Manchester City – Burton 9:0 (kon.)
konec
Manchester City
9:0 (4:0)
Burton Albion FC
Středa 09.01.2019, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání semifinále Carabao Cupu mezi Manchesterem City a Burtonem Albion FC. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Burton Albion FC

    Burton Albion je letos největším překvapením celého Carabao Cupu. Dnešní hostující celek v jeho úvodu potvrdil roli favorita v duelu se Shrewsbury. V další fázi dokázal těsně 1:0 vyřadit Aston Villu. Ve třetím kole už Burtonu čelilo Burnley, tedy zástupce Premier League. V osmifinále si pak Burton poradil s Nottinghamem a ve čtvrtfinále porazil jedinou brankou Middlesbrough. Ve třetí anglické lize mu však patří až devátá pozice.
     
    Manchester City

    Svěřenci Pepa Guardioly prožívají další dobrou sezónu a kráčejí za dalšími poháry. V Premier League jsou sice Citizens až druzí za silným Liverpoolem. V neděli však dokázal Manchester City postoupit v FA Cupu. Citizens museli v Carabao Cupu vyřadit jen tři soupeře. Na úvod s přehledem porazili Oxford United a v osmifinále dokázal Manchester City porazit 2:0 Fulham. Čtvrtfinálovým sokem byl Leicester, který Manchesteru podlehl až na penalty!
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Murić – Walker, Otamendi, García, Zinčenko – de Bruyne, Gundogan, Silva – Mahrez, Jesus, Sané
    Náhradníci: Danilo, Delph, Ederson, Foden, Silva, Sterling, Stones

    Burton Albion FC: Collins – Brayford, Turner, Buxton, Hutchinson, Wallace – Akins, Alen, Fraser, Harness – Boyce
    Náhradníci: Bywater, Fox, McCrory, McFadzean, Miller, Sbarra, Templeton

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Cann.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Citizens budou hrát v modrém, zatímco Burton přijel na Etihad Stadium ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního semifinále. Hosté se ihned vydali do útoku a sympaticky dokonce zakončili. Akins svou střelou prověřil domácího brankáře.
     
    2
    Manchester City se už nastěhoval na polovinu soupeře, kde si vyměňuje přihrávky. Hosté dnes budou muset hrát aktivně, jinak soupeři situaci značně usnadní.
     
    3
    Zinčenko se z levé strany pokusil odcentrovat z levé strany do pokutového území, jenže trefil hned prvního obránce ve žlutém dresu.
     
    4
    Stopeři Manchesteru City rozjeli další akci na polovině hřiště. García poslal přihrávku na pravou stranu, jenže Walker si netroufl na individuální průnik.
     
    5
    Sané dostal krásnou přihrávku na levou stranu, prošel na hranici pokutového území, odkud našel Silvu, ale jeho ránu zablokoval obránce Turner.
     
    6
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl další nadýchaný centr, na který si naskočil KEVIN DE BRUYNE a jeho hlavička zapadla přímo k tyči!
    6. Kevin de BRUYNE - 1:0
     
    8
    Manchester City zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Sané odcentroval na malé vápno, jenže hlavička nemířila mezi tři tyče, ale letěla ven ze šestnáctky.
     
    9
    Mahrez si naběhl na vysokou přihrávku za obranu Burtonu, jenže bývalému fotbalistovi Leicesteru pokazil radost zdvižený praporek. Ofsajd!
     
    10
    Burton se po delší době podíval na polovinu Manchesteru City. Kevin de Bruyne však rychle získal míč a kolmicí hledal Saného, před kterým schoval míč do rukavic Collins.
     
    11
    Sterling prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, předal míč Silvovi, jehož míč odvrátila obrana Burtonu na rohový kop.
     
    12
    Boyce získal odražený míč po rohovém kopu a pokusil se rozjet protiútok Burtonu. Jeho nákop na pravé křídlo ale skvělým vystoupením zastavil Otamendi.
     
