Trnava – Skalica 1:4 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 3:0 (kon.) | Humenné – Osmos Bratislava 5:2 (kon.)
Martin – Nové Zámky B 18:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Prešov 4:3 (po pr.)
konec
HK VITAR Martin
18:1 (4:0, 9:1, 5:0)
HC Nové Zámky B
sk Středa 23.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Garip Saliji (tréner HC Mikron Nové Zámky "B"): "Z našej strany nie je čo hodnotiť. Pricestovali sme 15 hráči, snažili sme sa brániť hneď od úvodu a čakať na prípadný protiútok. Nasadenie či chcenie sme ale z našej strany necítili. Neviem, čím to je, že jeden zápas chalani bojujú, druhý vypustia. Je to pravdepodobne v hlavách, sú to mladí hráči. Sú to však najmä domáci odchovanci, ktorí by si mali vážiť možnosť byť na ľade. V zápase musia odovzdať srdce, čo sa nestalo. Domáci si schuti zatrénovali, bol to pre nich ľahší tréning."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Snažili sme sa o kombinačnú hru, rýchlo si posúvať puky, rýchlo korčuľovať. Snažili sme sa o rýchlu streľbu, čo najväčšiu agresivitu pred bránkou, z čoho pramenili góly."

    Vladimír Glosár (brankár HC Mikron Nové Zámky "B"): "Síce sme v tejto sezóne odohrali niekoľko dobrých stretnutí, proti Martinu nám to ale vôbec nejde. Inkasovali sme priveľa gólov a prvý sme zaznamenali až vo štvrtom meraní síl. Ak sa máme z niečoho radovať, tak len z tohto gólu. Pre hráčov je to veľká škola, mnohí z nich preskočili jednu kategóriu. Momentálne máme aj veľa zranených hráčov, jedna päťka pomáhala z "A" tímu, kde je však aj teraz veľká maródka. Hráme tak s mladými hráčmi, naďalej bojujeme s nedostatkom hráčov. Aj toto všetko určite prispelo k dnešnému výsledku. Pre hráčov, najmä mladých je to ale cenná skúsenosť. Viacerí by sa preto mali zamyslieť nad tým ako na sebe pracovať pretože nie každý má v hokejovom živote šancu hrať 1. ligu. Mužský hokej je niečo iné, my sa ale teraz musíme sústrediť predovšetkým na play-out skupinu. Tu sa začína od nuly, tabuľka štyroch tímov určí, ktorí dvaja budú napokon bojovať s najlepšími tímami 2. ligy. Šanca uspieť s prípadnými posilami z "A" tímu žije, určite chceme túto súťaž pre nás zachrániť."

    Dominik Riečický (brankár HK Martin): "Výhra teší, padlo veľa gólov, dúfam, že sú všetci v Martine spokojní. Či už hráči, ktorí si zastrieľali alebo diváci, ktorí prišli na štadión. Pre brankára je to ale najhorší možný zápas. Je mu zima, je skrehnutý, každá strela, ktorá na neho smeruje, môže prepadnúť a priniesť gól pre súpera. Ideálny je stav, ak je brankár zohriaty a neustále sústredený, v takýchto zápasoch akoby viackrát začínal od začiatku. Pred zápasom som sčasti poznal silu súper, samozrejme, čakajú nás ešte ďalšie tri tímy. Najbližšie cestujeme do Zvolena, kde nás čaká súboj s Prešovom. Súpera nemôžeme podceniť, druhú priečku chceme určite udržať a ísť do play-off z najvyššieho možného miesta. Každý športovec chce vyhrávať, ani ja nie som výnimka. Je tu veľmi dobrá partia hráčov, ktorí vedia konkurovať každému z tímov. So spoluhráčmi sa postupne spoznávame, niektorých som poznal už predtým, všetko má ale svoj čas." (22:29:41)
     
    Najlepšími hráčmi stretnutia vyhlásení German Murašov (NZB) a Jaroslav Markovič (MAR).
     
