Lipt. Mikuláš – Žilina 6:2 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Miskolc 3:1 (kon.) | MAC Budapešť – Zvolen 2:3 (po pr.)
konec
HC Košice
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
HK Nitra
Neděle 04.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo utkání, v kterém HC Košice vyškolil HK Nitra z efektivity a po výsledku 6:1 si do tabulky připisují tři body. Ke dvougólovému Petru Kafkovi se se stejným počtem branek přidal Ladislav Nagy. Nitra vytěžila čestnou branku až v závěru třetí třetiny. Vladislava Habala připravil o čisté konto Juraj Majdan.
    To ale domácí Oceláře netíží, po nepodařených minulých kolech si s chutí zastříleli a domácímu publiku vynahradili předešlý debakl.

    S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji Vám klidný zbytek víkendu. (19:29:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Závěrečná minuta a zdá se, že se už nic podstatné neuděje.
     
    58:33
    Klíma se obtočil okolo Šimbochové branky a zkusil zakončit. Gólman Nitry nepůsobil teď nejjistějším dojmem. Puk vyrazil jen před sebe.
     
    57:20
    Poslední tři minuty třetí třetiny. Čekáme prakticky už jen ukončení utkání.
     
    56:37
    Nitra právě vstřelila branku!
    Habal přichází o svoje čisté konto, Nitra využívá svou přesilovku. Před brankou jsme sledovali nepřehlednou situaci, v které se zorientoval nejlépe JURAJ MAJDAN. Asistence: Graeme McCormack, Kale Kerbashian.
     
    55:56
    Košičané se už dokázali osvobodit.
     
    55:10
    Obrovská šance Nitry! Habal měl obrovské štěstí, Pupák si ještě vylepšil střelecký úhel, ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:54
    Habal bez problémů s pukem na čepeli, Galamboš může rozehrát směrem dopředu.
     
    53:02
    Košice vstřelily branku!
    Gólový půl tucet je završen. Petr Kafka vysunul nádhernou přihrávkou Suju. JAKUB SUJA neváhal a volil svou pověstnou střelu švihem, kterou Šimboch nedokázal ve výstroji zachytit. Asistence: Petr Kafka, Jere Pulli.
     
    52:20
    Dudáš hrál dlouho bez hokejky, nakonec si zajel pro druhou na střídačku. Jenže ani tuto situaci nedokázal Corgoni využít na vstřelení gólu.
     
    51:20
    Habal mohl přijít o čisté konto. V nejvýhodnější pozici stál Rapáč, když chtěl z bezprostřední blízkosti prostřelit košického gólmana i bránu.
     
    50:48
    McCormack to zkoušel individuálně, nakonec musel jen nahodit na zadní mantinel. Tam byl nejrychleji Blackwater, který se ještě pokusil rozehrát.
     
    50:01
    Kafka odvedl ve středním pásmu kus práce, navázal na sebe dva hráče a připravil je o puk. Získal tak další cenné sekundy pro svůj celek.
     
    49:05
    Další vyhození puku, Nitra musí od Habalovy brány odbruslit.
     
    48:27
    Scheidl stál v poměrně výhodné pozici mezi kruhy a vypadalo to nadějně. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Habalova lapačka mohla být v pokoji.
     
    47:40
    Nitře nevychází ve třetí třetině absolutně nic. Domácí se osvobozují vyhozeními přes všechny čáry.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HC Košice (Patrik Koch – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    46:12
    Košice vstřelily branku!
    Tak a padlo to tam i dosavadnímu smolaři Netíkovi. TOMÁŠ NETÍK měl v tandemu Kafku, věřil si ale, zvolil kličku a z bezprostřední blízkosti překonal Šimbocha. Je to 5:0, Nitra už s výsledkem neudělá pravděpodobně nic významného.
     
    45:28
    Košice vstřelily branku!
    Košičané založili další útočnou akci, při které byla opět trojice Nagy – Brophey – Haščák. Zamotala hlavy soupeři tak, že si hosté nakonec gól vstřelili sami. Postaral se o to Bortňák. Gól je připsán LADISLAVOVI NAGYOVI. Asistence: Marcel Haščák, Evan Brophey.
     
    44:56
    Slovák chtěl výborně vysunout Blackwatera, kolmice však nebyla ideální. Nitra se tak nedostává do šance ani tentokrát.
     
