Přerov – Technika Brno 2:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 4:6 (kon.) | Kobra – Kladno 3:7 (kon.)
HC Litvínov – Třemošná 6:4 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 1:4 (kon.) | Zlín – Warriors Brno 7:2 (kon.)
Havířov – HK MD Šumperk 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 6:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Jihlava 1:0 (kon.) | Chomutov – Slavia 2:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:1 (1:0, 2:0, 1:1 - 0:1)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 01.12.2018, 12:30 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásné poledne, dnes je na programu poslední kolo dorostenecké extraligy! V Budvar aréně se proti sobě postaví Motor a Havlíčkův Brod. A oba celky ještě mají o co hrát – mohou se posunout v tabulce směrem vzhůru.
     


    HC Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí dorostenci se ve své skupině nacházejí v tabulce na osmém místě. Za nimi se nachází ještě Tábor a Žďár nad Sázavou. Motor by se mohl dotáhnout a dokonce přeskočit sedmou Boleslav. Ta má o tři body více, a tak by domácí hokejisté dnes museli z utkání vytěžit hned čtyři body. V kanadském bodování se v tomto celku nejvíce daří Davidu Kašparovi. Ten má na kontě devatenáct bodů. Za ním je Petr Lukeš a z pozice obránce se nevede vůbec špatně ani Matouš Hail.
     


    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkobrodští dorostenci jsou na tom tabulkově o něco lépe než jejich dnešní soupeř. Momentálně se nachází na šestém místě a na dálku budou bojovat se svým rivalem – Jihlavou. Oba celky z Vysočiny posbíraly stejně bodů, tedy třicet, a o tom, kdo se udrží na konečné páté pozici, rozhodne až poslední kolo první části dorostenecké extraligy.
    O produktivitu týmu se starají především dva útočníci – Matěj Kozlík a Filip Dymák. Oba odehráli sedmnáct utkání a shodně posbírali devatenáct bodů. Nejproduktivnějším obránce je poté se sedmi body Adam Dvořák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Viktor Budík se snažil probít do útočného pásma. Zkoušel projít mezi několikanásobnou soupeřovou přesilou. Byl při tom faulován, uvidíme tak první přesilovku.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dymák – 2 min., hákování).
     
    01:45
    Alois Dubský zavezl kotouč do útočného pásma. Následně ale na vrcholku kruhu ztratil kotouč, který mu soupeř vypíchl. Poté se Havlíčkobrodští osvobozují.
     
    02:46
    Tomáš Cibulka tentokrát zavezl kotouč do pásma. Ihned po přejetí modré čáry vypálil na bližší tyč, kde však Kubík zasahuje za pomoci své vyrážečky.
     
    03:10
    Dymák se vrátil z trestné lavice a hned se jeho tým dostal od první dobré šance! Adam Rauš se dostal k odraženému kotouči před brankou, ovšem zařízení netrefil.
     
    04:46
    Alex Marhoun zkusil ujet soupeřům do brejku. Zkoušel si obhodit jednoho z protihráčů, nicméně to se mu nepodařilo. Havlíčkobrodští hokejisté se dostávají ke kotouči a drží se v pásmu.
     
    05:50
    Matěj Kozlík je se spoluhráčem v přečíslení dva na jednoho. Zkusil přihrát na vzdálenější tyč, jenže jeho přihrávka nepatřila k těm nejpovedenějším a skončila v rohu ledové plochy.
     
    06:52
    Na modré čáře se hned dvakrát dostal ke střel Ondřej Besmák. Jeho první pokus byl o něco nebezpečnější, Lidák jej však stihl vyrazit. Jeho druhý pokus pak až mezi tři tyče neprošel.
     
    07:45
    Vladislavu Juřicovi se nepovedla přihrávka, a tak se českobudějovičtí hokejisté dostávají ke kotouči. Už se pomalu usazují v útočném pásmu. Uvidíme, zda Kubíka v brance ohrozí.
     
    09:11
    Na ledové ploše se toho moc nedělo. Až havlíčkobrodští hokejisté se dostali do pásma, kde se jim povedlo Lidákovu klec ohrozit. Pálil David Krejčí, nicméně na domácího strážce svatyně si nepřišel.
     
    10:36
    Na modré čáře stál příhodně Marek Čančura, k němuž se kotouč odrazil. Čančura poté střílel, ale jeho pokus z větší vzdálenosti si cestu až mezi tři tyče nenašel.
     
    11:10
    Před Lidákovou svatyní nastala menší trma vrma, domácí hokejisté ji ale dokázali přečkat. Ovšem jen za cenu faulu.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lukeš – 2 min., vražení na hrazení + 2 min., nesportovní chování). Trest odpyká Hála.
     
