Kilmarnock – Hearts 1:2 (kon.)
konec
Kilmarnock FC
1:2 (1:2)
Heart of Midlothian FC
Pátek 01.02.2019, 20:45 • Rugby Park (Kilmarnock) • Skotská Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17. (22:40:15)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas čtyřiadvacátého kola končí. Heart od Midlothian si odváží všechny tři body z trávníku Kilmarnocku po výsledku 2:1.

    Dlouho se v prvním poločasu nedokázali hráči prosadit k jediné střele. Až s přibývajícím časem se prokousal do pokutového území Sean Clare a pohotovou ránou k tyči překonal Bachmanna. Následně hosté přidali i druhý zásah po parádně sehrané akci z volného přímého kopu, na konci signálu byl zakončující Steven Naismith. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 2:0 pro Hearts tak fauloval v pokutovém území Berra Powera a nařízenou penaltu proměnil Jordan Jones.

    Po změně straně hráli především domácí. Obrana Hearts však byla pořádně pevná až do samotného závěru a další branka už nepadla. Hosté se tak po tříbodovém zisku téměř dotahují v tabulce na třetí Kilmarnock.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Z levé strany přiletěl před Doylea nebezpečný přízemní centr. Právě hostující brankář byl u balonu jako první a následně ho dohrál Ndjoli, který ještě inkasuje žlutou kartu.
     
    90+4
    Domácí zatím pokračují v kombinaci i bez zraněného Broadfoota. Hostům se ale daří bránit jednobrankové vedení ještě před pokutovým územím.
     
    90+3
    Po rozehrávce rohového kopu se strhla v šestnáctce strkanice. Broadfoot je na trávníku jen několik minut a už musí za postranní lajnu s tržnou ránou v obličeji.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kilmarnock FC: ze hřiště odchází Tshibola, přichází Broadfoot.
     
    90
    Domácí už v obraně hodně riskují. Mitchell si dokázal pokrýt balon u postranní lajny, Tshibola se dokázal sáhnout do obrany, ale jen za cenu žluté karty.
     
    89
    Steven Naismith udržel balon po dlouhém odkopu od vlastní branky, následně si ale nerozuměl v kombinaci s Leem. Domácím se však zisk balonu nepodařilo proměnit v zakončení.
     
    88
    Útočným faulem se provinil Dicker a daroval tak hostům další čas navíc. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi a raději se zatáhli zpět do obrany.
     
    87
    Střídání v týmu Heart of Midlothian FC: ze hřiště odchází Smith, přichází Dikamona.
     
    86
    Mitchell mohl nejspíše rozhodnout zápas. Míč se k němu odrazil v pokutovém území, ale v krkolomné pozici střelou přes hlavu neuspěl.
     
    85
    Sean Clare zcela zbytečně doskočil na rozehrávajícího Powera, který musel skousnout tvrdý úder do nártu. Clare se odměněn žlutou kartou.
     
    84
    Obrana Hearts je i nadále pevná. S pomalou střelou bez razance si Colin Doyle bez potíží poradil. Následně se hosté přesunuli s míčem na útočnou polovinu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu pro oba týmy. Především tedy pro domácí Kilmarnock, který se téměř celou druhou půli snaží o vyrovnání stavu.
     
    82
    Domácí pokračují v tlaku. Tshibola centroval do pokutového území, našel čerstvého Millara, který ale hlavičkoval v nouzi pouze mimo branku.
     
    81
    Na trávníku se pobyl hostující Clare, ale jakmile se hra přerušila, tak se zvedl a může se v rychlém tempu pokračovat v zápase.
     
    80
    Střídání v týmu Kilmarnock FC: ze hřiště odchází Burke, přichází McKenzie.
     
    79
    Střídání v týmu Kilmarnock FC: ze hřiště odchází Taylor, přichází Millar.
     
    78
    Domácí dlouho drželi míč na útočné polovině, ale přes srovnanou obranu se nemohli prodrat do zakončení.
     
    76
    Burkův centr po trávníku byl velmi snadno zblokován Souttarem. Domácí ale ještě zůstali u balonu, ale ani po rohovém kopu nedokázali akci zakončit.
     
    75
    Souttar až příliš dlouho čekal s rozehrávkou, až se k němu dostal do kontaktu Ndjoli. Po pádu hostujícího obránce na zem se musela hra přerušit.
     
    74
    Teď už se zdržování Hearts neobejde bez trestu. Žlutou kartu vidí po zdlouhavém autovém vhazování Christophe Berra.
     