    44:30
    Kafka před brankou poklepal hokejkou o led, český ostrostřelec v košickém drese si dnes věří na hattrick. Puk ale tentokrát nedostal, Nitra zapracovala dobře u mantinelu.
     
    43:16
    Ani tato aktivita ale nic zajímavého nepřinesla. Úvod třetí třetiny je ze všech částí nejpomalejší, což může víc vyhovovat domácím.
     
    42:10
    Suja se vrátil na ledovou plochu a dobruslil Nagyho střelu. Nepřesnou střelu. Smíšená košická formace si před Šimbochem vypracovává tlak.
     
    41:30
    Další vyhození z pohledu domácího celku. Nitra je zatím příliš statická a je jasné, že taková hra jim na gól stačit nebude.
     
    40:53
    Rais to zkoušel tvrdou ranou od modré, každopádně tato střela byla sražena. Oceláři se dokázali bez větších problémů osvobodit.
     
    40:20
    Začala třetí třetina. V úvodě které má Nitra ještě přesilovku. Dovolím si tvrdit, že když ji nedokáže přetavit v gól, v boji o body to bude mít velmi těžké.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Do druhé třetiny vstoupila aktivněji Nitra, která si vypracovala několik dobrých šancí. Gólově se ale neprosadila, naopak. Oceláři přidali v přesilovce další přesný zásah, když se podruhé prosadil Kafka. Košice tak po 40 minutách hry vedou 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu HC Košice (Jakub Suja – 2 min., hákování).
     
    39:16
    Šiška stál v postavení mimo hru.
     
    38:01
    Nitra ale ještě zůstala v přesilovkové formaci, díky čemuž si vypracovala velký tlak. Zakončil Lantoši, všechno nakonec s přehledem vyřešil Habal.
     
    37:30
    Robustní Mezei si našel prostor před Habalem, kde chtěl tečovat střely od modré. Přišla ale jen jedna – Slovákova, která gólmana výrazně neohrozila.
     
    36:49
    Vyloučení v týmu HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., sekání).
     
    36:33
    Pulli potřeboval střílet, proto posunul puk jen po modré spoluhráči. Odtud Oceláři jednoduše nastřelili na zadní mantinel.
     
    35:49
    Habal si při nastřelení do útočné třetiny preventivně kontroloval svou levou tyč. Nakonec to Nitrané zahráli jen po mantinelu.
     
    34:55
    Nasleduje komerční přestávka.
     
    34:05
    Gabriel Spilar vykreslil na ledě typické obloučky, po kterých zkoušel zakončit do vzdálenější šibenice. Nepodařilo se mu to, puk skončil jen na plexiskle.
     
    32:57
    Košice vstřelily branku!
    Košičané se dostávají do třígólového vedení. Šedivý poslal puk od modré čáry za levý jruh, kde byl připravený PETR KAFKA. Ten vyslal nechytatelnou ránu, která přepadla až za Šimbocha. Asistence: Eduard Šedivý, Ladislav Nagy.
     
    32:53
    Košičané si teď před Šimbochem vypracovali solidní tlak. Střílet zkouší Šoltés i Haščák. Gól z toho nebyl, navíc Šedivému puk přeskočil čepel a skončil až ve středním pásmu.
     
    31:52
    Rais posílá puk přes všechny čáry, zasahuje Habal.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Graeme McCormack – 2 min., hrubost).
     
    30:58
    Lantoši si obhodil Suju a troufal si i na Čížka. Český bek ale zapracoval za košickou brankou a puk pro svůj celek přece jen vybojoval.
     
    29:58
    Obrovská šance Nitry! Bortňák posunul puk Lantošimu, který byl v ideální pozici. Z vnitřní hranice pravého kruhu ale Habala nepřekvapil. Skvělý zákrok košického gólmana.
     
    29:20
    Před brankou clonil Habalovi Rapáč, který ale nakonec nešťastně zastavil střelu svého spoluhráče. Košičané reagovali vyvezením puku k Šimbochovi.
     
    28:40
    I v případě této přesilovky platí, že zvýhodněný tým toho před soupeřovou brankou mnoho nepředvedl. Puky lítají spíš na opačnou bránu.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu HC Košice (Jere Pulli – 2 min., držení).
     
    27:39
    Hosté v plném počtu.
     
    27:35
    Z prvé strany chtěl střídat Netík, puk však minul. Akce končí vyhozením kotouče přes všechny čáry a zdá se tak, že Blackwaterovo vyloučení potrestáno nebude.
     