    12:09
    Adam Dvořák si sjel hlouběji do útočného pásma, kde se dostal k odraženému kotouči a zkusil to z prostoru mezi kruhy. Jeho pokus mířil do odkryté části klece, jenže Dvořákův pokus až mezi tři tyče neprošel. Zastavil se jen o jednoho z bránících hráčů.
     
    12:55
    Havlíčkobrodský kapitán Martin Zych si udělal prostor na modré čáře, najel do optimální palebné pozice a zacílil do horního růžku. Tam se ale objevila také Lidákova vyrážečka.
     
    13:51
    Hostující celek se hnal do přečíslení, nicméně jeden z českobudějovických beků zastavil protihráče na modré čáře. Tím dostal Havlíčkův Brod do postavení mimo hru.
     
    14:17
    Havlíčkobrodští hokejisté opět zahrozili v útočném pásmu. Konkrétně pálil Juřica, nicméně na pozorného Martina Lidáka si opět nepřišel.
     
    15:05
    Hra se nám opět přestěhuje před domácí svatyni. Adam Dvořák totiž dojel kotouč dříve než jeho spoluhráč, a tak rozhodčí zapískal zakázané uvolnění.
     
    15:53
    Po delší době také jedna z lepších šancí pro domácí celek! Adam Sochor si najel na pravý kruh, odkud to zkusil do horních pater branky. Jeho pokus ale bohužel pro něj Kubík včas zastavil.
     
    16:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Havlíčkobrodští hokejisté měli v uplynulých okamžicích o něco navrch, nicméně jsou to domácí, kteří jdou do vedení! Českobudějovičtí si vytvořili útočný tlak, který v branku přetavil pohotový DANIEL HÁLA. Asistence: Alex Marhoun.
     
    17:11
    Filip Petrásek dlouho držel kotouč na své holi. Objel soupeřovu branku, následně ale neměl komu přihrát. A tak to zkusil k bližší tyči. Tam ale byl pohotový David Kubík.
     
    18:12
    Viktor Budík se zkusil prosadit v úniku dva na dva. Nejprve se snažil obehrát protihráče, už to mu ale nevyšlo. Úspěšná pak nebyla ani Budíkova následná přihrávka na vzdálenější tyč.
     
    19:57
    Marek Čančura se šikovně zbavil jednoho protihráče, čímž se mu málem otevřela cesta k brance. V poslední chvíli mu ale ujel kotouč z hole. K dorážce pak měli domácí blízko, leč Kubíkovu svatyni nikterak neohrozili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi. Havlíčkobrodští byli minimálně v jeho první půlce o něco lepším týmem, avšak gólově zatím vychází na prázdno. Naopak Motor vstřelil jednu branku. Po tomto okamžiku už byl o něco aktivnějším týmem naopak on.

    Další dějství začne přibližně v 13:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:29
    Na jedné straně pálil Willmann, avšak s jeho pokusem si Kubík odkázal poradit. Na druhé straně poté střílel Ondřej Besmák, i v tomto případě byl ale úspěšnější brankář.
     
    22:29
    Domácí hokejisté se provinili zakázaným uvolněním, které tedy vrátí hru před Martina Lidáka.
     
    22:45
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Beneš – 2 min., krosček).
     
    23:27
    Přesilová hra se zatím českobudějovickým hokejistům docela daří. David Kubík musel čelit nejedné povedené střele. Havlíčkobrodská obran v čele s brankářem je ale prozatím pozorná.
     
    24:45
    Beneš se vrací zpátky na ledovou plochu. Oslabení tedy hostující celek zvládl.
     
    25:46
    Od té doby, co Motor vsítil první branku, je na hřišti o něco lepším týmem. To potvrzuje i nyní, kdy i bez přesilové hry zamkl soupeře v útočném pásmu. Kubík následně útočné snažení uťal přesný zákrokem lapačkou.
     
    27:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté stále tlačili na svého soupeře a po zásluze se dočkali druhé vstřelené branky! Sochor poslal přihrávku na VIKTORA BUDÍKA, a ten se nezmýlil! Asistence: Adam Sochor, Tomáš Kudrnáč.
     
    28:50
    Možná poprvé za třetinu se v útočném pásmu na delší dobu objevili také hostující hráči. Jmenovitě pak pálil Kutlvašr, jenže jeho střelecký pokus zůstal jen na výstroji pozorného Lidáka.
     
    29:50
    Českobudějovičtí hokejisté mohli jít do tříbrankového vedení! David Kašpar ujel do samostatného nájezdu, ale Kubíka neprostřelil. I přesto, že havlíčkobrodský brankář chvíli nevěděl, kde kotouč má.
     