    13
    Mohlo být vyrovnáno! Akins se štěstím odcentroval do pokutového území, kde míč propadl k volnému Harnessovi, jehož rána ze skvělé pozice prolétla nad břevnem!
    13. Harness a jeho velká šance
     
    14
    Leroy Sané si naběhl na další dlouhou přihrávku. Německý křídelník si míč zasekl kolem obránce, navedl si míč na pravačku, ale přízemní střelou rozvlnil jen boční síť.
     
    15
    Další akci Burtonu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Boyce, který se zapomněl za Walkerem.
     
    16
    Burton hraje v posledních minutách zcela bez zábran. Akins dostal přihrávku na levou stranu, ale obránce se mu na poslední chvíli položil pod nohy a odehrál míč do autu.
     
    17
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže tam hlídkoval osamocený Walker, který balón bez problémů odhlavičkoval.
     
    18
    Boyce si řekl o přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže na prudkou přihrávku nedosáhl ani ve skluzu. Zadáci Manchesteru City mohou rozjet další akci.
     
    19
    Mahraz po krásném obloučku za obranu Burtonu dopravil míč do sítě, jenže domácí se nemohou radovat kvůli odmávanému ofsajdu. Rozehrávat bude Burton.
     
    20
    Walker dostal přihrávku na pravou stranu, rozběhl se s míčem do pokutového území, ale jeho centr z pravé strany odvrátila obrana Burtonu do bezpečí.
     
    21
    Další zakončení na straně Burtonu! Allen dostal přihrávku do běhu a vypálil bez přípravy. Balón mu ale těsně před zakončením poskočil a Allen jej poslal na tribunu.
     
    22
    Sané dostal další krásnou přihrávku na levou stranu, našel Silvu, ale jeho centr na malé vápno prosvištěl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval.
     
    23
    Hosté vybojovali vhazování na pravé straně. Burton se velice sympaticky dostal do útoku, nicméně zadáci Manchesteru City ukazují velkou kvalitu.
     
    24
    Kyle Walker skvěle vystoupil na polovině hrací plochy a uspěl v hlavičkovém souboji s Wallacem. Manchester City ihned rozjíždí další akci.
     
    25
    Akins dostal přihrávku na hranici pokutového území, snažil se prosmýknout do šestnáctky, jenže proti přesile obránců Manchesteru City neměl šanci na úspěch.
     
    26
    Harness se snažil probít vpřed po pravém křídle, ale ihned proti němu vystartoval Zinčenko, který hostujícího záložníka připravil o balón.
     
    27
    Skvělým způsobem se předvedl také hostující stoper Turner. Hostující zadák vystoupil proti dlouhému nákopu na Jesuse a odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    28
    Harness obral o míč rozběhnutého de Bruyneho, okamžitě otočil hru na opačnou stranu, jenže Boyce si jeho prudkou přihrávku nedokázal dobře zpracovat.
     
    29
    Hostující brankář Collins si nyní musel dávat pozor na střílený centr směřující na přední tyč. Hostující brankář byl u tyče včas a schoval míč do rukavic.
     
    30
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme hodně útočný fotbal. Manchester City se v úvodu utkání dostal do vedení, ale Burton od té doby hraje velmi dobře.
     
    31
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku v utkání a velmi se přibližuje k účasti ve finále! Sané si naběhl na krásnou přihrávku, ale Collins jeho pokus zlikvidoval. K odraženému míči se však dostal GABRIEL JESUS a hlavou dopravil míč do sítě!
    31. Gabriel JESUS - 2:0
     
    33
    Hostující zadáci si nyní pořádně zkomplikovali rozehrávku na vlastní polovině. Sané s de Bruynem rozehrávku napadali a Turner si musel pomoci malou domů.
     
    34
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Zápas nabírá exhibiční tempo! Manchester City totiž přidává třetí branku a byla to opravdu paráda! Silva si naběhl na krásnou přihrávku za obranu, předložil míč GABRIELU JESUSOVI, který vykoupal obránce a střelou o tyč přidal branku!
    34. Gabriel JESUS - 3:0
     
    36
    Burton se ihned po dalším inkasovaném gólu vydal na polovinu Manchesteru City, jenže Harnessův průnik ukončil Zinčenko vypíchnutím do autu.
     
