Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – MAC Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 4:5 (po pr.)
po prodl.
DVTK Jegesmedvék Miškovec
4:5 (1:3, 3:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Pátek 22.02.2019, 18:35Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den Vám přeji od onlajnového přenosu z utkání hokejové Tipsport Ligy, ve kterém se proti sobě postaví týmy DVTK Jegesmedvék a HC 05 iClinic Banská Bystrica.
     
    Maďarský tým DVTK Jegesmedvék se aktuálně pohybuje na sedmé pozici, zajišťující osmifinále, přičemž na šestou (čtvrtfinálovou) pozici ztrácí 7 bodů, avšak na pozice ztrácející osmifinálovou účast má takový náskok, že pozici v osmifinále play off má prakticky zajištěnou. Tým z Budapešti by se jistě chtěl pokusit o dosažení čtvrtfinále po základní části, v současné době se mu ale příliš nedaří, když poslední 2 zápasy prohrál a to v Popradu 2:1 a doma s Novými Zámky 2:1 po samostatných nájezdech.
     
    Oproti tomu obhájce titulu a účastník Ligy mistrů HC 05 iClinic Banská Bystrica hraje nyní bezstarostný hokej, což se promítá i do série tří vítězných zápasů v řadě a to i v důležitých a těžkých zápasech, jako když doma přejel třetí Košice 5:1 a vyhrál na ledě druhého Zvolenu 4:2. Domácí výhra nad Detvou 7:3 je už jen slíznutá smetana. Jak by také hokej Bystrice nebyl bezstarostný, když s náskokem 5 bodů vede nejvyšší soutěž Slovenska a pyšní se i nejproduktivnějším hráčem soutěže, jímž je Kanaďan Eric Faille se 70 body a náskokem 9 bodů před legendou slovenského hokeje Nagym.
     
    Vzájemné zápasy těchto týmů však ukazují že DVTK Jegesmedvék dokáže být pro obhájce titulu a lídra soutěže nepříjemným soupeřem, když poslední dvě utkání dokázali Maďaři vyhrát doma 1:0 a v Bystrici 3:2 na nájezdy. Začátek sezóny však ohledně vzájemných zápasů vyšel lépe Bystřici, která nejprve vyhrála v Budapešti 5:2 a následující měsíc výhru doma potvrdila vítězstvím 3:1. Suma sumárum součet vzájemných utkání v této sezóně zní 1-1-0-2 s celkovým skóre 7:10.
     
    Úvodní sestavy:

    DVTK Jegesmedvék: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodčí: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    První útok začali domácí. Hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:55
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Až nyní se se hosté dostali do útoku a hned z prvního útoku udělali přečíslení 2 na 1, které zakončil PATRIK LAMPER. Asistence: David Šoltés
     
    02:24
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hosté vytvořili tlak v rohu vedle útočící branky. Následně však poslali puk na druhou stranu na modrou čáru, odkud střelou mezi kruhem a modrou čárou zvyšuje VLADIMÍR MIHÁLIK. Asistence: Guillaume Asselin, Eric Selleck
     
    03:10
    Domácí se nezalekli dvou rychlých úderů a znovu se chystají do útoku.
     
    04:30
    Williams se po přenesení hry dočkal svého prvního vážnějšího zákroku.
     
    05:58
    Brejk Banské Bystrice tentokráte brankou nekončí.
     
    06:20
    Maďarský tým se stále snaží útočit a tlačit a momentálně mají více ze hry.
     
    07:44
    Banská Bystrica poctivě brání svůj náskok a nedovoluje domácím žádné větší šance.
     
    08:32
    Icing Banská Bystrica.
     
    08:39
    Další pokus o útočení domácího celku končí ofsajdem.
     
    08:41
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Šoltés – 2 min., sekání).
     
    09:12
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Miskolc se právě prosazuje střelou z kruhu a rychle využívá přesilovou hru. Autorem branky je JAMIE MILAM, který využil posunutí puku od modré čáry. Asistence: Nicholas Crawford, Janus Vas.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Bartánus – 2 min., hákování).
     
    11:30
    Williams musel během přesilové hry dvakrát zasahovat, ale tentokráte žádný puk za svá záda nepustil.
     
    12:49
    Hosté v plném počtu.
     
    13:01
    Hosté se vymanili z přesilovkového sevření a Bartánus podnikl rychlý přesun do útoku a nahodil puk na Vaye, jen aby vybojoval vhazování před jeho brankou.
     
    14:01
    Ďatelinka našel Šoltése před brankou, který díky faulu Kisse neproměnil šanci, kdy byl před brankou zcela nepokryt.
     
    15:04
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Vay už předchozí střelu jen tak tak vyrazil do rohu, kde se objevili dva obránci DVTK na jednoho útočníka Bystrici. Feille byl však u touše dřív a rychle našel v kruhu nikým nehlídaného BROCKA HIGGSE, který si dovolil touš ještě zpracovat a v ledovém klidu vystřelit a překonat Vaye. Asistence: Eric Faille.
     