    31:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se opět držel v útočném pásmu. VIKTOR BUDÍK se ujal kotouč, vybruslil si do střelecké pozice a následně umístil střelu krásně do pravého horního růžku. Asistence: Adam Sochor.
     
    32:51
    Nyní se do útočného pásma snažil natlačit také Havlíčkův Brod. Motor ale zamkl modrou čáru, přes kterou svého protihráče nepustil.
     
    33:35
    Filip Vašák si sjel do útočného pásma. Stál na levém kruhu, kam se k němu odrazil kotouč. Zkusil zacílit na levou tyč, jenže Lidák vytasil vyrážečku a Vašákovu střelu zneškodnil.
     
    34:46
    Tadeáš Holenda vystihl nepřesnou Lidákovu rozehrávku, ale do prázdné branky zacílit nemohl, v trajektorii případné střely totiž stálo hned několik hráčů. Holenda ale po chvíli přeci jen vypálil, Lidák však už na svém místě kotouč kryje.
     
    36:06
    Blíží se konec druhé třetiny. Mezitím havlíčkobrodští hokejisté tlačí na svého soupeře, nikterak branku ohrožující střelu si ale zatím nepřipsali. Lidák nyní může být relativně v klidu, obránci mu nyní s protihráči hodně pomáhají.
     
    37:51
    Motor se vymanil ze sevření ve vlastním obranném pásmu. Hru převrátil na druhou stranu, kde už pálí na Kubíkovu branku. Právě havlíčkobrodský brankář si nyní připisuje pohotový zákrok proti střele od modré čáry.
     
    38:49
    Adam Rauš se dostal k puku, který se odrazil do prostoru mezi kruhy. Odtud do něj bekhendem plácl, ovšem Lidák zareagoval velmi pohotově a kotouč za pomoci lapačky vyrazil.
     
    39:46
    Viktor Budík mohl zaútočit na hattrick! Hnal se za kotoučem, respektive za případnou dorážkou. Nicméně Kubík zachytil kotouč a žádné ohrožení své branky nepřipustil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Motor vstoupil do druhých dvaceti minut velmi aktivně. Zhruba v polovině utkání z toho nakonec těžil i gólově. Tehdy se totiž prosadil Viktor Budík, který poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Tentýž hráč zařídil pro svůj celek i třetí přesnou trefu. Uvidíme, zda českobudějovický útočník případně dotáhne útok na hattrick.

    Další perioda začne přibližně v 13:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Oba týmy si na začátku třetiny připsaly docela podobné střelecké pokusy. Oba byly poměrně nebezpečné. Brankáři obou týmů si ale připsali povedené zákroky.
     
    41:03
    Richard Pitel si najížděl na vzdálenější tyč, kam už k němu mířila přihrávka. Ta ale bohužel pro něj a jeho tým nebyla příliš přesná. Pitel by jinak mohl zakončovat do prázdné klece.
     
    43:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak i havlíčkobrodští hokejisté se mohou radovat z první trefy! Hosté si vytvořili tlak a obstřelovali Llidáka. Ten kotouč vykopl před sebe, kde MATĚJ KOZLÍK uklidil puk až za brankovou čáru. Asistence: Filip Dymák, Adam Rauš.
     
    44:20
    Adam Rauš se hnal do zakončení! Najížděl z pravého kruhu. Stál před ním ale blok hráčů, přes které nakonec kotouč až na branku neprocpal. Brod se i poté ale drží v pásmu.
     
    45:56
    Havlíčkobrodští s první trefou v utkání vycítili šanci! Snažili se dostat do pásma, ovšem přitom jim pláchl jeden z domácích hráčů, který se pokusil zacílit na bližší tyč. Kubík se ale včas přesunul a puk za svá záda nepropustil.
     
    47:29
    Karel Matoušů jel do útoku, přičemž celou akci zkoušel vyšperkovat přihrávkou do prostoru mezi kruhy, kam si najížděl jeho spoluhráč. Ten ovšem přihrávku nezpracoval.
     
    48:48
    Filip Dymák se dostal ke kotouči v útočném pásmu. Chvíli stál před Lidákovou svatyní úplně sám, jenže byl otočen zády k brance, tudíž nemohl střílet. Následně s k němu včas stihl vrátit jeden z domácích obránců a od kotouče jej odstavit.
     
    49:54
    Hostující celek se mocně snaží o snížení stavu a případné vyrovnání. Motor byl ale nyní pozorný a soupeře ke střele nepustil. Českobudějovičtí se ujali kotouč za svou brankou a již s ním pádí na opačnou stranu ledové plochy.
     
