Excelsior – Groningen 2:4 (kon.)
konec
SBV Excelsior
2:4 (1:2)
FC Groningen
Pátek 02.11.2018, 20:00 • Van Donge & De Roo Stadion • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie napíše tento víkend své jedenácté pokračování, jehož součástí je také zápas, ve kterém SBV Excelsior přivítá na svém stadionu FC Groningen. Úvodní výkop je naplánován na 20:00.
     
    SBV Excelsior

    Excelsior si zatím v této sezoně nepočíná nijak zvlášť oslnivě, ovšem na druhou stranu to může být i horší. Poldervaartova družina se momentálně nachází na desáté příčce se ziskem dvanácti bodů. V posledních mačích ale tento rotterdamský celek podává velmi nevyrovnané výkony. V minulých dvou domácích duelech si sice poradil s výborně hrajícím Venlo a následně také s Vitesse, jenže na tyto výhry nedokázal navázat a připsal si dvě porážky se Zwolle a poté také s nováčkem z De Graafschapu, takže proti Groningenu mají hráči opět co napravovat.
     
    FC Groningen

    Groningen vstoupil do letošního ročníku mizerně a po deseti odehraných kolech se nachází na úplném dně tabulky. Aktuálně má na svém kontě jen čtyři body, přičemž jedinou výhru v tomto ročníku zaznamenal 25. srpna proti De Graafschapu. V posledním zápase se sice svěřenci kouče Buijse dlouho drželi proti PSV a dokonce sahali po senzační remíze, o kterou ale přišli kvůli inkasované brance z 86. minuty. Hlavní příčinou tohoto trápení je určitě bídná ofenziva, Groningen je totiž jediný celek, který v této sezoně vstřelil méně než deset branek.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Stevens – Fortes, Oude Kotte, Matthys, Burnet – Koolwijk (C), J. Schouten – Edwards, Messaoud, Bruins – Ómarsson.
    Náhradníci: Damen, De Fockert – Horemans, van der Meer, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, El Hamdaoui.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, Chabot, te Wierik (C), Handwerker – Memišević, Reis, Warmerdam, Doan – Cassierra, Mahi.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Pohl, Kramer, Antuna, Mendes Moreira, Hrustic, Freriks, Van de Looi, van Kaam.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Richard Polman, Richard Brondijk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno, rozehrávkou ze středového kruhu jej otevřeli v černo-červeném hrající fotbalisté Excelsioru, naopak hosté nastupují v bílo-zelených dresech.
     
    2
    Reis ve středu hřiště se štěstím udržel balon a posléze jej roztáhl k Handwerkerovi, jehož centr před Cassierrou stačil odvrátit domácí stoper Matthys.
     
    3
    Warmerdam vymyslel skákavou nabídku do běhu pro Matea Cassierru, jenž se ale k balonu díky dobrému čtení hry Oudeho Katteho nedostal. Následovat ale bude roh pro hosty.
     
    4
    Centr od rohového praporku sice dolétl k te Wierikovi, jenž jej vracel zpět do ohně, kde se k zakončení přes Burneta marně natahoval Django Warmerdam.
     
    5
    Burnerův průnikový pas podél postranní čáry Bruins nedostihl, v osobním souboji se před něj dostal Zeefuik, jenž celou situaci vyřešil uklidňujícím odkopem do autu.
     
    6
    Domácí kapitán Koolwijk se snažil gestikulovat ke svým spoluhráčům, kteří se ne a ne odtrhnout od svých strážců, nakonec byl ale nucen kombinovat s brankářem Stevensem.
     
    7
    Tim Handwerker fauloval Edwardse, nařízený přímý kop rozehráli domácí na krátko. Parádní sólo předvedl právě Edwards, jenž se prokličkoval až ke střele, Padt ale vytáhl reflexivní zákrok.
    7. Edwardsův průnik zastavil až brankář Padt.
     
    8
    Tak pozor, Edwards byl během předchozí situace zřejmě nedovoleně atakován a hlavní sudí teď u videa kontroluje, zda by se neměla kopat penalta.
     
    9
    Verdikt rozhodčího se ani po zhlédnutí opakovaného záznamu nemění, Excelsior pokutový kop zahrávat nebude.
     
    10
    Znovu zaměstnat brankáře Groningenu se pokoušel aktivní Marcus Edwards, na hranici šestnáctky byl ale čistě odstaven vracejícím se Reisem.
     
