Novosibirsk – Omsk 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Minsk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 0:3 (kon.)
Ufa – Kunlun 5:0 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 4:2 (kon.) | Soči – Jokerit 3:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Avangard Omsk
Pátek 28.12.2018, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HK Sibir Novosibirsk a Avangard Omsk.
     
    HK Sibir Novosibirsk

    Domácí hokejisté jsou v tabulce Východní konference na jedenáctém místě se čtyřiatřiceti body. Na své konto si zapsali patnáct výher a sedmadvacet proher. Jsou tak na nepostupové pozici do vyřazovacích bojů. Na osmé místo však ztrácejí sedm bodů, takže pro Sibir ještě není nic ztraceno a může o elitní osmičku ještě určitě zabojovat. Naposledy se jim dařilo na ledě Ufy, kde ve středu vyhráli těsně 2:1 z jejich pohledu. Na tuto výhru by rádi navázali dnes doma před svými diváky, ovšem nic jednoduchého je tedy nečeká. Trenérům by ještě měl chybět zraněný Oleg Piganovič, jinak mají k dispozici takřka kompletní kádr.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Michajlov – 16 bodů (10+6)
    Alexandr Šarov – 16 bodů (9+7)
    Dmitrij Sajustov – 14 bodů (7+7)
     
    Avangard Omsk

    Hosté z Omsku jsou na tom ve stejné konferenci podstatně lépe a vyřazovací boje by jim ujít neměly. Jsou na druhé pozici s devětapadesáti body. Osmadvacetkrát dokázali zvítězit a šestnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Ve středu se Avangardu nedařilo, na ledě prvního Jekatěrinburgu totiž padl těsně 2:3. Tuto prohru by rádi odčinili v Novosibirsku, kde budou v roli favorita. Uvidíme, zda tuto roli naplní, nebo zda se budou radovat domácí hráči. Omsku ještě bude chybět Karri Rämo a nejistý start je i u zraněného Jegora Martynova.

    Nejproduktivnější hráči

    Ilja Michejev – 34 bodů (17+17)
    Sergej Širokov – 32 bodů (16+16)
    Denis Zernov – 26 bodů (12+14)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly, a sice dvakrát. V obou případech se zrodil výsledek 3:1 a pokaždé se radoval Omsk. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu československou stopu nezaznamenáme. V ani jednom týmu totiž nepůsobí český nebo slovenský hokejista.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, K. Alexejev (A), Ignatovič, Demidov, Savčenko, D. Lukin, Vorobej, Klimontov – Prince, V. Komarov, J. Peltola (C) – Michajlov, Sajustov (A), Milovzorov – Caron, Pešechonov, Šarov – Pervušin, Romancev, Tkačenko.

    Avangard Omsk: Nalimov (Bobkov) – J. Medveděv (C), Franson, Jemelin (A), Pokka, Pivcakin, Čudinov, Berezin – Širokov, Zernov, I. Michejev (A) – Šumakov, Desharnais, K. Petrov – Talbot, K. Semjonov, Košelev – Fisenko, Stas, A. Galimov – Manukjan.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš – Černyšjov, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sibir Arénou už zní hymna Ruské sborné. Začátek zápasu se už blíží.
     
    Oficiality utkání máme za sebou a za chvíli tak bude vhozeno úvodní buly tohoto sibirského derby.
     
    Někteří domácí hokejisté přivezli na ledovou plochu malé sledge hokejisty, ještě probíhá společné focení a poté už jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned po úvodním vhazování dostali do útoku, kde však branku hostů příliš neohrozili. Poté se na druhou stranu okamžitě vydává Omsk.
     
    00:45
    Také hosté nic nevymysleli a opět to zkouší před hostující klecí zase hráči Sibiru.
     
    02:24
    Maxime Talbot dostal nabito na levý kruh a odtud poté vyslal střelu, která skončila jen na obraně domácích. Sibir bleskově otáčí hru.
     
    02:42
    Po vhazování před Ivanem Nalimovem získali puk domácí hokejisté a Danil Romancev vystřelil z pravé strany, jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.
     
