Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 4:2 (kon.) | Kunlun – Ufa 1:2 (kon.)
Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 7:0 (kon.) | Petrohrad – Barys 3:2 (3:2 po s.n.)
Riga – Minsk 3:2 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
Dinamo Riga
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 24.01.2019, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:24.
    Zblokované střely – 11:16.
    Vyloučení – 2:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/2.
    Vhazování – 36:23. (21:12:35)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dinama Rigy, které nakonec vítězí až po samostatných nájezdech. Minsk totiž z poslední akce dokázal srovnat na 2:2, čímž zápas poslal do prodloužení. To branku nenabídlo, následovaly samostatné nájezdy. Do nich vstoupil lépe běloruský celek, který se dostal do vedení, soupeř ale reagoval třemi zásahy, díky kterým bere plusový bod.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Mikelis REDLIHS - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Riga.
    Autorem vítězné branky je MIKELIS REDLIHS.
     
    4. série
    3:1
    Mathew MAIONE proměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Alexandr KOGALJOV neproměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Mikelis REDLIHS proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Alexej TĚREŠČENKO neproměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Lauris DARZINŠ proměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Quinton HOWDEN neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Gints MEIJA neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Jevgenij KOVYRŠIN proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení nám nepřineslo rozhodnutí, na řadu přijdou samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:02
    Práce také pro Enrotha, který zneškodni zakončení z mezikruží. Posléze si na švédského brankáře nepřišel ani Maione.
     
    63:15
    Následně se do protiútoku dostával hostující Kovyršin, který se sice dostal až před brankáře, tam ale Gudlevskis podržel svůj celek.
     
    62:20
    Minsk uspěl na vhazování, následně vyhodil do středního pásma. Posléze se domácím nepodařilo přejet modrou čáru, je z toho ofsajd.
     
    61:48
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Maxim Parfejevec – 2 min., podrážení).
     
    61:13
    Před branku si sjížděl Dzierkals, kterému se nepodařilo kloudně tečovat kotouč. Vše končí posunutou brankou, hra je tak přerušena.
     
    60:40
    Po levém křídle se dostal před brankáře hostující Těreščenko, který ale vůbec netrefil branku. Směrem dopředu to zkouší Riga.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou šedesát minut zápasu, avšak o vítězi stále není rozhodnuto. Na řadu přijde prodloužení, bude se hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:57 Alexej TĚREŠČENKO - 2:2
     
    59:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, hosté se přeci jenom dočkali vyrovnávací branky! Do útočného pásma si najel ALEXEJ TĚREŠČENKO, který forhendovou střelou překonal Gudlevskise, jenž byl na tento pokus krátký.
    Asistence: Teemu Pulkkinen, Sergej Kosticyn.
     
    59:20
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    59:14
    Domácím se daří pokrývat vlastní třetinu, naopak soupeř stále nesáhl ke hře bez brankáře. Do konce nezbývá už moc času.
     
    58:15
    Před domácím brankářem byla střela lehce tečována, Gudlevskis si s ní ale poradil. Posléze se Minsk dostal do pásma, vše končí přerušením hry.
     
    57:22
    Riga pochopitelně nikam nepospíchá, Zile si před malým momentem rozmyslel vyjetí zpoza branky, lotyšský celek se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    56:10
    Zanettimu se nepodařilo udržet puk před modrou čárou, jeho celek tak musel opustit útočné pásmo. V tuto chvíli je u kotouče hostující Kogaljov.
     
    55:05
    Minsk se opět usadil v útočném pásmu, avšak se jednalo o kostrbatou kombinaci. Nakonec si Ališauskas počínal mnohem důrazněji, povedlo se mu vyvézt puk.
     
    54:18
    Hezkým způsobem se Howden proháčkoval až mezi kruhy, odkud ještě oslovil jednoho ze spoluhráčů, který si ale na Gudlevskise nepřišel.
     