    11
    Ricu Doan se protáhl kolem svého strážce a centroval před branku soupeře, kde se pokoušel uvolnit Mahi, míč však pro sebe uzmul Sonny Stevens.
     
    12
    Více volného prostoru se na pravé straně otevřelo před Zeefuikem, pravý obránce hostí si ale netroufl na souboj s Burnetem a raději počkal na své kolegy.
     
    13
    Znovu Edwards. Rychlý hráč Excelsioru si tentokráte píchl balon mezi dva protivníky a k úspěchu mu mnoho nescházelo, zasáhnout musel Memišević.
     
    14
    Lorenzo Burnet utancoval Zeefuika, za jeho centrem se na bližší kraj malého vápna hnal Ómarsson, Chabot ale pro Groningen nepřipustil jakékoliv komplikace.
     
    15
    Jeffry Fortes nejprve vystihl soupeřovo přenesení hry, poté ale balon pouze zakopl do autu. S nepřesností se dnes zatím potýkají hráči obou mužstev.
     
    16
    Groningen lehce vysunul své napadání a málem slavil úspěch, jenže Zeefuikovi po předskočení nepozorného Burneta utekl míč až do zámezí.
     
    17
    Samir Memišević si to namířil ke středu hřiště, kde za sebou nechal dva protivníky, jeho akce ale ztroskotala na nepřesném pasu pro japonského kolegu Doana.
     
    18
    Podobně o pár okamžiků později dopadl Ludovit Reis, jenž marně hledal nabíhajícího si Cassierru. Groningen ale zůstane u balonu, bude zahrávat aut.
     
    19
    Za Fortesovým pasem se hnal Ali Messaoud, výbornou defenzivní práci ale předvedl te Wierik, který včas zacouval a odhlavičkoval míč přesně k brankáři Padtovi.
     
    20
    Tohle může domácí mrzet. Burnet totiž vymyslel skvělou kolmici pro Ómarssona, jenže ten si ve snaze o obehrání Chabota ukopl balon až mimo hřiště.
     
    21
    O pár chvil později už si domácí útočník počínal lépe, když připravil tutovku pro Marcuse Edwardse, jenž ovšem levačkou z dobré pozice zamířil mimo tři tyče.
     
    22
    Tentokráte se obraně hostí pokoušel zatopit Lorenzo Burnet, Ricu Doan ale předvedl dobrou hru tělem a nepustil hráče soupeře do pokutového území.
     
    23
    Reis zbytečně přišel o balon, jenže ihned zapnul na vyšší rychlostní stupeň a výborně se vrátil se Schoutenem, kterého zastavil díky dobrému skluzu.
     
    24
    Edwards táhl další akci svého týmu, na jejímž konci byl kousek před šestnáctkou poslán k zemi Memiševićem. Uvidíme tak přímý kop Excelsioru.
     
    25
    Standardní situaci ze zajímavé pozice na sebe vzal Ryan Koolwijk, jehož rána nebyla vůbec špatná, míč však prolétl těsně vedle vzdálenější tyče Padtovy svatyně.
    25. Koolwijkově přímému kopu příliš nescházelo.
     
    26
    Groningen právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, domácí fotbalisté před pár okamžiky neproměnili přímý kop, do vedení se naopak dostává Groningen. Výtečně to udělal Reis, jenž udržel míč proti dvojici protivníků a navíc jej předložil přesně do míst, kde se pohyboval MIMOUN MAHI. Proti ráně z otočky v podání hostujícího útočníka byl Stevens krátký.
    26. Mimoun MAHI - 0:1
     
    28
    No, asi nemůžeme říci, že by se jednalo o úplně zasloužené vedení. Hosté toho doposud příliš nepředvedli, trpělivé čekání na šanci se jim ale vyplatilo.
     
    29
    Groningen právě vstřelil branku!
    Tak pozor, s vyhlídkami domácího mužstva to zničehonic vypadá ještě hůře, Groningen totiž navyšuje své vedení. Tečovaný centr si ve vápně zpracoval RICU DOAN, jenž se až příliš jednoduše zbavil Burneta a přesnou ranou k tyči překonal Stevense.
    29. Ricu DOAN - 0:2
     
    31
    Hosté nemají dost. Nebýt Matthysova zásahu v posledním možném okamžiku, řítil by se sám na branku Mimoun Mahi. Teď měli hráči Excelsioru štěstí.
     
    32
    Fortes se pokusil oslovit na hranici ofsajdu si sbíhajícího Ómarssona, balonu ovšem dodal až příliš razance a poslal jej mimo hrací plochu. Následovat bude výkop brankáře Padta.
     