    03:20
    Poté zahrozili Omští, ale znovu kotouč ztratili. Demidov tak od vlastní branky zakládá další domácí útok.
     
    03:47
    Šumakov se natlačil před Taylora, na kterého vyslal nebezpečnou střelu. Ale domácí brankář si připsal přesný zákrok a po něm poté raději přerušil hru.
     
    03:50
    Ofsajd hostů znamená přesun hry do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    04:05
    Maxim Čudinov pálil od modré čáry, před Taylorem ještě puk tečoval jeho spoluhráč, ale znovu si domácí gólman dokázal poradit a drží svůj tým.
     
    04:40
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladimir Pešechonov – 2 min., podrážení).
     
    04:53
    Jako první hrají přesilovou hru hosté a už se uhnízdili v pásmu domácího celku. Zatím se však obrana drží a hned vyhazuje puk do středního pásma. Hráči Omsku se tak musejí vracet zpátky.
     
    05:28
    Další vyhození puku domácími hráči až před branku Omsku a čtveřice hráčů Novosibirsku odchází střídat.
     
    06:04
    Domácí své oslabení zatím hrají velmi dobře. Znovu zachytili puk po střele Avangardu a puk letí zase až před Ivana Nalimova.
     
    06:40
    Pešechonov je na ledové ploše. Sibir se tak ubránil a je v plném počtu.
     
    06:54
    Hosté ještě měli zbytek tlaku po závěru přesilové hry a zahrozili před Taylorem. Ovšem ten připisuje další přesný zákrok a přerušuje hru. Vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti.
     
    06:54
    Nyní následuje ještě první komerční přestávka.
     
    07:10
    Do útočné akce mířili domácí hráči, ovšem v jejich rozletu je zastavilo postavení mimo hru a ta je tak vykázána zpět do středního pásma. Hráči se už rovnají na buly, za chvíli se tam bude vhazovat.
     
    07:19
    Jukka Peltola se dostal mezi dva obránce Avangardu, nabruslil si blíže hostujícímu brankáři a vystřelil. Jeho projektil do lapačky chytil Ivan Nalimov a hned na to poslal své spoluhráče přihrávkou do další útočné akce.
     
    08:25
    Jenže Omští nic nevymysleli, rychle ztratili puk, který zpět na své hole získali Novosibirští a míří znovu před Nalimovu klec. Hosté se tak urychleně vrací zpět do obranného pásma, aby zastavili rozjeté domácí hráče.
     
    09:26
    Uprostřed hřiště byl sražen k zemi jeden z domácích, sudí naznačují, že o faul nešlo. To se ale rozhodně nelíbí místnímu publiku, které se hlasitě směrem k hlavním arbitrům zlobí.
     
    10:04
    Hraje se v rychlém tempu, oba celky se dvakrát vystřídaly v dalších útocích, které byly nepřesné. Nyní už zase kombinují před Nalimovem domácí hokejisté a snaží se otevřít účet dnešního duelu.
     
    10:48
    Střela Konstantina Klimontova od modré čáry nenadělala brankáři hostů příliš mnoho práce. Ten zapracoval svojí holí a poslal kotouč znovu svým spoluhráčům a ti míří do útočné akce.
     
    11:24
    Další marná snaha hráčů v modrých dresech. Ti zakombinovali opět brankou Avangardu, ovšem jejich střela byla zase nepřesná. Nicméně Nalimov raději zastavil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:37
    Pavel Tkačenko ujel podél pravého mantinelu do útočného pásma, kde poté clonil jeden z hostů, přesto domácí útočník vystřelil. Bylo to však jen do holenního chrániče jednoho z hostujících obránců.
     
    12:31
    Oba gólmani stále drží svá čistá konta a úvodní branky zápasu jsem se tak zatím nedočkali. Uvidíme, zda se to nějakému týmu podaří ještě do konce první části hry. Šance na to rozhodně na obou stranách jsou.
     