    53:25
    Nahození podél hrazení Enroth zkontroloval, avšak poté jeho spoluhráči propadli u hrazení. Darzinš se ale daleko s pukem nedostal, na druhé straně zasahoval Gudlevskis.
     
    52:17
    Myttynen našel na pravém křídle rozjetého Batnu, který se ale nedostal kolem důrazného protihráče. Naopak na druhé straně neuspěl hostující Jevenko.
     
    51:20
    Pulkkinen zbytečně nic nevymýšlel, naopak bezmyšlenkovitě nahodil puk do pásma, načež domácí celek vyhodil přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
    49:44 Lauris DARZINŠ - 2:1
     
    49:44
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se poprvé v utkání dostávají do vedení! Za brankou dobře operoval s pukem Redlihs, který mezi kruhy našel volného LAURISE DARZINŠE, jehož projektil byl opravdu velice přesný. Enroth tentokráte na zakončení nestačil, jeho celek bude muset dotahovat.
    Asistence: Mikelis Redlihs, Matthew Maione.
     
    49:06
    Džerinš si dobře najel k levému kruhu, avšak se nakonec nerozhodl vypálit, nýbrž přihrát podél hrazení. Špatné řešení, Enroth tak zasahovat nemusel.
     
    48:07
    Za domácí brankou operoval velice aktivní Booth, který poté předal volnému Blumovi, jehož rána zápěstím skončila na výražečce domácího brankáře.
     
    47:12
    Po pravém křídle se prohnal hostující Kogaljov, který ještě hledal spoluhráče před brankou, avšak přihrávku poslal pouze do brusle soupeře.
     
    46:11
    Booth dokázal protečovat puk k zadnímu hrazení, na druhé straně se zrodil rychlý protiútok, bleskové zakončení zápěstím ale skončilo na pozorném Enrothovi.
     
    45:01
    Razgals to zkoušel slabým nahozením, které skončilo v rukavici brankáře Enrotha. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude po pravici hostujícího strážce tyčí.
     
    44:14
    Celkem snadným způsobem se dostal za modrou čáru Maione, který poté předal podél hrazení Darzinšovi, jenž se ale s pukem ocitl ve středním pásmu.
     
    43:25
    Sotnieks se rozhodl uklidnit hru za vlastní brankou. Poté si zákrok připsal také švédský brankář Enroth, jenž puk sevřel do své lapačky.
     
    42:05
    Posléze zkoušel před brankářem tečovat nahrávku Těreščenko, což se nakonec nepovedlo. Běloruský celek to posléze zkoušel středem, Booth se ale daleko nedostal.
     
    41:11
    Gudlevskis si připsal zákrok, musel zasahovat proti bleskové ráně z levého kruhu. Pro lotyšského brankáře to nebylo nic hrozného, Minsk je i nadále ve třetině.
     
    40:10
    První vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hosty, kteří zavezli puk do vlastního pásma, odkud zkouší založit první útočný výpad této třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nabídla celkem jednostrannou záležitost. Hokejisté Rigy vstoupili do této periody hodně aktivně, nakonec se kýženého vyrovnání přeci jenom dočkali. Lotyšský celek si i posléze vytvořil řadu šancí, avšak velmi dobře chytající Enroth zatím odolává. Minsk ve druhé třetině úplně přestal hrát, domácí brankář je víceméně bez práce. Stále zbývá celá třetí třetina, oba celky mají k vítězství stejně daleko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Velice nebezpečnou střelu vyprodukoval domácí Darzinš, který dost možná orazítkoval tyč. Hlavní sudí okamžitě rozpažil, puk totiž neskončil za brankovou čárou.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Zile – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Stěpanov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    37:11
    Booth neúnavně napadal rozehrávajícího protihráče, načež si jeden z domácích počínal hodně agresivně. Hlavní sudí nakonec nechává pokračovat ve hře.
     
    36:05
    Minsk se opět dokázal osvobodit, domácí jsou ale opět o něco aktivnější. Před malým momentem se ale Darzinšovi nepodařilo tečovat nahození – icing.
     
