Novosibirsk – Kunlun 2:4 (kon.) | Barys – Chabarovsk 5:6 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 0:2 (kon.)
Jokerit – Čerepovec 4:0 (kon.) | Petrohrad – Vladivostok 8:2 (kon.) | Soči – Jaroslavl 3:2 (po pr.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.) | Viťaz – Čeljabinsk 3:4 (po pr.) | Omsk – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Red Star Kunlun
Středa 14.11.2018, 13:30 • Ledový palác sportu Sibir, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, s přáním příjemného zbytku středečního večera se s vámi loučím. Na počtenou! (15:59:25)
     
    Kunlunu se nakonec podařilo ve třetí třetině dvěma rychlými góly otočit stav utkání ve svůj prospěch a ze Sibir Areny si tak odváží všechny body. Novosibirsk dnes vůbec nepřevedl špatný výkon, bohužel pro něj se ale hokej hraje na vstřelené branky a nikoliv na umělecký dojem.
     
    Československá stopa
    Tomáš MERTL (KUN) – 0+2, 0 střel, ice-time 15:06
    Ondřej VITÁSEK (KUN) – 0+1, 1 střela, ice-time 18:39
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 35 – 29
    Zblokované střely: 12 – 8
    Vhazování: 26 – 30
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využití přesilovek: 1/6 – 1/3
     
    Konec zápasu.
    59:59 Michael LATTA - 2:4
     
    59:59
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Na Sibiři je definitivně rozhodnuto, čínský klub dnes domácím uštědřil pořádně hořkou porážku! Poslední hřebík do jejich rakve zatloukl MICHAEL LATTA, který z vlastní modré čáry trefil opuštěnou svatyni. Bez asistence.
     
    59:35
    Po vhazování zavládl před Brustovou svatyní naprostý chaos, bývalý gólman Bratislavy si ale nakonec se situací poradil!
     
    58:49
    Sibiru se nedaří prorazit za modrou čáru, případné výlety do útoku jsou pak ukončeny téměř okamžitě. Naděje domácích na úspěch už jsou skoro pryč.
     
    57:44
    Nikolaj Demidov rozehrát kotouč dopředu, obrana Kunlunu následný atak Novosibirsku bleskově zneškodnila. Od dvou bodů hosty dělí jen desítky sekund.
     
    56:35
    Po přerušení byla po dlouhé době k vidění další potyčka, tentokrát se s jedním z protihráčů postrkával Zyrjanov. Vylučovat se ale asi nebude.
     
    55:46
    V Sibir Areně panuje dost ponurá atmosféra, intenzita fandění už vůbec není taková jako v prvních dvou dějstvích. Není divu.
     
    54:49
    Před Brustovu klec se snažil prokličkovat Maxim Kazakov, který ale neodbytným obráncům Kunlunu nakonec podlehl a přišel tak o kotouč.
     
    53:47
    Pozornost na sebe teď ranou od modré čáry upoutal Dmitrij Lukin, který ale soupeřovu svatyni přestřelil o dva tři metry. Úplně povedený pokus to nebyl.
     
    52:58
    Rudá hvězda má všechno plně pod kontrolou, vůbec soupeře nepouští ke kotouči. Sibiru na vyrovnání zbývá něco málo přes sedm minut.
    51:47 Justin FONTAIN - 2:3
     
    51:47
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak tohle je pro domácí hodně studená sprcha – Kunlun se prosazuje i z následujícího výpadu a poprvé v zápase jde do vedení! Pod třetí zásah hostujícího celku se podepsal JUSTIN FONTAIN a umlčel tak ochozy novosibirské haly. Asistence: Tomáš Mertl.
    50:39 Oskars BARTULIS - 2:2
     
    50:39
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    A máme opět vyrovnáno! Brandon Yip našel na mezikruží nikým nehlídaného OSKARSE BARTULISE a lotyšský bek se prudkou střelou z první nemýlil – 2:2! Jedna ze dvou nejnovějších akvizic Kunlunu se tak prosazuje hned v prvním utkání! Asistence: Brandon Yip.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 2. Kazakov (Sajustov), 38. Brulé – 17. Latta (Mertl, Viklund), 51. Bartulis (Yip), 52. Fontain (Mertl), 60. Latta


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, K. Alexejev (C), Piganovič (A), Naumov, D. Lukin, Vorobej, Demidov, Morozov – Brulé, Caron, J. Peltola (A) – Sajustov, Kazakov, Šarov – Zyrjanov, Pervušin, Romancev – J. Bodrov, A. Jakovlev, Michajlov.
    Red Star Kunlun: Brust (C. Sun) – Järvinen, Vitásek, V. Lajunen, Viklund, Bartulis, Bartley – Fontain, Lundh, Mertl – Wolski, Sundström, Beck (A) – Yip (C), Latta, Kane – Jaw, Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Gofman, Olenin – Berseňov, Judin.

    Diváci: 4 650
    ocianews.com