    37
    De Bruyne dostal prostor v blízkosti pokutového území a odcentroval na malé vápno. Jeho pobídka směřovala na Silvu, ale obránce Turner míč odhlavičkoval.
     
    37
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí přidávají i čtvrtou branku a tahle branka bude hitem internetu! OLEKSANDR ZINČENKO dostal přihrávku do střední vzdálenosti a bez přípravy parádním obloučkem překonal brankáře Collinse!
    37. Oleksandr ZINČENKO - 4:0
     
    39
    Fraser se po další krásné akci probil na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho pokus mířil jen do míst, kde stál Murić.
     
    40
    Do rozehrávky Manchesteru City se nyní musel zapojit také Murić. Domácí brankář se rozhodl pro rozehrávku do kombinace a přihrál Walkerovi.
     
    41
    Walker poslal z pravé strany prudkou přihrávku do pokutového území, kam si naběhl Kevin de Bruyne, jenže ten si balón ukopl až do zámezí.
     
    42
    Brayford přečetl přihrávku na Saného, vybojoval míč pro hostující celek, jenže Boyce jeho pobídku neudržel v bezpečí před důrazným Otamendim.
     
    43
    Citizens hrají ve velké pohodě! Sané poslal přízemní centr do pokutového území, jenže obránce jej nedokázal odkopnout. Mahrez ještě na poslední chvíli dokázal vypálit z krkolomné pozici a Collins musel míč vytáhnout nad branku!
     
    44
    Manchester City se usadil v blízkosti pokutového území soupeře a kombinuje z jedné strany na druhou. De Bruyne mohl pálit, ale raději našel Silvu.
     
    45
    Gabriel Jesus zůstává po jednom ze soubojů ležet na hranici pokutového území, kde zřejmě schytal nějaký úder. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    45
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+1
    Akins táhl akci Burtonu po levém křídle, jenže nedokázal najít recept na skvěle hrajícího Walkera. Domácí celek navíc vybojoval vhazování.
     
    45+2
    Právě Walker nyní podpořil ofenzivu Manchesteru City dlouhým náběhem po pravém křídle. Před rychlonohým obráncem vystoupil Hutchinson a odkopl míč do bezpečí.
     
    45+3
    Brankář Murić vyrazil ven z branky a došel si pro nepřesnou rozehrávku hostujícího celku. Domácí celek už v závěru prvního poločasu nikam nespěchá.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a o vítězi je na Etihad Stadium prakticky rozhodnuto! Manchester City vlétl do utkání jako velká voda a Kevin de Bruyne otevřel v šesté minutě skóre. Hosté mohli rychle vyrovnat, jenže Harness se zalekl velké šance a poslal míč vysoko nad branku. Domácí nadále pokračovali v útočení a během třicáté a čtyřicáté minuty se dvakrát trefil Gabriel Jesus a fantastickou střelou přidal čtvrtou branku Zinčenko! Do šaten se proto odchází za stavu 4:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Manchesteru City obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. City se ihned vydalo do útoku, ale Zinčenko poslal Sanému příliš dlouhou přihrávku.
     
    47
    Zinčenko je po svém nádherném gólu pořádně nabuzený a tlačí se do útoku. Ukrajinský obránce nyní hledal Saného, ale ten si nepotykal se zpracováním.
     
    48
    Brayford dostal hodně prudkou přihrávku, kterou si ještě pustil za sebe a dostal sám sebe pod tlak. Hostující obránce nepřesným odkopem poslal míč do autu.
     
    49
    Gundogan zkoušel procpat do pokutového území prudkou přihrávku na de Bruyneho. Belgický záložník se však nechal předskočit důrazným Buxtonem.
     
    50
    Kevin de Bruyne prošel s míčem u nohy na polovinu hrací plochy, kde si krásnou zasekávačkou udělal prostor, jenže jeho následná rozehrávka byla nepřesná.
     
    51
    Gundogan se pro změnu pokusil překonat obranu Burtonu obloučkem. David Silva však nemohl hrát, jelikož se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    52
    Akins se snad poprvé po změně stran dostal k míči, našel Frasera, jež si míč připravil ke střele, jenže jeho zakončení prolétlo nad břevnem.
     