    13:25
    Po krátkém přerušení hry pokračujeme znovu a u puku jsou domácí hráči, kteří roztahují akci v útočné třetině. Poté však místo střely přišli o kotouč a ten už hosté zavážejí na opačnou stranu kluziště, tedy před Taylorovu klec.
     
    14:12
    Domácí příznivci svými hlasivkami stále ženou své hráče do útoku. Nyní ale museli skousnout další nebezpečnou střelu Omsku, která skončila jen těsně vedle pravé tyče z pohledu Dannyho Taylora.
     
    15:03
    Galimov spěchal s pukem do útoku a sekundoval mu dobře obránce Roman Savčenko, jenž ho nepustil do žádného zakončení. Výrazně tak pomohl svému brankáři.
     
    15:21
    Nyní přichází další přerušení hry po Taylorově zákroku a za chvíli se tak bude vhazovat opět před ním. Hosté v závěru první třetiny vyvíjejí tlak, který zatím ve vedoucí branku nepřetavili.
     
    15:21
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    15:33
    Nyní chvíle domácího celku, který se na delší dobu uhnízdil v pásmu Avangardu. Ovšem obrana hostů byla pozorná a střelu Jegora Milovzorova zablokovala a srazila do ochranné sítě. Hra je opět přerušena.
     
    15:55
    Poté se do akce dostali hosté a Taylor musel jít opět do zákroku, když zastavil štiplavý projektil z hole Sergeje Širokova. Domácí se pak hned na to přesunuli do útočné třetiny.
     
    16:25
    Ale také hosté byli proti tomu, aby se hráči Novosibirsku dostali ke střele před Nalimovem. Ten si kotouč bezpečně pohlídal a poté ho rozehrál mezi své spoluhráče, kteří se přesouvají na druhou stranu.
     
    17:30
    Další šance Sergeje Širokova, který střelou švihem ohrozil Taylora, ten však ukázkovým semaforem další šanci hostů zlikvidoval.
     
    17:56
    U mantinelu bojovali o kotouč hráči obou celků, nakonec byli úspěšnější ti domácí a už se hned s pukem na hokejkách dostávají do útočné akce. Obrana Omsku musí být velmi pozorná.
     
    18:40
    Na pravé straně se utrhl Ignatovič, ale včas ho obrana hostů zastavila. Ten si tak nemohl sjet před Nalimova a už vůbec ne ho ohrozit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Domácí měli velký tlak před hostující brankou, hosté vůbec nevěděli, kde je puk. Nakonec ho našel jeden z hostů a odpálil do bezpečí. Nicméně Sibir stále drží útočné pásmo a kombinuje.
     
    19:33
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Jevgenij Medveděv – 2 min., držení hole).
     
    19:45
    Hosté se dostali ve vlastním oslabení do šance. Do samostatného úniku unikl Stas, jeho zakončení před Taylorem bylo neúspěšné. Domácí si tak mohli oddychnout a v této části hry se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina sibiřského derby je za námi. V ní jsme branku neviděli, šance na obou stranách ano. Oba brankáři zatím velmi dobře čelí střelám a drží své týmy a zároveň i svá čistá konta. K vidění je rychlý kombinační hokej, zatím tomu ale přesnější zakončení chybí. Uvidíme, zda se ve druhé části, která začne přibližně ve 14:25, dočkáme úvodního gólu. Šanci na to budou mít domácí hráči, kteří budou dohrávat svou přesilovou hru.
     
    Střely na branku: 6 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hosté získali puk a hned ho poslali před domácí branku. Sibir tak musel zakládat svou akci z hloubi vlastního obranného pásma a nyní už je v tom útočném.
     
    20:59
    Ovšem před brankou hostů domácí nic nevymysleli a ztrácejí puk. Ten poté znovu Omsk vyhazuje přes celé kluziště až před Taylorovu branku.
     
    21:33
    Avangard se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    21:55
    Domácí se ještě usadili v pásmu Omsku, kde zamíchal kotoučem Jegor Milovzorov, ovšem proti jeho střele zasáhl včas obránce Omsku Jevgenij Medvěděv a kapitán Avangardu hned posílá puk do středního pásma.
     