    33
    Další akci v pohodě hrajících hostí tentokráte táhl Cassierra, jenž si narazil s Doanem a později se ve vápně dokonce dostal k hlavičce, jenže trefil pouze připraveného Stevense.
     
    34
    Probudit opařené domácí zvládl až Edwards a jeho další průnik, po němž uvidíme přímý kop. Jak s ním hráči Excelsioru naloží?
     
    35
    Nic světoborného to tedy nebylo, přetažený centr kapitána Koolwijka se stal velmi snadnou kořistí pro připraveného Sergia Padta.
     
    36
    Excelsior právě vstřelil branku!
    No vida, v Rotterdamu se nám rozjely pěkné gólové hody, domácí snižují na rozdíl jediné branky. Tato trefa opravdu stála za to, RYAN KOOLWIJK si počíhal na centr od rohového praporku a akrobatickým zakončením propálil Padta.
    36. Ryan KOOLWIJK - 1:2
     
    38
    Na trávníku zůstává sedět Mahi, střelec první branky dnešního utkání, který zřejmě má nějaký svalový problém.
     
    39
    Mahi je za doprovodu týmových zdravotníků odveden za postranní čáru, zřejmě jej trápí problém s levým hamstringem. Uvidíme, zda bude vše v pořádku.
     
    40
    Zatím vše nasvědčuje tomu, že útočník Groningenu alespoň první poločas dohraje, vrací se totiž zpět na plac a ihned se zapojuje do napadání rozehrávky soupeře.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát ještě necelých pět minut, tak se nechme překvapit, zda se skóre zatím divokého zápasu do té doby pohne.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Anouar Hadouir (SBV Excelsior).
     
    43
    Ani jednomu z týmů se už do útoku příliš nechce, první poločas se tedy dohrává ve spíše klidnějším tempu. Momentálně na vlastní polovině kombinuje Excelsior.
     
    44
    Jenže jejich rozehrávku vystihl Reis, po jehož nahrávce hledal Doan uvolňujícího se Mahiho, načež domácí zachránil ve skluzu hrající Fortes.
     
    45
    Ještě jeden rohový kop dostal k dispozici Groningen. Stevensovi vypadl míč z rukou, čehož se snažil využít te Wierik, jenže jeho přihrávka před poloprázdnou branku našla jen Matthyse.
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli tři branky, v těsném vedení 2:1 se zatím drží hosté. Aktivněji si v úvodu utkání rozhodně počínali hráči Excelsioru, především pak Edwards, jenže všechny jejich šance zůstaly neproměněny. Naopak na druhé straně v rozmezí tří minut udeřili Mahi a Doan. Alespoň snížit se domácímu celku podařilo díky parádním nůžkám kapitána Koolwijka, v druhé půli je tak stále o co hrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Krátce po startu druhé půle se na pravém křídle utrhl Doan, jehož postup směrem do šestnáctky stihl zastavit až Lorenzo Burnet.
     
    48
    Chabotův nákop odvrátil Jeffry Fortes raději do autu, ovšem vzhledem k tomu, že okolo sebe neměl žádného z protivníků, mohl situaci vyřešit úplně jinak.
     
    49
    Handwerker jen tak tak ustál osobní souboj se Schoutenem, jeho následná nabídka k penaltovému puntíku ale neoslovila ani Cassierru a ani Mahiho.
     
    50
    Ou, to bylo nepříjemné. Chabot nechtěně přišlápl zápěstí ve skluzu hrajícího Messaouda, velmi bolestiví záležitost.
     
    51
    Groningen právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého poločasu si hostující fotbalisté asi nemohli přát, krátce po jeho začátku totiž přidávají další branku. Mahi ze vzduchu sklepl míč pro MATEA CASSIERRU, jehož parádní rána se zastavila až v horním růžku soupeřovy branky.
    51. Mateo CASSIERRA - 1:3
     
    52
    Na plac se vrací ošetřený Messaoud, který stále po trávníku pobíhá s velmi bolestivou grimasou. Uvidíme, zda nebude trenér Poldervaart musel sáhnout ke střídání.
     
    53
    Náskok Groningenu málem ještě narostl. Ricu Doan si naběhl za obranu soupeře a hledal před Mahiho, který na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl.
     
    54
    Domácí opět působí hodně nevýrazným dojmem. Schouten tak dlouho váhal s rozehrávkou, až jej kousek za šestnáctkou o míč málem obral napadající Cassierra.
     