    26:58
    Nagy se přihlásil o puk na levé straně, nedostal jej. Přišlo tak šikovné vyhození, na které zareagovali košičtí hokejisté přestřídáním.
     
    26:40
    Nitrané se dobře brání a puk posílají přes všechny čáry. Habal puk zastavuje a připravuje rozehrávku svým spoluhráčům.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Judd Blackwater – 2 min., napadení).
     
    24:20
    Velká šance však přišla na opačné straně. Kanadský legionář Kerbashian se řítil sám na košickou bránu, kterou ale hájí Vladislav Habal a s touto situací si hravě poradil.
     
    23:50
    Kafka nezakončil přesně, puk se následně netradičně odrazil od plexiskla. Netík na to nereagoval ideálně, proto Nitrané mohli odpálit kotouč až k Habalovi.
     
    23:20
    Velká košická šance hned na úvod přesilovky! Od modré střílí Pulli, před brankou byl nepokrytý Netík, který zkusil štěstí a bušil do Šimbochových betonů než hru přerušil rozhodčí.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:05
    Píska se zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    22:15
    Po Spilarové aktivitě mohl od mantinelu vypálit Šoltés. Šimboch byl připravený a puk na své hrudi bez větších problémů zastavil.
     
    21:58
    Čížek získal v obranném pásmu puk na svou čepel, neměl ale s kým kombinovat. Proto volil košický obránce jednoduché odpálení do středního pásma.
     
    20:49
    V úvodě druhé třetiny byli aktivnější hosté. Blackwater vytvořil prostor Lantošimu, který nahodil na Habala. Doklepnout mohl Blackwater, úspěšný ale nebyl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Skončila první třetina plná šancí na obou stranách. Úvodních 20 minut přineslo dva góly, oba v podání Košičanů. Při přesilovce skóroval Kafka a v početní nevýhodě upravil stav na 2:0 Nagy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Obrovská šance Nitry! Mezei si výborně nabruslil mezi kruhy kam směřovala i nahrávka. Nitranský obránce to zkoušel střelou bez přípravy. Puk ale za Habala nepřepadl.
     
    19:13
    V mezičase začala plynout poslední minuta první třetiny.
     
    18:30
    Na opačné straně dobruslil Čaládi. Nebyl však vůbec v ideální pozici, proto se snažil ještě kombinovat. Na tuto snahu už reagovali domácí hráči.
     
    17:30
    Už pokračujeme ve hře v pěti na obou stranách. Koch to zkoušel dlouhou přihrávkou a rychlejší byl Šimboch. Oceláři ale ještě zůstanou v útočné třetině.
     
    16:50
    Nitře se táto početní výhoda absolutně nedaří. Hrát by se mělo před Habalem, ale paradoxně je puk častěji u Šimbocha.
     
    15:42
    Košice vstřelily branku!
    Hosté si teď nedali pozor, propadli ve středním pásmu a při vlastní přesilovce inkasovali. Šedivý posunul Nagyovi a LADISLAV NAGY přes McCormacka poslal puk na bránu. Asistencie: Eduard Šedivý, Evan Brophey.
     
    15:36
    McCormack posunul Slovákovi, který to zkusil od modrej čáry. Košičané ale puk zblokovali a poslali ho přes všechny čáry.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:55
    Střídat teď bude i Nitra. Dlouho se nepřerušovalo, takže si hráči sami vytvořili odlehčené okénko k prostřídání.
     
    14:30
    Jimmy McDowell byl na ledě příliš dlouho, proto nechal kotouč Šedivému a šel na střídačku.
     
    13:45
    Domácí v plném počtu.
     
    13:40
    Nitra se sama vyhnala z útočného pásma a sama se připravila o přesilovkové sekundy.
     
    12:53
    Mezei se natlačil před Habala a snažil se McCormackův puk tečovat nebo aspoň doklepnout do sítě. Nic z toho se mu, naštěstí pro domácí, nepovedlo.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    11:12
    Pupák nerozehrál právě přesvědčivě! V konečném důsledku to ale hosty mrzet nemusí. Košičtí hokejisté byli v postavení mimo hru.
     
    10:51
    Hostům nevyšla rozehrávka, puk poslali jen soupeři. Oba celky teď využívají čas na vystřídání.
     
    09:41
    Štěstěna stála na straně hostujícího gólmana. Puk skákal, čehož chtěl využít dorážkou Šoltés. Stál blízko brány, ale trefil jen padajícího Šimbocha. Puk nakonec zůstal pod jeho tělem.
     