    22:30
    Po další střele Sergeje Širokova musel do akce Danny Taylor a zabránil tak další hostující šanci. Poté se do akce vydávají znovu hráči Novosibirsku.
     
    23:41
    Alexander Loginov zachytil za vlastní brankou kotouč a hned ho rozehrál pryč. Pomohl tak svému brankáři, který ve svém brankovišti mohl být v klidu.
     
    24:25
    Maxime Talbot byl uvolněn spoluhráčem, nabruslil si do útočné akce a z pravého kruhu pak přízemní střelou poslal puk jen do připraveného Dannyho Taylora. Ten si tak připisuje další přesný zákrok.
     
    25:13
    Nikolaj Demidov se napřáhl na modré čáře a jeho pokus vykryl Nalimov, který podržel svůj tým a stále tak drží čisté konto stejně tak, jako na druhé straně Danny Taylor.
     
    25:42
    Další akce domácích, kteří zvyšují své tempo. Pavel Tkačenko se obtočil na levém kruhu a jeho pokus po zemi končí opět na pozorném Nalimovovi.
     
    26:27
    Michail Fisenko počkal v obranném pásmu, až mu vystřídají spoluhráči a poté se rozjel směrem k domácí brance. Sám poté před Taylorem vystřelil, ovšem jeho pokus domácí brankář kryje efektním semaforem.
     
    27:10
    Jordan Caron nosící na dresu osmašedesátku jako Jaromír Jágr se nyní dostal ke střele z levého kruhu, která měla gólové parametry, ovšem skončila jen těsně vedle Nalimovy klece.
     
    28:03
    V rohu kluziště v pásmu domácího celku vybojovali puk hosté, kteří o něj záhy přišli a do rychlého protiútoku se vydali Novosibirští. Střela v těsné blízkosti Nalimova z hole Peltoly skončila jen na jeho lapačce.
     
    28:58
    Svižná hra pokračuje i nadále. Znovu se do akce vydali domácí, hosté ji ubránili pozorně a pomohli svému brankáři. Ten nemusel zasahovat a rozehrávkou pak puk posílá až k brance domácího celku.
     
    29:44
    Andrej Stas neudržel puk u modré čáry a do další akce se hnali zase domácí hokejisté. Střelu na Nalimova neposlali a hostující brankář tak byl bez práce.
     
    30:19
    Nyní přichází další komerční přestávka.
     
    30:27
    Jordan Caron číhal u modré čáry ve středním pásmu, rozehrávku Omsku však nepřekazil. Hosté se dostali před Taylora a jejich pokus už musel brankář Sibiru pokrýt a znovu tak svůj tým podržel.
     
    31:21
    Shane Prince jel se spoluhráčem do úniku dva na jednoho. Místo přihrávky na levou stranu vystřelil z pravého kruhu, jeho dělovka ale skončila jen na pozorném Nalimovi.
     
    32:28
    Vhazovalo se v pásmu Novosibirsku, konkrétně po levici Dannyho Taylora, ke kotouči se ovšem dostali domácí hráči a zamířili před hostující branku. Po jejich střele zasahoval Ivan Nalimov a raději pak přerušil hru.
     
    32:28
    Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce, to vše ale až po komerční přestávce, která právě nyní následuje.
     
    32:41
    Po dělovce Jemelina od modré čáry znovu zasahoval Danny Taylor, který si připsal další přesný zákrok. Poté poslal své spoluhráče zpět do útočné akce.
     
    33:14
    Nahození puku ze středního pásma hosty se nepovedlo. Ten získali domácí hráči a hned se s ním vydali zase do útočné akce, kterou zakončoval Caron. Jeho pokus šel jen do lapačky Nalimova.
     
    33:32
    Po buly po levici Nalimova se k puku dostali opět hráči Omsku a zamířili před domácí klec. Střela Sergeje Širokova však skončila jen na Taylorovi a domácí otáčejí hru.
     
    34:16
    A hned si domácí hráči vytvořili tlak před omskou brankou, nadvakrát však Nalimova nepřekonal Alexander Šarov.
     