    53
    Manchester City zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Prudký centr z kopačky Mahreze zastavil dvoučlenná zeď. Citizens však zůstávají u míče.
     
    54
    Gabriel Jesus si nabíhal na prudkou přihrávku za obranu soupeře. Jesus svedl souboj s Buxtonem, který špičkou kopačky dokázal míč odkopnout.
     
    55
    Akins dostal další přihrávku na levou stranu, po které jej potáhl vpřed, jenže poté si netroufl na průnikovou přihrávku a zapojil do hry spoluhráče z obrany.
     
    56
    Hutchinson podpořil akci Burtonu dlouhým náběhem po levé straně. Krajní obránce hostujícího celku hledal spoluhráče, ale trefil jen Otamendiho.
     
    57
    Kevin de Bruyne s Davidem Silvou dirigují rozehrávku domácího celku v blízkosti pokutového území soupeře. Zadáci Burtonu operují velmi blízko sebe.
     
    58
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Exhibice domácího celku pokračuje! Walker si narazil s Davidem Silvou, prošel do pokutového území, odcentroval na malé vápno a GABRIEL JESUS přesnou hlavičkou dovršil hattrick!
    58. Gabriel JESUS - 5:0
     
    59
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází de Bruyne, přichází Foden.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Manchester City si dnešní duel naprosto užívá. Domácí celek hraje většinu času s míčem na kopačkách a nepůjčuje jej soupeři.
     
    61
    David Silva dostal přihrávku z kopačky Saného, jenže v době přihrávky stál v ofsajdu. Akce domácích byla proto zastavena zdviženým praporkem.
     
    62
    Walker tentokrát poslal opravdu hodně prudký centr na malé vápno. Obránce Turner si málem srazil míč do vlastní branky.
     
    63
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Šestá branka je na světě! Gabriel Jesus šel s míčem sám na brankáře, ale Collins jeho pokus vyrazil! K odraženému míči se díky důrazu dostal střídající PHIL FODEN a doklepl míč do sítě!
    63. Phil FODEN - 6:0
     
    65
    Na Etihad Stadium, které dnes ani zdaleka není zaplněné, panuje parádní atmosféra. Příznivci Manchesteru City si dnešní duel užívají.
     
    66
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Na světě je největší výprask v semifinálovém zápase anglických pohárů za posledních třicet let! Leroy Sané odcentroval vnějším nártem na malé vápno a GABRIEL JESUS poprvé v kariéře vstřelil čtyři branky v jednom duelu!
    66. Gabriel JESUS - 7:0
     
    67
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sané, přichází B. Silva.
     
    68
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Boyce, přichází Templeton.
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Allen, přichází Fox.
     
    69
    Za 59 let existence ligového poháru ještě nikdo v semifinále neprohrál o sedm branek!
     
    70
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Navíc to možná nebude jen o sedm branek! Burton totiž dostává osmou branku! Po další rychlé akce přiletěl do pokutového území centr z levé strany a KYLE WALKER uklidil míč do sítě!
    70. Kyle WALKER - 8:0
     
    72
    Zinčenko si na levé straně vyměnil míč s Fodenem a odcentroval do pokutového území. Pobídka ukrajinského hráče byla příliš dlouhá a skončila mimo šestnáctku.
     
    73
    Domácí fotbalisté stále nemají dost. Hráči Manchesteru City aktivně napadají rozehrávku hostujících obránců. Burton si neodpočine ani na chvíli.
     
    74
    Harness se skvěle vrátil na vlastní polovinu a fantasticky odvrátil přihrávku na Davida Silva. Domácí celek bude vhazovat na polovině Burtonu.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Walker, přichází Danilo.
     
    76
    Gabriel Jesus odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže centr do pokutového území byl příliš pomalý a obránce Buxton dokázal míč odkopnout.
     
    77
    Zinčenko už také nikam nespěchá. Po celou dobu aktivní obránce Manchesteru City kombinuje na polovině hrací plochy s Otamendim.
     
