Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | Columbus – Boston 2:6 (kon.) | Montreal – Tampa 4:2 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Toronto – Carolina 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 5:1 (kon.)
Dallas – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 1:3 (kon.)
Vancouver – San Jose 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 03.04.2019, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Detroit vítězí pošesté v řadě, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (04:15:51)
     
    Československá stopa:

    Filip Hronek (DET) 0+1, žádná střely, 18:51 čas na ledě
    Martin Frk (DET) žádný bod, žádná střely, 12:51 čas na ledě

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 3 střely, 15:21 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Tyler Bertuzzi (DET) 2+1
    2. Jimmy Howard (DET) 38 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,4% úspěšnost zákroků
    3. Dylan Larkin (DET) 0+3
     
    Pittsburgh byl v poslední dvacetiminutovce výrazně aktivnější, ale dnes utrpěl od soupeře lekci z produktivity, když se nevyvaroval chyb. V poslední části se dvakrát prosadil Anthony Mantha, který dal stavu zápasu definitivní podobu. Detroit si připisuje šesté vítězství v řadě a se sezónou se pomalu loučí ve velkém stylu. Naopak Penguins dále čekají na definitivní potvrzení o účasti do vyřazovacích soubojů.

    Střely na branku: 26:39.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    V závěru utkání se hra ještě jednou přerušuje, protože Pittsburgh se provinil proti pravidlům ofsajdovým postavení. Hra se znovu přesouvá do středního pásma.
    58:06 Anthony MANTHA - 4:1
     
    58:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Přihrávku za brankou zachytil Niklas Kronwall, jenž našel u mantinelu Tylera Bertuzziho. Ten odmítl šanci na hattrick, když přihrál na pravou stranu obranného pásma, kde se nacházel ANTHONY MANTHA. Jeho pokus z vlastní třetiny doletěl vzduchem až do branky. Asistence: Tyler Bertuzzi a Niklas Kronwall.
     
    57:21
    Matt Murray jede na střídačku a v útočném pásmu už je šest Tučňáků!
     
    57:07
    Nick Bjugstad zprava přihrával na střed hrací plochy. Puk byl ale zpomalen, a tak je tu další ofsajd, jenž je posouzený jako úmyslný.
     
    56:50
    Pittsburgh se znovu hnal do útočné akce, kterou ale zastavuje čárový sudí, jenž viděl ofsajd. Hra je tak vykázaná do středního pásma.
     
    56:24
    Od zadního mantinelu se před branku snažil procpat Nick Bjugstad, ovšem domácí brankář byl u tyče připraven, a tak znovu v pohodě zasáhl.
     
    55:10
    Andreas Athanasiou za brankou zamotal Erika Gudbransona a přihrál před branku, kde se nacházel pouze Jack Johnson.
     
    Střely na branku: 24:37.
     
    53:42
    Nick Bjugstad a Bryan Rust dlouho kombinovali v rohu hrací plochy, až přišla přihrávka před branku, kam si najížděl Patric Hörnqvist. Jenže Tučňáci další střelecký pokus nezapsali.
     
    52:20
    Z ostrého úhlu opět střílel nejlepší střelec Penguins, jenž mířil mezi ruku a tělo domácího brankáře. Ten si však mezeru pohlídal a dál drží pro svůj tým dvoubrankové vedení.
     
    52:03
    Po vyhraném vhazování okamžitě vystřelil Jake Guentzel, jehož pokus letěl pod horní tyč. Ovšem Jimmy Howard máchl lapačkou a puk do ní schoval.
    51:24 Anthony MANTHA - 3:1
     
    51:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nyní už to bude mít hostující mužstvo těžké! Dylan Larkin obloučkem vyhodil do útočného pásma, kde Marcuse Petterssona přesprintoval ANTHONY MANTHA. Jeho klička zmátla Matta Murrayho a domácí útočník už měl snadnou pozici. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Bertuzzi (Athanasiou, D. Larkin), 31. Bertuzzi (Helm, D. Larkin), 52. Mantha (D. Larkin, Hronek), 59. Mantha (Bertuzzi, Kronwall) – 20. Kessel (Crosby, Guentzel)


    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek (A), Kronwall, Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Puempel, Turgeon.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist (A), Bjugstad, Simon – Kessel, Blueger, McCann – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Smith, Devorski

    Diváci: 19 515
    ocianews.com