    34:45
    Další chvíle domácích, kteří zavřeli hosty v jejich pásmu. Další střelu Novosibirsku pak zastavil obránce Medveděv a pomohl tak znovu svému brankáři.
     
    35:15
    Domácí prahnou po úvodní brance, zatím však tlak hosté ustávají, a to i nyní, když zastavili další pokus jednoho z domácích hokejistů. Poté puk posílají do středního pásma a na chvilku tak vydechnou.
     
    36:10
    Na druhé straně z pravé strany vystřelil Denis Zernov, jeho pokus však pohotově zlikvidoval Danny Taylor a naznačil svým kolegům zvednutím lapačky, že v ní má puk. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:14
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Arťom Manukjan – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    36:14
    Domácí mají velkou šanci otevřít účet tohoto zápasu. Mají k dispozici čtyřminutovou početní výhodu po faulu vysokou holí hostujícího Manukjana.
     
    36:14
    Vhazuje se v pásmu Omsku po pravici Ivana Nalimova.
     
    36:24
    Hosté se hned dostali na kotouč a ten poslali okamžitě až před domácí branku. Poprvé se tak dokázali osvobodit. Domácí tak zakládají další akci odzadu.
     
    36:45
    Loginov se napřáhl na modré čáře a jeho pokus ještě před Nalimovem tečoval Shane Prince, ovšem jeho teč skončila jen na pozorném brankáři Omsku, jenž znovu zastavil hru.
     
    37:04
    Po buly, kterou vyhráli hosté, se na puk dostali hráči Omsku a hned ho posílají znovu až před branku domácího celku. Avangard tak zatím své dlouhé oslabení hraje velmi dobře.
     
    37:41
    Milovzorov poslal puk Michajlovovi, který z první vystřelil. Jeho pokus však skončil jen na obraně Omsku. Domácí však stále kombinují před brankou Omsku.
     
    38:14
    Hosté mají první dvě minuty početní nevýhody za sebou a ještě zbývá ubránit další dvouminutovku. Domácí se drží v jejich pásmu a kombinují před Nalimovem.
     
    38:50
    A dokonce se ve vlastním oslabení dostali hosté do velké šance před Taylorem, ovšem ten si připsal přesný zákrok a opět drží svůj tým, který nyní míří zpět do útočné akce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí svou přesilovou hru využívají a dvacet vteřin před vypršením druhé periody jdou do vedení. NIKITA MICHAJLOV zakončil krásně sehranou kombinaci Sibiru střelou z levé strany, kde našel odkrytou skulinku hostující branky. Nalimov se po puku marně natahoval lapačkou a poté se už jen ohlížel za sebe – 1:0. Asistence: Nikolaj Demidov a Alexander Šarov.
    39:40 Nikita MICHAJLOV - 1:0
     
    39:55
    Hosté se ještě pokusili o střelu před brankou Novosibirsku, ta však byla nepřesná. Puk mají zase domácí a vyvážejí ho do středního pásma. Už se ale nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je také minulostí. V ní to vypadalo, že se opět nedočkáme branky. Opak byl však pravdou. Domácí dokázali v čase 39:40 strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře, kterou využil Nikita Michajlov a poslal tak Novosibirsk do vedení. Nyní se dá očekávat, že ve třetí části hry hosté zvýší aktivitu a pokusí se nepříznivý stav srovnat. Rozhodně nás tak čeká ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 15:10.
     
    Střely na branku: 10 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Hosté se hned v úvodu třetí třetiny natlačili před domácí branku, nic před ní ale nevymysleli a domácí celek tak otočil hru zase před branku Omsku.
     
    40:56
    Širokov si vyměnil kotouč s Galimovem a poté vystřelil z levé strany, ale i on svou střelu do zdárného konce nedotáhl. Domácí tak i po šanci hostů své těsné vedení uhájili.
     
    41:47
    Taylor byl pod další palbou hostů, kteří se snaží stále o vyrovnání. Zatím se jim to však nedaří díky pozorné domácí obraně a také pozornému brankáři Taylorovi.
     