    73
    Ndjoli si nerozuměl v kombinaci s Jonesem. Následně se ale hosté balonu zbytečně zbavili ve středu pole, když Djoum hledal stojícího Bozaniće.
     
    71
    Aktivita domácího celku o něco upadává. Také hosté se dostávají ke slovu. Před střídajícím Leem se ale dostal k balonu pouze bránící Boyd.
     
    70
    Ndjoli se snaží usilovně napadat, ale k míč se ne a ne dostat. Rozehrávka hostujícího celku je poměrně jistá. Navíc domácí faulují u středového kruhu.
     
    69
    Střídání v týmu Heart of Midlothian FC: ze hřiště odchází Mulraney, přichází Mitchell.
     
    68
    Ani další prudký pas neměl šanci Ndjoli zachytit. Domácí se snaží zjednodušit přechod do útoku, ale dlouhé pasy zatím končí jen u brankáře Hearts.
     
    66
    Burke mířil za nakopnutým balonem na útočnou polovinu. Proti Berrovi však neměl příliš šancí a hra se opět přesouvá k domácí brance.
     
    65
    Daniel Bachmann našel dlouhou přihrávkou Powera. Domácí se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi, následně po ztrátě fauloval ve středu pole Tshibola.
     
    64
    Také Steven Naismith skončil po souboji s Dickerem na zemi. Hosté se mohli po dlouhé době přesunout na útočnou polovinu, kde získal autové vhazování Smith.
     
    63
    Zápas se začíná přiostřovat. Nyní skončil na trávníku Alan Power, který musel skousnout nepříjemný střet s Bozanićem.
     
    62
    Domácím se nelíbí pomalá rozehrávka Hearts. Taylor nyní musel na kobereček k hlavnímu rozhodčímu, který ho rázně napomínal.
     
    61
    Chris Burke rozehrál rohový kop pouze do kombinace. I další jeho centr byl sražen za brankovou lajnu. Druhý roh v krátkém čase skončil na hlavě Dickera, který ale zamířil mimo.
     
    60
    I po hodině hry vede hostující tým na trávníku Kilmarnocku o jednu branku. Ve druhém poločase jsou sice domácí aktivnější, ale na srovnání stále nedosáhli.
     
    58
    Hearts se pokoušeli přejít do rychlého protiútoku, ale při náběhu za obranu si pomohl rukou v souboji s Boydem Clare a hlavní rozhodčí byl neúprosný.
     
    57
    Colin Doyle si nechal postavit hned čtyřčlennou zeď, ale Alan Power pálil pouze za vzdálenější tyč. Míč prosvištěl kolem Doylea mimo branku.
     
    56
    Míč nebezpečně proskakoval do pokutového území Hearts. Jako jeden z posledních se dostal k obrannému zákroku Berra. Následně je ale před šestnáctkou faulován Power a domácí budou mít šanci na srovnání stavu.
     
    55
    Ndjoli sice skončil na trávníku, ale hra pokračovala. O centr se pokusil Taylor, ale míč se odrazil od bránícího hráče znovu do Taylora a poté až za brankovou lajnu.
     
    54
    Domácí se snadno ubránili daleko před vlastním vápnem. Bachmann odkopával balon k útočníkům, ale Jones ani Burke souboj nevyhráli.
     
    53
    Při snaze vybojoval míč se navíc provinil faulem Jordan Jones a hosté tak mohou v klidu rozehrát z místa přestupku. Hra se přesune zpět na polovinu domácích.
     
    52
    Ndjoli byl podražen na pětatřiceti metrech od branky soupeře. Burke rozehrával prudkým centrem do vápna, ale pouze k obráncům hostujícího celku.
     
    51
    Michael Smith vhazoval zpoza postranní lajny, následně se hosté přesunuli do vápna, ale Berrova hlavička zamířila pouze vedle vzdálenější tyče.
     
    50
    Bozanić byl dohrán po odehrání míče Dickerem. Hostující záložník chvíli pobyl na trávníku, ale už je znovu připraven pokračovat ve hře.
     
    48
    Ve středu pole se obtočil kolem soupeře Dicker, ale následně už nedokázal přesně přihrát. Do protiútoku se tak hnal Clare, ale ani jeho centr nebyl z nejpřesnějších.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali útočněji domácí. Z velkého úhlu se pokoušel překvapit hostujícího brankáře Jones, ale na svůj druhý zásah si dnes bude muset ještě počkat.
     