    35:17
    Po levém křídle se domácí dostali zpět do pásma, načež musel Enroth opět zasahovat. Tentokráte se jednalo o zákrok lapačkou, jeho celek posléze vyhodil.
     
    34:21
    Hned dva střelecké pokusy vyprodukoval domácí Balinskis, který ani jednou nevyzrál na Enrotha. Švédský brankář vychytal také prudkou ránu z hole Maioneho.
     
    33:30
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Teemu Pulkkinen – 2 min., hákování).
     
    33:01
    Gudlevskis nyní nechal beton u své bližší tyče, což rozhodilo jednoho z protihráčů natolik, že ho nedokázal přehodit. Obrovská šance pro Dinamo Minsk.
     
    32:07
    Domácí uspěli na vhazování, díky kterému měli možnost vyhodit na druhou stranu, což se také povedlo. O rozjetí dalšího výpadu se stará zadák Chenkel.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Nerijus Ališauskas – 2 min., hákování).
     
    30:21
    Domácí uspěli na vhazování, posléze si mezi kruhy sjel Redlihs, jehož okamžitou ránu Enroth viděl. Švédský brankář opět schoval puk do své lapačky.
     
    29:10
    Následně se o rozehrávku postaral hostující zadák Chenkel, který se raději vrátil za vlastní branku, kde okamžitě předal do tandemu na Lisovece.
    28:43 Brandon MCMILLAN - 1:1
     
    28:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání! Běloruský celek propadl ve středním pásmu, následně si před brankáře nabrusil důrazný BRANDON MCMILLAN, který v tísni dokázal překonat Enrotha. V opačném případě by byl jeden z hostů vyloučen.
    Asistence: Nerijus Ališauskas, Martins Dzierkals.
     
    28:10
    Enroth opět vyrazil puk pouze před sebe, načež se před jeho svatyní utvořil menší závar, který nakonec nepřinesl branku domácích. Naopak Minsk dokázal včas zasáhnout.
     
    27:01
    Na modré čáře dostal nabito Maione, jehož rána trefil Enrotha pouze do betonu, následnou dorážku včas zastavil Kogaljov. Minsk vyhodil přes všechny čáry.
     
    26:04
    Po pravém křídle si najel do útočného pásma Redlihs, který se musel činit proti dvojici protihráčů. Hostující hráči nakonec srazili puk pouze do ochranné sítě.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jevgenij Lisovec – 2 min., podrážení).
     
    25:07
    Přetahovanou u pravého hrazení lépe zvládl domácí Sotnieks, který okamžitě hledal na druhé straně Berzinš, jehož rána prosvištěla celkem daleko vedle branky.
     
    24:24
    Kanadský forvard dokázal u mantinelu obelstít protihráče, následná rána od modré čáry skončila na betonu švédského brankáře. Minsk se konečně dokázal osvobodit.
     
    23:11
    Balinskis zkoušel překvapit brankáře svižnou střelou od modré čáry, Enroth si i tentokráte připsal úspěšný zákrok. V tuto chvíli operuje za hostující brankou McMillan.
     
    22:32
    Kolem branky kroužil Myttynen, který zkoušel křižnou přihrávkou oslovit Redlihse, jenž to měl na dlouhou hůl. Tlak lotyšského mužstva se i nadále stupňuje.
     
    21:13
    Posléze jsme sledovali pohotovou střelu od Batny, který ale mířil kousek vedle branky. Enroth zřejmě ani nic neviděl, avšak hostující celek je pod tlakem.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí, kteří okamžitě zavezli puk na druhou stranu. Enroth byl následně přinucen k zákroku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, jenž padla už ve druhé minutě. Do vedení se dostal Minsk, konkrétněji se dokázal prosadit Booth, jenž si v brankovišti počínal důrazně. Posléze jsme sledovali pasáž plnou nepřesností, která dlouho nenabízela nic nebezpečného. Ke konci třetiny si Riga vyzkoušela úvodní přesilovou hru, která konečně přinesla nebezpečné šance, avšak k překonání Enrotha nedošlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Z velké vzdálenosti to zkoušel hostující Lisovec, který orazítkoval pouze vzdálenější konstrukci.
     
