, kde budou chtít zaskočit favorita! (20:33:38)
     
    Česká stopa
    Robin Hanzl: v utkání nebodoval, ale byl střelecky aktivní a zapsal si čtyři střely na branku, jeden hit a jeho celkový čas na ledě činil 18:02.
     
    Jokerit v Talinnu nakonec slaví své vítězství po prodloužení. Avšak první třetinu zaspal a Spartak v ní vyhrál 3:1! Ve druhé třetině se Jokerit již probudil a svou aktivní hrou dokázal srovnat na 3:3.Třetí třetina byla již o tom, kdo dá branku, ten se bude radovat z vítězství. Nakonec oba celky předvedly zpočátku útočnou hru, následně hru z obrany. Daný zápas muselo rozlousknout až prodloužení, ve kterém se do první šance dostal Spartak, avšak neuspěl a následně se v útoku prosadil Jokerit.
     
    Konec zápasu.
    62:25 Steve MOSES - 4:3
     
    62:25
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A v prodloužení se nakonec raduje Jokerit. O bod navíc se pro svůj celek postaral STEVE MOSES, který si nabruslil z pravé strany na levou a bekhendem překonal Bespalova.
     
    61:40
    Jokerit v pásmu, ale je dobře bráněn a se svou hrou podél mantinelu nakonec neslaví úspěch.
     
    60:37
    Hráč Spartaku se dostal do samostatného úniku, ale neměl příliš mnoho času k zakončení a Zapolski jeho kličku dobře vybruslil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nám přinesla v jejím počátku tlak Jokeritu, který nepřinesl jejich další branku. Následně se postupem času hra vyrovnala a oba celky se více soustředily na svou obrannou hru. Nicméně zejména Zapolski svými dvěma zákroky betonem se zasloužil o to, že Spartak o osudu zápasu nerozhodl ještě v základní hrací době.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:37
    Ryan Zapolski nyní opět vytasil svůj beton, kdy obrana Jokeritu nechala hráče Spartaku objet branku a Zapolski svým zákrokem odmítl ukončení zápasu!
     
    57:22
    Kostrbatě se dostal do zakončení Steve Moses, ale jeho zakončení nebylo přesné.
     
    56:39
    Hra se vyrovnala a Spartak měl nyní puk pod kontrolou a mohl zvrátit své vedení na svou stranu. Zapolski dobře viděl střelu ze střední vzdálenosti. K další střele Jokerit svého soupeře už nepustil a vyhazuje do středního pásma.
     
    56:04
    Do jednoho z nich se dostával Spartak, ale nyní se provinil ofsajdem.
     
    55:37
    Obě mužstva s blížícím se koncem třetí třetiny hodně sází na pevnou obranu s cílem vyrážet na rychlé protiútoky.
     
    54:35
    Velká šance Jaroslava Kosova, který si v rychlosti objel branku a již zakončoval k tyčce, avšak dobrý reflexivní zákrok betonem zmařil tuto šanci a velkou zásluhu měl i obránce, který do dráhy puku dal svou hokejku.
     
    54:00
    Antti Pihlström se snažil vpádu a z otočky zamést puk do branky, ale byl již hodně mimo střeleckou osu a minul branku, respektive se po puku natáhl pozorný Bespalov.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 14. O'Neill (A. Grant), 31. Norman (Jensen Aabo, Joensuu), 32. Joensuu (A. Grant, O'Neill), 63. Moses – 5. Maxwell (Karsums), 9. Kutějkin (Chochlačov), 16. Lisin


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Kalninš) – Stollery, Lepistö (C), Jensen Aabo, A. Grant, O. Lauridsen, Lööv – Joensuu (A), O'Neill (A), Norman – Platt, Jormakka, Nicklas Jensen – Moses, Manninen, Anttila – Niemi, Pihlström, Wärn.
    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kulik, Kalinin (C), Kutějkin (A), Grigorev, Dyblenko, Gončarov – Filatov, Zubov (A), Chochlačov – Lisin, Daugavinš, R. Hanzl – Kosov, Karsums, Maxwell – Talalujev, Nikoncev, Šaškov – Leščenko.

    Rozhodčí: Sergei Belyayev, Sergei Yudakov – Dmitry Golyak, Ivan Dedyulya
    thejrc.org