    09:30
    Píska se zakázané uvolnění Nitry.
     
    08:14
    Další velká šance Košic! Nitra zapomněla na Haščáka, který dostal prostor před brankou a zkusil to bekhendem. To však na Šimbocha neplatilo.
     
    07:48
    Nitrané se přesunuli před Habala, kde to vymysleli dobře. Puk si na hokejku vzal Lantoši, který mohl střílet z kruhů. Tento moment vyrovnání ale nevyužil.
     
    06:22
    Košice vstřelily branku!
    Už je z toho gól, první v tomto zápase. Výraznou práci odvedl Pulli, který opět střílel od modré. Puk zůstal nepovšimnutý před brankou, a toho nakonec využil PETR KAFKA. Využitá přesilovka Ocelářů. Asistence: Tomáš Netík, Peter Galamboš.
     
    05:40
    Finsky bek Pulli je dobře známy svou střelou příklepem, což si uvědomoval aj Šimboch. Postavil se výborně a puk zastavil.
     
    05:26
    Domácí v plném počtu.
     
    04:47
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Judd Blackwater – 2 min., podrážení).
     
    04:47
    Nebezpečně se teď jevila aktivita Blackwatera, který prověřil Habalovu pozornost. Český gólman v službách Ocelářů uspěl.
     
    04:20
    Rais si žádal puk, nedostal ho. Nakonec si prostor vytvořil Galamboš, který v klidu puk vyvezl a získal cenné sekundy pro tým.
     
    03:40
    I košičtí hokejisti se dokázali poměrně rychle osvobodit. Za vlastní brankou se teď snaží kotouč rozehrát Šimboch.
     
    03:26
    Vyloučení v týmu HC Košice (Koch – 2 min., podrážení).
     
    03:10
    Čížek poslal podél mantinelu puk Pullimu, ale ten neměl prostor na vybruslení. Nitra se zatím výborně pohybuje a znemožňuje soupeři dostat se do šance.
     
    02:43
    Slovák se dostal do rychlého průniku a bylo z toho zakončení, které Habal pokryl bez větších problémů.
     
    02:20
    Hosté v plném počtu.
     
    02:06
    Košičané toho v přesilové hry moc nevymysleli, až teď přišlo zakončení. Suja. Zkoušel to švihem, každopádně, na tento puk byl Šimboch připravený.
     
    01:56
    Další odpálený puk, tentokrát se o to postaral McCormack.
     
    01:00
    Hosté se z tlaku vymanili. Bortňák navíc velice dobře napadala rozehrávku Nagyho, čímž kšickému kapitánovi vytvořil velké problémy.
     
    00:20
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:20
    Košičané se v úvodu natlačili do šance. Zakončení Šimboch vyrazil zpět do hry, ale jen na hokejku Haščáka, který se pokusil kotouč dorazit do brankové sítě. Byl při tom faulován.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Košičané se rozhodli podpořit projekt Movember, který je tradičně spojován s celosvětově známým měsícem boje proti rakovině prostaty. Slavnostní buly dnes vhodí urolog MUDr. Ľubomír Lachváč, PhD.
     
    HC Košice prožívají nejhorší sezónu. Prohráli poslední tři utkání a není pochyb, že si budou chtít spravit chuť a napravit hlavně poslední domácí prohru 4:8 s Budapeští.

    HK Nitra převáděl na začátku sezóny nevyrovnané výkony a nyní jim patří šestá příčka. Na ledě Steel Arény budou chtít vše změnit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Košice: Habal – Dudáš, Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, McDowell – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Petráš, Klíma, Hričina – Žitný

    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, Pupák, Sloboda, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Fominych – Čaládi, Richard, Šiška

    Rozhodčí: Novák, Stano – Gegáň, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 7. Kafka (Netík, Galamboš), 16. Nagy (Šedivý, Brophey), 33. Kafka (Šedivý, Nagy), 46. Nagy (Haščák, Brophey), 47. Netík, 54. Suja (Kafka, Pulli) – 57. Majdan (McCormack, Kerbashian)


    HC Košice: Habal – Dudáš, Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, McDowell – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Petráš, Klíma, Hričina – Žitný
    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, Pupák, Sloboda, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Fominych – Čaládi, Richard, Šiška

    Rozhodčí: Novák, Stano – Gegáň, Smrek
    bahis siteleri