    50:57
    Juřica viděl spoluhráče, který si sjížděl na vzdálenější tyč. Zkusil na něj poslat přihrávku, jenže ta byla o něco pomalejší, než by havlíčkobrodský tým potřeboval.
     
    51:47
    Hlavní rozhodčí neztratila kotouč z dohledu. Nechala o něj dlouho u mantinelu bojovat. Vítězně z tohoto souboje nakonec vyšli hosté, kteří kombinují.
     
    53:40
    Hra už je poměrně rozkouskovaná a šancí poměrně ubývá. Na kotouči se nyní drží domácí hokejisté, kteří se dostali až do šance! Konkrétně Dubský ujel sám na branku, ale Kubík brilantně zasáhl holí!
     
    54:57
    Na opačné straně ledové plochy zahrozili také hostující hokejisté. Proti inkasování byl ale Martin Lidák, který dnes zatím skvěle drží svůj tým a výrazně jej přibližuje za třemi body.
     
    55:56
    Viktor Budík dostal přihrávku ve středním pásmu. Neměl ale potřebnou rychlost k tomu, aby ujel až sám před branku. Ke střeleckému pokusu se tedy nakonec nedostal.
     
    57:45
    Motor nepřipouští ohrožení své branky a prozatím to tedy vypadá, že to bude dnes on, kdo míří za třemi body. Navíc nyní Kubík musel vytáhnout zákrok proti střele zblízka branky.
     
    58:45
    Českobudějovičtí stále v útočném pásmu! Nyní se dostal k dorážce Tomáš Kudrnáč, kterého ale Kubík dokázal vychytat. Právě David Kubík dnes předvádí taktéž parádní výkon. Stejně jako jeho protějšek.
     
    59:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Alex Marhoun poslal dobrou přihrávku mezi kruhy, kde napřáhl PETR LUKEŠ, který zacílil přesně do horních pater branky! Asistence: Alex Marhoun, Vilém Braun.
     
    Konec zápasu.
     
    Základních šedesát minut je za námi! Vítězně z nich odchází domácí tým, který předvedl parádní výkon. Skvělé utkání, troufám si říct, ale odehráli také Havlíčkobrodští, leč dnes nebyli tolik střelecky efektivní.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Mohlo být rozhodnuto! Filip Dymák si najel do útočného pásma, kde mohl rozhodnout! Sám před brankou ale Martina Lidáka neprostřelil!
     
    61:11
    Další dobrá šance pro havlíčkobrodské hokejisty! Martin Zych vybojoval kotouč, který ještě posunul před branku na svého spoluhráče. Ten ovšem českobudějovického brankáře také neprostřelil.
     
    61:23
    V nadstavbě jsou zatím jednoznačně lepší hostující hokejisté. Martin Lidák ale drží šance na bodový zisk z nadstavby pro svůj tým. Nyní se nenechal překvapit odrazem kotouče od mantinelu.
     
    62:41
    Martin Willmann dostal kotouč na hole svého celku, z čehož nakonec mohl těžit Daniel Hála, jenž si sjížděl na vzdálenější tyč. Přihrávka, která na něj mířila, ale byla o něco delší, než by Willmann potřeboval.
     
    63:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodští hokejisté se mohou radovat alespoň ze zisku jediného bodu, který si dnes z jihočeské metropole odvezou! Adam Rauš poslal přihrávku na FILIPA DYMÁKA, a ten byl úspěšný. Asistence: Adam Rauš, Max Kutlvašr.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je kompletně za námi! Viděli jsme dnes velmi povedený souboj. A to z obou stran. Rozdělení bodů je dnes velmi spravedlivé – Motor působil mimo první minuty o něco aktivnějším dojmem, po zásluze tedy bere tři body. Naopak Havlíčkobrodští byli o něco lepší v nadstavbě, z níž vydolovali alespoň bod. Základní část, první fáze sezóny, je tedy pro oba týmy již minulostí.

    Děkuji vám za pozornost, z tohoto zápasu je to vše! (14:45:51)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 17. Hála (Marhoun), 28. Budík (Sochor, Kudrnáč), 32. Budík (Sochor), 60. Lukeš (Marhoun, Braun) – 44. Kozlík (Dymák, Rauš), 64. Dymák (Rauš, Kutlvašr)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Novák, Cibulka, Hail, Hromada, Willmann – Hála, Lukeš, Marhoun, Kašpar, Braun, Petrásek, Pitel, Placek, Budík, Kudrnáč, Kovář, Dubský, Čančura, Sochor
    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Bělohlávek) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Vašák, Prášek

    Rozhodčí: Růžičková – Polonij, Bělohlav
    bahis siteleri