    42:27
    Podle předpokladů jsou v úvodu třetí části hry aktivnější hokejisté Omsku, kteří se nesmířili s tím, že v závěru prostředního dějství šli domácí hráči do vedení. Znovu však jejich střela nebyla přesná.
     
    43:03
    Jordan Caron sebral hostům puk v pravý čas a hned ho z vlastního obranného pásma poslal do toho středního. Nyní tak půjdou útočit zase domácí hokejisté, kteří se pokusí své vedení navýšit.
     
    43:17
    Novosibirsk si bere oddechový čas.
     
    43:20
    Po vhazování před Taylorem se v útočném pásmu zdrželi hosté a zatlačili svého soupeře, který se jen bránil. Posléze se však obránce Novosibirsku Klimontov dostal ke kotouči a posílá ho pryč od domácí branky.
     
    44:18
    Čudinov na druhé straně místo střely od modré čáry zvolil přihrávku před branku, a to bylo špatně. Tam totiž byl připravený jeden z domácích beků, který puk poslal do bezpečí.
     
    44:57
    Talbot se uvolnil a dostal se s pukem až do prostoru mezi kruhy, jeho střela z nápřahu však skončila jen na pozorném Taylorovi, který svým dalším zákrokem podržel Novosibirsk a jeho těsné vedení.
     
    45:39
    Ville Pokka potáhl puk z vlastního pásma, ten si ve střední třetině sebral Ilja Michejev a pohotovou střelou nechal znovu vyniknout Dannyho Taylora.
     
    46:18
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:31
    Po krátké pauze hra pokračuje dále. Puk mají ve své moci domácí hráči a míří s ním do útočného pásma. Nalimov se tak musí mít na pozoru a obrana Omsku jakbysmet.
     
    47:02
    Další pokus domácích pokryl Nalimov, jenž zastavil štiplavou střelu novosibirské osmašedesátky, a sice střelu Jordana Carona. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    47:19
    Další nepřesný pokus hostů o vyrovnání. Ti se sice uhnízdili v pásmu Sibiru, ovšem jejich střela zamířila jen vysoko do ochranné sítě.
     
    48:01
    Poté se na druhé straně hezky uvolnil Alexander Šarov, který střelu švihem z mezikruží poslal jen do náruče Ivana Nalimova. Hosté tak budou nyní týmem, který se vrhne do útočné akce.
     
    49:11
    Demidov si nabruslil na levý kruh a našel si lepší pozici ke střele. Ta poté končí na Nalimovi, který si připsal další veledůležitý zákrok. A hned posílá puk spoluhráčům.
     
    50:08
    Střela Villeho Pokky, která mířila od modré čáry, končí jen v moci domácího brankáře. Taylor tak udržel nejtěsnější možné vedení Novosibirsku i po této nebezpečné hostující střele.
     
    51:13
    Taylor, Taylor a do třetice Taylor. Ten si nyní ve svém brankovišti počínal opět skvěle a tři střely hostů za sebou dokázal pokrýt. Trenér Omsku se na lavičce chytá za hlavu. Dnes je zatím brankář Sibiru prostě neprůstřelný.
     
    51:39
    Po vhazování před ním se Omští uhnízdili v pásmu Novosibirsku a střela Sergeje Širokova skončila jen na Taylorovi, který má v posledních chvílích hodně práce ve svém brankovišti. Hra je přerušena.
     
    52:02
    Jordan Caron obešel dva hráče hostů, poté si stáhl puk před sebe. Jeho následný pokus zamířil jen do obránce Omsku, který po zisku puku otáčí hru na opačnou stranu.
     
    52:48
    Maxim Čudinov nejprve naznačil na modré čáře střelu, poté poslal puk nalevo pro Jemelina a ten svou prudkou střelu posílá jen mimo tři tyče.
     
    53:08
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:47
    Domácí se dostali do další akce před brankou Omsku, ovšem jejich pokus byl nepřesný. Nicméně stále se drží v útočném pásmu.
     
