Česko – Čína 0:3 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Čína
Čtvrtek 24.01.2019, 17:15 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zdravím vás u přípravného reprezentačního výběru české reprezentace žen do 18 let proti o něco málo staršímu výběru Číny. Jedná se už o druhé vzájemné utkání, oba týmy se sešly již o dva dny dříve v Roudnici nad Labem. Přeji příjemné počtení.
     
    Český tým pod vedením Pavla Zuziaka na tomto kempu zkouší celou řadu nových hráček. V předchozím utkání vyzkoušel dokonce některé hráčky ročníku 2006, jako třeba střelkyni jediného českého gólu Terezu Plosovou. Do tohoto zápasu nastoupí úplně jiná česká sestava než dříve v Roudnici nad Labem. V Kalich Areně se ale nepředstaví ani jedna z hráček, které nastoupily na nedávno skončeném juniorském ženském mistrovství v japonském Obihiru. Do minulého utkání nastoupila oproti nominačním předpokladům Daniela Pejšová.
     
    Číňanky přijely spíše v seniorském složení. Sice se nejedná úplně o vrcholný reprezentační celek, ale spíše o širší kádr, přesto ukázal v Čechách kvalitu. V podobném složení přijel do České republiky i v loňském únoru, kdy rovněž sehrál dvě utkání ve Velkých Popovicích. V prvním utkání rovněž vyhrály nad Češkami 5:1, ovšem v tom druhém podlehly domácím reprezentantkám 4:7. První paralela tudíž byla splněna, doufejme, že z pohledu českého týmu bude naplněna i ta druhá, byť za Českou republiku nastoupí úplně jiný tým.
     
    Nominace českého týmu na druhé vzájemné utkání Česko – Čína

    Brankářky:
    Barbora Dalecká (Chrudim), Barbora Hromádková (Litoměřice).

    Obránkyně:
    Denisa Habartová (Příbram), Anna Václavková (Černošice), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Karolína Veverková (Kadaň), Tereza Mašková (Cheb), Tereza Czerweková (Sušice).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková (Příbram), Lucie Eignerová, Markéta Mazancová (obě Sušice), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří), Natálie Brichová, Adriana Dubová (obě Kutná Hora), Andrea Trnková (Choceň), Aneta Dýcková (Vlašim).
     
    Předchozí vzájemné utkání:

    Česko "WU18" – Čína "A" 1:5 (0:0, 1:1, 0:4)

    Branky a nahrávky: 37. Plosová (Pejšová, G. Horáková) – 35. Mengying, 44. Mengying (Yuzi, Shuang), 46. Mengying (Di, Yuzi), 51. Yingying (Zhang, Chang), 56. Rui.

    Sestava ČR: Mathauserová (31. Krejčová) – Vaněčková, Horáková G., Suchánková, Wojnarová, Plosová, Pejšová (C) – Machková, Kafková, Trnková, Škorpíková (A), Mazancová (A), Horvátová, Kalová, Horáková T., Nowáková.

    Sestava Číny: Yue – Yuzi, Di, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang (A), Xiaoxue, Zhang, Mengying (C), Shuang, Naiyuan, Yingying (A), Kexin, Xintong, Rui, Xinyu
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dvořáková (Dalecká) – Habartová (A), Chladová (A), Hanzlíková (C), Veverková, Václavková, Czerwerková – Bartáková, Gruntová, Brichová, Pavlasová, Dubová, Trnková, Mazancová, Eignerová, Dýcková.

    Čína: Jiaxin (Yue) – Di, Yuzi, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang, Xiaoxue, Shuang, Mengying, Zhang, Naiyuan, Yingying, Kexin, Xintong, Rui, Xinyu.

    Rozhodčí: Růžičková – Hryzáková, Pipková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    S prvním vyhraným kotoučem se vydaly čínské hráčky směrem k vlastní brance. Zde se ovšem nezastavily pro příliš dlouhou dobu a okamžitě po sehrání pronikly výpad proti Dvořákové.
     
    01:09
    Češkám se ale povedlo udržet v tempu a i ony zahájily od své branky útok. Rozehrávka v podání Karolíny Veverkové ale nedošla příliš daleko a rozhořel se boj o puk ve středním pásmu.
     
