Genk – Standard 2:0 (kon.)
konec
KRC Genk
2:0 (0:0)
Standard Lutych
Pátek 08.02.2019, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:1. (22:21:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Genku, který svého soupeře porazil poměrem 2-0. Ve druhém poločase jsme sledovali vyrovnanější podívanou, avšak i nadále byl směrem dopředu nebezpečnější domácí celek. Standardu se podařilo hru vyrovnat, avšak stále se nemohl dostat k ničemu nebezpečnějšímu. Genk se dokázal prosadit hned ve dvou případech, o obě trefil se postaral forvard Samatta.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Málem jsme se dočkali kontaktní branky, Carcela-González trefil pouze břevno.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času. Lutychu se podařilo usadit na polovině soupeře, avšak stále to k ničemu nevede.
     
    90+2
    Ndongala zkoušel vyprodukovat kolmici na Maehleho, který ještě dokázal odehrát míč před brankovou čárou, avšak trefil pouze boční síť.
     
    90+1
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Alejandro Pozuelo, přichází Ivan Fiolić.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi utkání se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
    87. Mbwana SAMATTA - 2:0
     
    87
    Genk právě vstřelil branku!
    Naopak je tu rozhodující branka tohoto zápasu! Genk totiž podnikl rychlý protiútok, obránce Maehle si na levém křídle všiml naprosto volného MBWANA SAMATTY, který levačkou propálil brankáře Ochou.
     
    87
    Na zadní tyč si nabíhal hostující Lestienne, který se mohl stát hrdinou. Na poslední chvíli se mu ale nepodařilo dopravit míč do opuštěné branky.
     
    86
    Přichází další žlutá karta, kterou tentokráte vyfasoval hostující křídelník Mpoku.
     
    85
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    85
    Až nyní se Trossard postavil na vlastní nohy, nakonec odkulhal za postranní čáru. Následně hosté sportovně odevzdali míč soupeři.
     
    84
    Ono to možná bude trochu vážnější, za postranní čárou se totiž začal připravovat jeden z možných náhradníků. Zatím se i nadále nehraje.
     
    83
    Hlavní sudí byl opět donucen přerušit hru, za nohu se totiž chytil domácí křídelník Trossard. I v tomto případě byl přivolán lékařský personál.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Genk i nadále vede o jednu branku, v posledních minutách se hra hodně časot kouskuje.
     
    81
    Nakonec si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Aidoo, který zasahoval tak trochu takticky. Lutych se rozhodl rozehrát standardku nakrátko.
     
    80
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Miloš Kosanović.
     
    79
    Halilović se chytrým manévrem zbavil protihráče, následně se pokoušel přenést hru na levou stranu, s čímž počítal také obránce De Norre.
     
    78
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Joseph Paintsil, přichází Dieumerci Ndongala.
     
    77
    Také Ochoa si vzal na starost rozehrávku od své branky, kterou se rozhodl poslat na levou stranu, kde se o vyvezení balónu stará Laifis.
     
    76
    Hra musela být opět přerušena, tvrdý střet totiž přinesl pád na zem v podání dvojice protihráčů. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    75
    Střídající Halilović se poprvé po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči, avšak celkem dlouho hledal vhodného adresáta.
     
    72
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Moussa Djenepo, přichází Alen Halilović.
     
    70
    V tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Merveille Bokadi (Standard Lutych).
    68. Mbwana SAMATTA - 1:0
     
    68
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Průniková přihrávka Maehleho našla naběhnuvšího Trossarda, jehož ránu ještě Ochoa stačil vyrazit, avšak pouze k volnému MBWANU SAMATTOVI, který zamířil do odkryté branky.
     
    68
    Ochoa z jedničky posílal míč na druhou stranu, kde měl k němu hodně daleko Djenepo. Domácí obrana tak kombinuje na své polovině.
     
    67
    Carcela-González nakonec odkulhal ven z hrací plochy, tato prodleva se jistě započítá do nastaveného času. Mezitím mají hosté k dispozici volný kop.
     
    66
    Na zemi skončil hostující Carcela-González, který si vyžádal lékařské ošetření. Nehraje se více než minutu, možná se bude také střídat.
     
