Boston – New Jersey 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | Los Angeles – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Detroit Red Wings
Pátek 28.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:35 Derick BRASSARD - 5:2
     
    57:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností už je hotovo! Jevgenij Malkin využil zaváhání soupeře a z vlastní třetiny si najel až do středního pásma, kde přihrál na DERICKA BRASSARDA. Jeho pokus z modré čáry zamířil do prázdné klece a je z toho pátá branka Penguins. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    56:46
    Vyhození Penguins přes celé kluziště končí jen na levé tyči hostující branky. Píská se další zakázané uvolnění Tučňáků.
     
    56:32
    Jimmy Howard už nyní míří na střídačku a Detroit hraje v šesti!
     
    56:01
    Na rychlou přihrávku od pravého mantinelu si před branku najel Tyler Bertuzzi, který se snažil usměrnit kotouč za brankářova záda. Ovšem Matt Murray byl připravený a připisuje si důležitý zákrok.
     
    50:46
    A opět ruská hvězda ve službách Penguins! Zleva vypálil Jevgenij Malkin, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce na hranici brankoviště se ještě prodral Patric Hörnqvist, ale Jimmy Howard si připsal další zákrok do statistik o utkání.
     
    49:57
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Thomas Vanek – 2 min., podrážení).
    45:55 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    45:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže Tučňáci se po skvělé teči rychle vrací do dvoubrankového vedení! Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy PATRIC HÖRNQVIST, jenž poslal černou gumu mezi betony hostujícího gólmana. Tady byl Jimmy Howard zcela bezmocný. Asistence: Jack Johnson a Marcus Pettersson.
     
    45:16
    Phil Kessel odmítl šanci na hattrick! Americký sniper dostal přes šířku pásma přihrávku a z levé strany trefuje jen beton hostujícího gólmana. Přitom před Kesselem byla odkrytá část svatyně.
    44:45 Andreas ATHANASIOU - 3:2
     
    44:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Jevgenije Malkina se do úniku dostal ANDREAS ATHANASIOU, který střelou mezi betonu Matta Murrayho snižuje na rozdíl jediného gólu. Asistence:
     
    42:11
    Zadovkou přenechal jeden z hostů kotouč na Dennise Cholowskiho, jehož bomba skončila na výstroji domácího brankáře. Hra se velmi rychle přesunula, ale Jimmy Howard se s přihrávkou přesunul a vychytal Tannera Pearsona.
     
    39:55
    O snížení se mohl ještě postarat český obránce! Filip Hronek si najel mezi kruhy, odkud zamířil jen do pravé tyče branky, kterou hájí Matt Murray. Mladý obránce v dnešním střetnutí už podruhé trefuje brankovou konstrukci, to je smůla.
    38:58 Phil KESSEL - 3:1
     
    38:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na zápas jednoho muže! Jevgenij Malkin přihrál od levého mantinelu na osu hrací plochy, kde se nacházel střelec z povolání. PHIL KESSEL našel místečko mezi lapačkou a betonem Jimmyho Howarda, čímž využívá další početní výhodu svého celku. Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Trevor Daley – 2 min., podrážení).
     
    36:52
    Akcí na jeden dotek vyšachoval útok Pittsburghu hned několik hráčů. Ovšem Olli Määttä z druhé vlny minul branku v dobré příležitosti. Domácí obránce se hned podíval ke stropu arény, protože ví, že tohle mělo skončit gólem.
     
