Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstán – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusko
Sobota 29.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nakonec přinesla relativně velkou bitvu o každý metr, nicméně čeští hokejisté nakonec jednobrankové manko nedokázali dotáhnout. Rusové hráli podobně jako včera proti Dánům minimalisticky, prakticky hrozili jen z rychlých brejků a nehnali se zbytečně po hlavě do útoku. Národnímu týmu nes výrazně scházela efektivita v zakončení, což se před turnajem nijak nepředpokládalo, že takové hvězdy jako Nečas Kaut a Zadina budou spíše gólově mlčet. Koho je potřeba vyzdvihnout je brankář Lukáš Dostál, který si připsal hned druhý nadstandardní výkon v řadě a po právu byl oceněn jako nejlepší český hráč utkání. Ode mě je to z Vancouveru pro dnešek vše, do Evropy přeji hezké sobotní ráno. (04:34:21)
     
    Nejlepší hráči utkání: Lukáš Dostál (Česko) – Nikolaj Kovalenko (Rusko)
     
    Střely na branku celkem: Česko – Rusko 25:28
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Česko – Rusko 12:10
     
    Konec zápasu.
    59:59 Nečasova střela z poslední vteřiny nadělala Kočetkovovi nemalé starosti
     
    59:59
    A bylo málem vyrovnáno! Martin Nečas asi celkem logicky bouchá hokejkou o plexisklo, jeho bomba z brejku letěla milimetry vedle tyče!
     
    59:28
    Martin Nečas pálil z modré těsně vedle!
     
    59:07
    Oddechový čas si vybírá i Václav Varaďa, národní tým má na vyrovnání už jen necelou minutu!
     
    59:07
    Zadina se dostal na pravém křídle ke střelbě, ale rána na bližší tyč bla pro Kočetkova formalita. Kondelík se ještě pokoušel dorážet, ale ruští beci jen jako vyhazovači před nočním klubem vyprovodili mimo brankoviště.
     
    58:52
    Sborná si vybírá oddechový čas!
    58:45 Zadinův brankářský zákrok zabránil ruskému rozhodnutí
     
    58:45
    Tohle zavánělo brankou! Na prázdnou českou branku se valil Nikolaj Kovalenko, na poslední chvíli ale jeho ránu vyklekal Filip Zadina. Rusové se mohou jen držet za hlavy, mohlo být rozhodnuto.
     
    Dnešní utkání sleduje 14523 diváků.
     
    58:31
    Češi zkouší powrer-play!
     
    57:56
    Čechům se povedlo vybojovat puk a poslat ho pod Kočetkova, vhazování proběhne v ruském obranném pásmu.
     
    57:37
    Snaha o vyrovnání se nyní českému výběru v této chvíli bude hodně ztěžovat. Po mohutném ruském náporu se totiž provinil Daniel Bukač (CZE) podražením v obranném pásmu. Rusové mohou začít taktizovat.
     
    57:15
    Nečas nečekaně využil dobrého postavení Zadiny a po ráně z velkého úhlu se Kočetkov pořádně musel znovu stavět do základní pozice. Tohle zavánělo vyrovnáním!
     
    56:15
    Klim Kostin znovu ukázal svou veledůležitost pro výběr kouče Bragina. jeho bomba po další české minele v českém pásmu ale končí vedle branky. Česká střídačka si může pořádně oddechnout.
    Marken.cz

    Filip Kortus

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 36. Kondelík (Kvasnička, Plášek ml.) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen, Alexejev)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.
    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Stano (SVK) – Oliver (USA), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 14 523
    ocianews.com