    65
    Genk si vybojoval rohový kop z pravé strany, který i tentokráte rozehrával Malinovskij, po jehož centru se k nepovedené hlavičce dostal Dewaest.
     
    64
    Standard se po delší době nastěhoval k vápnu soupeře, kde se Lestienne pokoušel vyprodukovat kolmici za obranu, kterou přečetl De Norre.
     
    63
    Trossard se pokoušel vymanit ze sevření, avšak to se mu nakonec nepovedlo. Hlavní sudí celkem překvapivě neodpískal nedovolený zákrok.
     
    62
    Z obrany vystoupil domácí zadák Dewaest, který předskočil protihráče, načež byl po jeho přihrávce faulovaný kapitán Pozuelo.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Lutychu se podařilo vyrovnat hru, avšak Vukovic je stále bez práce.
     
    60
    Maehle zbytečně nic nevymýšlel, naopak bezmyšlenkovitě odkopával míč na druhou stranu, avšak do dráhy letu balónu strčil nohu Laifis.
     
    59
    Domácí rozjeli kombinaci kousek od pokutového území, kam se ale stačila vrátit smečka protihráčů, která odrazila pokus o útok.
     
    58
    Ve druhém poločase zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, která rovněž nabízí celou řadu nepřesností. Nyní směrem kupředu peláší Marin.
     
    57
    Posléze to centrovanou nabídkou zkoušel nenápadný Lestienne, který málem našel Ebungeho. Míč se nakonec snesl ven z hrací plochy.
     
    56
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil obránce Cavanda, který u postranní lajny odzbrojil čistým způsobem protihráče.
     
    55
    Kulatého nesmyslu se před malým momentem zmocnil hostující Bokadi, který zkoušel přihrát k pokutovému území, kde měl daleko k míči Djenepo.
    54. Velká šance domácích.
     
    54
    Další centrovaná nabídka se snášela před odkrytou branku, kde si naskakoval domácí Aidoo, jenž hlavičkou trefil pouze protihráče.
     
    53
    Málem se do pokutového území dokázal prodrat Trossard, kterého na poslední chvíli zastavil Bokadi, jenž odpálil míč za autovou čáru.
     
    52
    Také domácí strážce tyčí si poprvé ve druhém poločasu vyzkoušel výkop od své branky, po kterém se jeho kolegové dostali k míči.
     
    51
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Samuel Bastien.
     
    50
    Posléze si také domácí vybojovali volný kop, který se stáčel do malého vápna, kde ale v poklidu zasahoval mexický brankář Ochoa.
     
    49
    Posléze se srazila dvojice protihráčů, hra tak musela být přerušena. Nakonec je ale pískáno ve prospěch hostujícího mužstvo.
     
    48
    Standard si vybojoval standardní situaci z blízkosti rohového praporku. Carcela-González zkoušel odcentrovat do šestnáctky, kde stál Aidoo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu. V úvodu jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak poté měl herně navrch Genk, jenž si vytvořil celou řadu střeleckých možností, avšak ani jedna neskončila za Ochou. Domácí v největší šanci nastřelili pouze horní konstrukci, na opačné straně se Vukovic nemusel příliš činit. Stav je i nadále bezbrankový, uvidíme, co nabídne druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Vypadá to, že v prvním poločase branka nepadne, avšak domácí jsou i nadále v blízkosti šestnáctky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    K míči se postavil Malinovskij, který to zkoušel centrem ke vzdálenější tyči, kam si sbíhal Aidoo. Druhý jmenovaný hlavičkoval ze záklonu nad.
     
    43
    Genk se opět usadil s míčem na útočné polovině, avšak zatím k ničemu se nedostává. Nyní ale bude moci zahrávat standardku z pravé strany.
     
    40
    Navíc si domácí vyzkoušeli rozehrávku dalšího rohu. Kapitán Pozuelo stáčel míč směrem do malého vápna, kde zasahoval Lestienne.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Sebastien Dewaest (KRC Genk).
     
    38
    Aidoo tak dlouho hledal vhodného adresáta, až si počkal na náběh Trossarda, který v tuto chvíli přenesl hru k postranní lajně na Paintsila.
     