    Martin si poradil s Novými Zámkami vysoko 18:1. Góly: 1. Markovič (Dvořák, Jurášek), 3. Jurášek (Markovič), 7. Pokrivčák (Poliaček, Urbánek), 7. Brveník (Dírer, Zeliska), 24. Pacalaj (Urbánek), 25. Zeliska (Dírer, Brveník), 26. Paulíny (Rudzan, Dvořák), 32. Tabaček (Jurášek, Langhammer), 34. Poliaček (Pokrivčák), 36. Langhammer (Markovič, Jurášek), 36. Rusina (Pokrivčák), 36. Dírer (Brveník), 37. Paulíny, 41. Jurášek (Langhammer, Markovič), 45. Markovič (Langhammer, Tabaček), 49. Jurášek (Tabaček, Langhammer), 52. Jurášek (Langhammer, Dírer), 58. Markovič (Jurášek, Rusina) – 21. Murašov (Štefánik).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Murašov sa ešte v závere pokúša o gól. Rusina je proti.
     
    59:16
    Pacalaj prichádza o pásmo. Puk na hokejkách hostí.
     
    58:47
    Rudzan po prihrávke Burzíka tlačil puk do bránky z prvej. To sa mu nepodarilo.
     
    58:23
    Židuljak pomohol brankárovi pri strele Dvořáka. Zabránil tak istému gólu.
     
    57:45
    Maroš na dvakrát neuspel zoči – voči brankárovi. Riečický tak stále len s jedným inkasovaným gólom.
     
    57:15
    Martin dal gól!
    JAROSLAV MARKOVIČ si takisto pripíše hetrik po asistencii Andreja Jurášeka a Tomáša Rusinu.
     
    57:02
    Evdokimov obišiel domáceho brankára. Záver mu nevyšiel podľa predstáv.
     
    56:36
    Poliaček sa musí vrátiť dozadu. Domáci v tejto presilovej hre neuspejú.
     
    56:14
    Urbánek z prvej. Glosár zasiahol.
     
    55:46
    Paulíny prudkou prihrávkou hľadal vzadu Paulínyho. Ten prichádza o pásmo.
     
    55:12
    Rudzan pri ľavej žŕdke minul puk. Domáci stále v pásme.
     
    54:38
    Roman Ryšavý (NZB) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    54:18
    Zeliskovu strelu na trikrát musel skrotiť brankár. Domáci ešte pokračujú v tlaku.
     
    54:06
    Themár vedľa bránky. Puk sa odrazil od zadného mantinelu.
     
    53:44
    Rusina z ľavej strany. Ešte si ale počkal na spoluhráča.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Markovič (Dvořák, Jurášek), 3. Jurášek (Markovič), 7. Pokrivčák (Poliaček, Urbánek), 7. Brveník (Dírer, Zeliska), 24. Pacalaj (Urbánek), 25. Zeliska (Dírer, Brveník), 26. Paulíny (Rudzan, Dvořák), 32. Tabaček (Jurášek, Langhammer), 34. Poliaček (Pokrivčák), 36. Langhammer (Markovič, Jurášek), 36. Rusina (Pokrivčák), 36. Dírer (Brveník), 37. Paulíny, 41. Jurášek (Langhammer, Markovič), 45. Markovič (Langhammer, Tabaček), 49. Jurášek (Tabaček, Langhammer), 52. Jurášek (Langhammer, Dírer), 58. Markovič (Jurášek, Rusina) – 21. Murašov (Štefánik)


    HK VITAR Martin: Riečický (Gavalier) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Burzík – Rusina, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Pokrivčák – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Barto, Rudzan
    HC Nové Zámky B: Výžinkár (Glosár) – Kudrna, Štefánik – Židuljak, Evdokimov – Šimko, Procházka – Ryšavý, Danilov, Murašov – Haris, Vörös, Kucsera – Maroš, Dobrotina – Otruba

    Rozhodčí: Valach – Kováčik, Kontšek, Durmis (video)

    Diváci: 612
    thejrc.org