    31:55
    Bryan Rust se neohroženě hnal mezi obránce, ale jeho pokus byl nepřesný. Poté přihrával Jake Guentzel mezi kruhy, kde se nacházel Sidney Crosby. Jeho pokus z jedné zamířil jen těsně vedle branky.
    28:26 Derick BRASSARD - 2:1
     
    28:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Red Wings! Phil Kessel místo střely poslal kotouč na DERICKA BRASSARDA, jehož černá guma trefila do brusle, od které se odrazila za brankovou čáru. Asistence: Phil Kessel a Tanner Pearson.
    27:12 Phil KESSEL - 1:1
     
    27:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při vyloučení Filipa Hronka se Pittsburgh prosazuje! PHIL KESSEL si vzal kotouč ve střední třetině a využil také podklouznutí soupeře. Zkušený střelec si najel až před branku, kde si počkal až mu Jimmy Howard roztáhne nohy a poslal mu mezi ně černou gumu. Asistence: Sidney Crosby a Kris Letang.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Filip Hronek – 2 min., držení hole).
     
    22:23
    Po vyhraném vhazování a nepovedené střele se k dorážce z levé strany dostal Dennis Cholowski, který okamžitě poslal puk proti brance. Ovšem jeho zakončení bylo opět až příliš přesné a zamířilo do horní tyče.
     
    21:02
    Jevgenij Malkin zachytil rozehrávku soupeře a okamžitě se s pukem vydal před branku. Zakončení ruské hvězdy mířilo po ledě k levé tyči, ale Jimmy Howard zasahuje betonem.
     
    15:58
    Tanner Pearson od levého mantinelu prohodil obránce a našel spoluhráče před brankou. Jenže Phil Kessel neusměrnil kotouč do prostoru tří tyčí, a tak stav zápasu zůstává nezměněn.
     
    13:49
    A další obrovská šance, tentokrát v podání Penguins! Mezi kruhy číhal Phil Kessel, jenž také dostal přihrávku, ale jeho pokus do protipohybu Jimmyho Howarda zamířil jen do betonu maskovaného muže.
     
    13:26
    Pittsburgh může být rád, že už neprohrává o tři branky! Mezi kruhy se totiž nacházel Thomas Vanek, jehož pokus podruhé zacinkal na domácí brankovou konstrukci.
    11:51 Dylan LARKIN - 0:1
     
    11:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo! Gustav Nyquist v rohu získal puk, který předal na levé kruhu pro vhazování, odkud DYLAN LARKIN zamířil kolem hlavy brankáře do šibenice. Matt Murray toho moc neviděl, jelikož před ním výborně clonil Justin Abdelkader. Asistence: Gustav Nyquist a Justin Abdelkader.
     
    11:20
    Dominik Simon pěkně přihrál do druhé vlny, kde se nacházel Kris Letang. Jeho pokus z pravého kruhu mířil na zadní tyč, kde zavíral situaci Jevgenij Malkin. Ruský útočník ve vyložené šanci černou gumu netrefil.
     
    09:52
    Thomas Vanek přihrál do levého kruhu, odkud se stahovačkou pokusil dostat před branku Tyler Bertuzzi, ale kotouč mu tekl. Následně puk zamířil do druhé vlny, kde se napřáhl Frans Nielsen. Ovšem Matt Murray vytáhl pěkný zákrok lapačkou a vyrazil.
     
    03:05
    Cink! Z levého kruhu vypálil z jedné Filip Hronek, který trefil bližší tyč. Český obránce mířil až moc přesně, což se nyní nevyplatilo. Matt Murray se sice přesouval, ale tohle prostě nemohl stihnout.
     
    01:23
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., hákování).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Kessel (Crosby, Letang), 29. Brassard (Kessel, Pearson), 39. Kessel (Malkin, Crosby), 46. Hörnqvist (J. Johnson, M. Pettersson), 58. Brassard (Malkin) – 12. D. Larkin (Nyquist, Abdelkader), 45. Athanasiou


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Daley, Cholowski, Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson – Abdelkader (A), D. Larkin, Nyquist – Vanek, Nielsen (A), Bertuzzi – Rasmussen, Glendening, Athanasiou – Megan, J. de La Rose, Ehn.

    Rozhodčí: StPierre, Morton – Driscoll, Suchánek

    Diváci: 18 369
    bahis siteleri