    02:07
    Snahu o čínské vyhození z obranné třetiny zblokovala na modré Viktorie Chladová. Přesto udržení Češek v tomto prostoru nepomohla. Hráčky v lvím dresu se tudíž musely vrátit směrem ke své branky. Ovšem následný průnik již vzhledem k obsazení útočného prostoru měl vyšší úspěšnost.
     
    03:20
    Andrea Trnková si dokázala obehrát čínskou hráčku u mantinelu na hranici středního pásma. Povedla se jí i křižná přihrávka přes střední pásmo, její příjemkyně ale již takové štěstí neměla.
     
    04:23
    České hráčky se vrátily za branku Dvořákové a podnikají další rozehrávku.
     
    04:53
    Po vhazování ve středním pásmu poslala kotouč s odrazem o mantinel do pásma útočného Adéla Hanzlíková. Záhy si jej ale zde vybojovaly Číňanky, kterým se po delší době povedlo zahrozit proti Dvořákové.
     
    06:02
    Kateřina Dvořáková stáhla hokejkou kotouč za sebe na připravenou Chladovou. Českým hráčkám se navíc uvolnila cesta do nepřátelských čínských držav, kam se také vydaly.
     
    07:07
    Přes dvě protihráčky nedokázala nahrát Anna Jiřina Pavlasová. Tak začala hra kočky s myší. Nejprve se Číňanky probily do útočného pásma, Češky je vytlačily, načež se Číňanky opět probily do útočného pásma, tam ale na ně už čekala napřažené ruka sudí Hryzákové, která velmi nekompromisně signalizovala ofsajd.
     
    08:17
    Barbora Bartáková migruje s kotoučem na holi za čínskou svatyní a čeká na uvolnění některé ze spoluhráček. Namísto toho ale byly české hráčky vytlačeny z pásma a při dalším dobývaní se rovněž ocitly v postavení mimo hru.
     
    09:19
    Proti dvěma protihráčkám se vydala zcela sama podél mantinelu Anna Jiřina Pavlasová. Před sebou měla mnoho volného prostoru, díky čemuž také dokázala vyslat kotouč přímo na Jiaxin. Čínská gólmanka ale proti kotouči včas vytáhla betony, čímž kotouč vyrazila mimo ohrožující prostor.
     
    10:56
    Češky byly opět vytlačeny ven ze třetiny. Pro kotouč si tak sjela Viktorie Chladová, která nezahálela a ihned rozehrála návratovou protiakci.
     
    11:49
    Víceméně lacino odevzdaný kotouč Adrianou Dubovou znamenal v rukách Xinyu přechod před českou branku. Kateřina Dvořáková se ale přílišného náporu obávat nemusela, jednak před ní stál silný obranný blok, jednak pokus o střelu z čínské strany měl vše, jen ne důraz.
     
    13:29
    Denisa Habartová opět rozehrává od své branky. Tentokrát se ale Číňanky rychle dostaly ke kotouči a Mengying z mezikruží zakončila. Pro Kateřinu Dvořákovou ale ani tento zákrok nečinil obrovské úsilí a ihned kotouč lapla.
     
    14:20
    Tlak před českou brankou ale pokračuje i nadále. Tentokráte před dorážkou Xinyu na poslední chvíli vypíchla kotouč mimo ohrožení Barbora Bartáková. České hráčky následně vyhodily kotouč na icing.
     
    14:43
    O vyšší střelu ze střední vzdálenosti se pokusila Denisa Habartová. Ovšem díky otočce si nedokázala zcela přesně podchytit a nasměrovat kotouč. Ten sice letěl na branku a Jiaxin se pro něj natahovala lapačkou, v poslední chvíli se ale stočil směrem k mantinelu, od něhož se odrazil.
     
    16:17
    Českým hráčkám se povedlo již třetí zakázané uvolnění v řadě. Čínský tlak je tím pádem kouskován, ovšem ani Češkám toto nepomáhá vzhledem k nemožnosti střídat.
     
    16:39
    Další icing proběhl na čínské straně. Po vhazování ale Číňanky raketově vystřelily proti brance Dvořákové, do které se pokusily nasměrovat puk, opět ale neúspěšně.
     
    17:25
    Velký pokus Tian Naiyuan! Čínská útočnice si křižmo najela před Dvořákovou a snažila se procedit kotouč k pravé tyči. Gólmanka českého výběru ale nekompromisně uzamkla prostor u pravé tyče a s nasazením vlastního těla velmi obětavě uchránila český tým od obdržené branky.
     