    78
    Hutchinson táhl další akci Burtonu po levé straně. Střídající Danilo se k němu skvěle vrátil a obral rozběhnutého soupeře o míč.
     
    79
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Fraser, přichází Sbarra.
     
    80
    Akce Manchesteru City stále nekončí. Domácí fotbalisté kombinují házenkářským způsobem v blízkosti pokutového území a nepůjčují soupeři míč.
     
    81
    Gabriel Jesus předložil zpětnou přihrávku Mahrezovi, který střílel levou nohu, ale jeden z obránců Burtonu i za tohoto stavu obětavým způsobem ránu zastavil.
     
    82
    Zinčenko poslal prudkou přihrávku na Mahreze, který se krásně otočil, ale raději vrátil míč zpátky na Zinčenka. Domácí hrají v exhibičním tempu.
     
    83
    Foden se v pokutovém území natahoval po prudkém centru z pravé strany, jenže míč před ním skočil a brankář Collins jej schoval do rukavic.
     
    84
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Desítka se pomalu ale jistě blíží! Bernardo Silva dostal moře prostoru na levém křídle, potáhl míč do vápna a prudkou přízemní přihrávkou odcentroval do prostoru, odkud RIYAD MAHREZ dopravil míč do sítě!
    84. Riyad MAHREZ - 9:0
     
    86
    Harness dostal přihrávku na hranici pokutového území, odkud zkoušel přihrát na druhou stranu, ale jeden z hráčů Citizens odehrál míč do bezpečí.
     
    87
    Zinčenko prošel s míčem na hranici velkého vápna, prostrčil míč na Jesuse, který centroval na malé vápno, ale zadák Turner odkopl míč na roh.
     
    88
    Po rohovém kopu byli hráči Manchesteru City blízko desátému gólu. K hlavičce se probil stoper Otamendi, ale jeho pokus mířil jen do míst, kde stál Collins.
     
    89
    Brankář hostujícího celku Collins nakopl míč na polovinu Manchesteru City, kde se k míči dostal jen domácí záložník Bernardo Silva.
     
    90
    Gundogan pálil z hranice pokutového území, nicméně jeden z obránců proti němu skvěle vystoupil a dokázal prudkou ránu srazit mimo pokutové území.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+1
    Domácí fanoušci jsou ve varu a ženou své oblíbence ke vstřelení desáté branky. Hráči City kombinují v blízkosti pokutového území, ale nikdo nechce pálit.
     
    90+2
    Foden chtěl přihrávkou do pokutového území uvolnit Jesuse, ale ten zapomněl balón za sebou. Vypadá to, že Burton dnes duel přežije bez "desítky".
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Manchester City zvládl duel s Burtonem Albion a vítězí vysoko 9:0! Manchester City je tak jednou nohou a čtyřmi prsty ve finále! Odvata už by měla být pouhou formalitou. Hrdinou dnešního duelu se stal domácí útočník Gabriel Jesus, který vstřelil čtyři branky, což se mu ještě v kariéře nikdy nepovedlo! Navíc jde o největší semifinálovou porážku, která se během historie anglických pohárů udála.
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 5:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 6. Bruyne, 31. Jesus, 34. Jesus, 37. Zinčenko, 58. Jesus, 63. Foden, 66. Jesus, 70. Walker, 84. Mahrez


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 5:7.
    Manchester City: Murić – Walker (75. Danilo), Otamendi, García, Zinčenko – de Bruyne (59. Foden), Gundogan, D. Silva – Mahrez, Jesus, Sané (67. B. Silva)
    Náhradníci: Danilo, Delph, Ederson, Foden, Silva, Sterling, Stones

    Burton Albion FC: Collins – Brayford, Turner, Buxton, Hutchinson, Wallace – Akins, Alen (68. Fox), Fraser (79. Sbarra), Harness – Boyce (68. Templeton)
    Náhradníci: Bywater, Fox, McCrory, McFadzean, Miller, Sbarra, Templeton

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Cann
    Středa 23.01.2019
    Burton - Manchester City 0:1

    Branky: 26. Agüero

    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:10.
    bahis siteleri