    54:01
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového náskoku. NIKOLAJ DEMIDOV se na vrcholu pravého kruhu pořádně opřel do střely a jeho dělovka se zastavila až za Nalimovými zády – 2:0. Hosté tak budou muset dohánět manko o dva góly, pomýšlejí-li na úspěchu v dnešním duelu. Bez asistence.
    54:01 Nikolaj DEMIDOV - 2:0
     
    54:53
    Hosté se snažili najít rychlou odpověď, ale marně dobývali Taylorovou klec. Ten ji znovu zamkl a nepustil hosty ke kontaktnímu gólu.
     
    55:39
    Hráči Novosibirsku se dostali znovu do útočného pásma, chvíli zde operovali, ale následně pak o kotouč přišli. Ten mají ve své moci hosté a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    56:26
    Avangard na nic nečeká a jde do další útočné akce. Nutně by hosté potřebovali trefit kontaktní branku, aby se vrátili zpět do zápasu. Zatím se jim to nedaří a domácí drží svůj slibný náskok.
     
    57:05
    Hosty ve středním pásmu zbrzdila nepřesná rozehra, nyní jsou už ale před Taylorem a kombinují před jeho brankou.
     
    57:34
    Nalimov je na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:49
    Před Taylorem bylo odkryté místo u jeho levé tyče, ovšem Kirill Petrov na kotouč nedosáhl a nemohl tak zakončit. Hra je přerušena a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Hosté se stále drží v útočném pásmu a snaží se v powerplay dostat se na dostřel jediné branky. Taylor je však znovu proti, když nyní lapil puk po jedovaté střele Ansela Galimova.
     
    58:29
    Oddechový čas si bere lavička Omsku.
     
    58:32
    Za kotoučem, který se ocitl ve středním pásmu, spěchali domácí hokejisté. Nakonec se stihl jeden z hostů vrátit zpět a místo u prázdné branky pokryl.
     
    58:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácím povedlo a je hotovo. ALEXANDER LOGINOV v rohu kluziště ve vlastním obranném pásmu získal kotouč, který odpálil přes celé kluziště a kotouč se tak zastavil až v hostující brance – 3:0. Bez asistence.
    58:52 Alexander LOGINOV - 3:0
     
    59:25
    Taylor potvrdil svou dnešní neprůstřelnost a lapil další jedovatou hostující střelu. Po ní hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    59:50
    A další zákrok si připsal domácí brankář, jenž udržel své čisté konto. Deset vteřin před koncem třetí třetiny se tak ještě bude vhazovat opět po jeho levici. Už se spíše ale v tomto duelu nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté přidali ve třetím dějství další dvě branky a dokráčeli tak k vítězství v základní hrací době. Novosibirsk držel svými zákroky Danny Taylor, jenž za svá záda dnes nepustil ani jednu střelu. Hostující střely tak všechny vymazal a domácí tak zaslouženě zvítězili a vyšlápli si tak na velkého favorita tohoto duelu.
     
    Střely na branku: 19 – 23
     
    Utkání sledovalo 7 420 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu jsme československou stopu nezaznamenali. V ani jednom týmu totiž nepůsobí český nebo slovenský hokejista.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (15:48:53)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 40. Michajlov (Demidov, Šarov), 55. Demidov, 59. Loginov


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, K. Alexejev (A), Ignatovič, Demidov, Savčenko, D. Lukin, Vorobej, Klimontov – Prince, V. Komarov, J. Peltola (C) – Michajlov, Sajustov (A), Milovzorov – Caron, Pešechonov, Šarov – Pervušin, Romancev, Tkačenko.
    Avangard Omsk: Nalimov (Bobkov) – J. Medveděv (C), Franson, Jemelin (A), Pokka, Pivcakin, Čudinov, Berezin – Širokov, Zernov, I. Michejev (A) – Šumakov, Desharnais, K. Petrov – Talbot, K. Semjonov, Košelev – Fisenko, Stas, A. Galimov – Manukjan.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš – Černyšjov, Ivanov

    Diváci: 7 420
    bahis siteleri