Pov. Bystrica – Topoľčany 0:1 (2:3 po s.n.) | Martin – Dubnica 4:2 (kon.) | Trnava – Prešov 4:3 (kon.)
Humenné – Skalica 3:1 (kon.) | Michalovce – Osmos Bratislava 9:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Nové Zámky B 10:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
TSS GROUP Dubnica
sk Sobota 29.12.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Diváci videli zaujímavý prvoligový zápas. Z nášho pohľadu, všetko, čo sme si povedali k úvodu stretnutia pred zápasom, to nám nevyšlo. Začiatok nebol úplne ideálny. Keď sme už mali v úvodnej tretine pocit, že sa dostávame do stretnutia, strelili sme si gól počas vlastnej presilovej hry. S tak kvalitným súperom, akým je Martin sa nielen ťažko hrá, ale aj otáča prípadný nepriaznivý vývoj. V ďalších tretinách sme sa snažili dostať do zápasu, čiastočne sa nám to podarilo. Hráči dreli do konca, na druhej strane má Martin natoľko vyspelý tím, aby si víťazstvo postrážil. Z tohto pohľadu bolo domáce víťazstvo preto zaslúžené."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčom musím poďakovať za odvedený výkon. Úvodná tretina nám vyšla neskutočne. Hra, ako aj prevedenie príležitostí bolo ideálne, najmä čo sa týka troch strelených gólov. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala. V druhej tretine nám pomohol štvrtý gól kedy sa hra do konca dejstva ukľudnila. Tretiu tretinu sme si skomplikovali vlastnými oslabeniami. Inkasovaným druhým gólom sme dostali súpera do hry. Na druhú stranu však musím hráčov pochváliť za obetavú hru počas oslabení. Som rád, že sme s tak kvalitným súperom, akým je Dubnica podali výborný výkon."

    Matej Macek (útočník MHK Dubnica nad Váhom): "Pozabudli sme na úvod, v ktorom sme inkasovali rýchle góly pričom dobiehať takto negatívne skóre so súperom je neľahká úloha. Chýbalo nám v niektorých momentoch šťastie, hrať však musíme celých 60 minút, nielen 20 alebo 40 minút. Úvodná tretina bola z nášho pohľadu neskutočne zlá. V druhej tretine sme sa snažili držať súpera čo najďalej od našej bránky, naopak sme sa z nášho pohľadu snažili na opačnej strane viac tlačiť do bránky, dorážať strely, čo nám napokon prinieslo aj prvý gól. Druhý gól bol podobný, chceli sme v tejto hre preto pokračovať ďalej. Určite bolo dôležité, že sme sa viac osmelili, bez striel nemôžeme chcieť góly. V závere zápasu nám chýbalo i potrebné šťastie pri power-play. Viac gólov nám ale nebolo súdených. Do ďalších zápasov sa potrebuje skoncentrovať a víťaziť. Krajči v druhej tretine inkasoval strelu do kolena a stretnutie nedohral. V zápase sme prišli i o ďalšieho hráča Matejoviča. Pred ďalšími stretnutiami sa preto musia viacerí hráči doliečiť, v Novom roku máme z pohľadu výsledkov čo doháňať."

    Tomáš Rusina (obranca HK Martin): "Úvodná tretina nám z nášho pohľadu vyšla dokonale. Na stretnutie prišlo pomerne veľa fanúšikov, ktorí videli pekné góly. Počas sviatkov sme ich mohli potešiť i víťazstvom. Na základe posledných výsledkov môžeme povedať, že sa dostávame z hernej krízy, konečne nám padajú góly a vychádzajú niektoré situácie. V šatni preto panuje všeobecná spokojnosť. V úvode druhej tretiny sme boli uspokojení s pohodlným vedením o tri góly, po inkasovanom zo strany hostí sme opäť pridali a dostali sa na pôvodný rozdiel. Mrzí nás inkasovaný gól v tretej tretine v početnej nevýhode, čo mohlo priniesť oveľa väčší tlak súpera. Našťastie sme situáciu zvládli, vyložených príležitostí v tejto časti hry zo strany súpera nebolo až tak veľa. Pomaly už so spoluhráčmi musíme myslieť i na play-off, ktoré je úplne inou súťažou. V týchto stretnutiach sa viac vyčkáva na príležitosti, prípadné chyby súpera, či zaváhania. Už o necelý týždeň nás čaká doma šláger s Topoľčanmi. V poslednej štvrtine základnej časti už budú mať jednotlivé stretnutia úplne inú príchuť, v každom pôjde o veľa. Tabuľka do siedmeho miesta je pomerne vyrovnaná, každý výsledok môže v tomto smere mnohé ovplyvniť. Žiadny z tímov už nemožno podceniť, naposledy zvíťazili už aj Nové Zámky. Ku každému zo zostávajúcich stretnutí treba preto pristúpiť maximálne zodpovedne." (22:40:40)
     
    Martin dnes zvíťazil nad Dubnicou 4:2. Góly: 3. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 7. Paulíny (Pacalaj, Barto), 17. Markovič, 25. Urbánek (Burzík, Markovič) – 24. Macek (Hohl, Kútny), 47. Švec (Lantoš, Rehák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Tréner hostí hodil fľašu o zem. Hostia už vedia, že body brať nebudú.
     
    59:39
    Tabaček triafa žŕdku prázdnej bránky. Domáci si gól nepripíšu.
     
    59:23
    Jakubík na Maceka. Tesne vedľa.
     
    59:08
    Poliačekov pokus zblokovaný. Domáci sa musia vrátiť do obrany.
     
    58:45
    Pacalaj v súboji s Kokavcom. Puk smeruje do stredného pásma.
     
    58:25
    Oddychový čas domácich.
     
    58:25
    Markovič sa dopustil zakázaného uvoľnenia. Hra je prerušená.
     
    58:20
    Rehákov pokus od modrej. Domácim sa stále nepodarilo vyhodiť puk.
     
    58:07
    Lantoš spoza pravého kruhu. Rudzan sa k odrazenému puku nedostal aby ho vyhodil.
     
    57:31
    Posunutá bránka domáceho tímu. Hra je prerušená.
     
    57:22
    Kútny v súboji s Dírerom. Domáci sa pokúsia vyviezť puk.
     
    56:59
    Prázdna bránka hostí. Dubnica sa uchýlila k power-play.
     
    56:59
    Oddychový čas hostí.
     
    56:34
    Pokrivčák dostal milimetrovú prihrávku, ktorý brankár vytlačil nad bránku. Domáci už mohli oslavovať víťazstvo.
     
    55:48
    Poliaček hľadal Brezniak, pred ktorým puk berie Jarábek. Hostia môžu ísť okamžite dopredu.
     
    55:17
    Pacalaj ukľudnil hru i za cenu zakázaného uvoľnenia. Domáci si na chvíľku oddýchnu od tlaku hostí.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 7. Paulíny (Pacalaj, Barto), 17. Markovič, 25. Urbánek (Burzík, Markovič) – 24. Macek (Hohl, Kútny), 47. Švec (Lantoš, Rehák)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek
    TSS GROUP Dubnica: Gíbl (Pajpach) – Hlaváček, Jarábek – Rehák, Hohl – Matejovič, Švec – Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Krajči, Kokavec – Kútny, Lantoš, Macek – Mikolášek, Jakubík, Kanaet – Medek, Trenčan, Vakhrameev

    Rozhodčí: Píšťanský – Drblík, Makúch, Kramár (video)

    Diváci: 1390
    bahis siteleri