    37
    Genk je i nadále na útočné polovině, soupeř se stále nemůže vymanit z menšího sevření. Ochoa má v posledních minutách hodně práce.
     
    36
    Pozuelo si před malým momentem nabíhal mezi obránce, avšak přihrávka na něj nakonec neprošla. Vzápětí si ale mexický brankář připsal další zákrok.
     
    35
    Malinovskij to zkusil z velké vzdálenosti, přičemž se nejednalo špatný střelecký pokus. Míč totiž doskákal kousek vedle branky.
     
    34
    Mexický brankář byl donucen k rychlému odkopu, který směřoval přímo na hlavu Aidaa, jenž okamžitě vracel míč za středový kruh.
     
    33
    Za pokutovým územím si Trossard přehodil míč na levou nohu a poté orazítkoval horní konstrukci. Vypadá to, že si Ochoa na balón nesáhl.
     
    32
    Ve středu hrací plochy to dobře provedl domácí Heynen, který dost možná nasadil protihráči jesličky. Na druhé straně odkopával do autu Vanheusden.
     
    31
    Po delší době jsme viděli střelecký pokus, avšak na první branku stále čekáme. Mezitím se Ochoa chystá k rozehrávce od své svatyně.
     
    30
    U míč se sešla dvojice hráčů, nakonec to na sebe vzal Malinovskij, který to zkoušel přímo na bránu, avšak Ochoa si střed branky pohlídal.
     
    29
    Přišel další faul, který znamená úvodní žlutou kartu tohoto zápasu. Vanheusden totiž sestřelil Heynena, který vybojoval standardku.
     
    28
    Tentokráte na zemi skončil křídelník Paintsil, kterého u postranní čáry zatáhl za dres jeden z protihráčů. Genk se rozhodl rozehrát nakrátko.
     
    24
    Nakonec jsme sledovali další rozehrávku od branky Genku, která tentokráte směřovala do volného prostoru, kde se zjevil aktivní Samata.
     
    23
    Vukovic se tak dostal k rozehrávce od své branky, kterou posílal na pravou stranu, kde se Maehlemu podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    22
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Lutych. K roné rozehrávce se nakonec postavil Lestienne, na jehož nabídku nepřesně reatoval Vanheusden.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější jsou hosté.
     
    20
    Ebunge se pokoušel dostat přes pravou stranu hrací plochy, tam se ale nedokázal dostat kolem De Norreho, který zasáhl čistým způsobem.
     
    19
    Pozuelo se zkoušel vymanit ze sevření, avšak hodně důrazně si pomáhal hostující Cimirot, kterému se podařilo protihráče vytlačit.
     
    18
    Lutych roztáhl hru na pravé křídlo, kde se k pohotovému pokusu dostal Carcela-González, jehož nadýchaný obstřel nakonec minul branku.
     
    17
    Před malým momentem se pokoušel do šestnáctky dostat Carcela-González, který ale skončil na zemi, o faul se nejednalo.
     
    16
    Posléze se k němu dostal také brankář Vukovic, který se pro změnu rozhodl oslovit Samatu, jehož ale zradilo zpracování míče.
     
    15
    Nakonec jsme neviděli nic nebezpečného, míč navíc doskákal do zámezí. De Norre ho poslal zpět na hřiště, kde číhal kolega Malinovskij.
     
    14
    Standard se konečně dostal k souvislejší práci s míčem, přičemž se mu podařilo proniknout na druhou stranu, kde byl faulován Marin.
     
    13
    Přenesení hry mělo na pravém křídle najít aktivního Maehleho, před kterým stačil zasáhnout Laifis, jenž ale nerozehrál konstruktivně.
     
    12
    Genk se pokoušel zaútočit po pravém křídle, kde si Maehle přehodil míč na levou nohu a poté našel Samatu, kterému ale uskočil balón od nohy.
     
    11
    Jeden z hostujících obránců vystihl přenesení hry, který z jedničky posílal zpět na druhou polovinu, kde s ním operuje zadák Dewaest.
     
    10
    K autovému vhazování se tedy postavil domácí Maehle, který si ve středu hrací plochy vybral volného Heynena, jenž se rozhodl uklidnit hru.
     