    46
    Střídání v týmu Heart of Midlothian FC: ze hřiště odchází Morrison, přichází Lee.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Hlavní rozhodčí toho v prvním poločase příliš nenastavil a tak odcházejí do šaten o něco spokojeněji hosté, kteří vedou na trávníku Kilmarnocku 2:1.

    Dlouho se v prvním poločasu nedokázali hráči prosadit k jediné střele. Až s přibývajícím časem se prokousal do pokutového území Sean Clare a pohotovou ránou k tyči překonal Bachmanna. Následně hosté přidali i druhý zásah po parádně sehrané akci z volného přímého kopu, na konci signálu byl zakončující Steven Naismith. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 2:0 pro Hearts tak fauloval v pokutovém území Berra Powera a nařízenou penaltu proměnil Jordan Jones.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Jordan JONES - 1:2
     
    45+1
    Kilmarnock právě vstřelil branku!
    Domácím se daří ještě před poločasem snížit ztrátu! Míč si na značku pokutového kopu postavil JORDAN JONES. Čtyřiadvacetiletý útočník zamířil po rychlém rozběhu přízemní ránou k pravé tyči, Doyle se vydal k opačné straně.
    45+1. Penaltový zákrok
     
    45+1
    Pokutový kop pro Kilmarnock! V souboji šestek fauloval Berra Powera!
    45. Steven NAISMITH - 0:2
     
    45
    Hearts právě vstřelili branku!
    Parádní signál a Heart od Midlothian vede o dva góly! Clare oslovil přihrávkou podél obranné zdi Morrisona, ten měl soustu prostoru k prudkému pasu do malého vápna, kde našel míč STEVEN NAISMITH a z blízkosti ho doopravil do sítě.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Bozanić. Australský záložník byl faulován Jonesem těsně před vápnem, Jones vyfasoval od rozhodčího žlutou kartu.
     
    43
    Hearts se ještě udrželi u balonu v blízkosti vápna. Morrison si hledal střeleckou pozici, ale Boyd mu stačil odkopnout míč od kopačky.
     
    42
    Hosté jsou najednou při chuti. Djoum hledal rozběhnutého Smitha, který si poradil s bránícím Taylorem, ale poté mu balon odskočil za postranní lajnu.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí musí dotahovat jednobrankovou ztrátu. Zatím se ale s balonem nemohou dostat ani přes středovou čáru.
    39. Sean CLARE - 0:1
     
    39
    Hearts právě vstřelili branku!
    Hearts se dostávají těsně před přestávkou do vedení! SEAN CLARE i díky lehkému postrčení na hranici vápna proskočil do šestnáctky a střelou k levé tyči překonal Daniela Bachmanna.
     
    38
    Napadající Clare nadělal potíže Boydovi, který si musel s rozehrávkou pospíšit. Hosté získali míč, ale následně hlavičkoval nedůrazně mimo tři tyče Christophe Berra.
     
    37
    Tshibolova přihrávka podél postranní lajny našla Burkeho. Domácí útočník byl ale zády k brance a proti Berrovi se nedostal prosadit.
     
    36
    Power měl na levé straně otevřený prostor, ještě se pokoušel posílat balon více do středu, kde byl připravený Ndjoli. Domácí se dožadovali odpískání ruky po zásahu Souttara, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    35
    Burke poslal pořádně nebezpečný přízemní centr do pokutového území Hearts. Ndjoli se nakonec prosadil kolem Berry k zakončení, ale míč pošťouchl jen vedle tyče.
     
    34
    Alan Power vyvážel míč z vlastní poloviny, následně našel na levém kraji Taylora, který se ale rychlostně proti Smithovi neprosadil. Domácí tak musí začít znovu od obránců.
     
    33
    Před Burkem dokázal polapit balon do rukavic Doyle. Následně hostující brankář vyhodil balon na útočnou polovinu, kde ho zpracoval pouze Power.
     
    31
    Dicker schytal pořádně tvrdý úder od Mulraneyho. Hlavní rozhodčí chvíli ponechal výhodu, ale nakonec píská. Domácím se však rozehrávka z místa přestupku vůbec nevydařila.
     
    30
    Ani půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. O něco aktivnější jsou domácí hráči Kilmarnocku, ale propagační střely dokáže Colin Doyle s přehledem chytat.
     
    29
    Ndjoli si obhodil Berru, který ho zatáhl za dres před zrakem pomezního rozhodčího, ale faul se nepískal. Domácí po autovém vhazování rychle ztratili míč.
     
    28
    Doyle se ihned po odpískání faulu snažil rozehrát, ale hlavní rozhodčí musel vrátit hru zpět. To už se stačila domácí obrana vrátit na své pozice.
     
