Zenit – Groznyj 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Rostov 2:2 (kon.) | Spartak – Ural 1:2 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Neděle 04.11.2018, 12:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (14:00:28)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:11.
     
    Je dobojováno! Stejně jako před týdnem, tak ani dnes Zenit nepředvedl žádný světoborný výkon. Po Samaře přesto poráží výsledkem 1:0 také Achmat a upevňuje si svou pozici na čele Premier ligy. Groznyj naopak nepřekvapil a zůstává ve spodní části tabulky na devátém místě. O osudu celého zápasu rozhodla momentka po půlhodině hry, kdy Mak získal pro Petrohrad pokutový kop a ten bezpečně proměnil Claudio Marchisio.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí po vlastní standardce míč rychle ztratili a zatáhli se na vlastní polovinu, kde to zpoza vápna zajímavě zkoušel Ivanov, jenomže střelu zakroutil vedle Luněvovy levé tyče.
     
    90+2
    Velmi rychle se blíží konec druhé nastavené minuty. Hra je hodně kouskovaná a to vyhovuje Zenitu, který nyní bude rozehrávat po faulu Ángela na Dzjubu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Alexandr Aňukov.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    89
    Luís Neto hraje v defenzivě velmi dobré utkání. V tomto případě odvrátil nákop Ivanova a nepřupustil žádné drama před Luněvem.
     
    88
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Zaurbek Plijev, přichází Zaur Sadajev.
     
    88
    Šatovovi se ve vápně nabízel Dzjuba, který se dostal do nepalebného úhlu a před vybíhajícím Gorodovem už nic nevymyslel.
     
    87
    Dzjuba v dalším z mnoha soubojů v pokutovém území. Někteří fanoušci si žádali penaltu, ovšem rozhodčí přiřkl balón Achmatu.
     
    86
    Na nepříznivém stavu pro Groznyj nic nezměnil ani Ismael Silva Lima, který napřáhl ke střele z třiadvaceti metrů, ale branka pro něj byla malá.
     
    85
    Naštěstí pro Zenit se zápas skutečně blíží ke konci. takže Achmatu moc času na vyrovnání nezbývá. K tomu všemu se míč nachází uprostřed hřiště.
    83. Červená karta po 2. žluté
     
    83
    Zhruba deset minut před koncem se domácím situace trochu komplikuje. Leandro Paredes byl ve středovém kruhu v souboji s třemi protihráči a za faul na Ravanelliho vyfasoval už svou druhou žlutou kartu, po které musí odejít do sprch.
     
    82
    Jerochina zezadu přistrčil Ángel. O faul se ale nejednalo a hosté se mohou pokusit přejít do ofenzivy.
     
    81
    Střídající Balaj pozorně sledoval spoluhráče s balónem a nevšiml si, že stojí v metrovém ofsajdu, který mu byl záhy odmáván.
     
    80
    Mohammadí centroval z levé postranní čářy, nicméně ve vápně měl k dispozici jen dva spoluhráče. Místo nich balón odehrál Neto.

    Michal Břuchanský

    Branky: 31. Marchisio (pen.)

    Karty:   69. Paredes (PET), 79. Jerochin (PET) – 20. Ravanelli (GRZ)   83. Paredes (PET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:11.
    FK Zenit Petrohrad: Luněv – Ivanović (C), Mammana, Neto, J. Černov – Kuzjajev, Paredes, Marchisio (62. Jerochin) – Mak (62. Driussi), Dzjuba, Šatov (90+1. Aňukov).
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Hernani, Driussi, Jerochin, Kranevitter, M. Mevlja, Nabiullin, Ozdojev, A. Zabolotnyj.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Plijev (88. Sadajev), Mohammadí – Ivanov, Ravanelli, Silva Lima – I. Doumbia, Mitrišev (77. Balaj).
    Náhradníci: Gudijev – Balaj, Bacujev, Ch. Kadyrov, Charin, Musalov, Sadajev.

    Rozhodčí: Demeško – Luňov, Levnikov
    thejrc.org