    55
    Groningen se znovu usadil před Stevensem, dravý průnik do šestnáctky předvedl Warmerdam, byl však zastaven poctivě bránícím Matthysem.
     
    56
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Elías Már Ómarsson, přichází Mounir El Hamdaoui.
     
    57
    Další zajímavá možnost hostí. Po pravé straně pláchl Zeefuik, po jehož nahrávce pálil Doan. Jeho rána byla lehce tečována, a Stevens měl tak co dělat, aby vytěsnil balon nad břevno.
    57. Doanovu tečovanou stelu zastavil Stevens.
     
    58
    Tak pozor, na světě je nová zápletka, v šestnáctce Groningenu byl totiž faulován Messaoud, a domácí tak budou zahrávat pokutový kop.
     
    59
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácí toho ve druhém poločase moc nepředvedli, nyní se ale svému soupeři znovu přiblížili na dostřel. Pokutový kop totiž s přehledem proměnil LUIGI BRUINS, který poslal gólmana Padta k opačné tyči.
    59. Luigi BRUINS - 2:3
     
    61
    Najednou se karty lehce obrátily, větší sebevědomí je znát na kopačkách Excelsioru. Střelecký pokus vyslal Schouten, míč však skončil nad brankou.
     
    62
    Ryan Koolwijk ve středu hřiště dohrál Reise, kterému se zpět na nohy úplně nechce. Podle opakovaného záběru se ale o nic hrozného nejednalo.
     
    63
    Warmerdamovu kolmici skvěle přečetl Fortes. O chvíli později už hostující záložník svého kolegu Handwerkera našel, jenže jeho centr odvrátil Oude Katte.
     
    64
    Tutovka a v ní Ricu Doan. Japonský šikula si vyměnil míč se Zeefuikem, Stevense se pokusil překonat přízemní ranou, jenže domácí gólman předvedl povedený zásah.
    64. Aktivní Doan si znovu vylámal zuby na Stevensovi.
     
    65
    Mahi se marně natahoval na Warmerdamovu nahrávku, míč nakonec doputoval až k brankáři Stevensovi, který okamžitě rozehrál na Fortese.
     
    66
    Ricu Doan se už poněkolikáté propracoval do vápna, kde se snažil vymodlil pokutový kop, rozhodčí ale Burnetův zákrok jako nedovolený správně neposoudil.
     
    67
    Přímý kop Excelsioru vzbudil ve vápně soupeře menší zmatky, balon byl chvíli úplně volný, na což, bohužel pro domácí, nejrychleji zareagoval Chabot.
     
    68
    Mahi nejprve pro své kolegy získal autové vhazování, nedlouho nato si ale v kombinaci nerozuměl s Doanem, čehož využil bránící Jeffry Fortes.
     
    69
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Marcus Edwards, přichází Denis Mahmudov.
     
    70
    Memiševićův nákop se vydal stíhat Mimoun Mahi, který hodlal Matthysovi celou situaci alespoň trochu znepříjemnit, domácí stoper ovšem nepřipustil žádné komplikace.
     
    71
    Střídající Mounir El Hamdaoui předvedl divákům velmi zdařilý první dotek, za který se nemuseli stydět ani hráči z předních evropských velkoklubů. Domácí se stále drží na obranné polovině Groningenu.
     
    72
    Mahmudov nyní prováhal ideální moment pro střelecké ohrožení Sergia Padta, když si dovolil ještě jednu zbytečnou kličku navíc.
     
    73
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Mimoun Mahi, přichází Jannik Pohl.
     
    74
    Pár okamžiků po příchodu na trávník se Jannik Pohl propracoval k zakončení, pálil ale ze značného záklonu a míč poslal vysoko nad branku Excelsioru.
     
    75
    Groningen právě vstřelil branku!
    Jenže od předchozí situace neuplynula ani minuta a tentokráte už střídající útočník Groningenu zamířil přesně. Lví podíl na této trefě má Zeefuik, po jeho úprku na pravé straně a přetaženém centru se k zakončení dostal osamocený JANNIK POHL, který dostal balon za brankovou čáru s pořádnou dávkou štěstí.
    75. Jannik POHL - 2:4
     
    77
    Zatím se nehraje, ošetřen totiž musí být hostující gólman Padt, kterého zřejmě trápí pravé rameno. Mezitím Danny Buijs chystá další střídání.
     
