Frankfurt – Dortmund 1:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Düsseldorf 1:1 (kon.)
Leverkusen – Bayern 3:1 (kon.) | Norimberk – W. Brémy 1:1 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
3:1 (0:1)
Bayern Mnichov
Sobota 02.02.2019, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11. (17:28:04)
     
    Pět nastavených minut ve druhém poločase je minulostí a zápas končí. Leverkusen se raduje z cenného vítězství 3:1 nad Bayernem!

    Hned první desetiminutovka nabídla nebezpečné situaci. Hummels ve druhé minutě zahrál v pokutovém území rukou, ale penalta se nepískala, následně měl na noze gól Müller s Lewandowským, ale ani jeden míč do sítě neprotlačil. Tak až v závěrečné části první půle se prosadil po Müllerově centru Leon Goretzka. V nastaveném času dopravil balon do sítě ještě Lewandowski, ale polský útočník byl v milimetrovém ofsajdu.

    Po změně stran to byl ze strany Leverkusenu koncert. Záhy po startu druhé půle vyrovnal neskutečnou ránou z volného přímého kopu Leon Bailey. Po hodině hry rozložili domácí obranu Bayernu podruhé a do vedení poslal Leverkusen Kevin Volland. V závěru zápasu ještě přidal třetí zásah střídající Lucas Alario, který byl na trávníku jen několik málo minut.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Serge Gnabry nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti k pravé tyči, ale Hradecky nadvakrát dokázal míč sebrat do rukavic. Bayern se po chvíli ještě vrací do útoku, ale Kimmich byl zablokován.
     
    90+4
    Bayernu se nedaří ani v nastaveném čase. Do útoku naopak mohl jít Volland. Před hrotovým útočníkem domácího celku stačil včas zasáhnout Hummels.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Paulinho.
     
    90+2
    Aránguiz získal míč ve středu pole, následně se nechal chytře faulovat Sanchesem a domácí budou rozehrávat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
    89. Lucas ALARIO - 3:1
     
    89
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen potvrzuje tři body z dnešního utkání! Brandt převzal míč na ofsajdové hraně, následně se sám vydal do vápna, kde ještě předal balon zcela volnému LUCASI ALARIOVI, který uspěl před prázdnou brankou. Situace se ještě potvrzovala na videu, ale po chvíli je třetí zásah Leverkusenu potvrzen!
     
    88
    Teď už se Leverkusen zatahuje do vlastního vápna. Sanches byl sice tvrdě podražen, ale po chvíli se zvedá, aby mohla hra pokračovat a s ní i tlak Bayernu.
     
    87
    Volland nechtěl odevzdat míč soupeřům míč ke vhazování a hned se strhla mela u postranní lajny. Útočník Leverkusenu skončil na trávníku, ale celá situaci se obešla bez žluté karty.
     
    85
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Lucas Alario.
     
    85
    Süle si pomohl proti napadajícímu Vollandovi přihrávkou až k Ulreichovi. Následně zastavil akci Bayernu ještě v počátku lehkým faulem Bender.
     
    84
    Leverkusen potlačil nápor hostujícího celku zdlouhavou rozehrávkou. Aránguiz navíc nastřelil ruku Kimmichovi a píská se opře proti brance Bayernu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce utkání pro oba týmy. Především pro Bayern, který se snaží v posledních minutách aktivně srovnat krok.
     
    81
    Weiser ztratil míč na útočné polovině a rychle se musel vracet do obrany. Čerstvé síly Bayernu v podobě Daviese se Sanchesem postupovaly směrem do útoku, ale rozehrávat bude pouze Hradecky.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Renato Sanches.
     
    80
    Bayernu se nedaří ještě více přitlačit domácí celek. Po rohovém kopu se s přehledem dostal k balonu Jonathan Tah. Po rychlé rozehrávce se dral do protiútoku Bailey.

    Vít Schück

    Branky: 55. Bailey, 64. Volland (Bellarabi), 89. Alario (Brandt) – 42. Goretzka (T. Müller)

    Karty:   35. Bellarabi (LEV), 36. Aránguiz (LEV), 77. Wendell (LEV) – 37. Kimmich (BAY), 54. Coman (BAY)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, L. Bender, Wendell – Havertz (45+2. Baumgartlinger), Aránguiz, Brandt – Bailey (85. Alario), Volland, Bellarabi (90+3. Paulinho).
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Paulinho, Alario, Baumgartlinger, Jedvaj, Schreck.

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha (80. Sanches), Süle, Hummels, Alaba – Kimmich, Goretzka – T. Müller (76. Gnabry), James Rodríguez (79. A. Davies), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Javi Martínez, J. Boateng, A. Davies, Gnabry, Mai, Sanches.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    bahis siteleri