W. Brémy – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Düsseldorf – Hertha 4:1 (kon.) | Freiburg – Mohuč 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Augsburg 2:1 (kon.) | Norimberk – Stuttgart 0:2 (kon.) | Dortmund – Bayern 3:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:2 (0:1)
Bayern Mnichov
Sobota 10.11.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Bundesligy na počtěnou! (20:34:27)
     
    Bitvě o krále Německa nechybělo vůbec nic! Bayern byl v prvním poločase lepším celkem a Robert Lewandowski otevřel skóre. Na startu druhé poloviny vyrovnal z penalty, kterou sám zařídil, Marco Reus. Robert Lewandowski sice hned vrátil Bayernu vedení, ale tlak Borussie byl nakonec zakončen vyrovnávací trefou, opět se trefil Marco Reus. Následně hrály skvěle oba celky, ale rozhodující trefu vstřelil po krásném pasu Axela Witsela Paco Alcácer. Schwarzgelben berou tři body a mají na svého dnešního soupeře sedmibodový náskok.

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 4:8.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5.
     
    90+5
    Robert Lewandowski následně dostal míč z pravé strany na penaltu a patičkou se mu povedlo skórovat. Rozhodčí ale viděli ofsajd, a tak hattrick polského hráče nepřišel!
     
    90+4
    Marwin Hitz centr do šestnáctky zachytával na hranici autu a míč nechtěl upustit. Strhla se menší mela, která je nakonec potrestána kartou pro brankáře Borussie i hráče Bayernu, kterým je Sandro Wagner.
     
    90+3
    Franck Ribéry si následně nabíhal na zadní tyčku, kam dostával centrovaný míč. Ten byl ale dlouhý a francouzský křídelník se do zakončení nakonec nedostal.
     
    90+2
    Bayern se ovšem přes tvrdou obranu Borussie nemůže do ničeho dostat. Franck Ribéry se dostal k míči a během vteřiny jej již neměl. Pokračuje se autem hostů.
     
    90+1
    Mahmoud Dahoud na polovině hřiště obešel jednoho z hostů, aby jej následně fauloval Jérôme Boateng. Borussia bude rozehrávat, nastavuje se pět minutek.
     
    90
    Borussia nyní byla v útoku, kde ji to nejspíše aktuálně nejvíce sedí. Axel Witsel dostal míč a před vápnem se do něj opřel. Ten ale skončil jen vysoko nad brankou Bayernu.
     
    89
    Jadon Sancho zachytil míč při rozehrávce Bayernu, ale brzy o něj přišel a hosté mohli jít do velkého přečíslení. Thomas Delaney ovšem vše zachránil rázným odkopem až k brance Neuera.
     
    88
    Domácí se dostávali do kombinace, ale vše bylo pokaženo poté, co si Dahoud ideálně nezpracoval míč a ten skončil v autu. Manuel Neuer hned rozehrává.
     
    87
    Dan-Axel Zagadou odehrával míč až v autu, a tak hosté rozehrávali rohový kop. Ten se ale nepovedl a hrozila další protiakce domácích, až tak kritická nebyla, ale Niklas Süle tvrdě fauloval Alcácera a vidí žlutou kartu.
     
    86
    Hostům se na levé straně nic nepovedlo vymyslet a vše skončilo opět autem. Łukasz Piszczek bude vhazovat a Borussia se nikam nežene.
     
    84
    Rozehrávka hráčů Bayernu byla napadána a hosté se dopustili chyby a Dortmund vybojoval aut. Signal Iduna Park naprosto šílí a žene svůj celek za šestibodovým náskokem na vrcholu Bundesligy.
     
    83
    Na levé straně se pokoušel něco vymyslet Franck Ribéry, ale jeho kličkovaná mu nevyšla a míč se dostal k rukavicím Hitze. Ten úplně nespěchá, čekají náš poslední minutky druhého poločasu, které bude určitě velice napínavé.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Thomas Delaney.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Sandro Wagner.
     
    81
    Další velice rychlá akce Borussie byla zakončena centrem Achrafa Hakimího z pravé lajny. Šlo ovšem o střílený centr, který v brance neskončil a odkopávat se bude od branky Bayernu.
     
    80
    Renato Sanches se objevil na pravé straně a nadýchaným centrem hledal spoluhráče v pokutovém území. Jeho pokus ale skončil na zádech Piszczeka, od nějž se míč dostal do autu.

    David Panuška

    Branky: 49. Reus (pen.), 67. Reus (Ł. Piszczek), 73. Alcácer (Witsel) – 26. Lewandowski (Gnabry), 53. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   29. Weigl (DOR), 36. Akanji (DOR), 90+4. Hitz (DOR) – 55. Ribéry (BAY), 87. Süle (BAY), 90+4. Wagner (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 4:8.
    Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek, Akanji, Zagadou, Hakimí – Witsel, Weigl (46. Dahoud) – Sancho, Reus, Bruun Larsen (82. Delaney) – M. Götze (59. Alcácer).
    Náhradníci: Oelschlägel – Guerreiro, Toprak, Dahoud, Pulisic, Delaney, Alcácer.

    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Hummels (65. Süle), J. Boateng, Alaba – Javi Martínez – T. Müller (82. Wagner), Goretzka – Gnabry (74. Sanches), Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Süle, James Rodríguez, Sanches, Wagner, Will.
    thejrc.org