    27
    Po několika soubojích ve středu pole se míč ocitl u Powera. Domácím se daří držet hru na útočné polovině, ale až před Doylea se dostávají minimálně.
     
    26
    Berra vhazoval zpoza postranní lajny. Následně byl přistrčen Tshibola a u balonu jsou opět domácí. Rozehrávat bude z klidové pozice Boyd.
     
    24
    Tentokrát se ujal exekuce volného přímého kopu Bozanić. Míč pouze proskočil do rukavic domácího brankáře. Hostům se v útoku nedaří.
     
    23
    Další ránu přidal také Chris Burke. Zkušený útočník domácího celku si krátkou kličkou připravil pozici, ale míč usměrnil jen do středu branku, kde byl připravený Doyle.
    22. Colin Doyle zasáhl proti nebezpečné ráně
     
    22
    Hosté nezvládli odklidit míč z nebezpečného území a hned bylo zle. Mikael Ndjoli byl v nadějném postavení na hranici vápna, ale svou levačkou nedokázal Doyla překonat.
     
    21
    Burke se protáhl po pravém kraji, dokázal odcentrovat do vápna. Doyle na balon nedosáhl, ale situaci už na zadní tyči ke smůle domácího celku nikdo nezavíral.
     
    20
    Ani dvacet minut slibnější u jedné z branek nepřineslo. Ndjoli se nyní tlačil do zakončení, ale proti byl ještě těsně před pokutovým územím Souttar.
     
    18
    Také Kilmarnock byl v problémech při rozehrávce. Boyd měl co dělat, aby si poradil s dotírajícím Morrisonem. Nakonec si vypomohl přihrávkou na Bachmanna.
     
    17
    Pohlednou souhru na středu trávníku zastavil tvrdým zákrokem Dicker. Berra se postaral o rozehrávku, ale prudkou ránu zpoza vápna neusměrnil Tshibola mezi tři tyče.
     
    16
    Doylův nákop nebyl příliš přesný a hosté se dostali pod tlak. Nakonec musel hostující brankář odkopávat před unikajícím Jonesem míč na tribunu.
     
    15
    Burke byl na třiceti metrech podkopnut Mulraneym. Domácí tak rozehrávali standardní situaci. Burkův pas do šestnáctky si pohlídal Doyle s obranou.
     
    14
    Oliver Bozanić opět centroval do pokutového území z volného přímého kopu, míč se ještě odrazil proti noze Djoumovi. Se střelou do středu branky ale Bachmann potíže neměl.
     
    13
    Naopak do rychlého protiútoku mohli jít hosté. Bozanić však našel Morrisona pouze v ofsajdovém postavení a následné zakončení do sítě bylo zbytečné.
     
    12
    Domácí celek si vybojoval vůbec první rohový kop v zápase. K rozehrávce se postaral pětatřicetiletý Chris Burke, ale centrem do pokutového území našel jen soupeře.
     
    11
    Powerova přihrávka měla najít u levé postranní lajny Taylora. Krajní obránce Kilmarnocku se ale zdržel v souboji se Smithem.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Ani jeden z týmů se nemůže prosadit v ofenzivní části. Doyle ani Bachmann ještě zasahoval nemuseli.
     
    9
    Ani nyní se hosté nedostali do zakončení. Po dalekém autovém vhazování míč odskákal pouze do rukavic připraveného Daniela Bachmanna.
     
    8
    Kilmarnock se snažil zjednodušit přechod přes střed trávníku, ale dlouhá přihrávka Jonese nenašla úplně přesně. Na druhé straně zavařil Morrison rozehrávajícímu Taylorovi.
     
    7
    Ani Hearts nikam nespěchají. Po přihrávce podél postranní lajny nedokázal přejít až do blízkosti vápna Sean Clare. Domácí obrana s přehledem obstála.
     
    6
    Po několika nepřesnostech na obou stranách se u balonu zjevil domácí Gary Dicker. Domácí byli ale pod tlakem a museli opustit střed trávníku ústupem k vlastnímu brankáři.
     
    5
    Tvrdý souboj musel absolvovat také Aaron Tshibola. Po rychlém rozehrání se ale míč ocitl jen za brankovou lajnou, kde při snaze zachránit ho upadl Power na fotografa.
     
    4
    Právě Oliver Bozanić následně skončil po tvrdém střetu s Powerem na trávníku. Po rozehrávce volného přímého kopu se ale míč do vápna nepodíval.
     