    19:00
    Češkám se povedlo prosmýknout před čínskou branku. Ovšem ani nyní zde příliš vzruchu nenadělaly a Číňankám se povedlo přenést těžiště hry blíže k pásmu střednímu.
     
    19:41
    Poslední sekundy se měly dohrávat před Dvořákovou. Jiného názoru ale byla Pavlasová, která ihned po vhazování rychlým pohybem přejela daleko od vlastní branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dalo by se říci, že byla k vidění celkem vyrovnaná část hry. Českým hráčkám se dařilo častěji držet v útočném pásmu, dokonce několikrát těžce zahrozit proti brance Jiaxin. Ke změně gólového stavu ale žádná z akcí nepřispěla, proto oba týmy vstupují do další třetiny bezgólově.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    I druhé úvodní buly patřilo čínským hráčkám. Tentokrát si ale mezi ně drze najela Natálie Brichová, která se pokusila ze sevření třech protihráček kotouč vypíchnout a překvapit Jiaxin.
     
    21:56
    Po delším českém tlaku se podařilo Číňankám vyhodit kotouč daleko od své branky. Ten dolétl ale až na zakázané uvolnění, čímž musela být Jiaxin stále ve střehu.
     
    22:31
    Jako růže mezi trním se ocitla Wang Xinyu zcela sama v útočném pásmu. Ostny s lvím dresem ale bodaly příliš agresivně a masivně se rozrostly směrem ke svatyni Jiaxin. Ta tudíž musela hasit další střelecký pokus.
     
    23:39
    Série přihrávek v rohu ledové plochy mezi Chladovou a Habartovou se zprvu vyvíjela velmi nadějně, Číňankám se ale nakonec povedlo kotouč zblokovat a vyhodit.
     
    24:15
    Z velmi těsné vzdálenosti se snažila dotlačit kotouč mezi tři tyče Andrea Trnková ve spolupráci s Annou Jiřinou Pavlasovou. Obě hráčky s velkou intenzitou šťouchaly do kotouče na hranici brankoviště, celou akci pak uklidnily až sudí při ztrátě kotouče z dohledu.
     
    25:01
    Svůj průnik následně vyzkoušely čínské hráčky. I tentokrát se ale ocitly v ofsajdovém postavení, což celou jejich útočnou situaci na malý čas zbrzdilo.
     
    26:28
    Češky si vrátily kotouč za vlastní branku. Tam si pro něj sjela Adéla Hanzlíková, od níž došlo k zahájení další rozehrávky proti svatyni Jiaxin.
     
    27:26
    České hráčky neotálejí a nadále to zkoušejí řadou velkých akcí! V mezikruží stála připravená Adriana Dubová, čekající na přihrávku zleva od Trnkové. Kotouč k ní doletěl a Dubová již byla napřažena ke střele. Puk se jí ale zadrhl o led a k Jiaxin se ani nepřiblížil.
     
    29:06
    Natálie Brichtová spolu s Barborou Bartákovou se snažily zamezit průniku čínských hráček od branky Jiaxin. Sice Číňanku stíhaly po celou dobu její cesty, rychlostně na ní nestačily. Až pak musely zakročit sudí dalším odpískaným ofsajdem.
     
    30:15
    Čínské hráčky se sehrály v útočném pásmu a sérií dlouhých přihrávek po jeho obvodu hledají ideální postavení pro prověření Dvořákové. Následná střela pak byla jejím posledním zákrokem, neboť jí nahradila Barbora Dalecká.
     
    30:26
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kateřina Dvořáková, přichází Barbora Dalecká.
     
    31:15
    A Barbora Dalecká musela hned v první chvíli čelit těžkému zakončení od Rui. Svůj úvodní zákrok ve lvím dresu ale zvládla s naprostou bravurou, díky čemuž se Češky opět utrhly směrem k brance Jiaxin.
     
    32:27
    Tak to byla asi největší šance utkání v podání Barbory Bartákové! Česká útočnice projela přesně mezi dvěma čínskými hráčkami a snažila se nasměrovat kotouč mezi betony Jiaxin. Bohužel ale čínská gólmanka v poslední chvíli tento volný prostor uzamkla a betony puk vyrazila mimo ohrožení.
     