    19:01
    Minsk se na malý moment zdržel s pukem na druhé straně, načež to od modré čáry zkoušel obránce Wiercioch. Jeho rána nakonec byla sražena do ochranné sítě.
     
    18:05
    Gudlevskis musel rychle jednat s pukem, který se mu nakonec podařilo poslat za sebe. Tam sice čekal kolega, tomu ale ujel touš daleko od čepele.
     
    17:13
    Jenomže domácí se stále nemohou dostat k ideální možnosti ke střele, soupeř už dvakrát vyhodil přes všechny čáry. O druhé vyhození puku se postaral Chenkel.
     
    16:10
    Jeden z domácích se dostal k velice nebezpečné ráně z mezikruží, se kterou si švédský brankář nakonec poradil. Riga se konečně usadila v pásmu soupeře.
     
    15:41
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Daniil Bokun – 2 min., sekání).
     
    14:02
    Na ledě se ocitl hostující Litvinov, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Riga se vydala napadat rozehrávku, což ale nepřineslo zisk hracího předmětu.
     
    13:10
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí domácí Darzinš, jehož ránu dokázal Enroth vyrazit k mantinelu. Na opačné straně jsme sledovali další zablokovanou střelu.
     
    12:13
    Howden chtěl předat puk vedle stojícímu Boothovi, což ale přečetl jeden z protihráčů. Následná akce Minsku přinesla zablokovanou střelu Bootha.
     
    11:20
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Marenis. Na led okamžitě přispěchal lékař lotyšského celku, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    10:11
    Minsk se dostal do slibného přečíslení dvou na jednoho. Těreščenko si vyměnil puk s Kogaljovem, poslední přihrávka ale směřovala mimo dosah prvně jmenovaného.
     
    09:22
    Sled nepřesností pokračuje. Po nepřesné přihrávce hostujícího celku, se k puku dostal McMillan, jenž si vybral Batnu, který ale narazil na prvního z protihráčů.
     
    08:13
    Volkovovi uskočil puk daleko od hole, následně jeden z jeho kolegů nahodil podél hrazení, což přineslo střídání běloruského celku. O další akci se bude starat Zanetti.
     
    07:20
    Na ledovou plochu se dostala třetí formace Minsku. Stepanov si několikrát vyměnil puk s Kovyršinem, následně ale důrazně zasáhl domácí zadák Balinskis.
     
    06:25
    Přeci jenom to od modré čáry zkoušel obránce Maione, jenž trefil pouze protihráče před sebou. Další tvrdý projektil tentokráte orazítkoval zadní mantinel.
     
    05:24
    Minsk se opět dostal s pukem do útočného pásma, avšak zpětná přihrávka vyhnala hostující hráče zpět za vlastní branku. Riga je i nadále bez kotouče.
     
    04:07
    Blum přeposlal touš na volného Howdena, jehož rána zápěstím směřovala vedle branky. Riga vyhodila za Enrotha, kde v tuto chvíli operuje obránce Chenkel.
     
    03:10
    Gimajev podržel puk za vlastní brankou, neboť čekal na příchod čtvrté formace. Ta se pokusila zaútočit středem hrací plochy, avšak se nedostala přes modrou čáru.
     
    02:10
    S pukem si zahrál brankář Gudlevskis, který ho na jistotu poslal podél mantinelu. Následně se u zadní tyče dostal ke střele Kovyršin, který ale neuspěl.
    01:14 David BOOTH - 0:1
     
    01:14
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! DAVID BOOTH si sjel po levém křídle až před brankáře, avšak trefil pouze tyč. Puk se dostal k levému hrazení, odkud jeden z hostujících hráčů nahazoval před branku, kde kotouč zametl do branky právě americký forvard.
    Asistence: Patrick Wiercioch, Quinton Howden.
     