    9
    Na opačné straně se dostával do pokutového území Djenepo, kterému se ale nepodařilo vrátit hrací předmět k postranní lajně.
     
    8
    Následně se tentýž hráč domácího celku dostal k dalšímu zakončení, které rovněž směřoval přímo na bránu, avšak i tentokráte byl Ochoa úspěšný.
    7. Ochoa dokázal zasáhnout.
     
    7
    Průniková přihrávka směřovala mezi hostující obránce, avšak Trossard napálil pouze vyběhnuvšího Ochou, jenž zakročil hrudí.
     
    6
    Střeleckým pokusem to zkoušel hostující Carcela-González, který si potáhl míč na levou nohu, avšak poté zakončil vedle branky soupeře.
     
    5
    Posléze to přenesením hry na pravou stranu zkoušel Cimirot, kterému se podařilo najít Ebungeho, jenž vybojoval standardku.
     
    4
    Po levém křídle se vydal domácí Trossard, který za polovinou hrací plochy narazil do Cavandy, jenž odpálil míč ven z hrací plochy.
     
    3
    Úvodní útočná akce tohoto zápasu skončila na nepovedené kolmici za obranu, poprvé se tak dostal k míči brankář Ochoa.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Vuković – Aidoo, Dewaest, Maehle, Uronen – Heynen, Pozuelo (C), Malinovskyj, Ndongala – Trossard, Samatta.
    Náhradníci: Jackers, Vandevoordt – S. Berge, De Norre, Fiolić, Gano, Ingvartsen, Paintsil, Piotrowski, Seigers, Wouters.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Vanheusden, Bokadi, Marin – Laifis, M'Poku (C), Carcela-González, Djenepo – Lestienne, Cimirot.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Bastien, Balikwisha, Carlinhos, Goreux, Emond, Miangue.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Lemaire.
     
    Standard Lutych

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Lutych, kterému pro změnu patří čtvrtá příčka, která by v konečném součtu znamenala skupinu o titul. Standard má na svém kontě o jedenáct bodů méně, avšak manko na druhé Bruggy je pouze dvoubodové. Lutych drží už sedmizápasovou sérii bez porážky, ta poslední přišla v souboji proti Bruggám, které na domácím stadionu zvítězily výsledkem 3:0. Standardu se na hřištích soupeřů celkem daří, v tabulce venkovních celků mu patří pátá pozice, přičemž ze dvanácti zápasů vyhrál hned čtyři. Poslední čtyři zápasy ale nabídly pouze jedno vítězství.
     
    KRC Genk

    Fotbalisté Genku se nacházejí na vedoucí pozici celé soutěže, dohromady získali čtyřiapadesát bodů, přičemž na druhé Bruggy mají náskok devíti bodů. Genk v minulém kole odčinil blamáž z posledního domácího zápasu, ve kterém podlehl jedenáctému Mouscronu poměrem 1:2. Domácí celek dnešního utkání si totiž spravil chuť na hřišti Waaslandu-Beveren, kde dokázal zvítězit totožným výsledkem. Genk je až čtvrtým nejlepším celkem na vlastním stadionu, dohromady zde odehrál dvanáct utkání, přičemž ztratil body hned v pěti případech, naposledy tomu bylo právě proti Mouscronu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi KRC Genk a Standard Lutych.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 68. Samatta, 87. Samatta

    Karty:   38. Dewaest (GNK) – 69. Bokadi (STA), 86. M'Poku (STA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:1.
    KRC Genk: Vuković – Maehle, Aidoo, Dewaest, De Norre – Malinovskyj, Heynen – Paintsil (78. Ndongala), Pozuelo (C) (90+1. Fiolić), Trossard (85. Ingvartsen) – Samatta.
    Náhradníci: Jackers – Neto Borges, Fiolić, Gano, Ingvartsen, Piotrowski, Seigers, Wouters, Ndongala.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Bokadi, Vanheusden, Laifis – Cimirot (51. Bastien), Marin (80. Kosanović), M'Poku (C), Carcela-González – Lestienne, Djenepo (72. Halilović).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Balikwisha, Bastien, Goreux, Halilović, Kosanović, Raskin, Miangue.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Lemaire
    bahis siteleri