    33:58
    Češky se evidentně po chvíli znovu probudily a velmi drze to zkoušejí před Jiaxin. Poslední akce ale měla za následek samostatný výpas Ma Rui, který opět pěkným zákrokem uhasila Dalecká.
     
    34:31
    Čínské hráčky se na delší dobu usadily v útočném pásmu. Hra je ale velmi často přerušována. Buď díky zachycení kotouče českou gólmankou, nebo díky zachycení pronikající hráčky v postavení mimo hru.
     
    35:29
    Další slibná útočná situace českého týmu. Tentokrát z díly Brichová – Gruntová. Lucie Gruntová nejprve najela sama na branku a z mezikruží vypálila, načež Natálie Brichová objela branku s odraženým kotoučem na holi a z otočky se jej pokusila uklidit k levé tyči.
     
    36:22
    Čína právě vstřelila branku!
    Je to ale paradoxně čínský tým, který se ujímá vedení! ve velké rychlosti projela napříč celou délkou ledové plochy FU KEXIN a v posledním momentu nekompromisně zavěsila za záda Dalecké. Asistence: Guan Yingying, Tian Naiyuan
     
    38:00
    České hráčky to ale nevzdávají a stále se snaží o zakončení, čínská obrana však nabyla sebevědomí a ještě více blokuje tyto šance.
     
    38:17
    Čína právě vstřelila branku!
    Z čehož tak pramení již druhý čínský gól v krátkém čase! Po krátké kombinaci před Daleckou se kotouče chopila ZHANG MENGYING, které nečinilo příliš velký problém doklepnout kotouč mezi tři tyče české branky. Asistence: Chi Zhang, Ma Rui
     
    39:36
    Češky se ale stále snaží v útočném pásmu. Jejich akce ale nemají příliš dlouhého trvání, v té poslední se dostala ke kotouči Wang Xinyu, která rychle nasměrovala kotouč ven ze třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina byla z pohledu českého týmu velmi povedená. České hráčky byly aktivnější na puku, předvedly i větší množství střeleckých pokusů, bohužel si ale neohlídaly dva samostatné čínské výpady ze závěru třetiny, což se projevilo i na skóre.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    I třetí třetinu zahájily s kotoučem na holi čínské hráčky. Ty se ihned vydaly za branku, odkud přešly k rozehrávce směrem k Dalecké. Česká obrana ale byla tvrdá a nekompromisní, čímž rychle vystavila pronikajícím Číňankám stopku.
     
    41:40
    Po delším útočném snažení byly opět Češky vytlačeny zpět do vlastní třetiny. Kotouče se ale ihned chopila Natálie Brichová, která zahájila další zpětný útok.
     
    42:47
    Číňanky to velmi tvrdě zkoušejí před Dalecká. Česká gólmanka ale s polu s obranou předvádí obdivuhodné blokační zákroky, čímž drží protihráčky na uzdě.
     
    43:52
    Skvělý obranný zákrok Barbory Dalecké! Proti pronikající Yingying si vyjela mezi kruhy a v klíčovém momentu jí kotouč vypíchla a poslala do bezpečí.
     
    44:50
    Číňanky to ale zkoušejí neustále. Od dalšího nájezdu uchránily české hráčky sudí zachycením Zhang v ofsajdu.
     
    45:24
    Čínské hráčky se následně vrátily před vlastní branku, kde se zformovaly a vydaly se na útočnou výpravu. I nyní ale narazily na předem připravenou Daleckou, která rychlým zhoupnutím mezi betony po ledě kotouč dokázala zbrzdit a vyrazit mimo vlastní ohrožení.
     
    46:36
    Zhang Mengying tentokrát nepřešla před Karolínu Veverkovou. Díky tomu se české hráčky odhodlaly k další útočné akci se zakončením do náručí Li Jiaxin.
     
    47:19
    Podél pravého mantinelu si křižmo směrem ke středu najížděla Karolína Veverková. Už to vypadalo, že vypálí na Jiaxin. Ovšem v klíčovém momentu se proti ní postavily další dvě hráčky v čínských dresech, které spolehlivě celou akci ku prospěchu svého týmu zarazily.
     
    48:22
    Číňanky to zkoušely ve čtyřech. Proti útočné letce se ale v souboji Davida s Goliášem postavila Lucie Eignerová, která soupeře přelstila a kotouč si ukořistila pro sebe. Už s ním ale příliš vzruchu v útočném pásmu nenadělala a Číňanky se tudíž vrátily před Daleckou.
     