    78
    Padt by měl být v pořádku, hosté musí se střídáním počkat až do přerušení hry. Jejich další akci táhne Django Warmerdam.
     
    79
    Ofenzivní snažení Green-White Army vyústilo v dalekonosný pokus Matea Cassierry, jenž nenavázal na svou předchozí trefu a tentokráte nemířil přesně.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát posledních deset minut, nějaký čas se ale určitě bude nastavovat. Dočkáme se ještě nějakého dramatu, nebo si Groningen vedení pohlídá?
     
    81
    Stevensovi se rozehrávka vůbec nepovedla. Cassierra na to konto přihrával Samiru Memiševićovi, jehož pumelici obětavě zablokoval Thomas Oude Kotte.
     
    82
    Konečně o sobě směrem vpřed dali alespoň částečně vědět i domácí, jenže Mahmudovův centr z pravé strany Sergio Padt s přehledem lapil.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Thomas Oude Kotte, přichází Anouar Hadouir.
     
    84
    Závěrečný tlak domácího celku stále nepřichází, Excelsior naopak působí hodně rezignovaným dojmem, hosté navíc hrají ve velkém klidu.
     
    86
    Handwerker operoval na levém kraji šestnáctky, ideální moment pro přihrávku na Pohla ale prováhal, a hosté tak musejí rychle zpátky do defenzivy.
     
    87
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Mateo Cassierra, přichází Ajdin Hrustic.
     
    88
    Domácí měli k dispozici přímý kop. Rozehráli jej na krátko, nakonec pálil Jerdy Schouten, ale trefil prvního hráče před sebou.
     
    89
    Groningen se vydal do protiútoku, na jehož konci stál Ricu Doan. Japonský záložník se zbavil obránce, ve vstřelení druhého gólu mu ale zabránil Stevens.
     
    90
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Ahmad Mendes Moreira.
     
    90+1
    Nastavovat se bude hned šest minut.
     
    90+2
    Právě příchozí Ahmad Mendes Moreira byl ve vápně lehce atakován Matthysem, hosté se ale odpískání pokutového kopu dožadovali marně.
     
    90+3
    Nutno poznamenat, že fotbalisté Groningenu, kteří jsou velmi blízko teprve druhé výhře v této sezoně, zvládají závěr zápasu velmi dobře.
     
    90+4
    Po dlouhé odmlce musel zasahovat také Sergio Padt, z ostrého úhlu jej prověřil Mahmudov, načež hostující brankář vytěsnil balon pouze na roh.
     
    90+5
    Jenže svěřenci trenéra Poldervaarta s ním nenaložili vůbec dobře. Vše nasvědčuje tomu, že hostující fotbalisté už by měli s klidem dokráčet k vítězství.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec, fotbalisté Groningenu se radují z teprve druhé výhry v této sezoně a alespoň do zítřka opouští poslední místo tabulky Eredivisie. Hosté přestáli úvodní tlak svého soupeře, poté navíc sami udeřili. A to hned dvakrát, nejprve se prosadil Mimoun Mahi, o tři minuty později přesně mířil také Ricu Doan. Excelsior dokázal poměrně brzy snížit zásluhou krásných nůžek Ryana Koolwijka, jenže krátce po návratu ze šaten si nechal soupeře opět odskočit na rozdíl dvou gólů, za Stevensem skončila parádní rána Matea Cassierry. Zdramatizovat vývoj utkání zvládl díky proměněné penaltě Luigi Bruins, poslední slovo ale měli hosté, na konečných 4:2 zvýšil střídající Jannik Pohl.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:9.
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (22:04:03)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Koolwijk, 59. Bruins (pen.) – 26. Mahi, 29. Doan, 51. Cassierra, 75. Pohl

    Karty:   42. Hadouir (EXC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:9.
    SBV Excelsior: Stevens – Fortes, Oude Kotte (83. Hadouir), Matthys, Burnet – Koolwijk (C), J. Schouten – Edwards (69. Mahmudov), Messaoud, Bruins – Ómarsson (56. El Hamdaoui).
    Náhradníci: Damen, De Fockert – Horemans, van der Meer, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, El Hamdaoui.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, Chabot, te Wierik (C), Handwerker – Memišević, Reis, Warmerdam, Doan (90. Mendes Moreira) – Cassierra (87. Hrustic), Mahi (73. Pohl).
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Pohl, Kramer, Antuna, Mendes Moreira, Hrustic, Freriks, Van de Looi, van Kaam.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Richard Polman, Richard Brondijk
    bahis siteleri