    01:11
    Úvodní střelecký pokus vyprodukoval obránce Balinskis, který zachytil puk před modrou čárou, avšak jeho rána skončila pouze v ochranné síti.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, konkrétněji se na buyl prosadil Džerinš. Riga se ihned dostala do pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Gudlevskis (Biljalov) – Maione, Balinskis, Zile, Ališauskas, Gimajev, Zanetti, Sotnieks, Berzinš (A) – M. Redlihs, McMillan (C), Darzinš – Dzierkals, Džerinš, Razgals – Pavlovs, Batna (A), Meija – Myttynen, Gegeris, Marenis.

    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Blum (A), Bokun, Jevenko, Wiercioch, Znacharenko – S. Kosticyn, A. Těreščenko (C), Kogaljov – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – An. Stěpanov, Kovyršin, Parfejevec – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A) – Drozdov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Olenin – Šeljanin, Sadovnikov.
     
    HC Dinamo Minsk
    (14 výher, 36 proher – 33 bodů)

    Na opačné straně stojí běloruský Dinamo Minsk, který si v letošním ročníku vede ještě o něco hůř. Minsk se v současné době nachází na předposlední pozici západní konference, na postup do play-off to vůbec nevypadá. Hostující tým dnešního utkání už čtyři zápasy v řadě nedokázal zvítězit, naposledy tomu bylo před čtrnácti dny, kdy na domácím ledě dokázal porazit slovenský Slovan Bratislava. Minsk je druhým nejhorším celkem na ledě soupeřů, na svém kontě má pouze patnáct bodů. Poslední venkovní vítězství přišlo ještě před novým rokem, tehdy Minsk šokoval na ledě Lokomotivu
     
    Dinamo Riga
    (20 výher, 31 proher – 50 bodů)

    Hokejisté Dinama Rigy se letos prezentují špatnou formou, která má na svědomí devátou pozici západní konference. Tento lotyšský celek se tak nachází na nepostupové pozici do play-off, k ní mu schází pouze tři body. Riga v minulém kole dokázala ukončit pětizápasovou sérii bez výhry, na domácím ledě totiž dokázali zdolat poslední Slovan Bratislava poměrem 3:2. Dinamo se řadí ke čtveřici nejhorších celků na domácím ledě, dohromady zde odehráli šestadvacet utkání, přičemž se jim podařilo zvítězit pouze v deseti případech. Hůř je na tom už jen Čerepovec, Dynamo Minsk a slovenská Bratislava.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dinamo Riga a HC Dinamo Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. McMillan (Ališauskas, Dzierkals), 50. Darzinš (M. Redlihs, Maione), rozh. náj. M. Redlihs – 2. Booth (Wiercioch, Q. Howden), 60. A. Těreščenko (Pulkkinen, S. Kosticyn)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Jevgenij Kovyršin (MIN)
    0:1   Gints Meija (RIG)
    2. série:
    0:1   Quinton Howden (MIN)
    1:1   Lauris Darzinš (RIG)
    3. série:
    1:1   Alexej Těreščenko (MIN)
    2:1   Mikelis Redlihs (RIG)
    4. série:
    2:1   Alexandr Kogaljov (MIN)
    3:1   Mathew Maione (RIG)


    Dinamo Riga: Gudlevskis (Biljalov) – Maione, Balinskis, Zile, Ališauskas, Gimajev, Zanetti, Sotnieks, Berzinš (A) – M. Redlihs, McMillan (C), Darzinš – Dzierkals, Džerinš, Razgals – Pavlovs, Batna (A), Meija – Myttynen, Gegeris, Marenis.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Blum (A), Bokun, Jevenko, Wiercioch, Znacharenko – S. Kosticyn, A. Těreščenko (C), Kogaljov – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – An. Stěpanov, Kovyršin, Parfejevec – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A) – Drozdov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Olenin – Šeljanin, Sadovnikov

    Diváci: 5452
    bahis siteleri