    49:31
    V rohu kluziště vybojovala kotouč Brichová. Posléze jej propustila dopředu k Dubové, ovšem ta si s jeho zpracováním nedokázala poradit. Čínské hráčky tak vyjely opět proti Dalecké, opět neúspěšně.
     
    50:46
    V trojnásobném oslabení uhájila Tian Naiyuan za brankou českého celku kotouč na holi a vyhodila jej podél mantinelu směrem do středního pásma. Tím ale nevědomky otevřela stavědla pro českou bárku, která ihned vyjela z domovského přístavu.
     
    51:30
    Čína právě vstřelila branku!
    Vzápětí ale musela čelit dalšímu rychlému protiútoku z čínské strany. Bez jakékoliv české kontroly si to šinula po levé straně QIAN XINTONG, která si navíc vyčkala před brankovištěm na přesun Dalecké a pohotovou střelou vymetla horní růžek její branky. Asistence: Chi Zhang.
     
    52:55
    Těžiště hry se ale nadále drží před Jiaxin. Nic na tom nezměnil ani samostatný průnik Naiyuan, které se navíc nepodařilo přejít přestři protihráčky. České hráčky se tudíž nadále pokoušejí alespoň o vstřelení kontaktní branky.
     
    54:24
    Další obrovský pokus z české strany! Li Jiaxin muela čelit opravdu enormnímu množství střeleckých pokusů o různé intenzitě a z různých úhlů. Na všechny ale dokázala vyzrát, buď vyražením kotouče, nebo v poslední chvíli jeho přikrytím lapačkou.
     
    55:26
    Naiyuan se snažila probít přes Viktorii Chladovou. Česká obránkyně se držela zuby nehty, přesto nakonec Naiyuan neuchránila. Celou akci ale přesto úspěšně uhasila Barbora Dalecká.
     
    56:13
    Česká gólmanka pokračuje ve svých povedených výkonech i nadále. Tentokrát zlikvidovala dvě rychle čínské střely, každou z opačného úhlů. Díky tomu se Češkám uvolnil opět prostor k průniku, který také patřičně využily.
     
    57:37
    Lucie Gruntová nakonec stihla kotouč před icingem, čímž se před českým týmem otevřela další akce před brankou. Ani tu ale nedokázaly Češky patřičně využít a z pásma byly vytlačeny.
     
    58:27
    V samém závěru se utkání ještě vyostřuje. Navíc do podoby prvního vyloučení. Adriana Dubová si dokouká zbytek utkání z trestné lavice díky dvouminutovému trestu za napadení.
     
    59:25
    Číňanky tak dohrávají utkání v přesilovkovém presu před Daleckou a nic už nemůže ohrozit jejich výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    I druhé vzájemné utkání mezi českou juniorskou reprezentací žen a čínským kvalifikačním výběrem seniorských žen je u konce. I v tomto utkání se mohou radovat čínské hráčky, ovšem i nyní Češky s nimi držely po celou dobu herní krok. Bohužel ale ne výsledkový a po úvodní prohře českého týmu 1:5, musí nyní čítat další, tentokrát 0:3. Za český tým se jako jediná střelecky prosadila teprve dvanáctiletá Tereza Plosová.
     
    Proti seniorskému výběru Číny se představily dva, téměř nové reprezentační výběry a řada hráček ukázala trenéru Zuziakovi, že může počítat s jejich kvalitním výkonem a že si jistě zaslouží příležitost v dalších bojích směrem k dalšímu mistrovství světa.
     
    Odsud z Kalich Areny je to ale ode mne již vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:12:49)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 37. Kexin (Yingying, Naiyuan), 39. Mengying (Zhang, Rui), 52. Xintong (Zhang)


    Česko: Dvořáková (31. Dalecká) – Habartová (A), Chladová (A), Hanzlíková (C), Veverková, Václavková, Czerwerková – Bartáková, Gruntová, Brichová, Pavlasová, Dubová, Trnková, Mazancová, Eignerová, Dýcková.
    Čína: Jiaxin (Yue) – Di, Yuzi, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang, Xiaoxue, Shuang, Mengying, Zhang, Naiyuan, Yingying, Kexin, Xintong, Rui, Xinyu.

    Rozhodčí: Růžičková – Hryzáková, Pipková
    bahis siteleri