    16:48
    Hosté jsou při chuti a stále útočí a zaváří Vayovi. Nyní však nepřesnou přihrávkou dostali soupeře do svého pásma pro zakázané uvolnění.
     
    17:22
    Domácí se drží v útočném pásmu, ale hosté je dobře dostupují a prakticky jim nedovolí téměř ani vystřelit, natož vážněji ohrozit Williamse.
     
    18:08
    Banská Bystrica přebrala puk do své moci, nyní ale ani Bystrica není nebezpečná. Když ale nyní mohl Asselin nebezpečně vypálit z kruhu, byl jeho pokus zastaven pro ofsajd.
     
    19:22
    Gabor nejprve trefil vysoko hokejkou Somogyiho a po odpískání jej ještě dohrál na mantinel a Maďar šel na led. Gabor ovšem inkasuje pouze 2 trestné minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ačkoliv první dvě minuty naznačovaly, že by Miškolc mohl hrát s leadrem tabulky vyrovnaný zápas, první útok Bystrice ale i následný atak ihned domácí posadil na zem. Banská Bystrica poté víceméně kontrolovala hru a nepouštěla soupeře do vážnější šance. Maďaři tak vzali z vděk přesilové hře, ze které snížili střelou od modré, stejnou kartou však později udeřila opět Bystrica, která zaslouženě vede po 1. třetině 1:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Kulmala převzal přihrávku na kruh a naznačil střelu golfákem. Potom se ale všiml na druhé straně metr od brankové čáry postaveného ŽIGU PANCE, kterému poslal křižný pas. Ten poté využil pomalého přesunu Williamse a z ostrého úhlu zakončil. Asistence: Rasmus Kulmala, Bence Sziranyi.
     
    21:20
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Jen minutu a 35 sekund potřebovali domácí hokejisté, aby v druhé třetině vyrovnali skóre. Trošku se štěstím se udrželi v útočné třetině a ke střele švihem se dostal RASMUS KULMALA a překonal Stephona Williamse. Asistence: Balint Magosi .
     
    22:25
    Kulmala je opět na ledě a domácí tým nepřešli útočné choutky a Williams je opět v ohrožení.
     
    23:41
    Miškovcovi se nepodařilo vyhodit a Gabor tak dostal šanci, aby našel Kopera před brankou. Trefil ale pouze betony Vaye.
     
    24:13
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Hajós – 2 min., podrážení).
     
    24:17
    Kiss vyhazuje puk mimo diváky a dává tak příležitost hostům vrátit se do vedení.
     
    25:07
    Banská Bystrica je logicky nastěhovaná v útočném pásmu, domácí ale hrají oslabení dobře a nepovolují jí žádné vážnější šance. Banská Bystrica rovněž prováhala několikrát čas na střelu.
     
    26:17
    Domácí v plném počtu.
     
    26:43
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihálik – 2 min., krosček).
     
    27:47
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný výkon domácích hokejistů ve druhé třetině pokračuje. János Vas prošel do útočného pásma a přesným pasem našel ALEXISA LOISEAUA. Ten vystřelil švihem překonal Williamse počtvrté. Asistence: Janus Vas, Bence Sziranyi.
     
    27:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    28:45
    Domácí uklidnili svůj tlak a nyní vidíme spíše neutrální hokej a klid před bouří.
     
    29:17
    Hoggs se po vjezdu do útočného pásmu ocitl na malou chvíli v přečíslení se spoluhráče. Akci ale řešil individuálně a neprosadil se.
     
    30:09
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Somogyi – 2 min., držení).
     
    31:30
    Marshall nahazoval puk před branku, kde byl několikrát tečovaný. Touš nakonec minul domácí branku jen o několik málo centimetrů.
     
    32:09
    Domácí v plném počtu.
     
    33:59
    Bartánus se dostal před Vaye, ten ale jeho kličku vystihl a vykryl.
     
    34:15
    Panceho nahození nadělalo hodně velký závar před brankou Williamse, neboť Kiss a Kulmala nebezpečně doráželi, ale amerického brankáře nepřekonali.
     
    35:35
    Southorn pálil tvrdě od modré čáry. Vay ale stále drží náskok domácích.
     
    36:20
    Surový vyhrál buly na Ďatelinku, který z první pálí přímo do Vaye.
     
    37:01
    Surový je opět v akci a nyní šikovně skryl střelu za dva obránce. Opět ale trefil pouze Vaye.
     
    38:45
    Kulmala se vyhnul soupeřům a zcela osamoceně pronikl do útočného pásma odkud střílí ze strany příklepem. Branku ale vůbec netrefil.
     