    3
    Bachmannův dlouhý výkop našel Ndjoliho. Domácí se ale u balonu neudrželi dlouho, Jones totiž nestačil v souboji jeden na jednoho na Bozaniće.
     
    2
    Také hosté se poprvé v první půli dostali s míčem na útočnou polovinu. Po tvrdém hlavičkovém souboji se sesunul k zemi Clare, po chvíli se ale z promrzlého trávníku zvedá a hra může pokračovat.
     
    1
    O rozehrávku prvního poločasu se postarali domácí fotbalisté. Míč se ihned přesunul na pravou stranu, kde si ale útočným faulem pomohl napadající Ndjoli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kilmarnock FC: Bachmann – O'Donnell, S. Boyd, Findlay, Taylor – Tshibola, Dicker, Power – Burke, Ndjoli, Jones
    Náhradníci: MacDonald – Bruce, Broadfoot, McKenzie, Waters, Millar, Frizzell

    Heart of Midlothian FC: Doyle – Souttar, Shaughnessy, Berra – Smith, Djoum, Bozanić, Mulraney – Morrison, Naismith, Clare
    Náhradníci: Zlámal – Lee, Mitchell, MacLean, Cochrane, Dikamona, Keena

    Rozhodčí: McLean – O'Neill, McCrossan.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    10.11. 2018 Hearts – Kilmarnock 0:1
    25.08. 2018 Kilmarnock – Hearts 0:1
    13.05. 2018 Kilmarnock – Hearts 1:0
    27.02. 2018 Hearts – Kilmarnock 1:1
    05.11. 2017 Hearts – Kilmarnock 1:2
     
    Kilmarnock FC

    Kilmarnock obhajuje z loňské sezony konečnou pátou pozici. Ve skupině o titul ale na soupeře nestačil a na medailové příčky ztratil propastných jedenáct bodů.

    Také letos může Kilmarnock pomýšlet po základní části na nejlepší šestici, která zaručuje skupinu o titul. Po třiadvaceti odehraných zápasech se drží na třetím místě, když prohráli fotbalisté Kilmarnocku pouze čtyřikrát. Poslední porážka přišla v úvodu prosince loňského roku, kdy na trávníku Celticu padli 1:5.

    Kilmarnock spoléhá v útoku především na dvaadvacetiletého Eamonna Brophyho, který se v letošní sezoně trefil již devětkrát. Po novém roce pomohl jedním zásahem k vítězství 2:1 nad Rangers.
     
    Heart of Midlothian FC

    Podobně jako Kilmarnock, tak i Hearts bojovali v loňském ročníku skotské Premier League ve skupině o titul. Konečné šesté místo s odstupem jednadvaceti bodů na třetí Rangers a na mistry z Celticu hned třiatřicet nedostižných bodů.

    V podobné části tabulky se Heart of Midlothian drží i letos. Po solidním vstupu do nového ročníku ale přišla černá série od konce října až do poloviny prosince bez vítězství. Aktuálně patří Hearts pátá pozice se ztrátou šesti bodů na dnešní soupeře z Kilmarnocku.

    Čerstvě obléká dres Hearts i bývalý hráč Teplic David Vaněček! Ve dvou ligových zápasech dokázal sice nasbírat pouze něco málo přes půl hodiny. Před týdnem se dostal na trávník až v posledních minutách, ale byl u pojišťovací branky na 2:0 proti St. Johnstone.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Skotská nejvyšší soutěž Premier League pokračuje již čtyřiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Kilmarnocku, který přivítá před domácím publikem Heart of Midlothian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Jones (pen.) – 39. Clare, 45. Naismith

    Karty:   44. Jones (KIL), 90. Tshibola (KIL), 90+5. Ndjoli (KIL) – 74. Berra (HEA), 85. Clare (HEA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17.
    Kilmarnock FC: Bachmann – O'Donnell, S. Boyd, Findlay, Taylor (79. Millar) – Tshibola (90+1. Broadfoot), Dicker, Power – Burke (80. McKenzie), Ndjoli, Jones
    Náhradníci: MacDonald – Bruce, Broadfoot, McKenzie, Waters, Millar, Frizzell

    Heart of Midlothian FC: Doyle – Souttar, Shaughnessy, Berra – Smith (87. Dikamona), Djoum, Bozanić, Mulraney (69. Mitchell) – Morrison (46. Lee), Naismith, Clare
    Náhradníci: Zlámal – Lee, Mitchell, MacLean, Cochrane, Dikamona, Keena

    Rozhodčí: McLean – O'Neill, McCrossan
    bahis siteleri