    39:59
    Na konci třetiny jsme viděli velkou strkanici u časoměřičů a na začátku třetiny uvidíme, zda rozhodčí udělí nějaké tresty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí pojali druhou třetinu velkolepě a třemi góly otočili vývoj utkání a dokonce ubránili i téměř dvouminutové dvojnásobné oslabení. Banská Bystrica začala hrát až po inkasované čtvrté brance, ale ve všech šancích narazila na ve druhé třetině vynikajícího Vaye.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Němčík – 2 min., podrážení).
     
    40:59
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Marshall – 2 min., vražení na hrazení).
     
    41:30
    Domácí mají velkou příležitost odskočit svému soupeři a jde na to dobrou kombinací, ale Williams drží tentokráte svůj tým.
     
    42:59
    Hosté v plném počtu.
     
    43:30
    László Ritó pronikl do útočného pásma, a skryl svoji střelu za bránícího hráče, ale netrefil prostor branky.
     
    44:27
    Hosté zatlačili soupeře před branku vyslali dvě střely. Vay ale zatím drží svůj tým ve vedení.
     
    45:40
    Higgs se neprosadil sám proti dvojici protihráčů.
     
    46:31
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo vyrovnat skóre, když Tomáš Surový vystřelil z pravé strany, Adamovi Vayovi puk vypadl, čehož využil gólovou dorážkou PATRIK LAMPER. Vzhledem k tomu, že Lamper při dorážce atakoval brankáře, musel o brance rozhodnout videorozhodčí, který posoudil, že Lamper jej atakoval mimo brankoviště. Asistence: Tomáš Surový.
     
    47:01
    Domácí se nerozklepali po srovnávací brance a naopak to byli oni, kdo zatopil brankáři soupeře. Williams toho skutečně moc neviděl, ale měl štěstí, že puk trefil právě jeho výstroj.
     
    48:07
    Lamper se prosmýkl do útočné třetiny a vystřelil nad branku Vaye. Následná útočná přihrávka hostí byla tak nepřesná, že byla posouzena jako zakázané uvolnění.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., podrážení).
     
    49:47
    Hosté hrají výborně oslabení a většinu času tráví puk na polovině domácího celku.
     
    50:46
    Hosté v plném počtu.
     
    51:25
    Hosté zvládli oslabení výtečně a drží piuk pod kontrolou, nyní dokonce musel zasahovat Vay.
     
    52:31
    Vidíme hokej nahoru dolu ale bez vážných šancí. Nejvážnější z nich bylo nahození na branku z rohu, kterou Williams v klidu chytá do lapačky.
     
    53:22
    Koper nebezpečně dorážel nahození Němčíka. Vay byla ale na místě a situaci vyřešil.
     
    54:01
    Žigo se dostal tváří v tvář Vayovi, ten ale opět zanechal chladnou hlavu.
     
    55:17
    Bezprostředně poté co Asselin nedokázal zakončit úspěšně přečíslení, špatně jeho tým střídal a hrál chvilku v šesti.
     
    56:56
    Sziranyi nyní měl rozhodnutí na hokejce. Se střelou do prázdné branky ale otálel a Williams se nakonec stačil přesunout od druhé tyčky a jeho střelu pokrýt.
     
    57:17
    Hosté v plném počtu.
     
    58:15
    Hosté se snaží rozhodnout ještě před koncem utkání a snaží si vydobýt územní převahu. DOmácí ale hrozí z brejků a nakonec se bude vhazobvat před Williamsem.
     
    59:07
    Pance měl velkou příležitost, ale nedokázal puk tečovat. Banská Bystrica po rychle přenesené hře si vynutila vhazování před Vayem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Hostům se podařilo ve třetí třetině srovnat a celkem zaslouženě uvidíme prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 21:05.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Hosté si vynutili tlak a Vay musel dvakrát zasahovat. Jejich tlak nakonec přerušil faulem Crawford.
     
    62:30
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku, když Benjamin Marshall vystřelil nepřesně, a domácí neuklidili puk do bezpečí. Toho následně z těsné blízkosti využil GUILLAUME ASSELIN. Asistence: Éric Faille.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté nakonec udolali domácí tým přesilovou hrou v prodloužení a vzhledem k tomu, že v prodloužení prakticky nepůjčili soupeři kotouč, zaslouženě odvážejí z Maďarska 2 body.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek dne a těším se u dalšího sledování onlajn přenosů. (21:14:55)

    Otto Slabý

    Branky a nahrávky: 10. Milam (Crawford, Vas), 21. Pance (Kulmala, Sziranyi), 22. Kulmala (Magosi), 28. Loiseau (Vas, Sziranyi) – 2. Lamper (Šoltés), 3. Mihálik (Asselin, Selleck), 16. Higgs (Feille), 47. Lamper (Surový), 63. Asselin (Feille)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodčí: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff
    bahis siteleri